Washington Büyükelçiliği

Washington Büyükelçiliği

Son dakika Washington Büyükelçiliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Washington Büyükelçiliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Washington Büyükelçiliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Washington Büyükelçiliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan washington büyükelçiliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 479 washington büyükelçiliği haberi bulunmuştur. Tüm washington büyükelçiliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sedat Önal kimdir? Yeni Washington Büyükelçilisi Sedat Önal’ın özgeçmişi
Sedat Önal kimdir? Yeni Washington Büyükelçilisi Sedat Önal’ın özgeçmişi Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevi Büyükelçi Sedat Önal'a, New York'taki BM Daimi Temsilciliği görevi de Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'a tebliğ edildi. Peki, Sedat Önal kimdir, nereli, kaç yaşında? Yeni Washington Büyükelçilisi Sedat Önal’ın özgeçmişi…
22.02.2024 Gündem
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevi Büyükelçi Sedat Önal'a, New York'taki BM Daimi Temsilciliği görevi de Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'a verildi.
21.02.2024 Gündem
Disney'in skandal Atatürk dizisi kararı sonrası Türkiye ayağa kalktı! Sosyal medyada ‘abonelikler iptal’ boykotu
Disney'in skandal Atatürk dizisi kararı sonrası Türkiye ayağa kalktı! Sosyal medyada ‘abonelikler iptal’ boykotu Disney'in Atatürk dizisini yayınlamama kararı sonrası tepkiler peş peşe geldi. Devlet kurumlarıyla, siyasi partileriyle, vatandaşıyla tüm Türkiye ulu önder Atatürk’e sahip çıktı. Hürriyet’e konuşan RTÜK Başkanı Şahin, “Konuyla ilgili inceleme başlatıp Disney Plus’ın savunmasını istedik” dedi. Tüm siyasi partilerden tepki yağarken sosyal medyada da ‘abonelikler iptal’ kampanyası başladı...
3.08.2023 Gündem
Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme! Biden resmen kabul etti
Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme! Biden resmen kabul etti Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, ABD Başkanı Joe Biden tarafından kabul edildiğini açıkladı.
8.04.2022 Gündem
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyada korkulan oldu. Ukrayna'da savaş başladı. Kentler havadan ve karadan vuruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus güçleri doğuda Donbas, kuzeyde Belarus ve güneyde Kırım'dan Ukrayna'ya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Kiev yakınlarındaki havaalanı ve Çernobil'in Rus güçlerince ele geçirildi. Putin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Parçası olduğumuz küresel ekonomik sisteme zarar vermeyeceğiz" mesajı verdi. İngiltere Başbakanı Johnson Rusya'yı İngiltere finansal sisteminin dışında bırakacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD lideri Biden da Rusya'ya küresel ekonomik darbe vuracaklarını açıklayarak, çok ağır yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
ABD ve İngiliz askerleri cephede! Rusya ve Ukrayna asker sayısını artıyor... Polonya 1 milyon Ukraynalı göçmen bekliyor...
ABD ve İngiliz askerleri cephede! Rusya ve Ukrayna asker sayısını artıyor... Polonya 1 milyon Ukraynalı göçmen bekliyor... Avrupa'da savaş adım adım geliyor. Ukrayna ordudaki asker sayısını 100 bin daha artıracağını açıkladı, cephe hattından ABD'li ve İngilizleri gösteren fotoğraflar servis ediliyor. Rusya'nın Washington Büyükelçiliği ise günün açıklamasını sosyal medya üstünden paylaştı. İngiliz The Times gazetesi ise, hangi ülkenin kaç Ukraynalı mülteciye hazırlık yaptığını yazdı.
1.02.2022 Dünya
11 Eylül saldırısı ile ilgili flaş gelişme! Gizli belgeler ortaya çıktı
11 Eylül saldırısı ile ilgili flaş gelişme! Gizli belgeler ortaya çıktı ABD Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) 11 Eylül saldırılarının Suudi Arabistan'la olası bağlantısını araştırdığı yüzlerce sayfa yeni gizli belgeyi açıkladı.
4.11.2021 Dünya
ABD, İngiltere ve Avustralya'nın kararı Fransa'yı çıldırttı! Dostluk galası iptal...
ABD, İngiltere ve Avustralya'nın kararı Fransa'yı çıldırttı! Dostluk galası iptal... Gelen son dakika haberine göre; Fransa, Avustralya'nın denizaltı alımında ABD ve İngiltere tarafından devre dışı bırakılmasının ardından, Washington'da düzenlenecek ABD-Fransa dostluk galasını iptal etme kararı aldı.
17.09.2021 Dünya
15 Temmuz şehitleri dünyanın birçok ülkesinde de anıldı
15 Temmuz şehitleri dünyanın birçok ülkesinde de anıldı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde birçok ülkede etkinlik düzenlendi. ABD'nin New York şehrinde, dev Türk bayrağı ve şehitlerin fotoğrafları meydandaki ekrana yansıtıldı. Birçok ülkede anma törenlerinin adresi büyükelçilikler oldu.
15.07.2021 Gündem
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç, görevine bugün veda ediyor
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç, görevine bugün veda ediyor Görev süresi dolan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Büyükelçilik personeli ile vedalaşırken Türk toplumu ve Amerikalı Müslümanlar için de birer veda mesajı yayımladı.
2.03.2021 Dünya
23 milyar dolarlık F-35 anlaşması! Gözler Joe Biden'da!
23 milyar dolarlık F-35 anlaşması! Gözler Joe Biden'da! Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ile imzalanan F-35 tipi savaş uçağı ve SİHA'ların yer aldığı "savunma paketi" anlaşmasının değerinin 23 milyar dolar olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden ise söz konusu anlaşmayı gözden geçireceğini söylemişti.
22.01.2021 Dünya
Cihad Erginay kimdir? Kabil Büyükelçiliği görevine getiren Cihad Erginay kaç yaşında, nereli, hangi okuldan mezun?
Cihad Erginay kimdir? Kabil Büyükelçiliği görevine getiren Cihad Erginay kaç yaşında, nereli, hangi okuldan mezun? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevine, Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan getirilirken, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği görevine Cihad Erginay’a getirildi.
8.12.2020 Gündem
Hasan Murat Mercan kimdir? Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan oldu!
Hasan Murat Mercan kimdir? Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan oldu! Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevine, Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan getirildi. Peki, Murat Mercan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yeni Washington Büyükelçisi Murat Mercan hayatı...
9.12.2020 Gündem
Mehmet Güllüoğlu kimdir? Darüsselam Büyükelçiliği görevine getirilen Mehmet Güllüoğlu nereli, kaç yaşında?
Mehmet Güllüoğlu kimdir? Darüsselam Büyükelçiliği görevine getirilen Mehmet Güllüoğlu nereli, kaç yaşında? AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Türkiye'nin Tanzanya'daki Darüsselam Büyükelçiliği görevine getirildi. Mehmet Güllüoğlu kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?
8.12.2020 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, büyükelçilik görevlerini tebliğ etti
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, büyükelçilik görevlerini tebliğ etti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti.
8.12.2020 Gündem
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde "15 Temmuz" töreni
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde "15 Temmuz" töreni 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde, yabancı ülke temsilcilerinin de yer aldığı tören düzenlendi.
15.07.2020 Gündem
Türkiye'den ABD'de Atatürk heykeline yapılan saldırıya tepki
Türkiye'den ABD'de Atatürk heykeline yapılan saldırıya tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği konutu önündeki Atatürk heykeline yapılan saldırıya tepki göstererek, bu eylemin failleri hakkında soruşturma başlatılması için gerekli girişimlerin yapıldığını söyledi.
29.06.2020 Gündem
Türkiye'den ABD Ankara Büyükelçiliği'nin açıklamasına tepki!
Türkiye'den ABD Ankara Büyükelçiliği'nin açıklamasına tepki! Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'a "FETÖ'ye yardım suçundan" 8 yıl 9 ay hapis cezası verilmesini eleştiren ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine, "Bağımsız Türk mahkemelerinin kararlarına saygı duyma" ve "adli kovuşturmalara müdahale etmekten kaçınma" çağrısında bulundu.
11.06.2020 Gündem
Brezilya, seyahat yasağına rağmen ABD'nin Kovid-19'la mücadeledeki  desteğinden memnun
Brezilya, seyahat yasağına rağmen ABD'nin Kovid-19'la mücadeledeki desteğinden memnun Brezilya, ABD'nin artan yeni tip corona virüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ülkeden yolculara getirdiği seyahat yasağına rağmen salgınla mücadelede verdiği destekten memnun olduğunu bildirdi.
27.05.2020 Dünya
ABD'nin koronavirüs iddiasına Türkiye'den net cevap
ABD'nin koronavirüs iddiasına Türkiye'den net cevap Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, "Bir ABD vatandaşının Türkiye ziyaretinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaptığı" iddialarını yalanlayarak, söz konusu kişinin İstanbul Havalimanına kısa bir süre transit yolcu olarak bulunduğunu kaydetti.
10.03.2020 Gündem
BAE, Türkiye'ye yaptırım için ABD'li senatörlere lobi çalışması yapmış
BAE, Türkiye'ye yaptırım için ABD'li senatörlere lobi çalışması yapmış Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına ABD'de lobicilik faaliyetleri yürüten bir kuruluşun, ABD'li bazı senatörlere Türkiye'ye yaptırım uygulaması için çalışma yaptığı ortaya çıktı.
16.12.2019 Dünya
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından ABD'de panel serisi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından ABD'de panel serisi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 21-24 Mayıs'ta ABD'de "Turkey-US Relations: Same Origin/New Vision" başlıklı panel serisi düzenleyecek
20.05.2019 Gündem
Türkiye ABD'nin GTS kararını durdurmasını bekliyor
Türkiye ABD'nin GTS kararını durdurmasını bekliyor Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, "Ülkemizin Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) Programı'ndan çıkarılması yönündeki kararın uygulamaya konulmaması yönündeki beklentimiz sürüyor." açıklamasını yaptı.
4.05.2019 Dünya
Washington'da yaşayan Türklerden Ermeni iddialarına karşı protesto
Washington'da yaşayan Türklerden Ermeni iddialarına karşı protesto ABD'nin başkenti Washington'da toplanan yüzlerce Türk, 1915 olayları nedeniyle Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde eylem yapan Ermenileri protesto etti.
25.04.2019 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi, mevcut sorunlardan daha derindir
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi, mevcut sorunlardan daha derindir Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Son iki yıldır önemli meselelerle yüzleştik ve bunları bugün de ele almaya devam ediyoruz. Fakat iki ülke (Türkiye ve ABD) arasındaki dostluk bu sorunların en azından bir kısmını çevrelemek ve bunların bir krize dönüşmesini engellemek için önemlidir.İki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi, mevcut sorunlardan daha derindir" dedi
15.04.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Washington Büyükelçiliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki washington büyükelçiliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.