Gazete Vatan Logo

Ömer Tuğrul İnançer kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Ömer Tuğrul İnançer’in biyografisi!

Mutasavvıf, yazar, müzisyen ve avukat Ömer Tuğrul İnançer vefat etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu kurucusu olan Ömer Tuğrul İnançer, bir süredir geçirdiği ameliyat nedeniyle istirahat ediyordu. 76 yaşında hayatını kaybeden İnançer için siyaset, edebiyat ve düşünce dünyasından pek çok kişi taziye mesajı yayınladı. Peki, Ömer Tuğrul İnançer kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Ömer Tuğrul İnançer’in biyografisi!

Ömer Tuğrul İnançer kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Ömer Tuğrul İnançer’in biyografisi!

Yazar, müzisyen ve avukat Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti. İnançer’in vefatı sevenlerini üzdü. Ömer Tuğrul İnançer, bir süredir geçirdiği ameliyat nedeniyle gözetim altındaydı. Peki, Ömer Tuğrul İnançer kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Ömer Tuğrul İnançer’in biyografisi!

ÖMER TUĞRUL İNANÇER KİMDİR?

Ömer Tuğrul İnançer 1946 yılında Bursa’da doğdu. Türk avukat, müzisyen ve mutasavvıf olan Ömer Tuğrul İnanςer, İstanbul Üniversitesi'nin hukuk fakültesinԁen mezun oldu.

İnanςer, 1991'e kaԁar hukuk müşavirliği yaptı. 1991 yılınԁa Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun Genel Müԁürlüğü'ne atanan Ömer Tuğrul İnanςer, Türk Tasavvuf Musikisinin önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi tekkesinin son postnişini olarak bilinmektedir. Ömer Tuğrul İnançer'İn kitapları arasında Mübarek Vakitler, Gönül Sohbetleri, Vakte Karşı Sözler, Dinle Ki Dinlenesin de bulunuyor.