Gazete Vatan Logo
Magazin Enis Arıkan: Kostümü giydiğimde nefes alamıyordum

Enis Arıkan: Kostümü giydiğimde nefes alamıyordum

Sanat camiasının sevilen simalarından Şebnem Bozoklu ve Enis Arıkan, "Balina" adlı tiyatro oyunu ile sahnede buluştu. Özel hayatlarında da çok iyi arkadaş olan iki isim, kapalı gişe oynayan oyunun zorluklarına ve kendi yaşamlarına dair samimi açıklamalarda bulundu.

Enis Arıkan: Kostümü giydiğimde nefes alamıyordum

İzleyicilerin komedi yapımlarından aşina olduğu ikili, bu defa bir dram filmi uyarlamasını canlandırdı.

Konuk oldukları Sıkı Muhabbet programında Hakan Gence’nin birlikte yaşadıkları dramları sorması üzerine Bozoklu, "Bizim dramımız da komedimiz kadar güçlüdür. Ama hiç aklımdan çıkmayan şey 2004’te Enis’in babasını kaybettiğimiz gündür" dedi.
Bozoklu, “‘Balina’ oyununun yönetmeni İbrahim Çiçek “Bu kaybetmek üzerine bir oyun” demiş. Kaybetmek size ne ifade ediyor?” sorusuna ise "Evet, oyun kaybetmekle ilgili, bu noktada da Enis’in de benim de içimiz fazlasıyla doluydu. Sevdiğimiz çok şeyi, çok insanı kaybettik bugüne kadar. O yüzden bu oyunun provalarında da oyunu çalışırken de aslında hep kendi içimizdeki o kum gibi akıp gidenlerden yola çıktık." sözleri ile yanıt verdi.

Arıkan da hikâyenin kendileri için zorluğunu şu sözlerle dile getirdi:

"Oyundaki oyuncuların hepsi babasını kaybetmiş, o mahvetti çalışırken. Her oynadığımızda hepimiz salya sümük ağlıyor, toparlayamıyorduk."

Sahnede plastik makyajla 270 kiloluk bir bedene bürünerek yaşadığı diğer zorluğu değerlendiren Arıkan, “Önce vücudumun kalıpları alındı, saatlerce kıpırdamadan durdum. Zorlanmayacağım söylendi ama giydiğimde asla nefes alamıyordum, bağırarak ağlamaya başladım" dedi.

Haberin Devamı

Başarılı oyuncu, oyun esnasında bunların hepsinin gittiğini ve oynama telaşına girdikten sonra sıcaklığı hiç hissetmediğini söyledi.