Gazete Vatan Logo
Magazin Atiye'nin dizi setinde hayatını kaybetmişti! 6 yıl hapsi istendi

Atiye'nin dizi setinde hayatını kaybetmişti! 6 yıl hapsi istendi

'Atiye' dizinin setinde, boya yapmak için çıktığı merdivenden düşerek yaşamını yitiren set çalışanı Hasan Karatay'ın hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davada esasa ilişkin mütalaa açıklandı.

Atiye'nin dizi setinde hayatını kaybetmişti! 6 yıl hapsi istendi

Başrollerini Mehmet Günsür ve Beren Saat’in oynadığı Atiye dizisinin setinde boyacı olarak çalışan 28 yaşındaki Hasan Karatay 5 Nisan 2019 tarihinde merdivenden düşerek ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Karatay’ın ailesi yapım iş güvenliği önlemlerini almadığı gerekçesiyle yapım şirketinden şikayetçi oldu. Şikayetin ardından yapım şirketi sahibi Onur Güvenatam ve sanat yönetmeni Deniz Kobanbay hakkında, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“ÇELİŞKİLER GİDERİLSİN”

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanık Deniz Kobanbay’ın avukatı alınan ilk bilirkişi raporunda müvekkilinin kusursuz bulunduğu ancak ikinci raporda yanlış yönlendirme sonucu kusurlu bulunduğunu söyledi. Sanık Onur Güvenatam’ın avukatı ise dosyadaki iki bilirkişi raporunun çeliştiğini söyleyerek, “Bu çelişkiler giderilmeden savcılığın görüş sunması içtihatlere aykırıdır. Müvekkil ile suçtan zarar gören kişi ve olay hakkında illiyet bağı yoktur. Bu sebeple müvekkilin kusuru ve sorumluluğu düşünülemez. İki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi için dosyanın üçüncü bir bilirkişiye gönderilmesi gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı

6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Alınan savunmaların ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada Hasan Karatay’ın olay günü sette boya yaptığı sırada merdivenlerden düştüğü hatırlatılarak, olayın raporlara iş kazası olarak geçtiği belirtildi. Sanık Onur Güvenatam’ın yerine getirmesi gereken önlemlerin önemli olduğu ve bu nedenle ihmali olduğu belirtilen mütalaada, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Diğer sanık Deniz Kobanbay’ın ise herhangi bir kusuru tespit edilemediğinden beraati talep edildi.

Mütalaanın ardından sanık ve avukatlarına son savunmaları için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.