Yeni Salgın

Yeni Salgın

Son dakika yeni salgın haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni salgın ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni salgın haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Salgın

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni salgın gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.638 yeni salgın haberi bulunmuştur. Tüm yeni salgın haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu kıyafet için 20 bin verip aylarca sıra bekliyorlar
Bu kıyafet için 20 bin verip aylarca sıra bekliyorlar Şırnak'ta milyonların harcandığı aşiret düğünlerinin renkli kıyafeti "Şal şepik", 5 ila 20 bin lira arasında satılıyor. Uludere ilçesinde 32 yıldır dikim yapan usta, devlet desteği alıp çırak yetiştirmek istiyor.
10.01.2024 Ekonomi
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı İzmir'de gribal enfeksiyon bulgularıyla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurularda yüzde 50'den fazla artış olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, bu başvuruların daha da artmasını beklediklerini açıkladı. Solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan hastalıklardaki artışın normal olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şenol, "Hastaların kapalı alanda vakit geçirmesi bulaş riskini arttırıyor. Hasta kişilerin ve çocukların mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda bulunmaması, işe ya da okula gitmemesi, sağlıklı insanlardan uzak durmaya çalışması toplumsal sorumluluğun bir gereğidir" dedi.
10.01.2024 Gündem
Yeni salgın Polonya'da yayılıyor! Hasta sayısı 150'ye yükseldi
Yeni salgın Polonya'da yayılıyor! Hasta sayısı 150'ye yükseldi Yeni salgın ülkede yayılıyor. Polonya’nın güneydoğusunda yayılan lejyoner hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi.
29.08.2023 Dünya
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi Son günlerde hastaneler üst solunum yolu şikâyetleriyle dolup taşıyor. Influenza (grip), Rhinovirus, RSV, COVID gibi virüsler dolaşımda. Üstelik ABD’de yayılmaya başlayan Omikron’un Kraken varyantı da yeni bir dalga endişesine yol açtı. Peki bizi ülkece yatağa düşüren virüs hangisi? COVID miyiz grip mi? Yoksa Kraken de Türkiye’ye geldi mi? İşte tüm detaylar...
6.01.2023 Gündem
Yemek sırasında su içmeyin! Mide hacmini artırıyor, vücuda daha az vitamin giriyor
Yemek sırasında su içmeyin! Mide hacmini artırıyor, vücuda daha az vitamin giriyor Uzmanlar, yemek sırasında tüketilen suyun sindirim sorunlarına ve besinlerin enzimlerinin yavaşlamasına sebebiyet verdiğini dile getirdi.
29.12.2022 Sağlık
Vakalar patladı, hastaneler doldu taştı! Yeni salgın dalga dalga yayılıyor
Vakalar patladı, hastaneler doldu taştı! Yeni salgın dalga dalga yayılıyor Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun’daki “süper grip” vakaları nedeniyle poliklinik ve acil servislerdeki yoğunluk oranının yüzde 30 oranında arttığını söyledi.
28.12.2022 Sağlık
Yeni salgın tehlikesi! Türkiye'de görülmeye başladı
Yeni salgın tehlikesi! Türkiye'de görülmeye başladı İngiltere’de 10’dan fazla çocuğun ölümüne neden olan Strep A, 3 ilde görüldü. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergin Çiftçi, “Çaresiz olduğumuz bir hastalık değil. Antibiyotik verildikten sonraki 24 saat içinde bulaşıcılığı bitiyor” dedi.
13.12.2022 Gündem
Kreş skandalında korkunç detaylar ortaya çıktı! Uyumayan çocukları bağlıyorlar, karanlık odada bırakıyorlar
Kreş skandalında korkunç detaylar ortaya çıktı! Uyumayan çocukları bağlıyorlar, karanlık odada bırakıyorlar Tekirdağ’daki kreşte çalışan 2 öğretmenin çocuklara defalarca şiddet uyguladığı görüntülerin yayınlanmasının ardından olayla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Çocukların kreşe gitmemek için sürekli garip davranışlar sergilediği ve çocukların ceza olarak karanlık odaya kapatıldığı iddia edildi.
11.12.2022 Gündem
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon'
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon' Geçmeyen öksürük şikayeti, halsizlik, baş veya boğaz ağrısı gibi şikayetleri bir ay boyunca yaşayanların yanı sıra, ‘sürekli hastayım’ diyenler de altta yatan nedenleri merak ediyor. Uzmanlar ise pandemi dönemindeki tedbirlerin kalkmasıyla viral enfeksiyonlara karşı savunmasız kaldığımıza dikkat çekerek, “Süper Enfeksiyon” adı verilen tablonun, uzayan hastalık semptomlarına neden olduğunu belirtiyor.
11.12.2022 Gündem
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren flaş tahliye kararı!
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren flaş tahliye kararı! Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kiracı ve kiralayanı yakından ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Hukuk Genel Kurulu, "Kiracı ve mülk sahibi arasında çeşitli sebeplerle açılmış ceza davaları varsa kira ilişkisi çekilmez hale geleceğinden tahliye kararı verilmelidir" dedi.
5.12.2022 Ekonomi
Türkiye'ye dolar yağacak! Yeni rezerv keşfedildi
Türkiye'ye dolar yağacak! Yeni rezerv keşfedildi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de keşfedilen 300 milyon tonluk demir cevheri rezervi için ilk aşamada 550 milyon dolar yatırım yapılacağını ve doğrudan bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.
5.12.2022 Ekonomi
Yeni salgın alarmı! Üç ölümcül virüs birleşti
Yeni salgın alarmı! Üç ölümcül virüs birleşti Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen rinovirüs, Respiratuvar Sinsitiyal Virüs (RSV) ve influenza ile ilgili uyarılarda bulundu. Sipahi, "Altta yatan hastalık, daha önce özellikle yakın zamanda hastalıkla karşılaşmış olmak, aşı durumu ve yaş gibi değişkenlere bağlı olmak üzere bu üç virüs de ölüme neden olabilmekte. RSV ve influenzanın solunum yollarında yarattığı hasar ise rinovirüse göre daha uzun sürebilmekte" dedi.
5.12.2022 Gündem
Yeni salgın geliyor! Tarih verdi, korkutan uyarı
Yeni salgın geliyor! Tarih verdi, korkutan uyarı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, her yıl dünyada 700 bin kişinin, bilinçsiz antibiyotik tüketimi sonucu antibiyotik dirençli bakterilerden kaynaklanan enfeksiyon nedeniyle öldüğünü söyledi. Prof. Dr. Yarsan, "Eğer önlem alınmazsa 2050 yılında bu sayının 10 milyona ulaşacağı yönünde araştırmalar var. Bu, her 3 saniyede 1 insan ölümü demek. Şu anda ‘sessiz pandemi’ olarak devam eden antibiyotik direncine yönelik eğer önlem alınmazsa belli bir noktadan sonra Covid-19 pandemisinde yaşadığımız gibi gerçek bir pandemi haline gelecektir" dedi.
18.11.2022 Gündem
Hastaneye başvuru oranları arttı! Bakanlık rehber yayımladı
Hastaneye başvuru oranları arttı! Bakanlık rehber yayımladı İstanbul'da sivrisinek salgını devam ediyor. Sağlık Bakanlığı İstanbul’da hastaneye başvuru oranlarını artıran sivrisineklere karşı ‘rehber’ hazırladı. Batı Nil Virüsü gibi farklı virüslerin yayılımında da etkili olabileceği bildirilen rehberde “Uzun kollu gömlek ve pantolon tercih edilmeli, kapı ve pencerelere sineklik takılmalı, cibinlik kullanılmalı, sarı renkli ampuller tercih edilmeli” önerileri yer alıyor.
20.09.2022 Gündem
İstanbul'da yeni salgın alarmı! Hastanelere akın ettiler
İstanbul'da yeni salgın alarmı! Hastanelere akın ettiler İstanbul'da yeni salgın alarmı. Çok sayıda kişi hastanelere akın etti. İstanbul'da sivrisinek ısırığı nedeniyle hastanelere başvuranların sayısında artış yaşanıyor.
15.09.2022 Yaşam
Yeni salgın paniği! Türkiye'de ilk kez tespit edildi
Yeni salgın paniği! Türkiye'de ilk kez tespit edildi Zaman zamana kırsal bölgelerde kene kaynaklı hastalık ve ölümler gündeme gelirken, kene kaynaklı yeni bir bakterinin ilk kez Türkiye’de de tespit edildiği duyuruldu.
9.09.2022 Gündem
Koronavirüs, maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Batı Nil virüsü komşuyu vurdu, çok sayıda ölü var...
Koronavirüs, maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Batı Nil virüsü komşuyu vurdu, çok sayıda ölü var... Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken, tüm dünyada maymun çiçeği virüsü paniği yaşanıyor. Gelen son açıklamaya göre ise Yunanistan’da patlak veren yeni virüs tüm dünyada endişeye neden oldu. Ülke Batı Nil virüsü nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batı Nil Virüsü ile ilgili bilgi vererek, uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, bu virüsü taşıyan sivrisineklerin Türkiye’de de görüldüğüne dikkati çekerek, “Tüm Batı Nil Virüsü vakalarının yüzde 1’i menenjit, ensefalit ve felç ile sonuçlanmaktadır. Ensefalit ile sonuçlanan vakaların ise yaklaşık yüzde 20’si hayatını kaybederken, bu oran felç vakalarında yüzde 10 ile yüzde 50 arasında yer alır” dedi.
7.09.2022 Sağlık
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir!
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir! Bilim insanları uyardı! Yeni salgın kapıda! H5N1 virüsünün neden olduğu kuş gribi geçen yıla oranlar arttı. Virüsün insanlarda ölümcül sonuçları olabileceğine yönelik uyarılar geliyor. Özellikle mevsimsel grip ile aynı anda görülecek kuş gribi yeni bir pandemiye neden olabilir. Peki, Yeni pandemi ne olacak? Yeni salgına neden olacak virüs ne? H5N1 virüsü ölümcül mü? Kuş gribi yayılıyor mu? Kuş gribi ölümcül mü? İşte detaylar…
30.08.2022 Sağlık
Koronavirüs ve maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Çok hızlı yayılıyor, çocuklar için büyük tehdit
Koronavirüs ve maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Çok hızlı yayılıyor, çocuklar için büyük tehdit Koronavirüs ve maymun çiçeği derken yeni bir virüs daha patlak verdi. Hindistan'da 5-6 yaşlarındaki pek çok çocukta görülen; avuç içi, ayakaltı da dahil ciltte beliren kırmızı kabarcıklardan adını alan domates gribi, endişeye sebep oluyor. Grip hakkında bilgi veren Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk, hastalığın hafif seyrettiğini belirterek, “Çocuklar arasında yayılma hızının kontrol altına alınması zor. Ayrıca nadir de olsa erişkinlerde de görülebilir” dedi.
26.08.2022 Sağlık
Yeni salgın mı başlıyor? Yeni virüs domates gribi nedir? Domates gribi belirtileri neler, tedavisi var mı?
Yeni salgın mı başlıyor? Yeni virüs domates gribi nedir? Domates gribi belirtileri neler, tedavisi var mı? Dünya yeni salgın alarmı! Yeni virüs ortaya çıktı. 5 yaşın altındaki çocukları etkiliyor ve hızla yayılıyor. Domates gribi olarak bilinen kırmızı kabarcıklı hastalık dünyada paniğe neden oldu. Koronavirüs ve alt varyantlar ile maymun çiçeği ile ilgili mücadele devam ederken yeni virüs domates giribi endişeleri arttırdı. Peki, Domates gribi nedir? Domates gribi belirtileri neler, tedavisi var mı? Domates gribi bulaşıcı mı? Domates gribi öldürücü mü? İşte detaylar…
22.08.2022 Sağlık
Koronavirüs ve maymun çiçeği virüsünden sonra yeni salgın paniği! Kabusun adresi yine Çin: Korkunun adı Langya henipavirüsü...
Koronavirüs ve maymun çiçeği virüsünden sonra yeni salgın paniği! Kabusun adresi yine Çin: Korkunun adı Langya henipavirüsü... Çin koronavirüs salgının dünyaya yayıldığı merkez olarak düşünülürken ülkede ortaya çıkan yeni virüs paniğe neden oldu. Koronavirüs salgınının başlangıç noktası olan Çin, salgın tüm dünyada unutulmaya yüz tutmuşken bile sıkı tedbirlerden vazgeçmiyor. Ülkede uygulanan ‘0 vaka’ politikası tartışmaya yaratırken bu kez de ‘yeni tanımlanmış’ bir virüsün ortaya çıkması herkesi bir kez daha paniğe sürükledi…
10.08.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü kapınca dünyanın gündemine oturmuştu! O sürece anlattı
Maymun çiçeği virüsü kapınca dünyanın gündemine oturmuştu! O sürece anlattı Önce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay (35), maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere'den Çin'e, Kanada'dan Hindistan'a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa'da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı. Tulunay, Demirören Haber Ajansı'na yaşadıklarını anlattı. Harun Tulunay, "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" dedi.
31.07.2022 Yaşam
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı! Son zamanlarda Kovid-19 vakalarında hızlı artış görülmesine rağmen vatandaşların rahat davrandığına dikkat çeken uzmanlar, 2.5 aydır kimsenin aşı yaptırmaya gelmediğini belirtiyor.
10.07.2022 Gündem
Yeni salgın tehlikesi! 4 hafta canlı kalıyor
Yeni salgın tehlikesi! 4 hafta canlı kalıyor 60 derece sıcaklığa kadar dayanıklı olan norovirüsün su ve gıdalara karışarak salgınlara yol açtığını belirten Uzm. Dr. Akif Çelik, “Norovirüsler hastane, yurt, kreş ve bakımevi gibi kalabalık ortamların çevre yüzeylerinde 3 ila 4 hafta canlı kalarak salgınlar için önemli bir bulaş kaynağıdır. Norovirüsler, her yaştaki insanı etkileyerek bulantı, kusma ve ishal gibi semptomlarla seyreder. Virüslere karşı etkili bir ilaç veya herhangi bir antibiyotik kullanımının da tedavide yeri yoktur” dedi.
5.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Salgın ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni salgın haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.