Yurtiçi

Yurtiçi

Son dakika yurtiçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yurtiçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yurtiçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yurtiçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yurtiçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.966 yurtiçi haberi bulunmuştur. Tüm yurtiçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilal Erdoğan: Hocalarımız Türkiye'nin en parlak öğrencilerini yetiştirecekler
Bilal Erdoğan: Hocalarımız Türkiye'nin en parlak öğrencilerini yetiştirecekler İBN Haldun Üniversitesi Ramazan Bülbül Misafirhanesi temel atma töreni Başakşehir'de yapıldı. Törende konuşma yapan İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan, "Burada konaklayacak araştırmacılarımız, hocalarımız hem Türkiye'nin en parlak öğrencilerini yetiştirecekler hem de sosyal bilimlere büyük katkılar yapacaklar" dedi.
29.04.2024 Gündem
13 Nisan kargolar açık mı, cumartesi günü kargo firmaları çalışıyor mu? Kargolar bayramda kaç gün tatil? Yurtiçi, Sürat, MNG, PTT, UPS 13 Nisan Cumartesi günü tatil mi?
13 Nisan kargolar açık mı, cumartesi günü kargo firmaları çalışıyor mu? Kargolar bayramda kaç gün tatil? Yurtiçi, Sürat, MNG, PTT, UPS 13 Nisan Cumartesi günü tatil mi? 10 Nisan'da başlayan Ramazan Bayramı 3 gün sürecek. 3 günlük bayram tatili Cuma günü sona erecek. Bayram tatili sonrası olan 13 Nisan’da kargoların çalışma durumu sorgulanmaya başlandı. Peki, 13 Nisan kargolar açık mı, Yurtiçi, Sürat, MNG, PTT, UPS 13 Nisan Cumartesi günü çalışıyor mu? Kargolar bayramda kaç gün tatil?
11.04.2024 Yaşam
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de yaptığı değişiklikleri içeren tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.
7.04.2024 Ekonomi
Arefe günü kargolar çalışıyor mu, kaça kadar, bayramda kargolar açık mı? Kargo firmaları kaç gün kapalı 2024? Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat, PTT, UPS kargo dağıtım yapacak mı?
Arefe günü kargolar çalışıyor mu, kaça kadar, bayramda kargolar açık mı? Kargo firmaları kaç gün kapalı 2024? Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat, PTT, UPS kargo dağıtım yapacak mı? 9 günlük idari izin kapsamında kamu kurumları ve kuruluşları 8 Nisan Pazartesi kapalı olacak. Kamu kurum ve kuruluşların kapalı olması nedeniyle vatandaşlar kargoların arefe günü ve bayramdaki mesailerini sorgulamaya başladı. Kargo işlemleri olanlar “Bayramda kargolar çalışır mı, arefe günü kargolar açık mı 2024, bayramda kargolar kaç gün kapalı 2024?” sorularına yanıt arıyor.
4.04.2024 Yaşam
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı?
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı? Bayram tatilinde bankaların çalışma durumu için araştırmalar hızlandı. Bu yıl Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan tarihine denk geliyor. Dini bayramlar kategorisine yer alan Ramazan Bayramı'nda kamu kurum ve kuruluşları resmi tatil yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığına duyurunca kargo firmalarının çalışma günleri merak ediliyor. Peki, kargolar bayramda çalışıyor mu, bayramda kargo firmaları açık mı kapalı mı, PTT, MNG, Yurtiçi, ARAS, Sürat kargo kaç gün kapalı?
4.04.2024 Gündem
Enterra halka arz kaç lot verdi, Enterra Enerji ne zaman işlem görecek? Enterra halka arz sonuçları hakkında merak edilenler
Enterra halka arz kaç lot verdi, Enterra Enerji ne zaman işlem görecek? Enterra halka arz sonuçları hakkında merak edilenler IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin halka arzında talep toplamanın 29 Mart'a kadar sürecek. IC Enterra Yenilenebilir Enerji katılım endeksine değil. IC Enterra Yenilenebilir Enerji halka arzı bireysele eşit dağıtım olarak gerçekleşecektir. Peki, Enterra Enerji halka arz ne zaman işlem görecek,  IC Enterra Enerji kaç lot verdi? IC Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz sonuçları açıklandı mı?
30.03.2024 Ekonomi
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile iki ülke arasında STA müzakerelerinin yeniden başlandığını dile getirdi.
21.03.2024 Ekonomi
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından vatandaşlar bayramı ara tatil ile birleştirirken turizm bölgelerinde de hareketlilik başladı.
21.03.2024 Ekonomi
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)?
UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)? Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Peki, UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)?
26.02.2024 Gündem
Limon sosu yasaklandı mı? Limon sosu ile limon suyu arasındaki fark nedir, limon sosu neden yasaklandı? Resmi Gazete limon sosu kararı
Limon sosu yasaklandı mı? Limon sosu ile limon suyu arasındaki fark nedir, limon sosu neden yasaklandı? Resmi Gazete limon sosu kararı Geçen yıl ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı. Tarım Bakanlığı bu kez limon suyu izlenimi veren limon aromalı soslar için harekete geçti. Peki, Limon sosu yasaklandı mı, neden yasaklandı?
2.02.2024 Yaşam
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
TMSF'den Polat Grubu şirketlerine ilişkin açıklama
TMSF'den Polat Grubu şirketlerine ilişkin açıklama  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'ndan Dilan Polat adını taşıyan yeni güzellik merkezlerinin faaliyetlerine devam etmesi ve yeni merkezlerin açılmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Franchise sözleşmeleri TMSF'den önce imzalanmıştır" denildi.
11.01.2024 Gündem
Bu kıyafet için 20 bin verip aylarca sıra bekliyorlar
Bu kıyafet için 20 bin verip aylarca sıra bekliyorlar Şırnak'ta milyonların harcandığı aşiret düğünlerinin renkli kıyafeti "Şal şepik", 5 ila 20 bin lira arasında satılıyor. Uludere ilçesinde 32 yıldır dikim yapan usta, devlet desteği alıp çırak yetiştirmek istiyor.
10.01.2024 Ekonomi
1 Ocak kargolar çalışıyor mu, kargolar 1 Ocak'ta açık mı? Yılbaşında kargolar (Yurtiçi, MNG, Trendyol, PTT, Sürat) çalışıyor mu 2024?
1 Ocak kargolar çalışıyor mu, kargolar 1 Ocak'ta açık mı? Yılbaşında kargolar (Yurtiçi, MNG, Trendyol, PTT, Sürat) çalışıyor mu 2024? Yeni yıl heyecanı sabırsızlıkla beklenirken sipariş verenler ve kargo firmaları aracılığıyla uzaktaki yakınına gönderi yapacaklar kargoların çalışma durumunu merak ediyor. Peki, 1 Ocak kargolar çalışıyor mu, 1 Ocak pazartesi kargolar açık mı? Kargolar yılbaşında tatil mi?  Aras, MNG, Trendyol, Yurtiçi, PTT kargoların 1 Ocak çalışma durumu…
30.12.2023 Gündem
Avrupakent GYO ne zaman borsada işlem görecek? Avrupakent (AVPGY) kaç lot verdi, Avrupakent GYO hisse borsa işlem tarihi ne?
Avrupakent GYO ne zaman borsada işlem görecek? Avrupakent (AVPGY) kaç lot verdi, Avrupakent GYO hisse borsa işlem tarihi ne? AVPGY ne zaman işlem görecek? AVRUPAKENT GYO İşlem tarihi halka arz sonuçlarının açıklanması sonrası merakla bekleniyordu. Avrupakent Gayrimenkul 13-14-15 Aralık tarihlerinde 55,08 TL sabit fiyat üzerinden halka arz kapsamında talep topladı. Talep toplama işlemlerinin sona ermesinin ardından açıklanan Avrupakent GYO halka arz sonuçlarında 3.653.597 adedi yurtiçi bireysel yatırımcı olmak üzere, toplam 3.654.448 yatırımcıya pay dağıtımı yapıldı. 1 TL nominal değerli payların 55,08 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulduğu halka arzda paylar bireysel yatırımcı ve şirket çalışanlarına eşit dağıtılacak. Borsa işlem tarihi 20 Aralık olarak açıklanmıştı ancak tarih yenilendi. Peki, Avrupakent GYO hisse ne zaman işlem görecek, halka arz sonuçları sonrası AVPGY halka arz ne zaman işlem görecek? AVRUPAKENT GYO İşlem tarihi…
20.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında yer yerinden oynadı! Gramda 2700 lira için tarih verildi
Altın fiyatlarında yer yerinden oynadı! Gramda 2700 lira için tarih verildi Gerek ons tarafındaki yükseliş, gerekse de son günlerde dolar kurunda sınırlı da olsa meydana gelen hareketlenme, yurtiçi piyasada gram altın fiyatını 1872 lirayla yeni bir rekora taşıdı. Bu seviyede, gram altının yılbaşından bu yana yatırımcısına getirisi yüzde 70’i aştı. Dün Cumhuriyet altını 12 bin 431 liradan, çeyrek altın da 3 bin 121 liradan alıcı buldu. Uzmanlar, altındaki ons kaynaklı hareketin devam edebileceği öngörüsünü dile getirdi. Uzmanlardan gram altının 2700 lira olacağı tarih ile ilgili bilgi verildi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
28.11.2023 Ekonomi
Türk şirket Kazakistan pazarına giriş yaptı
Türk şirket Kazakistan pazarına giriş yaptı Spor perakendesi şirketlerinden Olgar; Kazakistan’ın eski başkenti ve en büyük şehri Almatı’da SPX markasıyla 2 mağaza açtı. Gürcistan’dan sonra yurtdışında dahil olduğu ikinci pazar olan Kazakistan mağazaları ile birlikte markanın yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere toplamdaki mağaza sayısı 48 oldu.
21.11.2023 Finans
Bakan Bayraktar duyurdu: Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi
Bakan Bayraktar duyurdu: Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, geçtiğimiz yıl vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar lirasının devlet tarafından karşılandığını bildirdi.
17.11.2023 Ekonomi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar! Bakan Bolat: 710 milyon lira ceza kesildi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar! Bakan Bolat: 710 milyon lira ceza kesildi İş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile istişare toplantısı düzenleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığımız ve bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; perakende marketlerden otomotiv işletmelerine, emlak-gayrimenkul firmalarından hizmet sektörü firmalarına kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalar içindeki yüz binlerce işletmeye yapılan denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL'ye ulaşmıştır." dedi.
13.11.2023 Ekonomi
Emekli aylığında her ay 15 liralık düşüşe sebep oluyor! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 'asgari ücret' ayrıntısı
Emekli aylığında her ay 15 liralık düşüşe sebep oluyor! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 'asgari ücret' ayrıntısı Emekli aylıklarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Emekli maaşının nasıl hesaplandığıyla ilgili merak edilen ayrıntıları SGK Uzmanı Dilek Ete anlattı. Ete ayrıca emekli aylıklarının hakkettiği seviyeye nasıl geleceğiyle ilgili öneride bulundu.
24.10.2023 Emekli
Memura ve emekliye hem mesai hem maaş müjdesi! 2024 yılında büyük zam geliyor
Memura ve emekliye hem mesai hem maaş müjdesi! 2024 yılında büyük zam geliyor Memur ve memur emeklisi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Memur ve memur emeklilerine ocakta yapılacak zam yüzde 50'ye ulaşırken, 2024 bütçesine göre fazla mesaileri ikiye katlanacak, yurtiçi tazminat, harcırahı da artacak. Memurların fazla mesai ücreti 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa çıktı. Gündelik tazminat, harcırah tutarı da en alt kademeli memurda 400 lira, ek göstergesi 8000 ve daha yüksek kadrolar için de 465 liraya yükselecek. İşte memur ve emekliyi ilgilendiren detaylar...
19.10.2023 Memur
5 bin yıllık meslek eleman sorunu ile boğuşuyor
5 bin yıllık meslek eleman sorunu ile boğuşuyor Yaklaşık 5 bin yıldır var olan gümüş işçiliği yok olmak üzere. Sektör temsilcileri, “Bizler bu alanda çalışan son birkaç kişiyiz ve gençler de artık bu mesleği öğrenmek istemiyor” diyor. Bir başka ifadeyle bu mesleği öğrenen işsiz kalmaz!
8.10.2023 Ekonomi
Gıpta ne zaman halka arz olacak, Gıpta Ofis katılım endeksine uygun mu? Gıpta ofis kırtasiye halka arz hangi bankalarda var, Gıpta halka arz kaç lot verir? Gıpta hisse fiyatı
Gıpta ne zaman halka arz olacak, Gıpta Ofis katılım endeksine uygun mu? Gıpta ofis kırtasiye halka arz hangi bankalarda var, Gıpta halka arz kaç lot verir? Gıpta hisse fiyatı Gıpta Ofis Kırtasiye halka arz oluyor. Borsa'da GIPTA Ofis'e yatırım yapacak olan vatandaşlar halka arza dair detayları sorgulamaya başlandı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi'nin 20,90 liradan, Tarkim Bitki Koruma Sanayi'nin 107,50 liradan ilk halka arzını onayladı. Peki, GIPTA halka arz kaç lot verir? Gıpta Ofis halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, Gıpta Ofis Kırtasiye halka arz katılım endeksine uygun mu? Gıpta halka arz fiyatı kodu
2.09.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yurtiçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yurtiçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.