Vergi Yapılandırması

Vergi Yapılandırması

Son dakika vergi yapılandırması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi yapılandırması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi yapılandırması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Yapılandırması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi yapılandırması gelişmeleri de dahil olmak üzere 167 vergi yapılandırması haberi bulunmuştur. Tüm vergi yapılandırması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yapılandırma son gün ne zaman? borç yapılandırma nasıl yapılır, yapılandırma uzayacak mı?
Yapılandırma son gün ne zaman? borç yapılandırma nasıl yapılır, yapılandırma uzayacak mı? Yapılandırma uzayacak mı, yapılandırma son gün ne zaman? Eylül ayının son gününe uzatılan borcu yapılandırma süreciyle ilgili aramalar devam ediliyor. Sosyal güvenlik müdürlüklerine başvuru yapan vatandaşlar borç yapılandırmasının nasıl yapılacağını merak ederken, yapılandırmada son günü de sorguluyor. Peki, borç yapılandırma nasıl yapılır, vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?
30.09.2021 Gündem
Borcu olana iyi haber! Yüzde 50'si siliniyor, 14 gün süre...
Borcu olana iyi haber! Yüzde 50'si siliniyor, 14 gün süre... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Enflasyon farkının yüzde 50’si siliniyor. 1 Mart'a kadar ödenmesi gerekiyor. İlk iki taksitin zamanında ödenmesi büyük avantaj sağlıyor. 36 ay vade imkanı sunuluyor. Borç, ilk taksit süresinde peşin ödenirse enflasyon farkının yüzde 90’ı siliniyor. Taksiti seçenler, ilk taksiti ödedikten sonra ikinci taksit süresinde kalan borcun tamamını ödemek isterse, enflasyon farkının yüzde 50’si siliniyor.
16.02.2021 Ekonomi
Faizler siliniyor! Yarın son gün, başvurular internetten...
Faizler siliniyor! Yarın son gün, başvurular internetten... Borcu olan milyonları ilgilendiriyor. Yarın son gün. Başvuranlar yararlanabiliyor. Faizlerin yüzde 90'ı siliniyor. 18 ay vade imkanı da sunuluyor. Vatandaşların merakla beklediği vergi yapılandırması başvuru sürecinde sona gelindi. Fakat birçok kişi yapılandırma sürecinin ne zaman biteceğini bilmiyor Vatandaşlar tarafından vergi yapılandırma başvurusu ne zaman bitiyor sorusuna cevap aranıyor. Vergi borcu yapılandırma başvurusu için son gün 1 Şubat 2021 olarak belirlendi. Peki, vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır? Vergi yapılandırma tekrar uzatılacak mı? İşte vergi yapılandırma başvurusu 2021 ile ilgili son dakika gelişmeleri...
31.01.2021 Ekonomi
Restoran ve kafeler açılacak mı? Kötü haber geldi
Restoran ve kafeler açılacak mı? Kötü haber geldi Restoranlar bir an önce açılmayı beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restoranların açılma talepleri ile ilgili olarak, “Kabine toplantımızda inşallah bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız” dedi. TURYİD de yeme-içme sektörüyle ilgili rapor hazırladı. Rapora göre açılış süreci uzar ve destek verilmezse sektörde 700 bin kişi işini kaybedebilir.
23.01.2021 Gündem
Vergi muafiyeti, nakit desteği... 2 milyon aileyi ilgilendiriyor
Vergi muafiyeti, nakit desteği... 2 milyon aileyi ilgilendiriyor Geçen yıl mart ayında başlayan koronavirüs salgınının etkileri hâlâ devam ediyor. Bir yandan alınan önlemlerle salgının etkileri azaltılmaya çalışılırken, diğer yandan aşılama işlemleriyle eski normale dönülmek için uğraşılıyor. Salgının başladığından bu yana yaklaşık 1 yıllık süreçte devlet de yaptığı ekonomik destek paketleriyle hem halka hem de işletmelere destek oluyor. Ancak virüsün yayılma hızını düşürmek amacıyla alınan kapanma tedbirleri özellikle restoran ve kafeleri bir hayli zor durumda bıraktı.
21.01.2021 Ekonomi
Vergi borcu yapılandırmasında büyük kolaylık! Harekete geçildi...
Vergi borcu yapılandırmasında büyük kolaylık! Harekete geçildi... Milyonlar bekliyordu, kabul edildi. Borcu olanlara güzel haber geldi, duyan koştu. Kasım ayında yürürlüğe giren yapılandırma ile vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Ancak borç yapılandırma sebebiyle kamu kurumlarında yoğunluk yaşanıyor ve vatandaşlar kuyruğa girmek zorunda kalıyor. Belediye harekete geçti, 2 uygulama ile artık sıraya girilmesine gerek kalmıyor. Vatandaşlar işlemlerini istediği saatte kolayca internet üzerinden yapabiliyor.
16.12.2020 Ekonomi
Kredi borcu olanlara müjde! Ve resmen başladı, faizleri siliniyor! İşte KYK yapılandırma süreci!
Kredi borcu olanlara müjde! Ve resmen başladı, faizleri siliniyor! İşte KYK yapılandırma süreci! Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Kredi borcu olanlara müjde geldi ve başladı. Faizlerin yüzde 90'ı siliniyor. Tarihler tek tek açıklandı. KYK ve öğrenim kredisi borcu olanlar internetten başvurabilecek. Öğrenim kredisi, prim, emlak, taşıtlar vergisi, trafik cezası gibi birçok kalemde bulunan 4 milyon vatandaşın beklediği yapılandırma fırsatı geçtiğimiz ay başladı. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yaklaşık 5 milyon öğrenciden 300 bini borcu yüzünden yasal takibe takılınca, borç yapılandırma detayları yakından takip ediliyor. KYK borç yapılandırma nasıl, nereden yapılır?
14.12.2020 Eğitim
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) Vergi Yapılandırma Rehberi!
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) Vergi Yapılandırma Rehberi! Resmi Gazete'te yayımlarak yürülüğe Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 sayılı Kanun düzenlemesi ile vergi, vergi cezaları, harçlar, motorlu taşıtlar vergisi (MTV), trafik para cezası (TPC), diğer idari para cezaları (İPC), ecrimisil, öğrenim ve katkı kredisi gibi borç yeniden yapılandırılacak. Gelir İdaresi Başkanlığı mükelleflerin, düzenleme kapsamındaki borçlarını nasıl yapılandırıp ödemeleri gerektiği konusunda 'Vergi Yapılandırma Rehberi' hazırladı. Peki, Vergi yapılandırması nasıl yapılır? İşte tüm detayları ile vergi yapılandırması hakkında merak edilenler...
1.12.2020 Ekonomi
KYK borcu nasıl ödenir, ödemek için yapılandırma başvuru nasıl yapılır? KYK borç sorgulama…
KYK borcu nasıl ödenir, ödemek için yapılandırma başvuru nasıl yapılır? KYK borç sorgulama… KYK öğrenim kredisi borcunu da kapsayan 500 milyar liralık borcun yapılandırılacağı, prim ve vergilere ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi, prim borçları, köprü, trafik cezaları, özel tüketim, emlak, çevre ve temizlik vergileri yeniden yapılandırılacak. Borçlar 18 taksitle, 36 aya kadar ödenebilecek. Peki, KYK borcu yapılandırması nasıl yapılır? Yapılandırma başvurusu nasıl yapılacak?
18.11.2020 Gündem
Borcu olan milyonlara müjde! Resmen duyurdular, son tarih...
Borcu olan milyonlara müjde! Resmen duyurdular, son tarih... Türkiye'de milyonları ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Borcu olanlara müjde geldi. Tarihler tek tek açıklandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, borç yapılandırma için başvuru esaslarını duyurdu. Başvurular, Gelir İdaresi'nin internet sitesi ve e-devletten yapılabilecek. Vergi dairesine şahsen veya postayla başvuru da yapılabilecek. Başvurular 31 Aralık tarihine kadar devam edecek. Gelir idaresi Başkanlığı, pandemi nedeniyle başvuruların internetten yapılmasını önerdi.
17.11.2020 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Resmen değişti, yüzde 90'ı silinecek...
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Resmen değişti, yüzde 90'ı silinecek... Milyonların beklediği haber geldi. Ve değişti. Resmi Gazete'de yayımlandı. SGK prim borcu, köprü ve trafik cezaları, vergi cezaları yeniden yapılandırılacak. Borçlar 18 taksitle ödenebilecek. Vergi yapılandırması, gelir, kurumlar, katma değer, özel tüketim, motorlu taşıtlar, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileriyle ceza ve gecikme faizlerini de kapsayacak. Başvurular yıl sonuna kadar yapılacak.
17.11.2020 Ekonomi
Hangi borçlar yapılandırılacak? Borç yapılandırma kanununun kapsamı ve ödeme detayları...
Hangi borçlar yapılandırılacak? Borç yapılandırma kanununun kapsamı ve ödeme detayları... TÜSİAV Vergi Platformu Başkanı C. Serkan Kumdakcı vergi yapılandırması hakkında açıklamalarda bulundu. "Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin başvuru için yıl sonuna kadar vakti var. Borç ödemeleri, en fazla 18 eşit takside bölünecek ve taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda işleyen faizler silinecek" ifadelerini kullandı. Peki, Hangi borçlar yapılandırılacak?
12.11.2020 Gündem
Vergi affı ne zaman çıkıyor? Vergi yapılandırma ne zaman görüşülecek? İşte vergi borcu yapılandırma ile ilgili son detaylar!
Vergi affı ne zaman çıkıyor? Vergi yapılandırma ne zaman görüşülecek? İşte vergi borcu yapılandırma ile ilgili son detaylar! Vergi borçları ile SGK prim borçları yapılandırma ile ilgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam edecek. Koronavirüs salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını da içeren teklif haftanın meclis gündeminde olacak. Peki, Vergi affı ne zaman çıkıyor? Vergi yapılandırma ne zaman görüşülecek? İşte TBMM Genel Kurulu ve vergi borcu yapılandırma ile ilgili tüm detaylar...
9.11.2020 Ekonomi
Vergi yapılandırma ne zaman? SGK ve KYK yapılandırma nasıl olacak?
Vergi yapılandırma ne zaman? SGK ve KYK yapılandırma nasıl olacak? Koronavirüsün etkilerini azaltmak için hükümet tarihin en kapsamlı vergi yapılandırmasını başlattı. Vergi affı olarak da nitelendirilen vergi yapılandırmada Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi, tüm idari para cezaları ve KYK borçları da yapılandırma kapsamında olacak. Milyonlarca kişi yapılandırma başvurularının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, Vergi yapılandırma ne zaman? SGK ve KYK yapılandırma nasıl olacak? Yapılandırma Resmi Gazete'de yayınlandı mı? İşte vergi yapılandırma ile ilgili tüm detaylar...
30.10.2020 Ekonomi
Vergi affı neleri kapsıyor? Hangi borçlar vergi yapılandırması kapsamına alındı, vergi affı hangi tarihteki borçları kapsıyor?
Vergi affı neleri kapsıyor? Hangi borçlar vergi yapılandırması kapsamına alındı, vergi affı hangi tarihteki borçları kapsıyor? Vergi affı neleri kapsıyor? 500 milyar liraya ulaşan yeniden yapılandırma düzenlemesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Yapılandırma kapsamına 31 Ağustos 2020'den önceki borçlar girecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları ve KYK borçları da bu kapsamda olacak. Vergi affı 2020 hakkında merak edilenler...
24.10.2020 Gündem
GİB yapılandırma nasıl yapılır? GİB borç yapılandırma başvurusu ve 2020 GİB yapılandırma borç ödeme…
GİB yapılandırma nasıl yapılır? GİB borç yapılandırma başvurusu ve 2020 GİB yapılandırma borç ödeme… Vergi borcu yapılandırması ile ilgili maddenin TBMM’den geçmesinin ardından vergi borcu yapılandırması yapmak isteyenler arama motorlarına yöneldi ve GİB yapılandırma başvurusu nasıl yapılır, sorusuna yanıt aramaya başladı. Vergi dairelerine doğrudan müracaat yoluyla ya da posta yoluyla yapılabilen vergi borcu yapılandırması Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Peki GİB yapılandırma başvurusu nasıl yapılıyor? İşte merak edilen detaylar...
24.10.2020 Gündem
Vergi yapılandırma 2020: Meclis’te kabul edilen vergi yapılandırma düzenlemesinin kapsamı ne? Vergi yapılandırması ne zaman başlıyor, nasıl olacak?
Vergi yapılandırma 2020: Meclis’te kabul edilen vergi yapılandırma düzenlemesinin kapsamı ne? Vergi yapılandırması ne zaman başlıyor, nasıl olacak? Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ve Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu yapılandırmasına ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Peki, Vergi Yapılandırması ne zaman başlıyor? Vergi yapılandırma 2020 hakkındaki detaylar…
24.10.2020 Gündem
TBMM'de kabul edildi! Flaş vergi ve SGK prim borçları kararı!
TBMM'de kabul edildi! Flaş vergi ve SGK prim borçları kararı! Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile Kovid-19 salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
23.10.2020 Gündem
SGK, KYK, vergi, trafik cezaları, köprü geçiş ücretleri, KDV, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi yapılandırması Meclis'e sunuldu...
SGK, KYK, vergi, trafik cezaları, köprü geçiş ücretleri, KDV, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi yapılandırması Meclis'e sunuldu... AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifini açıkladı. Gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, motorlu taşıtlar vergisi gibi borçlar, vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları; kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları, yapılandırma kapsamında olacak. Sosyal güvenlik primleri idari cezaları, gecikme cezaları ve faiz zamlarını yapılandırma kapsamına alındı. Öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı da pakette yer alıyor. Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamındaki hazine alacakları, madenlerden alınan devlet hakkı, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a göre takip edilen diğer alacaklar ile gümrük vergisi, faizleri, gecikme zamları ve gümrük idari para cezaları yapılandırma kapsamında. Kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etme şartı var. Maksimum 18 taksit yapılabiliyor. Taksitler iki ayda bir ödenecek.Bu borçlar ilk taksit içinde ödenirse, YÜFE'den çıkan gecikme zammının yüzde 90'ı da silinmiş olacak.
23.10.2020 Siyaset
Sigorta ve vergi borcu yapılandırma ne zaman? SGK prim borçları ve vergi borçları yapılandırma nasıl olacak?
Sigorta ve vergi borcu yapılandırma ne zaman? SGK prim borçları ve vergi borçları yapılandırma nasıl olacak? Vergi ve SGK prim borçları ile ilgili hükümetten yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Tamamladığımızda kanun teklifinin görüşmeleri sırasında Plan ve Bütçe Komisyonuna sunacağız" dedi. Peki, Sigorta ve vergi borcu yapılandırma ne zaman? SGK prim borçları ve vergi borçları yapılandırma ile ilgili detaylar...
20.10.2020 Ekonomi
Kredi borcu olanlara müjde! Bir yıl ödemesiz...
Kredi borcu olanlara müjde! Bir yıl ödemesiz... Milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Kredi bordu olanlara müjde geldi. Meclis’e sunuluyor. Bir yıl ödemesiz ve uzun vade imkânı. Corona virüs sebebiyle, kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenleme bu hafta Meclis gündemine geliyor. Yapılandırma paketinde vergi ve prim borçlarının yanı sıra, çiftçi borçları ve öğrencilerin kredi borçlarının da yer alacağı belirtiliyor.
19.10.2020 Gündem
SGK ve vergi borcu yapılandırması geliyor! AK Parti duyurdu...
SGK ve vergi borcu yapılandırması geliyor! AK Parti duyurdu... Son dakika haberi...AK Parti harekete geçti. SGK ve vergi borcu yapılandırma geliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yapılandırma için çalışma yapılıyor. Meclis'e en kısa sürede sunacağız" dedi.
16.10.2020 Ekonomi
Vergi yapılandırması çıkacak mı? Vergi borcu yapılandırması 2020…
Vergi yapılandırması çıkacak mı? Vergi borcu yapılandırması 2020… Meclis 2 ay verilen aranın ardından bugün açıldı. Meclis’in açılmasıyla birlikte yeni düzenlemeler de TBMM’ye sunuluyor. Gazete yazarımız İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır yapılması planlanan yapılandırmanın detaylarını geçtiğimiz gün yazmıştı. Peki, vergi yapılandırması gelecek mi? Vergi yapılandırması ne zaman gelecek...
1.10.2020 Gündem
Vergi barışı milyonların yüzünü güldürdü
Vergi barışı milyonların yüzünü güldürdü Vergi barışı milyonların yüzünü güldürdü. Başvuru yapan 5 milyon 950 bin kişinin müracaatıyla yaklaşık 70 milyar liralık borç yeniden yapılandırıldı.
26.12.2018 Ekonomi
2016 yılı vergi borcu yapılandırması için son 15 gün!
2016 yılı vergi borcu yapılandırması için son 15 gün! 2016 yılı vergi borcu yapılandırması için 15 gün kaldı. 31 Ekim'e kadar uzatılmış olan vergi borcu yapılandırmasının son günü 25 Kasım'a ertelendi. Vergi borcuyla ilgili ayrıntılar yazımızda.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Yapılandırması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi yapılandırması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.