Yıpranma Hakkı

Yıpranma Hakkı

Son dakika yıpranma hakkı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yıpranma hakkı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yıpranma hakkı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yıpranma Hakkı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yıpranma hakkı gelişmeleri de dahil olmak üzere 141 yıpranma hakkı haberi bulunmuştur. Tüm yıpranma hakkı haberleri aşağıda listelenmiştir.
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı EYT'de gazeteciler ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Basın yayın da çalışanlar için 1.10.2008 tarihine kadar olan süreler için itibari hizmet olduğu için bu tarihe kadar emeklilik yaş ve sigortalılık süreleri ayrı hesaplanıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Bakan Kurum: Sandıklarımıza sahip çıkacağız
Bakan Kurum: Sandıklarımıza sahip çıkacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Ümraniye Alemdağ Caddesi’nde yaptığı konuşmada, “28 Mayıs’ta ümmetin liderine, cumhurbaşkanımıza öyle bir destek vereceğiz ki 85 milyon kazanacak. Hiç kimse kaybetmeyecek. Öyle bir destek vereceğiz ki depremzede kardeşlerimiz, tüm annelerimiz, gençlerimiz sevinecek. 28 Mayıs’a çok az kaldı, 2 gün sonra sandığa gidiyoruz. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Hiçbir zaman oylar oradan götürülene kadar sandığımızı terk etmeyeceğiz” dedi.  
25.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: AK Parti döneminde kadınların hak ve özgürlükleri genişletildi
Bakan Kurum: AK Parti döneminde kadınların hak ve özgürlükleri genişletildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir’de katıldığı programda, “Türkiye’nin bir asırlık geçmişine baktığımızda kadınların hak ve özgürlüklerinin genişletildiği, çalışma hayatında daha etkin bir varlık gösterebildikleri dönem AK Parti dönemidir” dedi. 
24.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık
Bakan Kurum: İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “21 yılda, hem çalışma hem aile hayatında kadınlara her zaman destek olduk. İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık. Ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getireceğiz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız” dedi.
8.05.2023 Gündem
Emeklilik fırsatı! Prim günü ve yaş şartı ne olacak?
Emeklilik fırsatı! Prim günü ve yaş şartı ne olacak? Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emeklilik için yeni fırsat açıklandı. Kadınlara erken emeklilik geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği yeni düzenleme ile milyonlarca ev kadını ve tüm anneler erken emekli olabilecek. Seçimden sonra Meclis'e gelecek yasal düzenleme ile çalışmayanlara sigorta yapılacak, primlerin bir kısmını devlet üstlenecek. Çalışanlar ise çocuk sayısına göre yıpranma hakkı kazanarak hem yaştan hem de primden kazançlı çıkıp erken emekli olacak. Doğum borçlanmasında da yeni sistem devreye girecek. İşte emeklilik ile ilgili tüm detaylar...
5.05.2023 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de halka hitap etti. Erdoğan, "ABD'den Avrupa'ya ülkemize diz çöktürmek için bekleyen emperyalistlerin hepsi Bay Bay Kemal'in yanında saf tuttu." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Gelince İHA'ları SİHA'ları satacakmış. Ya sen kimsin? Neyi satıyorsun? Kendine gel. Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok" ifadelerini kullandı.
19.04.2023 Gündem
Bakan Bilgin açıkladı! Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Kabine'nin gündeminde
Bakan Bilgin açıkladı! Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Kabine'nin gündeminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmelilere kadro düzenlemesinin pazartesi günkü Kabine toplantısının gündeminde olacağını açıkladı.
24.11.2022 Ekonomi
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme! Formül belli oldu, prim ve yaş...
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme! Formül belli oldu, prim ve yaş... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Yaklaşık 6 milyon EYT'liyi ilgilendiren yasa önümüzdeki günlerde Meclis’te olacak. Hükümet, 3600 ek göstergenin ardından emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmaları hızlandırdı. Çözüm formüllerinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Çalışma Grubunun masasındaki EYT formülleri netleşti. Peki, emekli aylığı nasıl hesaplanacak? Masadaki formüller hangileri? İşte EYT ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
7.08.2022 Çalışma Hayatı
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme! Formül belli oldu, prim ve yaş...
EYT son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme! Formül belli oldu, prim ve yaş... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Yaklaşık 6 milyon EYT'liyi ilgilendiren yasa önümüzdeki günlerde Meclis’te olacak. Hükümet, 3600 ek göstergenin ardından emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmaları hızlandırdı. Çözüm formüllerinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Çalışma Grubunun masasındaki EYT formülleri netleşti. Peki, emekli aylığı nasıl hesaplanacak? Masadaki formüller hangileri? İşte EYT ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oldu! Yeni model...
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oldu! Yeni model... EYT ile ilgili son dakika açıklaması. EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. EYT yeni modelin detayları ortaya çıktı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT haberleri yakından takip edilirken yaşanan son durum gelişmeleri sıkça araştırılır oldu. Kabine içinden yapılan açıklamalar EYT yasasını bekleyenlerde heyecan yaratırken konuya ilişkin son açıklama Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Açıklama sonrası "EYT ne zaman çıkacak?" sorusu akla geldi. İşte konuya ilişkin yapılan son açıklamalar ve son durum gelişmeleri...
16.07.2022 Ekonomi
EYT'de son dakika gelişmesi! Ve belli oldu, prim, yıl, yıpranma..
EYT'de son dakika gelişmesi! Ve belli oldu, prim, yıl, yıpranma.. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT düzenlenlesi ile ilgili son dakika açıklamalarını yakından takip ediyor. Düzenleme ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da dâhil yılsonuna kadar önlerindeki bütün dosyaları çözeceklerini, alternatif çözüm politikaları üretmeye çalıştıklarını söyledi. Gözler bu konuda yürüyen sürece, ortaya konulacak formüllere çevrildi. İşte merak edilen ayrıntılar
Erken emeklilik imkanı! Yaş şartı geri çekiliyor, 5 yıl...
Erken emeklilik imkanı! Yaş şartı geri çekiliyor, 5 yıl... Çalışan milyonlarca kişi erken emekli olmanın yollarını araştırıyor. Erken emekli olmanın çeşitli yolları bulunuyor. Yasalarımızla borçlanarak erken emeklilik imkanı bulunuyor. Kadınlar için doğum borçlanması, erkek çalışanlar için ise askerlik borçlanması ile emeklilik tarihi öne çekilebiliyor. Ayrıca borçlanma yapılmadan da bazı meslek grupları için erken emekli olma imkanı tanınıyor. Yıpranma hakkı ile 5 yıla kadar erken emekli olmak mümkün.
17.05.2022 Emekli
EYT’lilerin emekli maaşları için üç formül! Yüksek aylık ve...
EYT’lilerin emekli maaşları için üç formül! Yüksek aylık ve... Milyonlarca kişinin gözü kulağı EYT ile ilgili gelecek habere çevrildi. Emeklilik için yaşa takılanlar yeni düzenlemeyi beklerken maaş hesapları da yapılmaya başlandı. EYT kapsamındakilerin emekli maaşları üç ayrı dönem için ayrı ayrı hesaplanıyor. Kamu personeli için ek gösterge çalışması başlatan hükümet bir taraftan da EYT için formül arıyor. AK Parti grubu emeklilikte yaşa takılanlar için mutfak çalışması yaparken, 8 Eylül 1999 öncesi çalışması olup emekli olmayan herkesin dâhil olduğu EYT'lilere ilişkin çözüm, model önerileri üzerinde çalışıyor. Açıklamalar da peş peşe geliyor.
9.04.2022 Emekli
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! 55 yaşında erken emeklilik! İşte EYT'de son durum...
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! 55 yaşında erken emeklilik! İşte EYT'de son durum... EYT ile ilgili son dakika yeni gelişme. Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Emeklilikte yaş kriterine takılan 1.2 milyon kişi için çözüm geliştiriliyor. Emeklilikte yaşa takılanlara ‘yıpranma, prim, yıla’ dayalı formüller tartışılıyor. AK Parti grubu emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için mutfak çalışması yaparken, 8 Eylül 1999 öncesi çalışması olup emekli olmayan herkesin dâhil olduğu çözüm önerileri üzerinde çalışıyor. Emeklilikte yaşa takılanlara "yıpranma, prim, yıla" dayalı formüller, "halk (primi yetmeyenler için), iş emekliliği (vakıf, sandık aracılığıyla)" gibi modeller tartışılıyor. Süre tamamlanması, kısmi emekliliğin yanı sıra bazı ağır meslekler için yıpranma seçeneği de masada bulunuyor. Kısmi emeklilikte, 3.600 gününü dolduran kadınların 50, erkeklerin de 55 yaşında emekliye ayrılması öngörülüyor. Emekli aylığı hesaplanırken tüm çalışma dönemindeki prime esas kazançlar hesaplanıyor.
7.03.2022 Emekli
EYT'de yeni gelişme! EYT ile ilgili müjde verildi! İşte EYT'de tüm detaylar...
EYT'de yeni gelişme! EYT ile ilgili müjde verildi! İşte EYT'de tüm detaylar... EYT'de yeni gelişme. AK Partili isim EYT ile ilgili müjdeyi verdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar meselesinin 5 adımlı bir program kapsamında ele alınacağını söyledi. Öte yandna Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına AK Parti'den 2022'de çözüm sinyali gelmişti. EYT federasyon ve platform temsilcilerinin geçen hafta gerçekleştirdiği Meclis ziyareti de bu konuda umudu artırdı. Ek gösterge, sözleşmeli personelin kadro sorunun çözülmesinin ardından EYT'lilerin taleplerini değerlendirecek bir komisyon kurulacak. Emeklilikte yaşı bekleyenler 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve hali hazırda emekli olamayanlardan oluşuyor. Ancak düzenleme bütün çalışanları etkilemeyecek. Peki EYT'de son durum nedir? Bu yıl düzenleme gelecek mi? İşte EYT ile ilgili tüm gelişmeler...
21.02.2022 Emekli
Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Tarih öne çekiliyor, 6 yıl erken...
Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Tarih öne çekiliyor, 6 yıl erken... Emekli olmak isteyenlere güzel haber! Erken emeklilik ile ilgili flaş detay! Emeklilik tarihini öne çekmek isteyenler için 7 formül devrede. Tek tek açıklandı. Şartları taşıyan çalışanlar talep etmeleri durumunda erken emekli oluyor. Çalışma hayatına başlayan pek çok kişi bir süre çalıştıktan sonra erken emekli olmanın yollarını arıyor. Emeklilik için ilk belirleyici kriter sigorta başlangıç tarihi. Bu tarihe göre emeklilik yaşı değişiyor. Ancak bazı koşullarda erken emeklilik imanı doğuyor. Kimler erken emekli olabilir? Erken emeklilik şartları neler? İşte emeklilik tarihini öne çekmek isteyenler için merak edilen erken emeklilik detayları...
30.01.2022 Emekli
Askerlerin sosyal güvenlik hakları! Emeklilik, yıpranma, sigorta, sağlık yardımı...
Askerlerin sosyal güvenlik hakları! Emeklilik, yıpranma, sigorta, sağlık yardımı... Emeklilik, yıpranma, sigorta, yaş, sağlık yardımı... Askerlerin sosyal güvenlik hakları neler? Tek tek açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK), görevli sözleşmeli er ve erbaşlar en çok prim ödedikleri sigortalılık türüne göre emekliliğe hak kazanıyor. Emeklilikte yaş şartına dikkat edilmesi gerekiyor. TSK'da görev yapan sözleşmeli er ve erbaşlar için özel olarak belirlenmiş bir yaş bulunmuyor. Görev yaptıkları sürece ve sözleşmeleri sona erdikten sonra görevden ayrılarak SSK veya Bağkur’a tabi çalışmaları halinde hizmet birleştirmesi ile emekli olabiliyor. Memur olmaları durumunda ve memur iken emeklilik istemeleri halinde genel hükümlere göre emeklilik yaşları belirleniyor.
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin...
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin... Erken emeklilik fırsatı! Erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bu mesleklerde çalışanlar hemen kontrol edin. Emeklilik için çok önemli detay. Her çalışan için özel olarak meslek kodları oluşturuluyor. Bu kodlar ileri dönemde erken emeklilik kapısını aralıyor. Bazı işlerde yıpranma payı erken emeklilik açısından büyük önem taşıyor. SGK'ya göre belirlenen yıpranma hakkı olan bir meslek sınıfındaysanız erken emeklilik imkanı tanınıyor. 45 iş kolunda çalışanların yıpranma hakkı bulunuyor. Emeklilik süresinin kısalmasının yanı sıra devlet çeşitli hibe ve nakit destekleri de sağlanıyor. Bu nedenle meslek kodunun hatalı ya da eksik girilmemesi, çalışan açısından çok önemli. Meslek kodu primi, emeklilik süresini etkiliyor mu? Çalışanın başka bir meslek koduyla bildirimi hak kaybına yol açar mı? Fiili hizmet süresi zammından hangi meslek grupları yararlanabiliyor? İşte erken emeklilikle ilgili tüm detaylar...
9.12.2021 Emekli
Kamu personellerini ilgilendiriyor! Yarı zamanlı çalışma, ücretsiz tedavi, yıpranma hakkı...
Kamu personellerini ilgilendiriyor! Yarı zamanlı çalışma, ücretsiz tedavi, yıpranma hakkı... Milyonlarca memur için harekete geçildi. Taban aylık, ek ödeme, sosyal hak ve yardımlarından herhangi bir kesinti yapılmadan yarı zamanlı çalışma gündemde. Toplusözleşme masasına oturmaya hazırlanan memur sendikaları ayrıca, memurlara yönelik mobbing eylemleri için ‘mobbing kurulları’ oluşturulmasını talep ediyor. İşyerinde psikolojik şiddet anlamına gelen ‘mobbing’ kavramı, çalışanların birbirlerini rahatsız ve huzursuz edici davranışlarla taciz etmeleri, birbirlerine kötü davranmaları; kısaca, kişiler arası psikolojik şiddet uygulamaları anlamına geliyor.
28.07.2021 Memur
Erken emeklilik fırsatı! 2.5 yıl...
Erken emeklilik fırsatı! 2.5 yıl... Milyonlarca alışanı çok yakından ilgilendiriyor. Sayıları her geçen gün artıyor. Çalıştığınız iş SGK’ ya göre yıpranma hakkı olan bir meslek kategorisindeyse erken emeklilik mümkün oluyor. Sağlık çalışanları, cezaevi görevlileri gibi yeni mesleklerle yıpranma hakkı elde eden meslek sayısı da son dönemde arttı. 5 yıl yıpranma hakkı elde eden bir çalışan, 2.5 yıl erken emekli olabilecek.
24.03.2021 Emekli
Kılıçdaroğlu: Biz hiçbir partinin iç işine karışmayız!
Kılıçdaroğlu: Biz hiçbir partinin iç işine karışmayız! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretine ilişkin, "Olabilir, biz hiçbir partinin iç işine karışmayız. O konuda yapılan açıklamalar var. Sizler gazeteciler olarak ne kadar büyük bir dikkatle izliyorsanız, biz de o kadar büyük bir dikkatle izliyoruz" dedi.
10.01.2021 Siyaset
Erken emeklilik fırsatı! İşçi, memur milyonları kapsıyor
Erken emeklilik fırsatı! İşçi, memur milyonları kapsıyor Milyonlarca kişi için erken emeklilik fırsatı bulunuyor. Kamu ve özel sektör çalışanları için geçerli. 45 iş kolunu kapsıyor. bu işleri yapanlar erken emekli oluyor. Kamuda ve özel sektörde 45 iş kolunda çalışanların erken emeklilik imkanı var. ‘Yıpranma hakkı’ olarak bilinen ancak teknik tabiri ‘fiili hizmet süresi zammı’ olan uygulama, çalışanın daha erken emekli olmasını sağlıyor. Yıpranma hakkı kurşun ve arsenik işlerinde çalışanlara, polise de veriliyor. Fiili hizmet zammı ile çalışanlar aldıkları yıpranma günü kadar işe başlangıçlarını geri çekebiliyor, yaş ve prim şartını düşürüyor. Peki, erken emeklilik nedir? Erken emeklilik imkanından kimler yararlanabilir? Şartlar neler? İşte erken emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
16.12.2020 Ekonomi
Erken emekli olabilirsiniz! 5-8 yıl arasında...
Erken emekli olabilirsiniz! 5-8 yıl arasında... Milyonlarca kişiye erken emeklilik imkanı! İşçi, memur çok sayıda çalışan yararlanabiliyor. 8 yıla kadar erken emekli olmak mümkün. Çalışma hayatına başlayan herkse bir süre sonra ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Türkiye'de SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur sistemleri üzerinden emekli aylığı ödemeleri yapılıyor. Uzun yıllar üretim ekonomisine katkı sunan vatandaşlar ise 3 kurumdan biri üzerinden emekli olmak için hak talep ediyor. Belirli şartları taşıyan vatandaşlar normal emeklilik süresinden daha kısa sürede emekli olabiliyor. Ağır ve yıpratıcı işlerde çalışan işçi ve memura ilave prim hakkı veriliyor. Bu, emekli olunacak prim sayısını artırırken, emekli olunacak yaş haddini de düşürüyor.
20.10.2020 Emekli
Erken emeklilik ve ikramiye: 5 yıl...
Erken emeklilik ve ikramiye: 5 yıl... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı sayı artıyor, 3 yıl erken emekli oluyorlar. Erken emeklilik yanında ikramiye de alıyorlar. Yıpranma gün sayısı, yapılan işe göre 5 ile 8 yıl arasında değişiyor; işçi ve memurun emekli olacağı yaş haddinden düşüyor. Bu, prim sorunu olmayan işçi ya da memurun 3 yıl erken emekli olmasını sağlıyor. Aynı zamanda memurların yararlandıkları yıpranma sürelerine emeklilik ikramiyesi de ekleniyor. İşte erken emekli olunan meslekler...
15.10.2020 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Yıpranma Hakkı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yıpranma hakkı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.