Visa

Visa

Son dakika Visa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Visa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Visa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Visa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan visa gelişmeleri de dahil olmak üzere 221 visa haberi bulunmuştur. Tüm visa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu Dijital ödemeler sektöründe faaliyet gösteren Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında Türkiye’de turizm alanında gerek ziyaretçi sayısı gerek yabancı kart kullanımında yüksek çift haneli büyüme kaydedildi ve tüm zamanların turizm rekoru kırıldı. Son bir yıla bakıldığında ise Türkiye’de 2023 yılında kartlı ziyaretçi sayısı 2022’ye göre yüzde 20’ye yakın, turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar döviz bazlı yüzde 16’dan fazla arttı.
29.03.2024 Ekonomi
Milliyet Executive ile İnovasyon ve Başarı
Milliyet Executive ile İnovasyon ve Başarı İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 27. sayısı, 6 Mart tarihinde raflarda yerini alıyor. Sayı; Girişimcilik ve Yenilik kavramları ile geniş konu seçkisine yer veriyor.
6.03.2024 Vitrin
İnternette güvenli alışveriş için bunlara dikkat
İnternette güvenli alışveriş için bunlara dikkat Kamuoyuyla paylaşılan bir raporda internet alışverişlerinde ödeme yapılırken tüketicilerin dikkat etmesi gereken püf noktalar açıklandı.
13.02.2024 Yaşam
2024’te ödemeler dünyasına yön verecek 5 trend
2024’te ödemeler dünyasına yön verecek 5 trend Yeni yılda geçmiş yılların norm kabul edilen standartlarında köklü bir değişim bekleniyor.
28.12.2023 Bilim ve Teknoloji
İş Bankası Troy Karta geçiş nasıl yapılır (Troy Kart başvurusu)? İş Bankası Troy Kart nedir?
İş Bankası Troy Karta geçiş nasıl yapılır (Troy Kart başvurusu)? İş Bankası Troy Kart nedir? İş Bankası müşterileri, nasıl TROY karta geçiş yapabileceklerini merak ediyor. Türkiye'deki vatandaşlar İsrail ve ABD ürünlerine yönelik boykotla karşılık veriyor. Boykota banka kart ödeme sistemi de dahil edildi. k Türkiye’deki müşterilerin ABD merkezli Visa ve Mastercard’ı terk ederek BKM (Bankalararası Kart Merkezi) tarafından 2017 yılında yerli ve milli olarak geliştirilen TROY kart sistemine geçmesi, TROY’un kullanım hacmini bir önceki aya göre yüzde 60’ya yaklaşan oranda artırdı.
16.11.2023 Ekonomi
Troy kart aidatı var mı, ücretsiz mi? Troy kart nedir? Troy kart hangi bankalarda var?
Troy kart aidatı var mı, ücretsiz mi? Troy kart nedir? Troy kart hangi bankalarda var? Troy kart ücretsiz mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye'nin ilk yerli ödeme sistemi olan TROY CARD, Visa ve MasterCard protestosu sonrası gündemdeki yerini aldı. Türkiye'deki tüm ATM ve POS'larda geçerli olan Troy kart 19 milyon kullanıcı tarfından tercih edilmektedir. 2016 Nisan ayından bu yana Türkiye'de kullanılan Troy kart hangi bankalardan alınır? Troy kart ücret isteyen bankalar hangileri? İşte detaylar...
7.11.2023 Gündem
Papara kimin? Trabzonspor stad ismi ne oldu, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli?
Papara kimin? Trabzonspor stad ismi ne oldu, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli? Trabzonspor, PAPARA ile stadyum isim sponsorluğu imzaladığını açıkladı. Trabzonspor'un yeni stad sponsorunun Papara olmasının ardından Papara kimin, sahibi kim? Sorularında artış yaşandı. Peki, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli?
8.08.2023 Şampiy10
Dönüşüm ekonomisi için iş birliği
Dönüşüm ekonomisi için iş birliği Visa, Dönüşüm Ekonomisi Davranış İçgörüleri Laboratuvarı’nın (Visa Recommerce Behavioral Insights) perakende sektörü ile geçekleştirdiği ilk iş birliğini duyurdu. İş yerlerinin tüketicilere dönüşüm ekonomisine geçişte nasıl destek verebileceğini araştırmak ve paylaşmak üzere hayata geçen projenin ilk iş ortakları H&M Group'un COS markası, United Repair Centre, Mindworks, Twig ve Ellen MacArthur Vakfı oldu.
4.08.2023 Ekonomi
Küresel yatırımlar Türkiye’ye döviz getiriyor
Küresel yatırımlar Türkiye’ye döviz getiriyor Türkiye ekonomisinin son 20 yılda gösterdiği büyüme ve yabancı piyasalarla entegrasyonuna paralel olarak Türk vatandaşlarının yurt dışındaki yatırımlarında da artış yaşanıyor.
2.08.2023 Ekonomi
Visa’dan sahteciliğin dili analizi
Visa’dan sahteciliğin dili analizi Visa’nın yeni araştırması, teknolojiye en yatkın tüketicilerin bile dolandırıcılar tarafından kullanılan dilin tuzaklarına düşebildiğini ortaya koyuyor. Araştırma, tüketicilerin %73’ünün iletişimde sahteciliğe dair uyarı sinyallerini kaçırabileceğini gösteriyor. Araştırmaya göre dolandırıcılar en çok tüketici heyecanından yararlanıyor ve kişileri kandırmak üzere “kazanın”, “özel fırsat” veya “bedava” sözcüklerini kullanıyor.
31.03.2023 Ekonomi
Mir kart nedir, Mir ödeme sistemi ne demek, ne işe yarıyor? MİR kart sitemi Türkiye’de geçerli mi? İşte MİR sisteminden çıkan bankalar…
Mir kart nedir, Mir ödeme sistemi ne demek, ne işe yarıyor? MİR kart sitemi Türkiye’de geçerli mi? İşte MİR sisteminden çıkan bankalar… Mir kart nedir, mir ödeme sistemi ne demek? Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi'nin, Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısının ardından Türkiye İş Bankası ve Denizbank sistemden çıkmıştı. 2 özel bankanın ardından kamu bankalarının, Rusya'nın yerel ödeme sistemi Mir uygulamasının kullanımını durdurdukları açıklandı. Peki, Rusya mir sistemi nedir, mir ne demek, ne işe yarıyor, neden kurulmuştu? Mir ödeme sistemi kullanan bankalar hangileri, MİR ödeme sistemini Türkiye’de kullanan banka kaldı mı?
28.09.2022 Ekonomi
Kamu bankaları MİR ödeme sisteminden çıktı mı? Kamu bankaları hangileri, Mir ödeme sistemi hangi bankalarda var, hepsi çıktı mı? MİR ödeme sistemi son dakika haberleri!
Kamu bankaları MİR ödeme sisteminden çıktı mı? Kamu bankaları hangileri, Mir ödeme sistemi hangi bankalarda var, hepsi çıktı mı? MİR ödeme sistemi son dakika haberleri! Kamu bankaları MİR’den çıktı mı? Kamu bankalarının, Rusya'nın ödeme sistemi Mir'den çıktığı açıklandı. Mir'den daha önce de özel bankalar çıkmıştı. İşte Mir ödeme sistemi son dakika haberleri…
28.09.2022 Ekonomi
Mir kart ödeme sistemi nedir, Mir kart ne demek? Mir kart kapandı mı, Türkiye’de geçerli mi, hangi ülkeler kullanıyor?
Mir kart ödeme sistemi nedir, Mir kart ne demek? Mir kart kapandı mı, Türkiye’de geçerli mi, hangi ülkeler kullanıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın ödeme sistemi Mir'le ilgili Türkiye'ye yönelik yaptırım tehdidine ilişkin açıklama yaptı. Mir Kart'la ilgili atılacak adımları değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alternatiflere çalışılıyor. İstanbul’da yarın ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Nihai kararımızı vereceğiz" dedi. Söz konusu açıklamanın ardından Mir kart nedir, Mir kart ödeme sistemi ne demek? Mir kart kapandı mı, Türkiye’de geçerli mi?
24.09.2022 Ekonomi
Banka kartı ve kredi kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85...
Banka kartı ve kredi kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85... Kredi kartı ve banka kartı ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85 arttı. Kartlı harcamalara ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa, üçüncüsünü gerçekleştirdiği Kartlı Harcamalar Analizi sonuçlarını açıkladı. 2022 yılının ilk çeyreğinin aylık kartlı harcamalar ortalamasının bir önceki yıla kıyasla yüzde 85 oranında büyümüş olması dikkat çekti. Pandemide farklı yaklaşımlar izleyen diğer ülkelerle Türkiye'nin karşılaştırmaları da analizde yer aldı. Türkiye'nin 2021 performansının diğer ülkelere göre daha iyi olduğu gözlemlendi. Ticari kredi kartlarıyla yapılan harcamalar yüzde 94, banka kartı harcamaları da yüzde 118 büyüdü. İşte aylık kartlı harcamalara ilişkin dikkat çeken analiz...
27.07.2022 Ekonomi
Kadın kooperatifleri için dijital dönüşüm hamlesi!
Kadın kooperatifleri için dijital dönüşüm hamlesi! Emekten Sepete Kadın Kooperatiflerini Destekleme Programı’nın ilk yıl etki sonuçları açıklandı.
8.06.2022 Gündem
BITAY Coin ne zaman listelenecek? BITAY Coin hangi borsada olacak?
BITAY Coin ne zaman listelenecek? BITAY Coin hangi borsada olacak? Türkiye’nin global borsası Bitay, kripto zinciri tabanlı BITAY Coin’i dünyanın önde gelen ilk 10 kripto varlık borsası arasında yer alan BitMart’ta listelemeye hazırlanıyor. Peki, BITAY Coin ne zaman listelenecek? BITAY Coin hangi borsada olacak? BITAY Coin kimin? İşte detaylar…
2.06.2022 Ekonomi
Green Card sonuçları ne zaman açıklanıyor, dvlottery.state.gov Green Card başvuru sonucu nasıl öğrenilir, Türkiye saati ile saat kaçta açıklanıyor?
Green Card sonuçları ne zaman açıklanıyor, dvlottery.state.gov Green Card başvuru sonucu nasıl öğrenilir, Türkiye saati ile saat kaçta açıklanıyor? Green Card sonuçları açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanıyor? sorularına yanıt aranıyor. Green Card (Yeşil Kart) sonuçları merakla bekleniyordu. Green Card hakkı kazananlar 21 yaş altı çocuklarına ve eşlerine ömür boyu ABD’de yaşama, yerleşme ve çalışma imkanı sağlayabiliyor. Dünya üzerinde 55 bin kişiye sürekli oturma vizesi veren Green Card için başvuranlar arasında çekiliş düzenleniyor. Peki, dvlottery.state.gov Green Card başvuru sonucu nasıl öğrenilir, Türkiye saati ile saat kaçta açıklanıyor?
7.05.2022 Gündem
Kredi kart ile ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu: Mir kart sisteminde sıkıntı olmayacak
Kredi kart ile ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu: Mir kart sisteminde sıkıntı olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Rus kredi kartı sistemi Mir kart kullanan işletmelerin oranının Türkiye'de yüzde 15'lerde olduğunu belirterek, "Şimdi bankalar hızlı bir şekilde dağıtım yapıyorlar. Sıkıntı olmayacak" dedi.
26.04.2022 Ekonomi
Kuveyt Türk kararı resmen duyurdu! Ücretsiz, aidat da alınmıyor! 31 Haziran'a kadar...
Kuveyt Türk kararı resmen duyurdu! Ücretsiz, aidat da alınmıyor! 31 Haziran'a kadar... Kuveyt Türk harekete geçti ve yeni kararı resmen duyurdu. Ücretsiz ve aidatsız olarak işlem gerçekleştiriliyor. Şubeye gitmeye gerek kalmadı. Dev banka, çiftçi ve şahıs firmaları için uzaktan hesap açma hizmetinin devreye alındığını açıkladı. 31 Haziran'a kadar görüntülü görüşmeyle hesap açanlar, kampanyadan yararlanabilecek. Dakikalar içinde mobil uygulamadaki başvuru ekranından hesap açılabiliyor. CebimPOS ile tüm şahıs firmaları ve çiftçilere ücretsiz ve aidatsız tahsilat/ödeme alma imkânı sunuluyor.
28.03.2022 Ekonomi
Kiev Hayaleti 10 Rus uçağını düşürdü Ukrayna ordusu görüntüsünü yayınladı
Kiev Hayaleti 10 Rus uçağını düşürdü Ukrayna ordusu görüntüsünü yayınladı Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı savaş sürerken Ukrayna ordusu, 'savaş sırasında 10 Rus jetini düşüren' pilotun görüntüsünü sosyal medya hesabından yayınladı. 'Kiev’in Hayaleti' olarak anılan gizemli pilotun verdiği tehdit gibi mesaj, gündeme bomba gibi düştü.
12.03.2022 Dünya
Visa ve Mastercard’lı Rus kredi kartları Türkiye’de de kapandı
Visa ve Mastercard’lı Rus kredi kartları Türkiye’de de kapandı Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra birçok ülke ve uluslararası şirketler Rusya’ya karşı yaptırımları devreye aldı.
12.03.2022 Ekonomi
Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Bankalar harekete geçti, yeni sistem...
Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Bankalar harekete geçti, yeni sistem... Kredi kartı kullananlar dikkat! Rusya-Ukrayna savaşı sonrası start verildi, artık kullanamayacaklar. Mastercard ve Visa, Rus bankalarına altyapısını kapatmışken Türkiye'de kamu bankaları ve İş Bankası Rus bankacılık sistemini kullanabiliyor. Özel bankalar da bu sistemi kullanmak için hızla start verdi. Rus turistlerin Türkiye'ye gelmeleri halinde ödeme sistemlerinde sorun beklenmezken sigorta şirketlerinin iş jetleri ve charter uçaklarına sigortayı kesmeleri diğer yandan bu ülkeden turist taşıyan charter şirketlerinin leasing yoluyla satın aldığı uçaklara üreticilerin yedek parça tedariğini durdurması işleri zorlaştırdı. Turizm Bakanı Ersoy'un turizm sezonunun açılmasına kadar bu iki sorunun aşılması için yoğun çaba harcadığı belirtiliyor. THY'de ise kasım ayı sonuna kadar sigorta sorununun olmadığı öğrenildi.
8.03.2022 Ekonomi
ABD'li kredi kartından Rusya ve Belarus kararı!
ABD'li kredi kartından Rusya ve Belarus kararı! ABD’li kredi kartı ve turizm şirketi American Express, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya ve Belarus’taki faaliyetlerini askıya aldı.
6.03.2022 Dünya
THY'den son dakika kararı! 21 Mart tarihine kadar...
THY'den son dakika kararı! 21 Mart tarihine kadar... Ukrayna hava sahasının kapatılmasının ardından 24 Şubat'ta Ukrayna seferlerini iptal eden Türk Hava Yolları (THY) bu süreyi 21 Mart'a kadar uzattığını açıkladı.
6.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! Kritik görüşme sonrası art arda açıklamalar geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! Kritik görüşme sonrası art arda açıklamalar geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, yaklaşık bir saat sürdü. Kritik görüşme sonrası İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ele alındı" denildi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e "Sorunun barışçıl, yöntemlerle çözümü için katkıya hazırız" ifadelerini kullandı. iki liderin görüşmesinin ardından Rusya'dan da bir açıklama geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, “Operasyonların durması ancak Kiev’in Rusya’nın taleplerini karşılamasına bağlı” ifadelerini kullandı.
6.03.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Visa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki visa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.