Gazete Vatan Logo
Magazin Çağatay Akman hakim karşısında: Öykü bana saldırdı

Çağatay Akman hakim karşısında: Öykü bana saldırdı

Şarkıcı Çağatay Akman geçen yıl tartışma sırasında eski sevgilisi Öykü Uslu ve arkadaşını darbettiği iddiasıyla yargılandığı davada ifade verdi. Ünlü şarkıcı, duruşmanın ardından "On numara geçti" açıklamasını yaptı.

Çağatay Akman, 23 Temmuz 2021 tarihinde eski sevgilisi Öykü Uslu’nun evinin önüne gitmişti. Kapıyı açmayan Uslu, durumu arkadaşı Furkan Ayaz’a haber vererek, yardım etmesini istemişti. Furkan Ayaz’ın olay yerine gelmesiyle çıkan tartışma sonucu Çağatay Akman’ın, Uslu ve Ayaz’ı darp ettiği iddia edilmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda Çağatay Akman hakkında 'basit yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 10 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi. Öykü Uslu ve Furkan Ayaz’ın da 'hakaret' ve 'basit yaralama' suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. 

“DAİREYE YA DA APARTMANA GİRMEDİM” 

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; İstanbul 50 Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya Çağatay Akman, avukatıyla birlikte katıldı. Duruşmada savunma yapan Akman, olay günü Zeytinburnu’na gitmek için taksiye bindiğini ancak taksinin kendisini Cihangir’e kadar götürdüğünü söyledi. Cihangir’de taksi bulamadığını söyleyen Akman, şu ifadeleri kullandı: 

Haberin Devamı

Öykü’nün evinin yanında taksi durağı vardı. Bir müddet dışarıda bekledim. Öykü’nün dairesine ya da apartmanın içine girmedim. Bir müddet sonra Öykü dışarı çıktı. ‘Ne yapıyorsun burada?’ dedi. Ben de taksi beklediğimi söyledim. Eve girdikten sonra tekrar çıktı. Bana, ‘S... git. A... çocuğu’ gibi hakaretlerde bulundu. Ben de Öykü’ye 'Benimle nasıl böyle konuşursun?' diye tepki gösterdim.

“BOĞAZIMI SIKMAYA BAŞLAYINCA İTTİRDİM” 

Öykü Uslu’yu darp etmediğini söyleyen Akman, “Öykü bana saldırıp ittirmeye başladı. Ben o sırada kesinlikle Öykü’ye karşı darp anlamına gelecek herhangi bir davranışta bulunmadım. Öykü beni ittirince ben sadece kolumu uzatıp engellemeye çalıştım başladım. Çünkü benim boğazımı sıkmaya başladı. Ben de bu yüzden Öykü’yü elimle ittirdim” şeklinde konuştu. 

“KÖTÜ SÖZ KULLANMADIM” 

Furkan Ayaz’ın olay yerine polislerden sonra geldiğini anlatan Akman, “Furkan bana küfür ederek yumruk atarak yere düşürdü. Yerde de sırtıma yumruk attı. Ben de Furkan’a yumruk attım. Olay anında Öykü’ye karşı tehdit ya da hakarette bulunmadım. Kötü söz kullanmadım. Ancak Furkan bana küfür edince ben de ona karşı küfür ettim” dedi. 

Haberin Devamı

Mahkeme, alınan savunmanın ardından diğer müşteki sanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. 

"ON NUMARA GEÇTİ" 

Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapmak istemediğini dile getitren Çağatay Akman, "Herhangi bir şey söylemeye gerek yok. On numara geçti" diyerek, mahkeme salonundan dışarı çıktı ve adliyeden ayrıldı.