Varlık Barışı Nedir

Varlık Barışı Nedir

Son dakika Varlık Barışı nedir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Varlık Barışı nedir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Varlık Barışı nedir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Varlık Barışı Nedir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan varlık barışı nedir gelişmeleri de dahil olmak üzere 28 varlık barışı nedir haberi bulunmuştur. Tüm varlık barışı nedir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün!
Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün! 'Yeni Varlık Barışı' düzenlemesi TBMM’de kabul edildi. Yurt dışında sahip olunan para, döviz, altın, hisse senedi, tahvil ve diğer menkul kıymetler banka ve aracı kurumlara bildirilerek 3 ay içinde Türkiye’ye getirilecek. Peki, Varlık barışı nedir, varlık barışı uzatıldı mı? İşte varlık barışı 2022 son gün…
4.07.2022 Ekonomi
Döviz, altın, para ve menkul kıymeti olanlar dikkat!
Döviz, altın, para ve menkul kıymeti olanlar dikkat! Döviz, altın, para ve menkul kıymeti olanlar dikkat! 31 Aralık'ta sona eriyor, son günü kaçırmayın. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi ödemeden ve herhangi bir şekilde vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son gün 31 Aralık. Varlık Barışı'ndan nasıl yararlanılacak? Dikkat edilmesi gerekenler neler? Varlık Barışı'nın avantajları neler? İşte tüm bilgiler...
13.12.2021 Ekonomi
Ödeme yapılmıyor! Yüz binlerce kişi...
Ödeme yapılmıyor! Yüz binlerce kişi... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren önemli karar! Detaylar belli oldu. Ödeme yapılmıyor. O şart aranmıyor. Vergi hesaplanmıyor ve vergi ödemesi yapılmıyor. Gelir İdaresi varlık barışına ilişkin detayları açıkladı: Şirket ortaklarının yurtdışındaki parası kapsamda... Vatandaşlık şartı yok... Nakit parada gümrük belgesi yeterli olacak.
7.01.2021 Ekonomi
Ve yayımlandı... 3 ay şartı var! Altın, döviz...
Ve yayımlandı... 3 ay şartı var! Altın, döviz... On binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren önemli gelişme! Yeniden yürürlüğe girdi. 3 ay şartı var. En geç 30 Haziran 2021'e kadar yapılabilecek. Türkiye'de 2008'de ilk kez 2008'de çıkarılan, gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında bulunan varlıklarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılması olarak bilinen "Varlık Barışı", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 30 Haziran 2021 tarihine kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecek. Yasada; bildirilen varlıklar nedeniyle ‘hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmaz’ denilerek güvence veriliyor. Barışın bozulmasının tek koşulu; bildirim yapılan varlıkların üç ay içinde- ülkeye getirilmemesi.
29.11.2020 Ekonomi
Yeniden başladı! 3 ay içerisinde...
Yeniden başladı! 3 ay içerisinde... Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren önemli gelişme! Yeniden yürürlüğe girdi. 3 ay şartı var. En geç 30 Haziran 2021'e kadar yapılabilecek. Türkiye'de 2008'de ilk kez 2008'de çıkarılan, gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında bulunan varlıklarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılması olarak bilinen "Varlık Barışı", hazırlanan kanun teklifiyle yeniden yürürlüğe girdi. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 30 Haziran 2021 tarihine kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecek. Yasada; bildirilen varlıklar nedeniyle ‘hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmaz’ denilerek güvence veriliyor. Barışın bozulmasının tek koşulu; bildirim yapılan varlıkların –üç ay içinde- ülkeye getirilmemesi.
26.11.2020 Ekonomi
Milyonlar bekliyordu! Yeniden yürürlüğe girdi
Milyonlar bekliyordu! Yeniden yürürlüğe girdi Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli gelişme! Yeniden yürürlüğe girdi. En geç 30 Haziran'a kadar yapılabilecek. Türkiye'de ilk olarak Kasım 2008'de uygulamaya konulan ve yurt dışındaki varlıkların ülke ekonomisine girmesini hedefleyen "Varlık Barışı" yeniden yürürlüğe girdi.
17.11.2020 Ekonomi
Varlık Barışı bugün sona eriyor! Varlık Barışı’ndan nasıl yararlanılır? Varlık Barışı şartları nelerdir?
Varlık Barışı bugün sona eriyor! Varlık Barışı’ndan nasıl yararlanılır? Varlık Barışı şartları nelerdir? Gerçek ve tüzel kişilerin, yurt dışındaki para, altın, döviz ve menkul kıymetler gibi varlıklarını Türkiye'ye getirerek ekonomiye kazandırmalarını sağlayan Varlık Barışı için tanınan süre bugün doluyor. Peki, Varlık Barışı nedir? Varlık Barışı’ndan nasıl yararlanılır? Varlık Barışı şartları nelerdir? İşte Varlık Barışı ile ilgili tüm detaylar...
30.06.2020 Ekonomi
Varlık Barışı ne zaman sonra eriyor? Varlık Barışı’ndan nasıl yararlanılır? Varlık Barışı için süre doluyor
Varlık Barışı ne zaman sonra eriyor? Varlık Barışı’ndan nasıl yararlanılır? Varlık Barışı için süre doluyor Varlık barışı uygulamasıyla gerçek ve tüzel kişilerin, yurt dışındaki varlıklarını Türkiye'ye getirerek ekonomiye kazandırmaları mümkün olacak. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının Türkiye'ye getirilmesine ilişkin verilen süre doluyor. Peki, Varlık barışı nedir, şartları nelerdir? Varlık barışı ne zaman sonra eriyor? Varlık Barışı’ndan nasıl yararlanılır? İşte Varlık Barışı ilgili merak edilenler…
23.06.2020 Ekonomi
Varlık barışında süre 6 ay uzatıldı
Varlık barışında süre 6 ay uzatıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla varlık barışında süre 6 ay uzatıldı.
30.12.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pençe Kılıç Harekatı açıklaması: Karadan ve havadan gerekeni yaptık
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pençe Kılıç Harekatı açıklaması: Karadan ve havadan gerekeni yaptık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı kapsamındaki resepsiyonda liderlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Pençe Kılıç Harekatı'yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan 'Kobani’de yuvalanan teröristlere karşı 12 hedefi vurmak suretiyle orada etkisiz hale getirdik. Burada herhangi bir tahdit yok. Bu harekâtın sürekliliği söz konusu. Karadan ve havadan gereken neyse yaptık. Bundan sonra da yapacağız' ifadelerini kullandı.
21.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi'ne katıldı. Burada devlet liderleriyle önemli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi. Kritik zirve sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'zor sabrediyoruz' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'Hadi çık ispat et. Var mı elinde bir delilin? Neye göre bunu söylüyorsun? Ya sen bu ülkenin evladı değil misin? Bu ülkenin evladı olarak bu ülkenin yönetimi, devleti nasıl olur da uyuşturucu işi yapar diyebilirsin. Bir belge varsa çıkar belgeni göster' ifadelerini kullandı.
12.11.2022 Siyaset
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu kayıp 8 saatin hemen ardından Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir." dedi.
8.11.2022 Siyaset
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaporijya konusu gerçekten rastgele bir konu değil. Ama birinci derecede Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun bu işin yakın takibinde olması ve neler yapılması gerektiği hususunda belli bir yükü üstlenmesi lazım. Zelenski bizden şunu özellikle istedi; Rusya’nın buradaki bütün mayın ve benzeri döşemeleri söküp alması ve bu hususun süratle ürkütücü olmaktan çıkması. Çünkü bir tehdit unsuru. ‘Çernobil’i yaşamak istemiyoruz’ derken biraz da onu kastettim" ifadelerini kullandı.
19.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş kararı ile ilgili olarak "AİHM'in Demirtaş'ın tahliyesini istemiş olması resmen çifte standarttır hatta iki yüzlülüktür. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Bunca çifte standarda daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadığımızın bilinmesini isterim. Tamamıyla bu adımlar siyasidir bunun da gerekçesini görüyoruz" dedi. Canlı yayında üniversite öğrencilerine müjdeyi veren Erdoğan, "2021'de lisan için burs ödemelerini 550 liradan 650 liraya, yüksek lisans için 1100 liradan 1300 liraya, doktora için 1650 liradan 1950 liraya çıkardık." dedi.
23.12.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Gelişmiş hava savunma sistemleri geliştiriyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Gelişmiş hava savunma sistemleri geliştiriyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Yurt içinde gerçekleştirdiğimiz başarılı terör operasyonları ile Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi sınır ötesi operasyonlarımızda, insansız hava araçlarımız başta olmak üzere milli savunma ürünlerimiz, kahraman ordumuzun gücüne güç katmıştır. Bugün tüm dünyanın gıpta ile takip edeceği ve Türkiye’yi dışa bağımlılıktan kurtaracak gelişmiş hava savunma sistemlerini de geliştirebiliyoruz” dedi.
15.12.2020 Siyaset
Milyonları ilgilendiriyor! Meclis'te görüşülmeye başlandı
Milyonları ilgilendiriyor! Meclis'te görüşülmeye başlandı Meclis’te görüşülen işe dönüş teşvikinden 200 bin kişinin yararlanmasını öngörülürken, teşvikin işsizlik sigortası fonuna maliyeti 190 milyon lira olacak. Teklifteki maddeye göre işsizlik ödeneğinden yararlanacak şekilde işten ayrılan bir çalışan, 90 gün içinde yeniden çalışmaya başlarsa işsizlik maaşı aldığı süre kadarla sınırlı olmak üzere, sigorta primi teşvikinden yararlanacak.
23.10.2020 Çalışma Hayatı
Cumhurbakanı Erdoğan'dan son dakika Barış Pınarı Harekatı açıklaması
Cumhurbakanı Erdoğan'dan son dakika Barış Pınarı Harekatı açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Fırat'ın doğusunda terör örgütüne yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda şimdiye kadar 109 teröristin öldürüldüğünü açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK'nın, YPG'nin Suriye'deki işgalini görmeyenler şu anda bizim Suriye'nin birliği, beraberliği için attığımız adıma laf ediyorlar. Şöyle siz bir kenarda durun, biz yolumuza devam ediyoruz" ifadesini kullandı.
10.10.2019 Gündem
Kılıçdaroğlu muhtarlara seslendi: Büyük projelerimiz var!
Kılıçdaroğlu muhtarlara seslendi: Büyük projelerimiz var! Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile bir otelde Ankaralı muhtarlarla bir araya geldi.
7.03.2019 Siyaset
3 sac ayağı sağlam resimde bir risk yok
3 sac ayağı sağlam resimde bir risk yok Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ekonominin 3 sac ayağı sayesinde krizlerden etkilenmeyeceklerini söyledi. Albayrak, “Kamu borcunda risk yok, hane halkı borçluluk oranı düşük ve bankacılık sektörü çok güçlü” dedi.
28.08.2018 Ekonomi
5. Varlık Barışı
5. Varlık Barışı Hükümet, 2008, 2011, 2013 ve 2016 yıllarından sonra yeni Varlık Barışı için düğmeye bastı.
9.05.2018 Ekonomi
Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı sözler: Eğer böyle devam  ederse...
Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı sözler: Eğer böyle devam ederse... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanının, muhtarlarla yaptığı toplantıda, Lozan Anlaşması'nı bizim tarihimize uygun olmayan bir dille eleştirmesini ben içime sindiremiyorum." dedi.
29.09.2021 Gündem
Başbakan Yıldırım: Hiç yakıştıramadığımız simaları görmek bizi şaşırttı
Başbakan Yıldırım: Hiç yakıştıramadığımız simaları görmek bizi şaşırttı Başbakan Binali Yıldırım, TRT'deki "Başbakan ile Özel Yayın"da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
29.09.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu'ndan hodri meydan!
Kılıçdaroğlu'ndan hodri meydan! CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini kitap okumamakla eleştiren Başbakan Davutoğlu için “Mademki kitaplarını okumadığım için eleştiriyor, çok daha iyi konumda olduğunu söylüyor; böyle birikimli olan bir Başbakan’ın televizyonda beni mat etmesine fırsat veriyorum” diye konuştu...
29.09.2021 Gündem
İsviçre, babamın altınlarını geri ver
İsviçre, babamın altınlarını geri ver Sait Ali Bayrak'ın ünü, İsviçre bankasındaki, değeri 2 milyar doları aşan,altınla sınırları aştı
8.01.2012 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Varlık Barışı Nedir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki varlık barışı nedir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.