Gazete Vatan Logo
Magazin Haluk Levent, Ahbap Derneği'nin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu!

Haluk Levent, Ahbap Derneği'nin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu!

Ahbap Derneği başkanı Haluk Levent, Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Levent, kurucusu olduğu Ahbap Derneği'nin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurduğunu açıkladı.

Haluk Levent, Ahbap Derneği'nin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu!

Türkiye'yi hüzne boğan deprem felaketi sonrası yaraları sarmak için tüm kurumlar ve vatandaşlar büyük çaba sarf ediyor. Ünlüler dünyası da afet bölgesine yönelik yardım kampanyaları için ilk andan itibaren tek yürek olmuş durumda. Bu isimlerden biri de kurucusu ve başkanı olduğu Ahbap Derneği aracılığıyla önemli projelere imza atan Haluk Levent oldu.

İKİ BİN AİLE İÇİN KONTEYNER

11 Şubat'ta Ezgi Mola, Kıvanç Tatlıtuğ, Hande Erçel, Kenan İmirzalıoğlu, Özge Özpirinçci, Kıvanç Kasabalı ve Aleyna Tilki gibi ünlü isimler ile kamera karşısına geçen Haluk Levent, binlerce kişinin yaptığı bağışlar sonrası yardım bütçesini 850 milyon TL olarak belirlediklerini açıklamıştı. Hatay’a 2 bin aile için konteynerler gitmeye başlayacağını duyuran Levent, "Okulları onaracağız. Yaşlılar için bakımevleri, rehabilitasyon merkezleri, öğrenci yurtları açacağız" demişti.

"ÇADIRKENT DOLMAK ÜZERE"

13 Şubat'ta "Üç bin kişinin geçici olarak kalacağı ikinci çadırkent kuruldu" duyurusunu yapan sanatçı, 14 Şubat'ta ise Ahbap Çadırkent'ten video paylaşıp, şu mesajı yazmıştı:

Haberin Devamı

Hatay’da üç öğün yemeği olan, içinde yatağı battaniyesi, nevresimleri bulunan üç bin kişilik çadırkent şu an dolmak üzere. Teknik ekiplerini seferber eden Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Jandarma komutanlığına bağlı canımız askerlere teşekkürler.

"TEK TEK AÇIKLAYACAĞIZ"

Yaşanan felaketin ilk gününden beri ünlü isimlerin yaptığı bağışları takipçileriyle paylaşan ünlü isim, "Arkadaşlar çok para geldi. Daha önce ne yaptıysak aynısını yapacağız Ahbap olarak. Tek tek fatura açıklayacağız" da demişti.

"İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI'NA İLETTİK"

Levent, son olarak Twitter hesabından yayınladığı bir mesajda konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Spekülasyonlar sebebiyle, Ahbap’ın şeffaflığı için bağış yapan herkesin merakını gidermek adına (her ne kadar aylar önce denetlenmiş olsak da) en yakın zamanda tekrar denetlenmek isteğimizi İçişleri Bakanlığı dernekler müdürlüğüne az önce ilettik. Sayı 34-235-051/24. Bilginize.