BAE’de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi
BAE’de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi.
24.05.2022 Dünya
Ders saatleriyle ilgili flaş açıklama! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor! 30 dakika...
Ders saatleriyle ilgili flaş açıklama! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor! 30 dakika... Ders saatleriyle ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Omicron varyantının hızlı bulaşması nedeniyle başta okullar olmak üzere birçok kapalı alanda doğru havalandırma yapılması gerektiğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, “Uzun süre kapalı alanlarda kalmak, bulaş riskini artırıyor. Okulların da açılmasından ve Omicron varyantının hızlı bulaşmasından dolayı, dersler 30 dakikaya düşürülmeli ve sınıflar en az 10 dakika kapı/pencereler karşılıklı açılarak havalandırılmalı” önerisinde bulundu.
23.12.2021 Eğitim
Corona virüsünü 5 yıl önce bilmiş! "Hazır değiliz"
Corona virüsünü 5 yıl önce bilmiş! "Hazır değiliz" Dünyanın en zengin insanlarından birisi olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in, 2015 yılında Batı Afrika'yı saran Ebola salgınıyla ilgili konuşmasında söylediği sözler tekrar gündeme geldi. "Önümüzdeki 10 yılda eğer bir şey 10 milyondan fazla insanın hayatına son verirse bu bir savaştan çok, yüksek derecede hızlı yayılan bir virüs olur." diyen Gates, "Salgın hastalıkları durdurmak için ise çok az yatırım yaptık. Bir sonraki salgın için hazır değiliz." ifadelerini kullanmıştı.
18.03.2020 Dünya