Yöntem

Yöntem

Son dakika yöntem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yöntem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yöntem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yöntem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yöntem gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.120 yöntem haberi bulunmuştur. Tüm yöntem haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredatı yayınlandı. Müfredatın yayınlanmasının ardından İntegral kalktı mı? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Peki, İntegral kalktı mı, yeni müfredatta integral kaldırıldı mı? 9, 10, 11, 12. sınıf MEB matematik müfredatı konuları…
27.04.2024 Yaşam
Tek bir kırık saç bırakmıyor! Saçlarınızı yatmadan önce bu yöntemle bağlayın; sabahları dümdüz oluyor, düğümlenmiyor
Tek bir kırık saç bırakmıyor! Saçlarınızı yatmadan önce bu yöntemle bağlayın; sabahları dümdüz oluyor, düğümlenmiyor Yatakta bile saçlarınızı kırıp, onlara zarar veriyor olabilirsiniz. Uykudaki tüm hareketlerinizin saçlarınızı kıracağınız aklınıza bile gelmemiştir. Ancak gün boyu dikkat ettiğimiz saçları geceleri ihmal ediyor olabilirsiniz. Çabaların boşa gitmemesi için bu yöntem çok akıllıca olacaktır.
27.04.2024 Yaşam
Acısız, pratik ve daha mantıklı: Tüyleri sarartmak için birkaç damlası yetiyor!
Acısız, pratik ve daha mantıklı: Tüyleri sarartmak için birkaç damlası yetiyor! Can sıkıcı olan yaz geldiğinde istenmeyen tüylerin nasıl alınacağıdır. Genellikle pek çok yöntem denenir. Acı verir, zor bir süreçtir. Ancak tüyleri sarartmanın bilinmeyen ancak çok işe yarayan basit bir yöntemi daha var.
24.04.2024 Yaşam
Yeşil erik bu yöntemle haftalarca kütür kütür kalıyor - Aldıktan 1 gün sonra yumuşumaya başıyor
Yeşil erik bu yöntemle haftalarca kütür kütür kalıyor - Aldıktan 1 gün sonra yumuşumaya başıyor Yazın gelişini haber veren ve pazar tezgahlarında yerini alan yeşil erik ağız sulandırmaya başladı. Yeşil erik emen yumuşamaya başladığı için diğer meyvelere göre çabuk bozuluyor. Ancak bir yöntem var ki uzun süre korumanızı sağlıyor.
24.04.2024 Yaşam
Egzamayı, döküntüyü çaresiz bırakıp son veriyor! İki malzemeyi de sürüp bekletin: Meğer yıllarca gözümüzün önünde duruyormuş!
Egzamayı, döküntüyü çaresiz bırakıp son veriyor! İki malzemeyi de sürüp bekletin: Meğer yıllarca gözümüzün önünde duruyormuş! Hem çiğ hem de kurutulmuş haliyle tüketilen bu besin uzmanların el ve ayakta oluşan egzamaya iyi geldiğini söylediği şifa kaynağı. Meğer mutfağımızda yıllardır yer alan bu iki malzemeyi egzamalı bölgeye sürüp bekletmek gerekiyormuş. Cilt sorunlarına etki etmesi için bu yöntem işe yarıyormıuş.
23.04.2024 Yaşam
İkinci Dereceden Denklemler Nasıl Çözülür, Formülleri Nelerdir?
İkinci Dereceden Denklemler Nasıl Çözülür, Formülleri Nelerdir? İkinci dereceden denklemler, denklemler konusu içerisinde yer alan ve soru çözümlerinde oldukça fazla kullanılan bir konu olma özelliğine sahiptir. Derecesi 2 olan polinomların oluşturduğu denklemler, ikinci dereceden denklemler olarak ifade edilebilir. İkinci dereceden denklemlerin formülü ax² + bx + c = 0 biçiminde yazıldığında x, bilinmeyeni yani değişkeni ifade etmektedir. Denklemde a,b katsayıyı c ise sabit sayıyı ifade etmektedir.
22.04.2024 Gündem
İstenmeyen tüyleri istenmediği yerde bu karışımla sayesinde durmuyor- Portakal kabuğuna sadece 1 kaşık eklemek yetiyor
İstenmeyen tüyleri istenmediği yerde bu karışımla sayesinde durmuyor- Portakal kabuğuna sadece 1 kaşık eklemek yetiyor Can sıkıcı olması bir yana kötü görüntüsüyle de gündelik hayatı olumsuz etkileyen istenmeyen tüyler, portakal kabuğu ile pamuk gibi oluyor. İşte tüyleri bir çırpıda yok eden o yöntem...
18.04.2024 Yaşam
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Boşanma sonrası hileli yöntem! SGK tek tek tespit etti, paralar faizliyle geri alınıyor
Boşanma sonrası hileli yöntem! SGK tek tek tespit etti, paralar faizliyle geri alınıyor Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu, KDV ve vergi cezası uygulanacak
IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu, KDV ve vergi cezası uygulanacak Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Maliye, IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düştü. IBAN ile yapılan faturasız tahsilatların tümüne KDV ve vergi cezası uygulanacak. Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildi. Bu yöntemi kullanan işletme sahiplerine ağır cezalar geliyor. İşte detaylar...
16.04.2024 Ekonomi
Beyaz saçları kapatmanın doğal yöntemi - Boya yok, kimyasal yok! Her gün takip edin, sonucu görün
Beyaz saçları kapatmanın doğal yöntemi - Boya yok, kimyasal yok! Her gün takip edin, sonucu görün Beyazlayan saçları kapatmanın en pratik yolu saç boyasıdır. Ancak bu en iyi seçim olmayabilir. Zamanla boyanın içerisindeki kimyasallara maruz kalan saç telleri hem kendi doğal rengini kaybeder hem de güçsüzleşir. Bunun yerine doğal bir yöntem kullanarak beyazlayan saçları tamemen kapatmak mümkün. İşte alabileceğniz önlemler...
7.04.2024 Yaşam
3 yıl evli kalmışlardı! Selçuk Yöntem anlattı: ‘Zuhal istedi döndük’
3 yıl evli kalmışlardı! Selçuk Yöntem anlattı: ‘Zuhal istedi döndük’ Oyuncu Selçuk Yöntem, katıldığı 'Empati' programında ilk eşi, oyuncu ve şarkıcı Zuhal Olcay ile Londra'da yaşadığı döneme ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.
5.04.2024 Magazin
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Para transferinde yeni dönem! FAST limitler değişiyor, 4 Nisan'da başlıyor
Para transferinde yeni dönem! FAST limitler değişiyor, 4 Nisan'da başlıyor Bankada parası olan, para transferi yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Bankalar arası para transferlerinde yeni dönem başlıyor. TCMB'den yapılan açıklamaya göre, FAST işlem tutar limitleri 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100.000 TL'ye, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250.000 TL'ye yükseltilecektir.
2.04.2024 Ekonomi
Bu masaj saçları uzatıyor: Günde 2 kez yapın, farkı görün!
Bu masaj saçları uzatıyor: Günde 2 kez yapın, farkı görün! Daha uzun ve gür saçların sırrı kullanılan şampuan ya da bakım ürünlerinin yanısıra saç derisinin sağlığını da gözetmektir. Saç uzaması için baş masajı yapmak saç derinizi beslemekle kalmaz daha güçlü uzamasını da sağlar. İşte saç derisine masaj yapmanın püf noktası... Saç derisine masaj nasıl yapılır?
1.04.2024 Yaşam
Fatura yenilenebilir enerji ile sıfır maliyete indi!
Fatura yenilenebilir enerji ile sıfır maliyete indi! Tokat'ın Sulusaray ilçesine bağlı Alpudere köyünde yıllarca devam eden içme suyu sorunu çevreye duyarlı bir projeyle çözüldü. Aylık 12 bin liralık fatura yenilenebilir enerji ile sıfır maliyete indi. Muhtar Tuncay Algeç, "Son iki aydır da maliyeti hemen hemen sıfıra düşürdük. Yaklaşık 85 hanede 400 nüfusun su ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.
1.04.2024 Gündem
Çalınan film senaryosuna Fransız önlemi, Esra Dermancıoğlu: Böylesi daha iyi olacak
Çalınan film senaryosuna Fransız önlemi, Esra Dermancıoğlu: Böylesi daha iyi olacak Hülya Avşar’ın YouTube programına konuk olan Esra Dermancıoğlu, daha önce yazdığı senaryonun çalındıktan sonra bunalıma girdiğini söyleyerek, yeni bir yöntem geliştirdiğini dile getirdi.
1.04.2024 Magazin
Telefon şarjının süresini 2 kat artıran tüyo; Şarj ederken mutlaka yapın
Telefon şarjının süresini 2 kat artıran tüyo; Şarj ederken mutlaka yapın Gün içerisinde elimizden düşmeyen telefonları yüzde 100'e gelene kadar şarjda kalabiliyor. Ancak telefonun ne kadar sürede şarj edilmesi gerektiğini bilmek mühim. Pil sağlığı için bu bilgi inanılmaz derece önemli. İşte pil süresini 2 kat artırarak dayanıklı hale getiren o yöntem.
27.03.2024 Yaşam
Depremzedeyim yalanıyla dolandırıcılık yapan şahsa 10 yıl hapis
Depremzedeyim yalanıyla dolandırıcılık yapan şahsa 10 yıl hapis Ankara'da Furkan K. hakkında, 'depremzede' olarak tanıtıp güvenini kazandığı internetteki ilan sahibinin otomobilini başka birisine 390 bin TL'ye satarak dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezasıyla dava açıldı.
26.03.2024 Gündem
Ciltte iz bırakan lekeyi, kesiği yok ediyor! Bir miktar dökünce eser bırakmıyor
Ciltte iz bırakan lekeyi, kesiği yok ediyor! Bir miktar dökünce eser bırakmıyor Bazı yaralara ne yaparsak yapalım iyileşmez. Hassas ciltlerde oluşan bir kesik bile aylarca geçmez. Ancak bir yöntem var ki yaraları hızlıca iyileştiriyor.
25.03.2024 Yaşam
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar.
20.03.2024 Dünya
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar!
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar! Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar. ESCMID yaptığı açıklamada, "CRISPR-Cas gen düzenleme teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini göstererek tedavi umutlarını artırdı” dedi.
20.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Göstergeler gayet iyi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Göstergeler gayet iyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uyguladıkları ekonomik programın sonuçlarının bu yılın ikinci yarısından itibaren görülmeye başlanacağını belirterek, "Esasen genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi. Milli gelirimiz, istihdamımız, üretimimiz, ihracatımız, tarihimizin en yüksek seviyesinde. Enflasyon düştükçe, ekonomideki bu olumlu tablonun getirilerini çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkanı bulacağız" dedi.
20.03.2024 Gündem
Tıkalı gideri bir çırpıda açıyor: Bu yöntem tesisatçıyı eve sokmaya gerek bırakmıyor!
Tıkalı gideri bir çırpıda açıyor: Bu yöntem tesisatçıyı eve sokmaya gerek bırakmıyor! Tıkalı gideri açmak kolay iş değildir. Tesisatçıyı aramayı aklına getirmeyecek bir yöntem var. Bu temizlik tüyosuyla tıkalı gider bir çırpıda açılıyor.
20.03.2024 Yaşam
Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı yarın açılıyor! Seyahat süresi 8 dakikaya inecek
Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı yarın açılıyor! Seyahat süresi 8 dakikaya inecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu "Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arası 8 dakikaya düşüyor. İstanbul’u başta başa modern raylı sistem ağıyla donattık. İstanbul metrosu, 69 kilometrelik ring hattına kavuşuyor. Dünyanın en uzun metro ringlerinden biri İstanbul’da olacak” dedi.
18.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yöntem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yöntem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.