Zürafa

Zürafa

Son dakika Zürafa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zürafa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zürafa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zürafa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zürafa gelişmeleri de dahil olmak üzere 115 zürafa haberi bulunmuştur. Tüm zürafa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Falda Zürefa Görmek Ne Demek? Kahve Falında Zürafa Nasıl Yorumlanır?
Falda Zürefa Görmek Ne Demek? Kahve Falında Zürafa Nasıl Yorumlanır? Falda zürefa görmek genelde olumlu bir şekilde barışma olarak kabul edilir. Eğer küs olduğunuz biri varsa kısa süre içinde karşınızdaki kişiden özür gelecek olabilir.
14.06.2023 Gündem
Yapay zekâ zihnimizi okuyabilir mi? Uzmanlar açıkladı
Yapay zekâ zihnimizi okuyabilir mi? Uzmanlar açıkladı 'Aklımızdan geçirdiklerimiz nedeniyle baskılandığımız bir dünya getirebilir'
29.03.2023 Bilim ve Teknoloji
200 yıllık genelev sokağı kılık değiştiriyor
200 yıllık genelev sokağı kılık değiştiriyor İstanbul Beyoğlu’nda pandemi nedeniyle kapatılan genelevlerin bulunduğu Zürafa Sokak’ta bulunan 31 bina yıkılırken ortaya çıkan tarihi hamamın restore edilip sosyal ve kültürel tesis yapılması planlanıyor. Beyoğlu Belediyesi’nin Etüt Proje Müdürü Yusuf Soyuer, “Modern yapılar yıkıldıkça etrafındaki tarihi binalar, binaların cepheleri ortaya çıktı. Bulunduğumuz alanın park olması planlanıyor ama çalıştaylar yapılıp son karar verilecek” dedi.
2.02.2023 Yaşam
Yunanlılar Türk balıkçı teknesini taciz etti
Yunanlılar Türk balıkçı teknesini taciz etti Çanakkale'de Gökçeada ile Semadirek adası arasındaki Uluslararası karasularında avlanan balıkçı İlker Özdemir’in teknesine Yunan Sahil Güvenliği ikinci kez taciz etti.
17.09.2022 Gündem
Beyaz kaplan 'Kartopu', bayram ziyaretçilerinin gözdesi
Beyaz kaplan 'Kartopu', bayram ziyaretçilerinin gözdesi Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 9 günlük bayram tatili ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı. 7 bin 500 hayvana ev sahipliği yapan merkezde 20 bin doğumda bir dünyaya gelen Bengal (Beyaz) kaplanı yavrusu dikkatleri çekti. Son 6 ayda hayvanat bahçesine 1 milyon 800 kişinin geldiğini belirten Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Burası Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın da 4'üncü büyük doğal yaşam merkezi. Yakın zamanda İstanbul'dan beyaz kaplan getirdik. İsmini de kış mevsiminde bu yıl çok fazla kar yağdığı için 'Kartopu' koyduk. Ziyaretçiler onu açık alanda yakından görünce mutlu oluyor " dedi.
13.07.2022 Yaşam
Denizli'de tek tek tespit edildi! 8 milyon yıllık...
Denizli'de tek tek tespit edildi! 8 milyon yıllık... Denizli'nin Tavas ilçesinde, 8 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen fil, gergedan, zürafa ve karıncayiyen gibi hayvanlara ait 15 farklı fosil bulundu.
23.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Salvador Dali eserleri nelerdir? Salvador Dali eserleri'nin özellikleri...
Salvador Dali eserleri nelerdir? Salvador Dali eserleri'nin özellikleri... Resimde sürrealizm akımının kurucularından biri olan Salvador Dali, 11 Mayıs 1904 tarihinde İspanya'da dünyaya geldi.
18.05.2022 Kültür Sanat
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttı
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttı Beyoğlu Belediyesi tarafından kültür-sanat merkezine dönüştürme projesi kapsamında yıkılan Karaköy’deki genelevin hafriyat çalışmaları sırasında Osmanlı hamamı ve sinagog kalıntıları bulundu.
14.04.2022 Yaşam
Saros Körfezi'nde yakalandı! Tam yarım ton...
Saros Körfezi'nde yakalandı! Tam yarım ton... Çanakkale'de kılıç balığı avlamak için Saros Körfezi'ne açılan balıkçı İlker Özdemir (49) ve 3 arkadaşı, 3,5 metre boyunda ve yarım ton ağırlığında camgöz cinsi köpek balığı yakaladı. Balıkçılar, oltaya takılan köpek balığını 40 dakikada çekebildi.
3.04.2022 Gündem
O harfi ile hayvan isimleri - O ile başlayan hayvanlar...
O harfi ile hayvan isimleri - O ile başlayan hayvanlar... İsmi O ile başlayan hayvanlar arasında egzotik bir çok hayvanlar yer almaktadır. Farklı özelliklere sahip bu hayvanların bazıları bilindik bazıları ise pek bilinmeyen türlerdir.
22.02.2022 Gündem
Zürafa Sokağın kültürel dönüşümü için ilk fiziki adım atıldı
Zürafa Sokağın kültürel dönüşümü için ilk fiziki adım atıldı Beyoğlu’ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokaklarının kültür sanat merkezine dönüştürülmesi için başlatılan proje kapsamında Zürafa Sokak'ta bulunan 4 binanın yıkımı başlatıldı.
11.02.2022 Yaşam
Zürafa Sokak'ta kültürel dönüşüm için ilk adım! 4 binanın yıkımı başlatıldı
Zürafa Sokak'ta kültürel dönüşüm için ilk adım! 4 binanın yıkımı başlatıldı İstanbul Beyoğlu’ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokaklarının kültür sanat merkezine dönüştürülmesi için başlatılan proje kapsamında Zürafa Sokak'ta bulunan 4 binanın yıkımı başlatıldı.
11.02.2022 Gündem
Zürafa Sokak için harekete geçildi! Bir devir kapanıyor ve başlıyor...
Zürafa Sokak için harekete geçildi! Bir devir kapanıyor ve başlıyor... Beyoğlu’ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokaklarının kültür sanat merkezine dönüştürülmesi için başlatılan proje kapsamında istişare toplantısı yapıldı. Toplantının detaylarını aktaran Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Önümüzdeki hafta farklı maliklere ait olan 5-6 binanın fiziki yıkım sürecini de gerçekleştireceğiz. Böylece dönüşüm süreci başlamış olacak” dedi.
4.02.2022 Gündem
Türk balıkçılar, Yunan Sahil Güvenliğinin tacizine boyun eğmedi!
Türk balıkçılar, Yunan Sahil Güvenliğinin tacizine boyun eğmedi! Çanakkale’nin Gökçeada açıklarında uluslararası sularda avlanan 3 Türk balıkçı, Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından taciz edildi. Balıkçılar direnince, Yunan Sahil Güvenlik ekibi geri döndü. O anlar, balıkçılar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
3.02.2022 Gündem
Servetinin boyutu halen bilinmeyen genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın arşivi çöpe gitti
Servetinin boyutu halen bilinmeyen genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın arşivi çöpe gitti İstanbul’un en güzel yerlerinden biri Galata’nın hemen altındaki Zürafa Sokak yaklaşık 100 yıl boyunca genelevlerin mekânı oldu. Zürafa Sokak’ı kapatan dev demir kapıdan girenler genelevlerin ışıklı camekanlarını görseler de, içeride ne acılar yaşandığını bilmediler.
22.12.2021 Gündem
Zürafa Sokak, Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek
Zürafa Sokak, Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek Beyoğlu’nun tarihi semti Karaköy’deki Zürafa Sokak’ın dönüşümüne ilişkin Başkan Haydar Ali Yıldız, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokak eski fonksiyonundan arındırılarak Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek” dedi.
20.12.2021 Yaşam
Tehlike saçan çocuk parkı! Görüntü korkuttu
Tehlike saçan çocuk parkı! Görüntü korkuttu İstanbul Çekmeköy'de bir çocuk parkında elektrik direğinden uzanan bir kablo kaydırağa bağlı. Çocuklar tam anlamıyla ölümün gölgesinde oynuyor. Üstelik tek sorun bu da değil. Mahalleli tedirgin. "ya kapatılsın ya da düzeltilsin" diyorlar.
7.07.2021 Yaşam
7,5 milyon yıllık yeni fosiller bulunup, çıkarılıyor
7,5 milyon yıllık yeni fosiller bulunup, çıkarılıyor Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, 7,5 milyon yıl öncesine ait fosillerin bulunması için bu yılki kazı çalışmalarının başladığını belirterek, “Kazılarımızda bol miktarda fosil çıkıyor. Yine fil ve boynuzlugillere ait fosiller bulunuyor. Genelde bulduğumuz canlılar için 7,5-8 milyon yıllık diyoruz” dedi.
19.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Kayseri'de bulundu, dünya literatürüne girecek! Tam 7.5 milyon yıllık
Kayseri'de bulundu, dünya literatürüne girecek! Tam 7.5 milyon yıllık Kayseri'de Yamula Barajı Gölü kıyısında bulunan ve fillerin atası olarak bilinen Choerolophodon Pentelici'ye ait tam kafatası fosilinin literatüre gireceği bildirildi.
11.03.2021 Yaşam
Nisa Bölükbaşı tasarladığı kostümü giydi!
Nisa Bölükbaşı tasarladığı kostümü giydi! 'Survivor 2020'de tanışıp yarışma sonrası aşk yaşamaya başlayan Nisa Bölükbaşı-Barış Murat Yağcı çifti, bu kez Uludağ'da ortaya çıktı.
2.03.2021 Magazin
Denizli'de 9 milyon öncesine tarihlenen karıncayiyen ve fil fosilleri bulundu
Denizli'de 9 milyon öncesine tarihlenen karıncayiyen ve fil fosilleri bulundu Denizli'de yürütülen yüzey araştırmalarında, 9 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen fil ve karıncayiyenin de aralarında olduğu 8 farklı hayvan türüne ait fosile rastlandı.
30.09.2020 Bilim ve Teknoloji
İlk kez 7,5 milyon yıllık kaplumbağa fosili bulundu
İlk kez 7,5 milyon yıllık kaplumbağa fosili bulundu Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Yamula Barajı kıyısında devam eden kazı çalışmalarında ilk kez 7,5 milyon yıllık kaplumbağa fosili bulundu. Uzman Antropolog Özge Kahya, "Daha önce bulunduğumuz alandaki fosiller arasında, filler, üç toynaklı atlar, gergedanlar ve boş boynuzlular dediğimiz ailelere ait canlıların fosillerini bulduk. Bu sefer ilk defa Yamula Barajı kıyısında kaplumbağa fosiline rastladık" dedi.
13.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Denizli'de 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu
Denizli'de 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yapılan yüzey araştırmalarında 1,2 milyon ila 9 milyon yıl öncesine ait aralarında at, geyik, gergedan ve mamutun bulunduğu farklı 8 tür hayvan fosili tespit edildi.
24.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Kalın saç tellerinin güçlü olmadığı tespit edildi
Kalın saç tellerinin güçlü olmadığı tespit edildi ABD'de yapılan bir araştırma, kalın saç tellerinin ince tellerden daha güçsüz olduğunu ortaya koydu.
13.12.2019 Sağlık
Kayseri'de 7,5 milyon yıllık yeni fosil bulundu
Kayseri'de 7,5 milyon yıllık yeni fosil bulundu Kayseri'de Kocasinan ilçesi Emmiler Mahallesi Yamula Barajı kıyısında devam eden kazı çalışmasında, file ait olduğu tahmin edilen 7,5 milyon yıllık fosil bulundu. Uzman Antropolog Ömer Dağ (32), bölgede geçen yıl başlayan ve bu yıl 30 Ekim'de tamamlanan kazı çalışmalarında çeşitli fosiller bulunduğunu söyledi. Çalışmanın sonlandırılması ardından balık tutmaya gelen bir kişinin ihbarıyla aynı yerden yeniden çalışma yaptıklarını belirten Dağ, "Bu fosil tek bir adet file ait gibi görünüyor. Çünkü ayak, kol ve dişlerinden birer tane örnek bulduk" dedi.
15.11.2019 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Zürafa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zürafa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.