Yerli Füze

Yerli Füze

Son dakika yerli füze haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli füze ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli füze haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Füze

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli füze gelişmeleri de dahil olmak üzere 333 yerli füze haberi bulunmuştur. Tüm yerli füze haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tamamen yerli ve milli! Sevindiren gelişme, 'Tayfun' ateşlendi
Tamamen yerli ve milli! Sevindiren gelişme, 'Tayfun' ateşlendi Türkiye için bir sevindiren haber de Rize'den geldi. Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ROKETSAN) tarafından geliştirilen yerli füze 'Tayfun'un test atışının 2'ncisi, Rize- Artvin Havalimanı'ndan yapıldı.
23.05.2023 Gündem
Yerli füze 'Tayfun' hedefi başarı ile vurdu Yunanistan alarma geçti!
Yerli füze 'Tayfun' hedefi başarı ile vurdu Yunanistan alarma geçti! Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (ROKETSAN) geliştirdiği yerli füze 'Tayfun'un test atışı yapıldı. Füze, 458 saniyede hedefi başarı ile vurdu. Bloomberg füzenin menzilini yazdı. Bu haber üzerine komşu Yunanistan'da adeta Tayfun alarmı verildi.
19.10.2022 Dünya
Yerli füze Tayfun! 561 kilometre uzaklıktaki hedefe tam isabet
Yerli füze Tayfun! 561 kilometre uzaklıktaki hedefe tam isabet Rize'de Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (ROKETSAN) geliştirdiği yerli füze 'Tayfun' test edildi. Karadan denize yapılan uzun menzilli atışta 'Tayfun', 561 kilometre uzaklıktaki hedefi başarı ile vurdu.
18.10.2022 Gündem
S-550 geliyor! Rusya resmen dünyaya duyurdu...
S-550 geliyor! Rusya resmen dünyaya duyurdu... Rafa kaldırılan S-500 projesine geri dönülüyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Sovyetler Birliği (SSCB) döneminde ABD ile yapılan anlaşmalar kapsamında rafa kaldırılan S-550 isimli hava savunma sistemini tekrardan geliştirmeye başladıklarını açıkladı.
11.11.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de 52 fabrikanın toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Buradan sanayicimize bir müjde vermek istiyorum. Sivrihisar OSB'yi bu yıl tamamlayarak sanayicimizin hizmetine sunuyoruz." dedi.
23.10.2021 Siyaset
Türkiye'den flaş yerli S-400 açıklaması!
Türkiye'den flaş yerli S-400 açıklaması! Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "S-400 ayarında bir savunma sistemini yerli olarak yapmak için hedefimiz 5 yıl." dedi.
6.09.2021 Gündem
Milli Turbojet Motoru test edildi! Bakan Varank bilgi verdi
Milli Turbojet Motoru test edildi! Bakan Varank bilgi verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kale Grubu'nun savunma ve havacılık şirketlerinden Kale Ar-Ge'nin geliştirdiği Milli Turbojet Motoru'nu test ederek, proje hakkında bilgi aldı.
22.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Yerli füzeler aynı silah sisteminde toplandı
Yerli füzeler aynı silah sisteminde toplandı ROKETSAN, geliştirdiği yerli füzeleri aynı silah sistemine entegre ederek, farklı tehditlere karşı caydırıcılığı yüksek bir seçenek oluşturdu.
1.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank yerli füze motorunu test etti
Bakan Varank yerli füze motorunu test etti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli füze motorunu test etti. Varank test ile ilgili, "Bu bizim için gurur verici." dedi.
19.06.2020 Gündem
Yerli ve milli teknoloji TSK'ye güç veriyor
Yerli ve milli teknoloji TSK'ye güç veriyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Barış Pınarı Harekatı'nda büyük ölçüde yerli ve milli ürünleri kullanırken, savunma sanayisine yönelik ambargolar için alternatif kaynak ve yerli üretim konularında da tedbirler alındı.
16.10.2019 Bilim ve Teknoloji
İHA buldu, Bora vurdu!
İHA buldu, Bora vurdu! Hakkari'nin Derecik ilçesindeki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda konuşlandırılan yerli füze 'Bora' ile terör örgütü PKK'ya ait hedefler vurularak imha edildi.
3.07.2019 Gündem
Tanklar yerli füze Tanok ile vuracak
Tanklar yerli füze Tanok ile vuracak Türkiye'nin roket ve füze alanındaki lider şirketi ROKETSAN, tank mühimmatı Tanok'u ilk kez 14'üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) sergiliyor.
1.05.2019 Gündem
Türkiye'nin gurur günü! HİSAR-A testi başarıyla geçti
Türkiye'nin gurur günü! HİSAR-A testi başarıyla geçti Türkiye'nin hava savunmasında önemli görevler üstlenecek yerli füze HİSAR-A'nın test atışı, Milli Savunma Bakanı Canikli'nin katılımıyla Aksaray'da başarıyla gerçekleştirildi.
1.02.2018 Gündem
HİSAR-A'nın test atışı yapıldı!
HİSAR-A'nın test atışı yapıldı! Türkiye'nin hava savunmasında önemli görevler üstlenecek yerli füze HİSAR-A'nın test atışı, Milli Savunma Bakanı Canikli'nin katılımıyla Aksaray'da başarıyla gerçekleştirildi.
1.02.2018 Gündem
Mehmetçik imkansızı başardı!
Mehmetçik imkansızı başardı! TSK, 10. gününe giren Zeytin Dalı harekatına sıfır sivil kayıpla devam ediyor. Bu başarı terör örgütünün sivilleri kalkan olarak kullanması ve bölgenin yapısı göz önünde bulundurulduğunda imkansızı başarmak gibi...
29.01.2018 Gündem
Yerli füzeler envantere giriyor
Yerli füzeler envantere giriyor ROKETSAN'ın son dönemde geliştirdiği yerli füzeler bu yıl içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterindeki yerini alacak.
29.09.2021 Gündem
Yurt dışından alıma son verecek!
Yurt dışından alıma son verecek! Göktuğ adı verilen Türkiye’nin ilk “havadan havaya” ateşlenen füzesi TÜBİTAK tarafından geliştirdi.
10.05.2017 Ekonomi
Haberler ROKETSAN'dan! Ve geliyor...
Haberler ROKETSAN'dan! Ve geliyor... ROKETSAN'ın ürettiği yerli füze Kaplan kendini kanıtladı. 30 kilometreden 120 kilometreye kadar yüksek hedefleri vurabiliyor.
29.09.2021 Gündem
Yerli füze "KAAN" görücüye çıkıyor
Yerli füze "KAAN" görücüye çıkıyor ROKETSAN, KAAN füzesi ve silah sistemini ilk kez IDEF'te sergileyecek
29.09.2021 Gündem
Türkiye'yi kızdıracak! ABD askıya aldı
Türkiye'yi kızdıracak! ABD askıya aldı Türkiye milli savunmada büyümeye devam ediyor. Son hamle milli mühimmatlarda seri üretim oldu. Ancak güncel haberlere göre; ABD askıya aldı.
29.09.2021 Gündem
Bakan açıkladı! ABD söz verdi
Bakan açıkladı! ABD söz verdi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD'nin YPG'nin çekilmesi konusunda Türkiye'ye söz verdiğini açıkladı
29.09.2021 Gündem
Yerli füzeye Almanlardan sipariş
Yerli füzeye Almanlardan sipariş Fuarda görücüye çıkan yerli füze 'cirit'e ilgi büyüktü. Dünyadan siparişler yağdı.
29.09.2021 Gündem
Yüzde 100 yerli füze savunma sistemi "Bora"da sona gelindi
Yüzde 100 yerli füze savunma sistemi "Bora"da sona gelindi "Bora" ismi verilen ve şimdiye kadar hiç duyurulmayan füze savunma sistemi projesinde sona gelindi
29.09.2021 Gündem
Fikri Işık'tan 'yerli füze savunma sistemi' açıklaması
Fikri Işık'tan 'yerli füze savunma sistemi' açıklaması Milli Savunma Bakanı Fikri Işık gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu...
29.09.2021 Gündem
Milli silah korku saçıyor!
Milli silah korku saçıyor! Türkiye'nin ilk yerli tasarım tanksavar füzesi UMTAS, öncelikli olarak taarruz helikopterlerinde kullanım için geliştirildi. Sistem kalifikasyon faaliyetlerine devam edilen Türk füzesi, üzerinde barındırdığı teknoloji ile modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehlikelere karşı etki gösteriyor.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Füze ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli füze haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.