Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın...
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın... Kansere neden oluyor, ölüme götürüyor. Çocuklarınız tehlikede olabilir. Propolis, D vitamini, balık yağı ve çeşitli vitamin kompleksleri... Aileler bilmiyor ama böyle kullanılırsa hepsi çok zararlı oluyor. Pandemi nedeniyle popülaritesi daha da artan, ailelerin Kovid'e karşı çocuklarının bağışıklığını güçlendirmek adına hekime danışmadan kontrolsüzce kullandığı vitamin ve destek ürünleri tehlike saçıyor. Uzmanlar, kontrolsüzce verilen vitamin ve destek ürünlerinin erken ergenlikten börek taşına, erişkinlik çağında kanser riskinin yükselmesinden çocuğun Kovid'i daha da ağır geçirmesine neden olabileceğini kaydetti. Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Mehmet Eltan, "Klinikte erken ergenlik şikayeti ile gelen hastalarda, beslenme ve vitamin desteklerini sorguladığımızda, propolis kullanımı ile sıkça karşılaşıyoruz" dedi.
22.02.2022 Sağlık
Vitamin kullananlar dikkat! Ölüme götürüyor, A, B, C, D, E ve K vitamini...
Vitamin kullananlar dikkat! Ölüme götürüyor, A, B, C, D, E ve K vitamini... Koronavirüs sürecinde vitamin kullanımı arttı. Pek çok kişi kan değerlerine baktırmadan, doktor kontrolü olmaksızın vitamin kullanıyor. Bilinçsiz vitamin kullanımının sonuçları ise ölüme kadar götürüyor.
15.12.2021 Sağlık
Vitaminleri doğru kullanma rehberi!
Vitaminleri doğru kullanma rehberi! Koronavirüs ile birlikte pek çok kişi vitamin takviyelerine yöneldi. Ancak uzmanlar sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı olan vitaminleri öncelikli olarak gıdalardan almak gerektiğini belirtiyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı, “Çoğu yetişkinin, kalsiyum gibi belirli bir besleyici madde eksik olmadıkça takviye almasına gerek yok. Takviyelerden ziyade diyetinize güvenmelisiniz. Vitamin takviyesi alınması durumunda ise vitaminleri ne zaman kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor” diyor.
17.03.2021 Sağlık
Bilinçsiz vitamin kullanımına dikkat
Bilinçsiz vitamin kullanımına dikkat Kış mevsiminin gelmesi ve bazı fırsat sitelerindeki indirimlerle birlikte son dönemde bilinçsiz vitamin tüketimi arttı. Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Filiz Arabacı, gerek internetten gerekse tanıdık yardımıyla alınan vitaminlerin çok ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek, “İnternet üzerinden bu tip destek ürünlerinin bilinçsizce, yüksek dozda alınması kişinin sağlığını korumak yerine riske atar. Vücut direncinizi korumak istiyorsanız yapmanız gereken şey dengeli beslenmektir” dedi.
25.11.2020 Sağlık