Gazete Vatan Logo
MagazinHilmi Mutlu kimdir? Ferdi ÖzbeÄŸen’in evlat edindiÄŸi Hilmi Mutlu yaşıyor mu?

Hilmi Mutlu kimdir? Ferdi ÖzbeÄŸen’in evlat edindiÄŸi Hilmi Mutlu yaşıyor mu?

Müzikal yaÅŸamına 30 albüm sığdıran Ferdi ÖzbeÄŸen, 1980'de GülÅŸen BubikoÄŸlu, Tanju Gürsu ve Hulusi Kentmen ile "Tanrıya Feryat" gibi filmlerde rol almıştı.  Bir dönemin en sevilen müzisyenlerinden Ferdi ÖzbeÄŸen, 1990'lı yıllarda yardımcısı Hilmi Mutlu'yu evlat edinmiÅŸti.Â

Yardımcılığını yaparken Ferdi Özbeğen tarafından evlat edinilen Hilmi Mutlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Usta müzisyen, 2001 yılında yakalandığı prostat kanserine yenik düşerek tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında 28 Ocak 2013'te 72 yaşındayken yaşamını yitirdi. 30 Ocak tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenin sonrasında Özbeğen'in cenazesi, Levent Camisinde kılınan namazın ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hilmi Mutlu kimdir?

‘‘Günümüzde gereken şartlara uyan herkes evlat edinebilir. Evlatlık edinmek için evli olma şartı 18 yaşına kadar olan çocuklar için söz konusu. Benim evlat edindiğim kişi 31 yaşında olduğu için böyle bir şart aranmadı. Bu arkadaşımız 13,5 yıldır annem ve bana hizmet verdi. Annemin ölümünden önce bu bana vasiyeti idi. Annem vefat etmeden bir gün önce, ‘Ferdi, bu çocuğu sakın bırakma. Bu evlat bize çok yakınlık gösterdi. Ölürsem yalnız kalırsın. Bu benim sana vasiyetim' dedi. Annem öleli 4.5 yıl oldu. Ben vasiyeti yerine getirdim’’

Haberin Devamı

2013 yılında hayatını kaybeden sanatçı Ferdi Özbeğen, ölümünden 5 yıl önce hazırladığı vasiyetnamesiyle tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bırakmıştı. Manevi oğlu Hilmi Mutlu ise mirastan pay alamadığını öğrenince vasiyetnamenin iptali için dava açmıştı. 

Hilmi Mutlu, Özbeğen’in ehliyetinin tam olmadığı gerekçesiyle vasiyetnamesinin iptaliyle, mirasın hepsini istemişti. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Ferdi Özbeğen’in 20 yıllık arkadaşı Fedon ve ünlü şarkıcının hayatını anlatan ‘Şöhret Dediğin’ kitabının yazarı Ali Rıza Türker, Özbeğen’in ölmeden önce akıl sağlığının yerinde olduğunu söylemişti.

Mutlu geri adım attı. Mutlu’nun vasiyetnamenin iptali davasından vazgeçtiğine dair feragat dilekçesi mahkemeye sunuldu. Özbeğen’in mirasından sadece saklı payını istediğini belirten Mutlu, dilekçesinde tarafların bu konuda anlaşmak üzere olduğunu ve mahkemenin kendilerine süre vermesini istedi. Mahkeme taraflara anlaşmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı