Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir Covid-19 salgını bitmeyen başlayan Maymun Çiçeği hastalığı yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Acil durum' ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Bilim insanları hastalık için korkutan bir senaryonun gerçek olması durumunda Maymun Çiçeği'nin sonsuza kadar bizimle kalabileceğini belirtiyor. Peki bu korkutan senaryo ne? İşte dikkat çeken detaylar...
2.08.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsünde ilk ölüm! Dünyayı tedirgin eden gelişme
Maymun çiçeği virüsünde ilk ölüm! Dünyayı tedirgin eden gelişme Dünya koronavirüs salgınının şokunu üzerinden yeni yeni atlamaya başlamışken ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü korku salmaya devam ediyor. Birçok ülkeye yayılan virüsle ilgili en korkutucu haberi son dakika duyurdular. Virüs kaynaklı ilk ölüm Afrika'da gerçekleşti.
30.05.2022 Dünya
BAE’de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi
BAE’de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi.
24.05.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü yayılıyor! ABD'de vaka sayıları artınca CDC aşı kararı verdi...
Maymun çiçeği virüsü yayılıyor! ABD'de vaka sayıları artınca CDC aşı kararı verdi... Koronavirüs salgını 2 yılı aşkın süredir dünyayı kasıp kavurmuştu. Şimdi de Maymun çiçeği virüsü için alarma geçmiş durumda. Salgın konusunda ABD'nin en yetkili kurumu CDC'den beklenen açıklama geldi. Kurum aşı kararını kamuoyu ile paylaştı.
24.05.2022 Dünya