Gazete Vatan Logo
Magazin Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi!

Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi!

Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir videoda Ramsey Hunt sendromu sebebiyle kısmi yüz felci geçirdiğini ve iyileşmek için uğraştığını, ancak konserlerini ertelemesi gerektiğini paylaşmıştı. Sağlık durumuyla ilgili yeni bir paylaşım yapan Bieber, bu 'korkunç fırtına'yı atlatmak için 'inancına' güvendiğini söyledi.

Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi!

Kanadalı şarkıcı Justin Bieber ile ABD'li model Hailey Baldwin, 2018 yılında nikah masasına oturmuş, hayranları sürpriz gelişme karşısında şaşkınlık yaşamıştı. Daha sonra ailelerinin ve yakın arkadaşlarının katıldığı bir tören düzenleyen dünyaca ünlü çift, koronavirüs pandemisi döneminde aşk dolu paylaşımlarla sık sık gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından hastaneye kaldırıldığını duyuran Hailey Beiber, yaşadıklarını, "Perşembe sabahı eşimle kahvaltı ederken felç benzeri semptomlar göstermeye başladım ve derhal hastaneye kaldırıldım. Beynimde küçük bir kan pıhtısına rastladılar, bu da kısa bir süreliğine oksijen kaybına neden oldu ama birkaç saat içinde tamamen iyileşmiştim" sözleriyle açıklamıştı.

Eşinin sağlık durumu hakkında konuşan 28 yaşındaki şarkıcı ise, “Hayat sizi devamlı şaşırtıyor. Çok fazla kontrol edemiyorsunuz” açıklamasında bulunmuştu. Hailey'nin durumunun daha iyiye gittiğini ama gerçekten korkutucu bir süreçten geçtiklerini de, “Durumu gayet iyi, o çok güçlü bir insan” sözleriyle dile getirmişti.

Haberin Devamı

KONSERLERİNİ ERTELEMEK ZORUNDA KALDI

Tüm bunların ardından Justin Bieber, 7 Haziran'da Toronto'daki Scotiabank Arena'da başlayacak olan Kuzey Amerika Turu'nu erteledikten sonra hayranlarını üzen bir haber vererek, nadir görülen Ramsay Hunt sendromu adlı nörolojik bozukluk teşhisini duyurdu.

Bieber, yüzünün hareketsiz sağ tarafını gösterdiği videoda, "Gördüğünüz gibi bu gözümü kırpamıyorum. Ağzımın bu tarafıyla gülümseyemiyorum. Yüzümün bu tarafındaki burun deliğim hareket etmiyor" dedi:

İyileşeceğim. Yüzümü eski haline getirmek için tüm egzersizleri yapıyorum, ve normale dönecek. Sadece zaman gerekli ve ne kadar süreceğini bilmiyoruz, ama her şey yoluna girecek. Umudum var, Tanrı'ya güveniyorum ve bunların hepsinin bir nedeni olduğuna inanıyorum.

Şarkıcının Page Six'e konuşan bir arkadaşı, "Bieber iyi olacak. Bir enfeksiyon nedeniyle yüzünün sağ tarafında felç meydana geldi, ama iyileşecek" ifadelerini kullandı.

"NASIL HİSSETTİĞİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM"

Haberin Devamı

Ünlü isim, bu sabah ise 241 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabının hikayeler bölümünden yayınladığı bir yazıda, "Nasıl hissettiğimi biraz paylaşmak istedim" dedi:

Durumum her gün daha iyiye gidiyor. Ve tüm bu rahatsızlıklara rağmen beni yaratan ve tanıyan Tanrı'da teselli buldum. Kendime onun her şeyi bildiğini hatırlattım. Kimsenin bilmesini istemediğim en karanlık yönlerimi biliyor ve bana sevgi dolu kollarını açıyor.

Bieber, duruma karşı 'inanç dolu' bakış açısının karşı karşıya olduğu bu 'korkunç fırtına' sırasında kendisine huzur verdiğini de söyleyerek, "Biliyorum bu fırtına geçecek, ve bu süreç boyunca İsa benimle" diye ekledi.

RAMSEY HUNT SENDROMU NEDİR?

BBC News Türkçe'nin haberine göre; Ramsey Hunt sendromu (RHS), varicella zoster virüsü (VZV) denilen bir virüs nedeniyle tetikleniyor. Bu virüs insanlarda iki yaygın hastalığa daha yol açıyor: Suçiçeği ve zona. RHS, bu virüsün yüz kaslarını kontrol etmeyi sağlayan sinir hücresini enfekte etmesi sonucu oluşuyor.Facial Palsy (Yüz Felci) UK derneğine göre bu sendromu yaşayan kişilerin tamamı, çocukluğunda suçiçeği geçirmiş kişiler. Vücutları bu virüsü yenmiş olsa da, virüs inaktif bir şekilde sinirlerde yaşamaya devam edebiliyor.

Haberin Devamı

Bir süre sonra ise VZV tekrar aktive olabiliyor. Bunun ardındaki neden tam olarak bilinmese de bağışıklık sisteminin düşmesinin bir tetikleyici olabileceği düşünülüyor. Bir diğer faktör ise stres. Yüksek stres zonayla da ilişkilendiriliyor.

BULAŞICI MI?

Suçiçeğinin aksine zona ve RHS bulaşıcı değil. Fakat doktorlar, suçiçeği veya zona geçirmemiş kişilerin, RHS'li birinin açık yarasından virüs kapabileceği uyarısında bulunuyor.

NASIL TEŞHİS EDİLİYOR VE TEDAVİSİ NE?

Doktorlar hastalığa teşhis koyabilmek için kan testi öneriyor. Antiviral ilaçlar, steroid, ağrı kesici ve yüz egzersizleri tedavide kullanılan yöntemler arasında.

Hastalığa yakalananların büyük bir kısmı tamamen iyileşse de sinir hasarının yüksek olduğu vakalarda tam iyileşme daha uzun sürebiliyor. Az sayıda vakada ise yüz felcinin bir kısmının veya işitme kaybının kalıcı hale gelmesi mümkün.

Haberin Devamı