İklim krizi ölümcül örümcek türünü getirdi: Argiope lobata Türkiye'ye yayılıyor
İklim krizi ölümcül örümcek türünü getirdi: Argiope lobata Türkiye'ye yayılıyor İklim krizinin etkileri tüm dünyada görülürken ölümcül 'Argiope Lobata' Türkiye'nin pek çok şehrine yayıldı. Daha önce Türkiye'de farklı illerde görülen ve 'loblu böcek' olarak adlandırılan Argiope lobata örümceği bu sefer Tekirdağ'da görüldü. Prof. Dr. Özgür Sağlam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu türün daha çok Afrika, Güney Avrupa ve Asya’da görüldüğünü, küresel ısınmaya bağlı olarak loblu örümceğin yaşam alanlarının kuzeye doğru yayılım gösterdiğini ifade etti. İklim değişikliği ile bölgede görülmeye başlayan bu türün insanlara yönelik zararsız bir tür olduğunu söyleyen Sağlam, ısınmaya bağlı olarak ilerleyen yıllarda yeni türlerin de görülmeye başlanabileceğini aktardı.
28.09.2023 Yaşam
Dünyanın en zehirli örümceği Ayvalık’ta yakalandı!
Dünyanın en zehirli örümceği Ayvalık’ta yakalandı! Dünyanın en zehirli örümcek türleri arasında yer alan ve kendi eşlerini de yemeleriyle tanınan "argiope lobata" örümceği, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yakalandı. Vücuttaki sinir hücrelerini öldüren ve insanın hayatını kaybetmesine neden olduğu öğrenilen dişi örümcek, Milli Parklar Doğa Koruma Burhaniye Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
10.08.2023 Yaşam
Zehirli örümceğin ısırdığı eski Belediye Başkanı Tanık yoğun bakımda
Zehirli örümceğin ısırdığı eski Belediye Başkanı Tanık yoğun bakımda Eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı İzmir'de zehirli örümcek ısırdı. Fenalaşan Tanık, yoğun bakımda tedaviye alındı.
18.09.2020 Gündem
Tuvaletteki gencin cinsel organını zehirli örümcek ısırdı
Tuvaletteki gencin cinsel organını zehirli örümcek ısırdı Avustralya'da tuvaletini yaparken cinsel organı bir kızıl sırtlı örümcek tarafından ısırılan genç, hastaneye kaldırıldı.
28.04.2016 Dünya