Wannacry

Wannacry

Son dakika WannaCry haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan WannaCry ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını WannaCry haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Wannacry

haberleri sayfasında son dakika yaşanan wannacry gelişmeleri de dahil olmak üzere 35 wannacry haberi bulunmuştur. Tüm wannacry haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kripto parada skandal! 400 milyon dolar çaldılar
Kripto parada skandal! 400 milyon dolar çaldılar Kripto para platformlarında yeni dolandırıcılık skandalı patladı. ABD’de bulunan Blockchain analiz şirketi Chainalysis tarafından hazırlanan raporda, Kuzey Koreli hackerların 2021 yılında kripto para platformlarına yaklaşık 7 saldırı düzenleyerek 400 milyon dolar çaldığı belirtildi.
14.01.2022 Dünya
Google'dan flaş iddia! Bilgisayar korsanları...
Google'dan flaş iddia! Bilgisayar korsanları... Kuzey Kore yönetimi tarafından desteklendiğinden şüphelenilen bilgisayar korsanlarının, sahte sosyal medya hesapları kullanarak veya bilgisayar güvenliğiyle ilgilenen "bloggerlar" gibi davranarak siber güvenlik araştırmacılarından bilgi çalmaya çalıştıkları iddia edildi.
27.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Siber suçlulara fidye ödeyen şirketlere ceza
Siber suçlulara fidye ödeyen şirketlere ceza Fidye yazılımı saldırıları, son yıllarda siber suçluların en gözde para kazanma yollarından birine dönüştü. Ancak ABD Hazine Bakanlığı, şaşırtıcı bir duyuru yaparak, verilerini geri alabilmek için siber suçlulara ödeme yapan şirketlerin sert yaptırımlarla karşılaşabileceğini açıkladı. Siber güvenlik uzmanlarının elde ettiği bilgilere göre bakanlık, fidye ödeyerek siber suçluların teşvik edildiğini düşünüyor.
26.10.2020 Bilim ve Teknoloji
AB ilk kez siber saldırılar nedeniyle yaptırım uygulayacak
AB ilk kez siber saldırılar nedeniyle yaptırım uygulayacak Avrupa Birliği (AB), siber saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle Rus ve Çinli 6 kişi ile aralarında Rus Askeri İstihbarat Servisinin (GRU) de bulunduğu 3 kuruluşa yaptırım uygulama kararı aldı.
31.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak!  En büyük olacak
Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak! En büyük olacak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde oluşturulan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), Türkiye'ye yönelik siber saldırıları anlık tespit ederek engelleyecek.
8.02.2020 Bilim ve Teknoloji
SMS ile yayılan yeni bir fidye yazılımı keşfedildi
SMS ile yayılan yeni bir fidye yazılımı keşfedildi Siber güvenlik araştırmacıları kurbanlarının kişi listelerini kullanarak zararlı bağlantılarla SMS üzerinden yayılmaya çalışan, Android/Filecoder.C ailesinden yeni bir fidye yazılımı keşfetti. Yeni fidye yazılımı Reddit üzerindeki porno ile ilgili konular aracılığıyla dağılım sağlıyor.
1.08.2019 Bilim ve Teknoloji
ATM'lere siber saldırı! Milyonlarca dolar transfer edildi
ATM'lere siber saldırı! Milyonlarca dolar transfer edildi Kuzey Kore rejimiyle bağlantılı olduğu sanılan bilgisayar korsanları grubunun, kötü amaçlı yazılımla Asya ve Afrika ülkelerinde ATM'lerden milyonlarca doları kendi hesaplarına transfer ettiği bildirildi.
8.11.2018 Dünya
Türk hacker Apple'dan fidye istedi!
Türk hacker Apple'dan fidye istedi! Turkish Crime Family isimli grubun lideri Kerem Albayrak, Apple'dan 175 bin dolar değerinde Bitcoin ya da iTunes hediye kartı istedi.
22.10.2018 Bilim ve Teknoloji
Yeni siber tehdit! 3. sıraya yükseldi
Yeni siber tehdit! 3. sıraya yükseldi Siber saldırılarda şimdiye kadar birincilik Rusya ve ABD arasında sürekli el değiştirirken, Mısır beklenmedik bir şekilde 3. sıraya yükseldi.
19.10.2018 Bilim ve Teknoloji
Kripto para madenciliği hızla büyümeye devam ediyor!
Kripto para madenciliği hızla büyümeye devam ediyor! McAfee, bugün McAfee Labs Tehdit Raporu:Eylül 2018’i yayımladı. Raporda 2018’in ikinci çeyreğinde yeni siber tehditlerdeki artış ve eğilimler inceleniyor.
28.09.2018 Ekonomi
ABD füzelerine karşı Rusya’dan siber misilleme
ABD füzelerine karşı Rusya’dan siber misilleme Geçtiğimiz hafta ABD ile Rusya arasında yaşanan gerginlik sanal dünyaya taşınıyor. İngiltere ve ABD, Rus hacker gruplarının küresel çapta etkili olacak bir siber saldırı hazırlığında olduğunu öne sürdü. Saldırı dünya genelinde milyonlarca bilgisayarı etkileyebilecek
17.04.2018 Dünya
ABD: WannaCry saldırılarından Kuzey Kore sorumlu
ABD: WannaCry saldırılarından Kuzey Kore sorumlu ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 150 ülkede 300 binden fazla bilgisayarı etkileyen fidye yazılımı WannaCry'ın siber saldırılarından 'Kuzey Kore'nin doğrudan sorumlu olduğunu' söyledi.
19.12.2017 Dünya
Büyük tehlike! Tüm dünyaya hızla yayılıyor
Büyük tehlike! Tüm dünyaya hızla yayılıyor Fortinet'in Tehdit Raporu'na göre zayıf güvenlik anlayışı ve riskli uygulamalar zararlı siber saldırıların rekor hızla yayılmasına neden oluyor.
6.09.2017 Bilim ve Teknoloji
Siber saldırıyı durduran hacker serbest kalıyor!
Siber saldırıyı durduran hacker serbest kalıyor! ABD’de casus yazılımla internet bankacılığı şifrelerini çalmaktan tutuklaınan İngiliz hacker Marcus Hutchins, dünya çapındaki büyük bir siber saldırıyı durdurduğu için kefaletle serbest bırakılacak.
5.08.2017 Yaşam
FBI, WannaCry’ı etkisiz hale getiren araştırmacıyı gözaltına aldı
FBI, WannaCry’ı etkisiz hale getiren araştırmacıyı gözaltına aldı Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), “WannaCry” adlı fidye yazılımla gerçekleştirilen siber saldırının etkisiz hale getirilmesine yardımcı olan bir siber güvenlik araştırmacısını gözaltına aldığı belirtildi.
3.08.2017 Dünya
Durum vahim! Önlem alınmazsa zarar çok daha büyüyecek
Durum vahim! Önlem alınmazsa zarar çok daha büyüyecek Dünya çapında etkili olan siber saldırılar, çok ciddi maddi kayıplara neden oluyor. Eğer gerekli önlemler alınmazsa zararın 2021 yılında 6 trilyon dolara çıkması bekleniyor.
29.06.2017 Ekonomi
Ukrayna ve Rusya'dan sonra... Dünya çapına yayılıyor!
Ukrayna ve Rusya'dan sonra... Dünya çapına yayılıyor! Ukrayna'nın Çernobil nükleer santralini ve pek çok kurumunu etkileyen siber saldırı Rusya, Avrupa ve ABD'ye de yayıldı. Saldırıyla ele geçirilen bilgisayarları yeniden kullanabilmek için 300 dolar talep ediliyor
27.06.2017 Dünya
İngiliz Parlamentosu'na siber saldırı! Milletvekilleri...
İngiliz Parlamentosu'na siber saldırı! Milletvekilleri... İngiliz parlamentosu milletvekillerini engelleyen bir siber saldırıyla karşılaştı
24.06.2017 Dünya
Honda'da flaş gelişme! Üretimler durdu
Honda'da flaş gelişme! Üretimler durdu Honda, geçen ay tüm dünyayı etkileyen WannaCry virüsünün yapılan tetkikler sonrası kendi sistemlerini de etkilediğini belirtti. Japonya'daki Sayama fabrikasının üretimi bir gün için durduruldu.
22.06.2017 Ekonomi
Bitcoin'in değeri rekor kırdı!
Bitcoin'in değeri rekor kırdı! Sanal para biriminin değeri 2.235 dolara çıkarak tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı
22.05.2017 Ekonomi
Kuzey Kore, ABD'ye şart koştu!
Kuzey Kore, ABD'ye şart koştu! Kuzey Kore'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Kim, "Kore adasındaki sorunları çözmenin ön koşulu ABD'nin tüm sorunların nedeni olan Kuzey Kore'ye yönelik düşmanca politikasına son vermesi" dedi.
19.05.2017 Dünya
Virüs programından ilham alıp babasına şantaj yaptı
Virüs programından ilham alıp babasına şantaj yaptı Virüs programı ilham oldu! Babasına şantaj yaptıDünya genelinde 150 ülkede yüz binlerce bilgisayarı etkileyen fidye yazılımı WannaCry, Çin'de babasından para koparmaya çalışan gence ilham kaynağı oldu.
18.05.2017 Dünya
Bakan Arslan: Herhangi bir sorun yaşanmadı
Bakan Arslan: Herhangi bir sorun yaşanmadı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, son günlerde tüm dünyada yaşanan siber saldırılara ilişkin, "şu ana kadar da herhangi bir sorun yaşanmadı." dedi.
29.09.2021 Gündem
Kuzey Kore'den WannaCry virüsü açıklaması
Kuzey Kore'den WannaCry virüsü açıklaması Kuzey Kore'de, dünya genelinde yaklaşık 150 ülkede yüz binlerce bilgisayarı etkileyen WannaCry virüsüne ilişkin ayrıntılı bir haber yayımlandı. Ancak haberde, siber saldırının arkasında Kuzey Kore'nin olup olmadığı konusunda bir açıklama yer almadı.
17.05.2017 Dünya
Uyardılar! "Hazirandan sonra büyük saldırılar gelebilir"
Uyardılar! "Hazirandan sonra büyük saldırılar gelebilir" Dünya siber saldırıların etkisindeyken, uzmanlardan ciddi bir uyarı geldi. 150 ülkede 200 binden fazla bilgisayarda etkili olan ve milyonlarca dolar maddi zarara yol açan siber saldırıların, haziran ayından itibaren her ay büyük çaplarda devam edebileceği belirtildi.
17.05.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Wannacry ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki wannacry haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.