Gazete Vatan Logo

İstifanın nedeni Sarıgül mü?

Ahmet Altan Sarıgül yüzünden Taraf'ı bıraktı iddiası

İstifanın nedeni Sarıgül mü?

Taraf yazarlarından Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, bugün Akşam gazetesinden Şenay Yıldız'a verdiği röportajda Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Neşe Düzel'in istifasıyla ilgili çok çarpıcı iddialarda bulundu. Katırcıoğlu, Mustafa Sarıgül'ün Taraf gazetesi üzerinden CHP Genel Başkanlığı'na oynadığını ileri sürerken bugünkü Taraf gazetesi manşeti de bu iddiayı doğrular nitelikteydi.

İşte Katırcıoğlu'nun o iddiaları

Gazete içinden de ödemelerle ilgili sorunların büyümesi nedeniyle istifaların geldiğini öğrendik. Anladığım kadarıyla, Ahmet Altan gazete çalışanlarının ufak tefek taleplerini bile karşılayamaz hale gelmiş. Bu konuda Başar Arslan'ın kendisini maddi olarak rahatlatacağı sözü verdiği halde öyle davranmadığı ve çıkan gerilim sonrası Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'ın istifa ettiğini öğrendim.

İstifanın nedeni Sarıgül mü

BÜYÜKŞEHİR YA DA CHP GENEL BAŞKANLIĞI

Başka bir yorum da Mustafa Sarıgül'ün ya büyükşehir belediyesi ya da CHP'nin başına geçmek gibi bir niyeti olduğu ve Taraf gibi bir gazeteyi satın almak veya Başar'la bir anlaşma yapıp, o gazetede etkinliğini artırmak gibi bir isteği olduğu ve buna karşılık da istifa sürecinin geldiği spekülasyonu yapılıyor, ama doğruluğu var mı, bilemiyorum.

BİR SÜRE SONRA BEN DE AYRILIRIM

Ben henüz istifa etmedim, ama Altan ve Çongar'ın ayrılmasıyla bu gazetenin muhalif tavrının devam edemeyeceğini düşünüyorum. O nedenle bir süre sonra ben de ayrılırım diye düşünüyorum. Mithat Sancar, Murat Belge gibi yazarlarla görüştüm. Onlar da birkaç gün bekleyip, ne olduğunu anlamak arzusundalar. Bu işte AK Parti'nin dolaylı baskısı da olabilir. O da netleşsin, sonra bir karar vereceğim.

Haberin Devamı