Uyku Apnesi Nedir

Uyku Apnesi Nedir

Son dakika uyku apnesi nedir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uyku apnesi nedir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uyku apnesi nedir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyku Apnesi Nedir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyku apnesi nedir gelişmeleri de dahil olmak üzere 27 uyku apnesi nedir haberi bulunmuştur. Tüm uyku apnesi nedir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uykusuzluk cinsel fonksiyon bozukluğuna neden oluyor!
Uykusuzluk cinsel fonksiyon bozukluğuna neden oluyor! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde hızla artmaya devam eden uyku apnesi, kalp hastalığı, reflü, cinsel fonksiyon bozukluğu ve beyin kanaması gibi birçok hastalığa neden olmakla birlikte yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Özellikle orta ve şiddetli apne varlığında depresyon sık görülen bir belirtidir. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal uyku bozukluğunu anlattı.
7.08.2021 Sağlık
7 soruda uyku apnesi testi
7 soruda uyku apnesi testi Uykuda onlarca hatta yüzlerce kez nefesin durması veya azalması ile hayatı tehdit eden bir hastalık olan uyku apnesi, tüm yaş gruplarında görülmekle birlikte erkeklerde 40 yaş sonrası, kadınlarda ise menopoz sonrası sık görülüyor. Uyku apnesinin yorgunluktan konsantrasyon bozukluğuna, inmeden kalp krizine hatta kansere dek bir çok ciddi hastalığa yol açabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları ve Uyku Uzmanı Prof. Dr. Ceyda Erel Kırışoğlu trafik kazalarını da 2- 6 kat artırdığını, bu nedenle tatil yolculuğunda araç kullanacakların dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.
2.07.2021 Sağlık
Pandemide artan kilolar uyku apnesini tetikliyor!
Pandemide artan kilolar uyku apnesini tetikliyor! Rutinlerimiz ve alışkanlıklarımızın büyük oranda sekteye uğradığı koronavirüs sürecinde tutarsız programlar, evde eğitim gören çocuklar, iş kaybı, finansal etkiler ve artan ekran süresi gibi pek çok faktör uykusuzluğa ve kilo artışına neden oldu. Özellikle bu dönemde alınan kilolar ile birlikte birçok hastalık da ortaya çıkmaya başladı. Bu hastalıkların başında da uyku apnesi geliyor. Uyku esnasında solunumun durması olarak adlandırılan uyku apnesinde yaşanan nefes kesilmesi kalp krizi ve felç riski önemli oranda artırıyor. Peki, Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi neden olur? Uyku apnesi belirtileri nelerdir? Uyku apnesi nasıl tedavi edilir? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım uyku apnesi belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
5.05.2021 Sağlık
Erkekler daha fazla horluyor
Erkekler daha fazla horluyor Kulak Burun ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op Dr Bahadır Baykal, Horlamanın, sosyal bir sorun gibi gözükse de insan sağlığını da önemli derecede tehdit ettiğini, tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesinde de ciddi kayıplara neden olduğunu belirtti.
2.04.2020 Sağlık
Uyku apnesi kalp hastalıklarını tetikliyor!
Uyku apnesi kalp hastalıklarını tetikliyor! Uyku apnesi nefesi belli periyotlarla keser... Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Aloğlu, düzensiz nefes alımının sonucu kalp ve beyin rahatsızlıklarını tetikleyebileceğini söyledi.
19.02.2018 Sağlık
Az uyuyanlara şok! Kanser ediyor...
Az uyuyanlara şok! Kanser ediyor... Uyku apnesi olanlara çok kötü haber. Kanser riski ile karşı karşıyalar...
16.05.2017 Sağlık
Uyku apnesi kabusuna ağrısız kesin çözüm!
Uyku apnesi kabusuna ağrısız kesin çözüm! Uyku apnesinden mustarip hastalar, robotik dil kökü cerrahisiyle; sağlıklarına kavuşup çok daha kaliteli bir yaşama adım atıyorlar.
3.05.2017 Sağlık
Dikkat! Bu hastalık beyni oksijensiz bırakıyor...
Dikkat! Bu hastalık beyni oksijensiz bırakıyor... Gece kaliteli uyku uyuyamayan insanların yakalandığı uyku apnesi hastalığı, çeşitli kazalara veya başka hastalıklara davetiye çıkarabiliyor.
14.04.2017 Sağlık
Obeze ehliyette apne raporu şartı
Obeze ehliyette apne raporu şartı Vücut kitle indeksi 33’ün üzerinde olan ve obez sayılan kişilerin yeni düzenlemeye göre ehliyet almak ya da yeniletmek için önce uyku laboratuvarında tetkik yaptırması, uyku apnesi sendromu tanısı konulması halinde ise tedavisine başlanması gerekiyor
12.02.2016 Yaşam
Herkesten gizlediği hastalığı ne?
Herkesten gizlediği hastalığı ne? Kıvanç’ın kalbi her an durabilir...
19.01.2014 Magazin
Uyku apnesini ciddiye alın
Uyku apnesini ciddiye alın Uyku apnesinin yarattığı uyku bozukluğu insan sağlığını tehdit edici hastalıklara sebebiyet verebiliyor
1.06.2012 Sağlık
Uyku apnesine dikkat! Her gece iki kişiyi öldürüyor
Uyku apnesine dikkat! Her gece iki kişiyi öldürüyor Horlayan kişilerde görülen uyku apnesi,uyku sırasında nefes alınmasını engelleyerek ölümlere neden olabiliyor
19.01.2007 Arşiv
Yutulabilir mide balonu nedir, avantajları nelerdir?
Yutulabilir mide balonu nedir, avantajları nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, obezite tedavisinde kullanılan yutulabilir mide balonu tedavisini ve avantajlarını sizler için anlattı.
20.01.2022 Sağlık
10 soruda mide balonu yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler!
10 soruda mide balonu yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler! Fazla kiloları nedeniyle zayıflaması gereken ancak ameliyat olmaktan çekinenler için “mide balonu”, en etkili yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor. Endoskopla mideye girilerek sıvıyla şişirilmiş balonun yerleştirildiği yöntem, altı ayda 15 - 20 kilo verilmesini sağlıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erol Avşar mide balonuyla ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı.
24.03.2021 Sağlık
Sürekli yorgunluk ve uyku hali ile baş etmenizi sağlayacak 20 püf noktası
Sürekli yorgunluk ve uyku hali ile baş etmenizi sağlayacak 20 püf noktası Yorgunluk, şiddeti hafiften ciddiye değişen birçok tıbbi durumun ortak bir semptomudur. Yorgunluk, halsizlik aynı zamanda egzersiz eksikliği veya yetersiz beslenme gibi bazı yaşam tarzı alışkanlıkların doğal bir sonucu olarak karşımıza çıkabilir. Yaşam kalitesini düşüren yorgunluk günlük işlerde aksamaya neden oluyor ve kronikleşiyorsa dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlar, kötü beslenme, yetersiz uyku, hareketsizlik, stresin yorgunluk sendromuna zemin hazırladığını belirtiyor. Peki, Yorgunlukla nasıl başedilir? Kronik yogunluk sendromu nedir? Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat kronik yorgunlukla baş etmenin yollarını anlattı.
17.03.2021 Sağlık
Obezite, birçok hastalığı miras bırakıyor
Obezite, birçok hastalığı miras bırakıyor Türkiye’de erkeklerin %20’si, kadınların ise %41’i obeziteyle karşı karşıyadır. Durumun bu noktaya gelmesinde yanlış beslenme ve hareketsizliğin rolü olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay, obezite hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
2.05.2019 Sağlık
Horlamanızın çözümü diş hekiminizde olabilir…
Horlamanızın çözümü diş hekiminizde olabilir… Ülkemizde de çok yaygın olan horlama sorunu, horlayan kişinin sağlığını tehdit ettiği gibi, çevresindekilerin de yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor! Horlayan kişi horladığını kabul etmeyebiliyor...
9.03.2018 Sağlık
Dikkat! Eğer uykunuz kaçıyorsa...
Dikkat! Eğer uykunuz kaçıyorsa... Uzmanlar uyarıyor... Uykunuz kaçıyorsa bunun altında bir hastalık olabilir
18.03.2017 Sağlık
Obeziteden korunmak için 11 altın öneri
Obeziteden korunmak için 11 altın öneri Beslenme alışkanlıklarındaki düzensizlik, çeşitli hastalıklar ve hareketsiz yaşam, obeziteye neden oluyor. İnsan ömrünü kısaltan; diyabet, kalp, tansiyon, solunum yolu ve mide sorunları gibi en az 30 hastalığın nedeni olan obeziteden kurtulmak için mutlaka uzman yardımı alınması gerekiyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Hülya Tulgar, obeziteye karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi
7.12.2016 Sağlık
Uykusuz kalan asabi ve yorgun oluyor
Uykusuz kalan asabi ve yorgun oluyor Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op...
3.02.2016 Sağlık
Metabolik cerrahi ile diyabete çözüm
Metabolik cerrahi ile diyabete çözüm Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç...
22.01.2016 Magazin
Bu kedi Türkiye'de bir ilk!
Bu kedi Türkiye'de bir ilk! 2.5 aylık tekir kedi yavrusuna 'down sendromu' teşhisi koyuldu.
13.07.2014 Yaşam
Şişmanlığın nedeni bulundu!
Şişmanlığın nedeni bulundu! Eğer bunu yapıyorsanız...
15.05.2013 Sağlık
Şişman hastalara 5 yıldan fazla diyet yaptırmak onlar için en büyük kötülük
Şişman hastalara 5 yıldan fazla diyet yaptırmak onlar için en büyük kötülük Türkiye’de kadınların 3’te biri erkeklerin ise 4’te biri şişman...
5.02.2010 Arşiv
Horlayan hastalarıma köylüler gibi yaşayıp beslenmelerini öneriyorum
Horlayan hastalarıma köylüler gibi yaşayıp beslenmelerini öneriyorum Birçok ülkede kulak-burun-boğaz ameliyatlarında “Önerci yöntemi” kullanılıyor...
15.01.2010 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Uyku Apnesi Nedir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyku apnesi nedir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.