Yabancı İşçi

Yabancı İşçi

Son dakika yabancı işçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yabancı işçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yabancı işçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yabancı İşçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yabancı işçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 795 yabancı işçi haberi bulunmuştur. Tüm yabancı işçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün İtalya'da geçen yıl 28 Mart’ta parlamentoda onaylanan, uzaktan çalışanlar için yeni vize uygulaması yürürlüğe girdi.Dünyada tatil için tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan İtalya, bu vize sayesinde artık ofiste çalışmak zorunda olmayan milyonlarca “dijital göçebeyi” ağırlayacak. 4 Nisan’da yürürlüğe giren uygulamanın İtalyan ekonomisine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
12.04.2024 Gündem
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı...
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı... Yabancı işçiler için beklenen kararlar Alman hükümeti tarafından açıklandı. Hükümet, ülkeyi nitelikli iş gücü için daha cazip hale getirmeyi hedefleyen yasa tasarısını onayladı. Puanlama sistemine dayalı Fırsat Kartı’yla Almanya’ya geldikten sonra da iş aranabilecek.
30.03.2023 Dünya
Kiralık evde yeni dönem! 'Otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacak'
Kiralık evde yeni dönem! 'Otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacak' Kiralık evde yeni dönem başladı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’ya göç edenler tüm dengeleri değiştirdi. Özellikle 'ev- oda kiralama'larının yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, konut içerisindeki oda kiralama hizmetinin arttığını, her şey dahil hizmet veren otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacağını açıkladı.
25.01.2023 Ekonomi
İstanbul Valiliği: Güngören'deki yangında 4 yabancı işçi hayatını kaybetti
İstanbul Valiliği: Güngören'deki yangında 4 yabancı işçi hayatını kaybetti İstanbul Valiliği, Güngören ilçesinde meydana gelen yangında, yabancı uyruklu 4 işçinin, kendilerini kilitledikleri tuvalette zehirlenerek hayatını kaybettiğini duyurdu.
11.02.2022 Gündem
En az 4 bin 716 lira ödeniyor! 30 gün süresi var, çalışan da işveren de...
En az 4 bin 716 lira ödeniyor! 30 gün süresi var, çalışan da işveren de... Çalışan ve işveren pek çok kişiyi yakından ilgilendiriyor. 30 gün süre tanınıyor. Tamamen yasak. Bildirimde bulunmayanları ciddi yaptırımlar bekliyor. Çalışan için ceza miktarı 4 bin 716 TL iken işveren için bu rakam her bir işçi için 11 bin 796 lira. Özellikle son yıllarda Türkiye'de sayıları bir hayli artan yabancı kişilerin çalışma izni olmadan istihdam edilmesi yasak. Bu yasağa uymayan işçi ve işverenler cezai yaptırımla karşılaşıyor. İşte detaylar...
11.08.2021 Ekonomi
Çay işçisi göçü başladı, uyarı geldi!
Çay işçisi göçü başladı, uyarı geldi! Doğu Karadeniz’de, mayıs ayında başlayacak çay tarımı için hasat döneminde, üreticilerin ve işçilerin bölgeye göçü başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın ülkeye kaçak giren bazı işçilerin denetimlerden kaçarak bölgeye ulaşıp çay tarımına dahil olmaya çalıştıklarını belirterek, “Hukuki sorunların dışında bunların bir sağlık sorunu ile gelebilecekleri ve sağlık açısından risk oluşturabileceklerini unutmamak lazım” dedi.
19.04.2021 Gündem
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor... Belge şartı!
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor... Belge şartı! İşverenlerin yabancı çalışanlar için çalışma izni alabilmesi için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri ile Bilim Kurulu tarafından açıklanan kararlara tam ve eksiksiz olarak uymayı taahhüt etmesi gerekiyor
20.07.2020 Çalışma Hayatı
Singapur'da 191 Bangladeş'te 3 bin 462 yeni Kovid-19  vakası görüldü
Singapur'da 191 Bangladeş'te 3 bin 462 yeni Kovid-19 vakası görüldü Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte Singapur’da 191, Bangladeş’te 3 bin 462 yeni vaka tespit edildi.
24.06.2020 Corona Virüsü
Son 24 saatte Singapur'da 119 yeni Kovid-19  vakası görüldü
Son 24 saatte Singapur'da 119 yeni Kovid-19 vakası görüldü Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte Singapur’da 119, Bangladeş’te 3 bin 412 yeni vaka tespit edildi.
23.06.2020 Corona Virüsü
Kovid-19 vaka sayısı Singapur'da 32 bin 800'ü geçti
Kovid-19 vaka sayısı Singapur'da 32 bin 800'ü geçti Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da yeni tip corona virüs (Kovid-19) vaka sayısı 32 bin 800'ü aştı.
27.05.2020 Corona Virüsü
İstanbul seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Tarih verildi! İstanbul yasağı ne zaman bitiyor?
İstanbul seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Tarih verildi! İstanbul yasağı ne zaman bitiyor? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Ticaret Odası (İZTO) meclis ve komite üyelerinin katılımıyla turizm sektörüne ilişkin görüş alışverişinde bulundu. İZTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda Ege Turizm Planı ile turizmde normalleşme sürecine ilişkin konular ele alındı. Açıklamada, görüşlerine yer verilen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, restoranlar ile ilgili düzenlemenin bugün yayımlandığını, sosyal mesafe kurallarının önemini vurguladı. Yapılan görüşmede, İstanbul seyahat yasağı konusu da gündeme geldi. İstanbul seyahat yasağı ne zaman kalkacak? İstanbul yasağı ne zaman bitiyor? İşte İstanbul giriş çıkış yasağı hakkında merak edilenler…
22.05.2020 Gündem
Bakan Ersoy: Bayramdan sonra tatil amaçlı özel izin belgesi oluşturulacak
Bakan Ersoy: Bayramdan sonra tatil amaçlı özel izin belgesi oluşturulacak İzmir Ticaret Odası (İZTO) meclis ve komite üyelerinin katılımıyla düzenlenen telekonferansta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tüm sektörü harekete geçirmede hava trafiğinin açılmasının kritik olduğunu belirterek, “Hedefimiz, haziran ortası itibariyle aşamalı olarak hava trafiğini açmak ve temmuz ayı içinde de yoğunluğunu artırmak” dedi.
21.05.2020 Ekonomi
Singapur'da Kovid-19 vakası sayısı kritik seviyede!
Singapur'da Kovid-19 vakası sayısı kritik seviyede! Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da yeni tip corona virüs (Kovid-19) vakası sayısı 22 bin 400'ü aştı.
9.05.2020 Sağlık
Singapur'da Kovid-19 vaka sayısında rekor artış
Singapur'da Kovid-19 vaka sayısında rekor artış Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında bugüne dek en yüksek günlük vaka artışı kaydedildi.
13.04.2020 Corona Virüsü
Almanya nitelikli işçi arıyor
Almanya nitelikli işçi arıyor Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Almanya'nın nitelikli elemanlar için diğer ülkelere kıyasla daha çekici koşullar sunması gerekir” dedi.
17.12.2019 Dünya
Japonya yabancı işçi arıyor
Japonya yabancı işçi arıyor Japonya'da düşük doğum oranları nedeniyle azalan nüfus rekor düşüşle 124.8 milyona gerilerken, ülke yabancı işçilerle iş gücü ihtiyacını gidermeye çalışıyor.
11.07.2019 Dünya
İzinsiz yabancı işçi çalıştırana 8 bin 821 lira ceza
İzinsiz yabancı işçi çalıştırana 8 bin 821 lira ceza Yabancı işçi çalıştırmak isteyen işverenlerin Türk uyruklu çalışan sayısına dikkat etmeleri gerekiyor. İzinsiz yabancı işçi çalıştıranlara 8 bin 821 liraya kadar para cezası kesiliyor.
13.03.2019 Çalışan Hakları
Yabancı uyruklu kaçak işçi çalıştırana büyük ceza!
Yabancı uyruklu kaçak işçi çalıştırana büyük ceza! Yabancı uyruklu işçinin çalışma izni olmadan çalıştırılması durumunda hem işçiye hem de işverene yüklü miktarda para cezası uygulanmaktadır. İşte 2019 itibariyle zamlanan o cezalar!
12.03.2019 Kobi
Dışişleri'nden Japonya açıklaması: Hayal kırıklığına uğrattı!
Dışişleri'nden Japonya açıklaması: Hayal kırıklığına uğrattı! Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Japonya'da, nisan ayında yürürlüğe girecek olan yabancıların oturma izinlerini düzenleyen yeni yasa kapsamında, yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkelere ilişkin yayınlanan taslak bildiride Türkiye'nin de yer alması hayal kırıklığına yol açmıştır. Bu konuda Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak, duyduğumuz rahatsızlık kendisine iletilmiştir" dedi.
31.01.2019 Gündem
'Kaynakçı, hemşire ve yer hizmetlerinde Almanya’da çalışma imkanı var'
'Kaynakçı, hemşire ve yer hizmetlerinde Almanya’da çalışma imkanı var' 10 yıldır Almanya’da 15 farklı havalimanıyla bağlantılı çalışan, aktif olarak 3 büyük havalimanında yer hizmetleri alanında binlerce kişiye istihdam sağlayan OBM A.Ş binlerce Türk vatandaşına Almanya’da çalışma imkanı olduğunu duyurdu.
26.11.2018 Ekonomi
20 bin elemana ihtiyaçları var!
20 bin elemana ihtiyaçları var! İstanbul Oto Galericileri Oto Alım Satım Yıkama Yağlama Esnaf Odası Başkanı Kenan Taşlıdağ, İstanbul'da toplamda 6 bin civarında oto yıkama yağlamacı olduğunu belirterek, "Bir işletmede çalışan sayısı ortalamada 8-10 olabiliyor, hatta 20'ye kadar yükselebiliyor. Aylık ortalama 2 bin 500 lira gelirle çalıştıracak acilen 20 bin elemana ihtiyacımız var." dedi.
16.10.2018 Yaşam
İzinsiz yabancı işçi çalıştıran firmaya 78 bin lira ceza
İzinsiz yabancı işçi çalıştıran firmaya 78 bin lira ceza Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren mobilya firmasının sahibine, çalışma izni bulunmayan 7 yabancı uyruklu işçiyi çalıştırdığı gerekçesiyle 78 bin TL para cezası uygulandı.
15.10.2018 Gündem
Macron'dan uyarı: AB bunu yapmazsa dağılma riski alır
Macron'dan uyarı: AB bunu yapmazsa dağılma riski alır Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB’nin yabancı işçilere ilişkin hukuk kurallarında reform yapması gerektiğini, aksi halde dağılma riskiyle karşılaşacağını belirtti.
24.08.2017 Dünya
Trump'tan yabancı işçilere kötü haber!
Trump'tan yabancı işçilere kötü haber! ABD Başkanı Donald Trump, 'Amerikan malı al, Amerikan işçisi çalıştır' başlıklı kararnameyi imzaladı
19.04.2017 Dünya
Erdoğan Körfez çıkarmasına hazırlanıyor
Erdoğan Körfez çıkarmasına hazırlanıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’a resmi ziyaretlerde bulunacak. Petrol ve doğal gaz zengini üç ülkedeki temaslarda ana gündem maddelerini ekonomi başta olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesi, Suriye başta olmak üzere bölgesel konular ve terörle mücadele oluşturacak.
8.02.2017 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Yabancı İşçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yabancı işçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.