Vergi Cezası

Vergi Cezası

Son dakika vergi cezası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi cezası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi cezası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Cezası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi cezası gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.758 vergi cezası haberi bulunmuştur. Tüm vergi cezası haberleri aşağıda listelenmiştir.
IBAN'ını kiraya verenlere kötü haber: Maliye peşinizde! Sadece para cezası yok
IBAN'ını kiraya verenlere kötü haber: Maliye peşinizde! Sadece para cezası yok Maliye, IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düştü. IBAN ile yapılan faturasız tahsilatların tümüne KDV ve vergi cezası uygulanacak. Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildi. Bu yöntemi kullanan işletme sahiplerine ağır cezalar geliyor.
18.04.2024 Ekonomi
IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu, KDV ve vergi cezası uygulanacak
IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu, KDV ve vergi cezası uygulanacak Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Maliye, IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düştü. IBAN ile yapılan faturasız tahsilatların tümüne KDV ve vergi cezası uygulanacak. Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildi. Bu yöntemi kullanan işletme sahiplerine ağır cezalar geliyor. İşte detaylar...
16.04.2024 Ekonomi
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor CHP’nin il binasının alımı sırasında bir avukatlık bürosunda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleri siyasi partilere yapılan bağışları gündeme getirdi. Partilere yapılacak bağışın üst limitinin mevzuata göre 2024 yılı için 351 bin 134 TL olarak belirlendiği görülürken, genel merkezlerin ise bu konu ile ilgili özel web sayfaları oluşturarak, kredi kartı veya havale üzerinden 25 TL’den başlayan rakamlarda bağış kabul ettikleri ortaya çıktı. Siyasi Partiler Kanununa göre bağışın şeklinin belli olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Miktarı da bellidir. Yapılan kampanyada verilen hesap numaraları var. Bu hesap numara yatan paralar mıdır? Acaba bir başka kaynaktan mı geliyor?” derken, Hukukçu Prof. Dr. Erol Ulusoy da siyasi partilerin 5 milyon liraya kadar harcamalarını makbuz ve faturalandırmak zorunda olmadığını belirtti.
18.03.2024 Gündem
Al-sat yaptığı 48 aracın vergisini ödememişti! Ünlü fenomene büyük şok
Al-sat yaptığı 48 aracın vergisini ödememişti! Ünlü fenomene büyük şok Otomobilin karaborsaya düştüğü dönemde sosyal medyada çektiği al-sat videolarıyla ünlenen “6ilerimetehan” lakaplı Metehan Meşe’ye geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı tarafından üst sınırdan 300 bin lira ceza kesilmişti. Meşe’ye bir kötü haber de Vergi Dairesi’nden geldi.
13.01.2024 Gündem
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 1'inci taksit ödemeleri için verilen süre 31 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. 2'nci taksit ödemeleri ise 30 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. Borcunu ödemeyenler için gecikme durumunda yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacak.
29.05.2023 Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! 91 milyonluk vergi kesintisi yapıldı
Bakanlık harekete geçti! 91 milyonluk vergi kesintisi yapıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı 10 bin youtuber’dan 90 milyon 903 milyon liralık vergi kesintisi yaptı.
14.04.2023 Ekonomi
IBAN şartı getirildi! TBB'den onay alınacak, yapmayana ceza...
IBAN şartı getirildi! TBB'den onay alınacak, yapmayana ceza... Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçti. IBAN şartı getirildi. Cezai yaptımı bulunuyor. YouTuber, Blogger, TikToker'lar için geçerli. Sosyal medyadan gelir sağlayan kişilerin yüzde 15'lik vergi istisnasından yararlanabilmeleri için Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açması ve istisna belgesi alması gerekiyor. Eğer Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açılmadığı, elde edilen gelirin tamamının açılan banka hesabına yatırılmadığı veya eksik yatırıldığı tespit edilirse, kişi vergi cezası ile karşı karşıya kalabilir.
8.08.2022 Ekonomi
Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu harcı ödemesi ile ilgili flaş gelişme, ücret ödenmiyor, 5 yıl...
Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu harcı ödemesi ile ilgili flaş gelişme, ücret ödenmiyor, 5 yıl... Ev alıp satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Tapu harcı ile ilgili kritik detay ortaya çıktı. 5 yıl sınırı bulunuyor. Ev fiyatlarındaki fahiş artış hız kesmenden devam ederken ev alma planı yapanlar için önemli bir uyarı yapıldı. Tapu harcı ödemesi yapılırken pek çok kişi bu yola başvuruyor. Düşük tapu harcı ödemek isteyenler evin değerini düşük gösteriyor. Böylece kar sağlamak mümkün. 2 milyonluk bir evi 1 milyon olarak tapu kayıtlarına geçmesi ile 40 bin lira daha az tapu harcı yatırılmış oluyor. Ancak bu durum bir dizi sorunu da beraberinde getiriyor. Cezai yaptırımı bulunuyor. Maliye tarafından hesaplara aktarılan tutarlar yakından takip ediliyor ve cezai yaptırım ortaya çıkıyor. Ayrıca tapu harcının düşük gösterilerek satın alınan bir mülk sonrasında yeniden satılma sürecinde de değer kaybına uğruyor.
17.05.2022 Ekonomi
Tapuda değiştiriliyor, gayrimenkul sektöründe büyük oyun! Tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı...
Tapuda değiştiriliyor, gayrimenkul sektöründe büyük oyun! Tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı... Ev alacak herkes için geçerli. Tapuda büyük oyun! Gayrimenkul sektöründe hemen herkes başvuruyor. Ancak yasal değil. Cezai yaptırımı var. tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı gibi ödemelerden kurtulmak isteyenler bu yönteme başvuruyor. Gayrimenkul alım satımında tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü tapu harcı olarak ödeniyor. Satış bedelini düşük göstererek tapu harcından kaçmak yasal değil ama sık başvurulan bir yöntem. Öyle ki ilk teklif edilen bu oluyor.
17.01.2022 Ekonomi
Ödemeler başlıyor, cezası var! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor...
Ödemeler başlıyor, cezası var! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor... Ödemeler için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor, cezası var. İkinci taksit ödemeleri başlıyor, 30 Kasım'da sona erecek. İnternetten bile yapılabiliyor. Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde resmen başlıyor. İsteyen kişiler emlak vergisi son ödeme tarihine kadar tahakkuk eden vergi borçlarını tek seferde ödeyebileceği gibi isteyen kişiler de taksitle ödeme yapma imkanından yararlanarak ödemelerini gerçekleştirebilecek. Ödeme yapılmadığı takdirde emlak vergisi tutarının yanı sıra, gecikme süresine üzerinden tahakkuk eden gecikme faizinin ödenmesi gerekiyor. Gecikme durumunda aylık yüzde 1,6 oranında ceza uygulanıyor.
20.10.2021 Ekonomi
Borcu olana iyi haber! Siliniyor, tarih açıklandı 31 Ağustos...
Borcu olana iyi haber! Siliniyor, tarih açıklandı 31 Ağustos... Borcu olan herkesi çok yakından ilgilendiren karar. Tek tek açıklandı. Yüzde 90'ı siliniyor. Tarih belli oldu. Yapılandırılan tutarlar peşin veya 2'şer aylık dönemlerde 36 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim yapılması, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında yüzde 25 indirim yapılması sağlanıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni yapılandırma kanunuyla getirilen imkanlara, ödeme kolaylıklarına, başvuruların nereye ve nasıl yapılacağına ilişkin bilgilerin yer aldığı "Yapılandırma Kanunu Rehberi" hazırladı. Rehberde, kanun kapsamındaki borçların neler olduğu, kesinleşmiş vergi ve vergi cezası borcu bulunan mükelleflere getirilen kolaylıklar, idari para cezaları için oluşturulan ödeme takvimi gibi imkanlar anlatılıyor. Vatandaşların söz konusu imkan ve ödeme kolaylıklarından faydalanabilmesi için 31 Ağustos'a kadar başvuruda bulunması gerekiyor.
8.07.2021 Ekonomi
Hatası patronunu yaktı! Mahkemeden emsal karar
Hatası patronunu yaktı! Mahkemeden emsal karar Muhasebecinin ihmali, akaryakıt istasyonu sahibine pahalıya patladı. Vergi dairesi, muhasebe defterleri zamanında teslim edilmeyince şirkete 55 milyon lira vergi cezası kesti. Para cezasının üstüne şirketin sahibine 15 ay da hapis cezası verildi. Kesilen cezayı 8,5 milyon lira olarak ödeyen şirket, “Sorumluluk muhasebecinin” diyerek mahkemenin yolunu tuttu. Muhasebeci tazminata mahkûm edildi.
28.12.2020 Çalışma Hayatı
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) Vergi Yapılandırma Rehberi!
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) Vergi Yapılandırma Rehberi! Resmi Gazete'te yayımlarak yürülüğe Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 sayılı Kanun düzenlemesi ile vergi, vergi cezaları, harçlar, motorlu taşıtlar vergisi (MTV), trafik para cezası (TPC), diğer idari para cezaları (İPC), ecrimisil, öğrenim ve katkı kredisi gibi borç yeniden yapılandırılacak. Gelir İdaresi Başkanlığı mükelleflerin, düzenleme kapsamındaki borçlarını nasıl yapılandırıp ödemeleri gerektiği konusunda 'Vergi Yapılandırma Rehberi' hazırladı. Peki, Vergi yapılandırması nasıl yapılır? İşte tüm detayları ile vergi yapılandırması hakkında merak edilenler...
1.12.2020 Ekonomi
İnternette alışveriş bağımlılığına ‘Külkedisi’ yasası
İnternette alışveriş bağımlılığına ‘Külkedisi’ yasası TBMM Bilişim ve Teknoloji Bağımlılığı Komisyonu’na sunum yapan Başkent Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hanife Mardan, Türkiye’de erkeklerin kadınlardan daha fazla internetten alışveriş yaptığını açıkladı.
25.10.2019 Ekonomi
Sergio Ramos'a 1 milyon avro vergi cezası
Sergio Ramos'a 1 milyon avro vergi cezası Real Madrid'in kaptanı Sergio Ramos'a vergi kaçırma suçundan 1 milyon avro para cezası kesildi.
24.10.2019 Futbol
Vergi cezası olanlar dikkat! İndirim talep edebilirsiniz
Vergi cezası olanlar dikkat! İndirim talep edebilirsiniz Gelir İdaresi Başkanlığı vergi cezalarına indirimlere ilişkin rehber yayımladı. Rehbere göre cezanın kesilmesinin ardından yapılacaklar birer birer sıralandı.
23.10.2019 Ekonomi
Vergi cezalarında uzlaşmayla indirim
Vergi cezalarında uzlaşmayla indirim Vergi cezası alan mükellefler, meblağda indirim talep edebiliyor. Gelir İdaresi’nin açıklamasına göre mükellefin 30 gün içinde uzlaşmaya gitmesi, indirimin yollarından biri
15.10.2019 Gündem
Google, Fransa'ya 965 milyon avro vergi cezası ödeyecek
Google, Fransa'ya 965 milyon avro vergi cezası ödeyecek İnternet devi Google, Fransa'ya 965 milyon avro vergi cezası ödeyecek.
13.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Ev alan herkesi ilgilendiriyor: Cezası çok yüksek
Ev alan herkesi ilgilendiriyor: Cezası çok yüksek Ev alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek için evin değerini düşük gösterenler yani eksik beyanda bulunanlar tek tek tespit ediliyor. Banka hesapları, kredi başvurusu, evin satış ilanı üzerinden gerçek değer bulunuyor. Eksik beyanda ceza ise yüksek..
31.08.2019 Ekonomi
Diego Costa hapis cezası alabilir!
Diego Costa hapis cezası alabilir! İspanya'nın başkenti Madrid'deki İl Mahkemesi Ekonomik Suçlar Savcılığı, Atletico Madrid'de forma giyen Brezilya asıllı İspanyol futbolcu Diego Costa hakkında 1 milyon euro vergi kaçırdığı iddiasıyla suçlamada bulundu.
5.06.2019 İspanya
Kerimcan Durmaz’a büyük şok!  8 ayrı rapor düzenlendi
Kerimcan Durmaz’a büyük şok! 8 ayrı rapor düzenlendi Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz’ın başı, ödemediği vergiler nedeni ile dertte. Yapılan bir ihbar sonrası Kerimcan Durmaz’ın banka hesapları mercek altına alındı. Vergi denetmenleri Durmaz’ın ödemediği vergiler için 8 ayrı rapor düzenledi. Düzenlenen raporlar sonrası Bakırköy Vergi Dairesi, Durmaz’a art arda vergi cezası kesti. Durmaz, kesilen her bir ceza için ayrı dava açtı. Geçen hafta vergi mahkemesinde savunma yapan Durmaz’ın pahalı giysi ve çantaları ile aldığı duşakabin de vergi denetmenlerinin incelemesine girdi. Durmaz ise savunmasında, hesabına gelen paraların borç-alacak ilişkisi kapsamında olduğunu öne sürdü.
12.03.2019 Gündem
Ekonomi alanında düzenlemeler içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!
Ekonomi alanında düzenlemeler içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı! Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Varlık finansmanı fonlarının sermaye piyasalarında yaptıkları işlemler nedeniyle elde ettiği gelir, banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna tutuldu.Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin liradan az olamayacak.İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için "son 120 günlük prim ödeyerek sürekli çalışma" şartı kaldırılarak "hizmet akdine tabi" olarak çalışmak yeterli olacak. Başkasının yerine sınava girenler 2 yıl süreyle ÖSYM Başkanlığınca yapılan hiçbir sınava ve yerleştirmeye aday olarak başvuramayacak
18.01.2019 Ekonomi
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! TBMM'de kabul edildi
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! TBMM'de kabul edildi Meclis'te kabul edilen kanun ile kira artışlarına yeni düzenleme yapıldı. Bu uygulama 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak. Diplomatik kariyer memuru olan ve yabancı dil bilgisini kullanarak görev yapan konsolosluk ve ihtisas memurlarına dil tazminatı ödenecek. Kamu kurum, kuruluşları hariç Türk Hava Kurumu ile sivil havacılıkta görevli pilotlar ve sertifikalandırılmış kabin memurlarına ödenen aylık ücretin gerçek safi değerinin yüzde 70'i gelir vergisinden istisna olacak. Başkasının yerine sınava girenler, 2 yıl süreyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yapılan hiçbir sınava ve yerleştirmeye aday olarak başvuramayacak. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'da disiplin cezalarına düzenleme yapıldı.
17.01.2019 Ekonomi
Yaşlılık aylığına zam geldi! En düşük maaş bin lira...
Yaşlılık aylığına zam geldi! En düşük maaş bin lira... Meclis'te kabul edildi. En düşük yaşlılık ve malullük aylığı bin liraya yükseltildi. Şalgam suyu, çeşnili ve aromalı/aromalandırılmış içme sütleri, bebek ve devam sütlerinden ÖTV alınmayacak.
16.01.2019 Ekonomi
Ekonomi alanında düzenlemeler içeren teklif Genel Kurul'da
Ekonomi alanında düzenlemeler içeren teklif Genel Kurul'da Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 14 maddesi daha kabul edildi.
15.01.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Cezası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi cezası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.