Vergi İndirim

Vergi İndirim

Son dakika vergi indirim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi indirim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi indirim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi İndirim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi indirim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.405 vergi indirim haberi bulunmuştur. Tüm vergi indirim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurtdışındaki dövizin ülkeye getirilmesini teşvik etmek için kazanç istisna oranının yüzde 50’den yüzde 80’e çıkarılacağını açıkladı. Şimşek, “Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurtdışındaki bazı faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranını dövizi Türkiye’ye getirmek şartıyla arttırıyoruz” dedi.
23.11.2023 Ekonomi
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı AK Parti gençlere verdiği ilk elektronik eşya alımında vergi muafiyeti sözü için adım atmaya hazırlanıyor. Çalışma ilk kabine toplantısında gündeme gelecek. AK Parti’nin genişletilmiş il başkanları toplantısında masaya gelen konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ne değerlendirmede bulundu? İşte detaylar...
25.08.2023 Ekonomi
Vergi borcunu ödeyene indirim! AYM o düzenlemeyi iptal etti
Vergi borcunu ödeyene indirim! AYM o düzenlemeyi iptal etti AYM, Vergi Usul Kanunu’na geçici madde ile eklenen, vergi suçlarında ceza indiriminden faydalanılabilmesi için vergi ve diğer borçların ödenmesi ve vergi mahkemesinde dava açılmaması, açılmışsa feragat edilmesine ilişkin düzenlemeyi iptal etti.
24.03.2023 Ekonomi
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı Kahramanmaraş merkezli art arda gelen iki depremin ardından tüm ülke destek için seferber oldu. Devletin tüm kurum ve kuruluşları yardım için harekete geçerken, SGK da depremzedeler için bir genelde yayımladı. Bu kapsamda afet bölgesindeki vatandaşlara pek çok alanda kolaylık tanındı.
12.02.2023 Gündem
Asgari ücret artışında flaş detay! Büyük avantaj sağlıyor, temmuzda işe girilirse hesaplar da değişiyor, 825 TL...
Asgari ücret artışında flaş detay! Büyük avantaj sağlıyor, temmuzda işe girilirse hesaplar da değişiyor, 825 TL... Asgari ücret temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL’ye çıkartıldı. Asgari ücret artışı ile birlikte birçok tutarda değişiklik oldu; bunlardan biri de vergi istisnaları... Milyonlarca çalışanın ücretlerine yapılan yeni zamla, asgari ücretin gelir vergisi ve damga vergisi tutarları da değişti. Asgarinin gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna uygulaması yürürlükte kalmaya devam edecek. Yapılan düzenleme çalışanlar açısından çok büyük avantajlar getiriyor. Çalışanların Temmuz 2022 döneminde işe başlaması halinde ise hesaplar değişiyor. İşte asgari ücret gelir ve damga vergisi istisna tutarları ve detaylar...
22.07.2022 Çalışan Hakları
Ev sahiplerini ilgilendiren flaş gelişme! Kira geliri elde eden herkes...
Ev sahiplerini ilgilendiren flaş gelişme! Kira geliri elde eden herkes... Ev sahibi olan ve kira geliri elde eden herkesi yakından ilgilendiriyor. Tutar artırıldı. 9 bin500 liraya yükseldi. 2022 yılında uygulanacak vergi istisnası tutarları yüzde 36 artırıldı. Kira geliri elde edenlerin yapacakları beyannamelerdeki istisna tutarı da artırılmış oldu. Buna göre 9 bin 500 liraya kadar kira geliri elde edenler vergi ödemeyecek. Daha yüksek gelir elde edenler de bunun 9500 liralık kısmı için vergiden muaf olacak.
23.12.2021 Ekonomi
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Demirtaş teröristtir, yeri de demir parmaklıkların arkasıdır" dedi.
19.10.2021 Siyaset
Emeklilik fırsatı! Flaş detay, o şart aranmıyor
Emeklilik fırsatı! Flaş detay, o şart aranmıyor Çalışma hayatına başlayanlar ne zaman emekli olacaklarını merak ediyor. Bir süre çalıştıktan sonra pek çok kişi erken emekli olmanın yollarını araştırmaya başlıyor. Bazı durumlarda erken emekli olmak mümkün. Yaş şartına bakılmaksızın erken emeklilik hakkı engelli vatandaşlara tanınıyor. Doğuştan engelli olup SSK’lı, Bağkur’lu ya da memur olarak çalışmaya başlayan veya işe girdikten sonra engellilik durumu oluşan, her engelli bu hakka sahip. Buna da ‘malulen emeklilik’ deniyor. Engelliler, belirli koşulları yerine getirmeleri halinde yaşa bakılmaksızın erken emekli olabiliyorlar. Engellilerin emeklilik koşulları, hangi statüde çalıştıklarına ve ilk defa çalışmaya başladıkları tarihe göre değişiyor. İşte detaylar...
13.07.2021 Emekli
Engellilere güzel haber! 81 ilde uygulanacak...
Engellilere güzel haber! 81 ilde uygulanacak... Engelli vatandaşların vergi indirimi işlemleri elektronik sistemle hızlandırılacak. Gelir İdaresi Başkanlığının geliştirdiği Engelli Vergi İndirimi Sistemi ile vatandaşlar, indirim işlemlerini elektronik ortamda takip edebilecek. Pilot olarak kısa süre önce kullanılmaya başlanan sistem, bu yıl ülke geneline yaygınlaştırılacak.
12.05.2021 Ekonomi
Emekli ikramiyesi ödenmez! Emeklilik ile ilgili açıklama, o süre için...
Emekli ikramiyesi ödenmez! Emeklilik ile ilgili açıklama, o süre için... Emeklilik ile ilgili açıklama! Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. O süre için emekli ikramiyesi ödenmez. Vatandaşlar ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Erken emekli olmak isteyen ya da emekli olacak kişiler bazı sorularına yanıt arıyor. Memuriyetten emekli olmak mı daha avantajlı yoksa SSK'dan mı? Hangi durumda emekli ikramiyesi alınabilir hangi şartta alınamaz? Askerlik borçlanmasıyla emeklilik yaşı öne çekilebilir mi? Gelen sorular ve yanıtları...
11.05.2021 Ekonomi
Emeklilik fırsatı, İndirim, para iadesi... Başvuran hepsinden yararlanıyor
Emeklilik fırsatı, İndirim, para iadesi... Başvuran hepsinden yararlanıyor işçi, memur, serbest meslek erbabı... Kadın ya da erkek... Herkesi ilgilendiriyor. Birçok kişi bu haktan haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. İndirim hakkı bulunuyor ve para iadesi alınabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödeme yapılıyor. Tamamının yapılması gibi bir zorunluluk yok. İhtiyacınız ne kadarsa o kadar yapabiliyorsunuz. Zamanaşımı söz konusu. 5 yıl süresi bulunuyor. Erkek çalışanlar askerlikte geçen süreleri, kadınlar ise doğum sonrası boşta geçen sürelerin 2 yıla kadar olan kısmının primini ödeyerek emekliliklerine saydırabiliyor. Askerlik ve doğum borçlanmasında vergi avantajı bulunuyor. Çalışırken borçlanma yapanlar, vergi matrahından indirerek ödedikleri tutarın bir kısmını geri alabilirler. İşte tüm detaylar...
9.02.2021 Ekonomi
ASELSAN yatırımına "proje bazlı devlet yardımı"
ASELSAN yatırımına "proje bazlı devlet yardımı" ASELSAN Konya Silah Sistemleri AŞ tarafından Konya'da yapılacak silah ve silah sistemleri üretim tesisi yatırımının "proje bazlı devlet yardımı" uygulamasıyla desteklenmesi kararlaştırıldı.
7.02.2021 Ekonomi
Emeklilere indirim, belli oldu! 225 lira ve...
Emeklilere indirim, belli oldu! 225 lira ve... Herkes emekli olunca ne kadar maaş alacağını ve hangi haklara sahip olacağını merak ediyor. Milyonlarca emekli içinde yer alan engelliler her yıl belirlenen miktarlarda vergi indirimi alarak gelirlerini artırırken bir yandan da erken emeklilik fırsatı yakalıyor. Vergi indirimleri bu sene 225 liraya kadar çıkıyor. Emekliler aynı zamanda emlak vergisi de ödemiyorlar. İşte engelli emeklilere yapılan indirimler...
6.02.2021 Emekli
Vergi indirimi süresi uzatıldı...
Vergi indirimi süresi uzatıldı... Mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi oranlarındaki indirim süresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla uzatıldı.
23.12.2020 Ekonomi
SGK'dan flaş karar! İkinci bir talimata kadar...
SGK'dan flaş karar! İkinci bir talimata kadar... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) birçok vatandaşın hayatını kolaylaştıracak bir karara imza attı. İkinci bir talimata kadar geçerli kabul edilecek. Corona virüs salgını sonrası alınan bu karar ile 2014 yılına geri dönülmüş oldu. Artık engelli raporuyla emekli olanlar hastaneye gitmek zorunda kalmayacak.
5.10.2020 Ekonomi
3 yıl vergi yok! SGK primleri...
3 yıl vergi yok! SGK primleri... Milyonları ilgilendiren güzel haber! 3 yıl boyunca vergi desteği sağlanacak. 1 yıl ise SGK primleri devlet tarafından ödenecek. Devlet geçleri destekleme devam ediyor. Kendi işini kuran genç girişimcinin sağlanan desteklerle birlikte yıllık avantajı; primde 12 bin 184, vergide ise 15 bin 720 lirayı buluyor.
5.10.2020 Ekonomi
Vergi indirimi geliyor! AK Parti düğmeye bastı
Vergi indirimi geliyor! AK Parti düğmeye bastı AK Parti’nin hazırladığı yeni kanun teklifine göre, Cumhurbaşkanlığı raportörü istihdam edilecek. Büyükşehir belediyesi sınırları içinde, sosyo-ekonomik durumu, şehir merkezine uzaklığı, belediye hizmetlerine erişilebilirliği, mevcut yapılaşma durumu dikkate alınarak bazı mahallelere, “kırsal mahalle” statüsü verilecek.
1.10.2020 Ekonomi
Vergi indiriminden yararlanarak nasıl emekli olunur?
Vergi indiriminden yararlanarak nasıl emekli olunur? Ne zaman emekli olurum sorusu milyonlarca çalışanın merak ettiği konuların başında geliyor. Emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Sistemi'nin belirlediği şartları taşımak gerekiyor. Emekli olabilmek için aranan yaş, prim günü ve sigortalı olma süresi gibi şartların tamamlanması önemli. Ancak bazı özel durumlarda devlet erken emeklilik şansı da tanıyor. Bunlardan biri de vergi indiriminden yararlanarak emekli olmak. Peki, Vergi indiriminden yararlanarak nasıl emekli olunur? İşte vergi indirimi ve emeklilik ile ilgili bilmeniz gerekenler...
23.09.2020 Çalışma Hayatı
Bakan Albayrak açıkladı: Esnaf çifte bayram yaptı!
Bakan Albayrak açıkladı: Esnaf çifte bayram yaptı! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Arefe Günü açıkladığı vergi indirim kararının pozitif yankıları çığ gibi büyüyor. Perakendeden turizme yolcu taşımacılığından eğlence alanlarına kadar pek çok sektör koluna rahat bir nefes aldıran vergi indirimleri, hem zorda olan esnafa nefes olacak hem de ciroları artıracak.
2.08.2020 Ekonomi
İş dünyası 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketini değerlendirdi
İş dünyası 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketini değerlendirdi İş dünyası temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sonrası açıkladığı "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini değerlendirdi.
18.03.2020 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili flaş detay ortaya çıktı
Emeklilik ile ilgili flaş detay ortaya çıktı Milyonlarca çalışan merak ediyordu. SSK'dan mı Bağkur'dan mı daha erken emekli olunur? SSK’dan daha erken emekli olabilirsiniz. Bağkurlular faaliyetlerine son vermeden başka bir işyerinde çalışarak SSK’ya prim ödeyebiliyor.
15.02.2020 Emekli
Ar-Ge harcamaları 13 milyar liraya yükseldi
Ar-Ge harcamaları 13 milyar liraya yükseldi Merkezi yönetim bütçesi üzerinden gerçekleştirilen hesaplamalara göre Türkiye’de Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları için yapılan harcama 2018’de, bir önceki yıla göre yüzde 21.6 artışla 10 milyar 710 milyon lira düzeyinden 13 milyar 24 milyon liraya yükseldi.
19.07.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi İndirim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi indirim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.