Uzaktan eğitim açıklaması! 'Kalıcı olacak'
Uzaktan eğitim açıklaması! 'Kalıcı olacak' Uzaktan eğitim ile ilgili flaş açıklama! Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli merak ediyor. Normalleşme sonrası eğitim nasıl devam edecek? Yüz yüze eğitime kalıcı olarak geçilecek mi? Online eğitim devam edecek mi? TBMM Başkanı Şentop'tan online eğitim ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Şentop yaptığı açıklamada, "Salgın sonrası yeni normalimiz zorunlu değişim gerektiren online eğitim ve online hizmetler hayatımızda kalıcı olarak bulunmaya devam edecektir. Türkiye'nin hem yerelde hem de küresel düzeyde eğitim alanında rekabet gücünü artıran bu teknolojik yatırımlara devam edeceğiz ve etmek zorundayız." diye konuştu.
22.03.2021 Siyaset
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ücretsiz...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli merakla bekliyordu. MEB'den flaş açıklama geldi. Ücretsiz olarak dağıtılan tabletler, uzaktan yapılan eğitime öğrencilerin gösterdiği katılım ve online olarak yapılan derslere yönelik yapılan açıklama önemli verileri ortaya çıkardı. Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. 21 Eylül 2020 ile 22 Ocak 2021 tarihleri arasında ihtiyaç sahibi 445 bin 750 öğrenciye ücretsiz tablet verildi. Böylece uzaktan eğitime katılım konusunda sıkıntı yaşayan öğrenci sayısı azalmış oldu. Yapılan açıklamada ayrıca uzaktan eğitim ve EBA ile ilgili detaylar da paylaşıldı.
26.01.2021 Eğitim
MEB açıkladı! Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan Eğitim ne zaman başlayacak?
MEB açıkladı! Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan Eğitim ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan Eğitim ne zaman başlayacak? soruları milyonlarca öğrenci, eğitimci ve velinin merak ettiği konular arasında geliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile okulların açılacağını ve 21 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlayacağını ifade etmişti. MEB bugün uzaktan eğitim ile ilgili görüşlerin alınacağı platformu uygulamaya koydu. Bu uygulama ile eğitim uzaktan mı yapılacak soruları gündeme geliyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan Eğitim ne zaman başlayacak? 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında okullar açılacak mı? İşte MEB'in çalışmaları hakkında son bilgiler...
24.08.2020 Eğitim