Gazete Vatan Logo
Magazin Işın Karaca davayı kazandı! "Seni korumaya yemin etmiştim"

Işın Karaca davayı kazandı! "Seni korumaya yemin etmiştim"

Klip yönetmeni Sedat Doğan ile Mayıs 2011'de nikâh masasına oturan, bir kez ayrılıp barıştıktan sonra Kasım 2013'te resmi olarak boşanan Işın Karaca, eski eşi Brezilya'da hırsızlık yaparken yakalanıp cezaevine girince harekete geçmişti. Ünlü şarkıcı, bu evlilikten dünyaya gelen 11 yaşındaki kızı Mia'ya kendi soyadını vermek için açtığı davayı kazandı.

Işın Karaca davayı kazandı! "Seni korumaya yemin etmiştim"

Işın Karaca (Işın Funda Büyükkaraca) ile evliliği olaylı şekilde sona eren Sedat Doğan, Brezilya'da hırsızlık suçlamasıyla tutuklanmıştı. Bunun üzerine 49 yaşındaki şarkıcı, kızlarına kendi soyadını vermek için Haziran 2020'de dava açmıştı. Şarkıcı, kızının babasının uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu, yurt dışında işlediği suçlar nedeniyle aldığı hapis cezasının velayeti kendisinde olan çocuğunu olumsuz etkilediğini belirterek, Sedat Doğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

MİA'NIN SOYADI BÜYÜKKARACA OLDU

Işın Karaca'ya mahkemeden müjdeli haber geldi. Sanatçı, Eylül 2011'de dünyaya gelen kızı için verdiği hukuk mücadelesini kazandığını açıkladı. Mia artık annesinin soyadını taşıyacak.

"YEMİNİM HEP GEÇERLİ"

Davanın sona erdiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerine duyuran Karaca, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

Günün müjdesi Mia için. Emsal teşkil eden soyisim davamız nihai sona geldi. Bu davalar sürecinde yanımızda olan tüm gerçek dostlarıma teşekkür ederim. İçimizdeki adalet terazisi hep ön plandaydı. Hak aramak, aramamak insanoğlu için. Mia Büyükkaraca... Seni ömrüm boyunca korumaya yemin etmiştim. Yeminim hep geçerli.

Haberin Devamı

Çocukluk arkadaşı Tuğrul Odabaş'la 2016–2019 yılları arasında evli kalan 49 yaşındaki şarkıcının, Soner Kıvanç ile evliliğinden de 29 yaşında Erda Kıvanç adında bir oğlu bulunuyor.