Yaşlılar

Yaşlılar

Son dakika yaşlılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaşlılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaşlılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaşlılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaşlılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.612 yaşlılar haberi bulunmuştur. Tüm yaşlılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da 8 yıl önce kurduğu iş tüm mahalleyi kalkındırdı!
Adana'da 8 yıl önce kurduğu iş tüm mahalleyi kalkındırdı! Adana’nın Kozan ilçesinde Cennet Hurması üreticisi Hamza Kılıçkaya’nın 8 yıl önce komşularına iş vererek, 10 kadınla başladığı hurma kurutma işi, 10 bin nüfuslu mahallede üreticilere örnek olup artınca geçim kaynağı oldu.
2.04.2024 Adana
Türkiye’de yaşlılar arasında giderek artıyor! Kronik rahatsızlık olarak ortaya çıksa da nedeni bambaşka
Türkiye’de yaşlılar arasında giderek artıyor! Kronik rahatsızlık olarak ortaya çıksa da nedeni bambaşka 2013 yılında 37 milyon 258 bin 388 kutu olan antidepresan kullanımı, yüzde 75 oranında artarak 2023 yılında 65 milyon 451 bin 831 kutuya çıktı. Depresyon sadece gençleri değil, yaşlıları da etkiliyor. İleri yaş depresyonu olarak adlandıran ve özellikle 65 yaş ile üstü bireylerde ortaya çıkan bu durum daha çok fiziksel güçlerin azalması, yakınların kaybı ve sosyal statüdeki değişimlere dayanıyor. Klinik Psikolog Burcu Amrağ da yaşlılarda depresyon riskine dikkat çekerken, belirtilerin kronik hastalıklarla karıştırılabileceğini ve enerjisiz ve yorgun hissetme, uyku ve iştah değişiklikleri ve/veya unutkanlık, konsantrasyon güçlüğü gibi yakınmaları olan ileri yaştaki kişilerin mutlaka depresyon açısından da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
24.03.2024 Yaşam
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.
14.03.2024 Sağlık
Adana'da 8 yıl önce kuruldu: Hurma kurutma işi kadınlara istihdam sağlıyor
Adana'da 8 yıl önce kuruldu: Hurma kurutma işi kadınlara istihdam sağlıyor Adana’nın Kozan ilçesinde Cennet Hurması üreticisi Hamza Kılıçkaya’nın 8 yıl önce komşularına iş vererek, 10 kadınla başladığı hurma kurutma işi, 10 bin nüfuslu mahallede üreticilere örnek olup artınca geçim kaynağı oldu.
12.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in dezenformasyon çabalarını engellemek en önemli görevimizdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in dezenformasyon çabalarını engellemek en önemli görevimizdir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını örtmek için gerçekleri çarpıttığını söyleyerek "İsrail'in barbarlıklarını kayıt altına almak ve dezenformasyon çabalarını engellemek en önemli görevimizdir" dedi.
24.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler: Kim kime borçlu muamma, rezilli diz boyu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler: Kim kime borçlu muamma, rezilli diz boyu! Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen mitingde, "Birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar. Şimdi de bunu televizyon ekranlarından ulu orta dillendirmeye, hatta açıkça ödenmesini istemeye başlamışlar. Anlaşılan birilerinin ödemek zorunda oldukları diyet borcu hiç bitmiyor ve bitmeyecek. Tabii muhalefet cenahında her şey gizli kapaklı olduğu için kimin kiminle yürüdüğü, kimin kime borçlandığı da tam bir muamma. Siyasetin acemi genel başkanlar elinde adeta bir kabzımal hesabına dönüştürülmesi gerçekten utanç verici" dedi.
23.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştıracağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Expo Fuar Alanı'nda AK Parti Antalya ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, "İstanbul harap oldu, Ankara harap oldu, İzmir zaten berbat, Antalya aynen harap oldu. Şimdi CHP zihniyetinin elinde her gün irtifa kaybeden şehirlerimizi gerçek belediyecilik anlayışıyla tekrar buluşturmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Alper Gezeravcı astronotumuz Dünya'ya inişini yaptı. İnşallah daha birçok Alper Gezeravcı'ları uzaya Türkiye olarak göndereceğiz" diye konuştu.
9.02.2024 Gündem
MHP'den 3 ana tema ve 9 ilkeli yerel seçim beyannamesi
MHP'den 3 ana tema ve 9 ilkeli yerel seçim beyannamesi MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin 3 ana tema ve 9 ilkeden oluşan seçim beyannamesini açıkladı.
5.02.2024 Gündem
Trajedi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Trajedi Örnekleri Ve Temsilcileri Nelerdir?
Trajedi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Trajedi Örnekleri Ve Temsilcileri Nelerdir? Edebiyat, birçok türü içerisinde bulunduran oldukça geniş bir dünyadır. Yüz yıllar öncesinden beri edebiyat insan hayatında vardır. Birçok farklı türde kendini ve başarısını gösteren, günümüzde hala eserleri ve sanatları ile hatırlanan yazarlar vardır.
4.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Hatay'ın ilçe adayları belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Hatay'ın ilçe adayları belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.
3.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Ortaya saçılanlar buz dağının sadece görünen kısmı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Ortaya saçılanlar buz dağının sadece görünen kısmı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İşte CHP'nin halini görüyorsunuz. Herkes bir köşe başına yapışmanın derdinde. Ne ülkenin hali, ne şehirlerimizin durumu umurlarında değil. Daha düne kadar ittifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Kendi arkadaşlarına ve müttefiklerine bu derece hoyratça davrananların, şehirler ve oralarda yaşayanlara şefkat göstermesi mümkün mü?” dedi.
2.02.2024 Gündem
Yaşlılardan oluşan koro, huzurevinde kalan akranlarına konser verdi
Yaşlılardan oluşan koro, huzurevinde kalan akranlarına konser verdi Adana’da yaşlılardan oluşan koro üyeleri, huzurevinde kalan akranlarına konser verdi. Koroda bulunan 80 yaşındaki İsmet dedenin de 4 yıl önce huzurevinde kaldığı sırada bağlama çalmayı öğrenip, koroya katıldığı öğrenildi.
29.01.2024 Adana
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Kar vaadiyle 6 milyon lira dolandırıcılık iddiası! İş arkadaşlarını tek tek avladı
Kar vaadiyle 6 milyon lira dolandırıcılık iddiası! İş arkadaşlarını tek tek avladı Fatih'te tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan Hülya Yıldırım 20 yıllık iş arkadaşı M.R.B tarafından kar vaadiyle 280 bin lira dolandırıldığını öne sürdü. Yıldırım "Kendini bize zengin olmuş gibi gösterdi. Tekstile her gün tomar tomar parayla gelirdi. 'Altın işine girdim, alım satım yapıyorum' diyordu. Bazen işe getirdiği altınları gösterip, 'Bunları karıma, kızıma hediye aldım' diye bize anlatıyordu. Onunla bu işe Eylül ayında girdik. İlk başlarda çektiği paraları kar payıyla birlikte geri veriyordu. Ben de onu 20 yıldır tanıyıp, güvendiğim için daha fazla kazanmak istedim. Toplam 30 kişi mağdur var ama 15 kişi şikayette bulunduk. Bu 30 kişi toplam 6 milyon liraya yakın dolandırıldık" dedi. Mağdurların şikayette bulunduğunu öğrenen M.R.B. cep telefonuyla Hülya Yıldırım'a ses kaydı atarak "İlk başlarda ne güzel her şeyi ödüyordum. Sonra yine oyuna döndüm, belki kazanırım diye. O iş, bu iş, altın işi hepsi yalan. Gidip birinden alıyordum, satıyordum. Oradan aldığımla başkasının parasını çıkartıyordum. Ben zaten kefenimi boynuma almışım. Ailem, çocuklarım, her şeyim gitti. Hiçbir şeyim kalmadı" dedi.
25.12.2023 Gündem
Nutuk Kitabının Konusu Nedir, Kim Yazmıştır? Nutuk Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Nutuk Kitabının Konusu Nedir, Kim Yazmıştır? Nutuk Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Nutuk kitabı Türk tarihinin en önemli eserlerinden biridir. Kalın cilt ile yazılan bu kitap Türk edebiyatında oldukça büyük bir yere sahiptir. Nutuk kitabı 1927 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılmıştır. Türklere verdiği tavsiyeler ve bu vatan uğruna yapılan işleri konu alan Nutuk kitabı yazıldığı günden itibaren geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir.
19.12.2023 Eğitim
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
RTÜK ve 4 yayın derneğinden ortak 'Gazze' açıklaması
RTÜK ve 4 yayın derneğinden ortak 'Gazze' açıklaması Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve 4 yayın derneğince, uluslararası medya kuruluşlarının Gazze'deki insani duruma sessiz kaldığı belirtti.
6.11.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayağa kalkarak alkışlarla okuyacağız
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayağa kalkarak alkışlarla okuyacağız Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyet'inin ilan edildiği Meclis'te CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Kurtulmuş, "Yarın burada tarihi bir törene şahitlik edeceğiz. O ilk gün alınan karar metnini de beraber ayağa kalkarak, alkışlarla okuyacağız" dedi.
28.10.2023 Gündem
Siyasilerden İsrail'in hastane saldırısına sert tepki
Siyasilerden İsrail'in hastane saldırısına sert tepki İsrail'in Gazze'de vurduğu ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane katliamına siyasilerden tepki yağdı.
18.10.2023 Gündem
65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? Önemli açıklama geldi
65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? Önemli açıklama geldi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
17.10.2023 Gündem
Devlet Bahçeli'den Gazze tepkisi: İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor
Devlet Bahçeli'den Gazze tepkisi: İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Toplama kampına dönen Gazze'de dökülen kanlardan, yıkılan binalardan başka bir şey kalmamıştır. Ne hazin bir gerçektir ki insanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor. Medeni ülkeler İsraİl arkasında toplanmıştır. Soruyorum alayınıza, neredesiniz?" dedi.
17.10.2023 Gündem
"Ev alma komşu al" dönemi bitti! Vatandaşların yüzde 42'si komşusunu tanımıyor
"Ev alma komşu al" dönemi bitti! Vatandaşların yüzde 42'si komşusunu tanımıyor "Ev alma komşu al" dönemi artık bitti. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de halkın yüzde 42'si komşularına misafirliğe gitmiyor. O araştırmada insanların komşularına güveninin kalmadığı da ortaya çıktı.
7.10.2023 Yaşam
Meteorolji'den son dakika uyarısı geldi! 11.00 ile 16.00 saatleri arasına dikkat...
Meteorolji'den son dakika uyarısı geldi! 11.00 ile 16.00 saatleri arasına dikkat... Meteoroloji son hava tahmin raporunu açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklığının yarından başlayarak, hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi. MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; hava sıcaklıklarının 8 ile 10 derece mevsim normallerinin üzerine çıkacağının tahmin edildiği, sıcaklıkların 1 Eylül 2023 Cuma günü Trakya kesiminde, 2 Eylül 2023 Cumartesi günü ise bölge genelinde mevsim normallerine düşmesinin beklendiği bildirildi. Sıcaklıkların, İstanbul'da 32- 34, Edirne'de 31- 37, Kırklareli'de 32- 36, Tekirdağ'da 30- 32, Kocaeli'de 34-37 ve Sakarya'da 33-37 derece civarında seyredeceği belirtildi. Mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık nedeniyle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
28.08.2023 Gündem
Eczacı kalfalarına operasyon! 5 milyonluk vurgun yaptılar
Eczacı kalfalarına operasyon! 5 milyonluk vurgun yaptılar İstanbul'da doktor tarafından reçete ile verilen ancak her ay ilaçlarını almayan hastaların adına ilaç alarak bunları sporcular başta olmak üzere yurtiçi ve yurt dışında satan eczacı kalfalarına operasyon düzenledi. Operasyonda 3 eczacı kalfası yakalanırken 5 milyon lira değerinde ilaç ele geçirildi.
28.08.2023 Yaşam
Türkiye için toz alarmı yapıldı! Dışarı çıkmayın uyarısı geldi
Türkiye için toz alarmı yapıldı! Dışarı çıkmayın uyarısı geldi Türkiye’nin Karadeniz dışındaki tüm bölgelerinin İsrail ve Suudi Arabistan’dan gelen yoğun ‘toz bulutu’ etkisi altında olduğunu belirten uzmanlar, özellikle yaşlı, hamile ve solunum yolu rahatsızlığı olanları maskesiz dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.
19.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yaşlılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaşlılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.