Gazete Vatan Logo

İmam eşine ciğeriyle hayat verdi

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde cami imamı olan ve 2 yıl önce karaciğer yetmezliği tanısı konulan Mustafa Demiral'a eşinden nakil yapılacak.

İmam eşine ciğeriyle hayat verdi

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde cami imamı olan Mustafa Demiral (50), iki yıl önce sık ateş ve sürekli halsizlik nedeniyle doktora gittiğinde sebebi belli olmayan karaciğer yetmezliği yaşadığını öğrendi. İlaç tedavisine başlandı ancak sonuç alınamadı. Doktorlar tek çarenin karaciğer nakli olduğunu söyledi. Aynı yastığa 20 yıldır baş koyduğu eşi Serap Demiral (38), karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Tetkiklerin sonucu olumlu gelince, geçtiğimiz hafta Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ve ekibi tarafından Serap Demiral’ın karaciğerinden alınan bir parça başarılı bir şekilde Mustafa Demiral’a nakledildi.

Serap Demiral, “Eşime bir organımla hayat vererek dünyanın en mutlu insanı oldum. Bu yüzden tüm organlarımı bağışladım” dedi. İmam Mustafa Demiral da dünya üzerindeki en büyük sevabın organ bağışı olduğunu söyledi.