Uyku Apnesi

Uyku Apnesi

Son dakika uyku apnesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uyku apnesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uyku apnesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyku Apnesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyku apnesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 327 uyku apnesi haberi bulunmuştur. Tüm uyku apnesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
26.03.2024 Yaşam
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor Dünya genelinde milyonlarca kişi obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Birçok hastalığın altında yatan nedenlerin başında olan obezite; kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, belirli kanser türleri, uyku apnesi, eklem problemleri ve psikolojik sorunlara sebep olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın Dünya genelinde obeziteye bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte, kilo kaybı yöntemlerine olan talebin yükseldiğini söyleyerek tercih edilen yöntemlere dair bilgi verdi.
17.03.2024 Yaşam
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.
14.03.2024 Sağlık
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı'
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı' Niğde Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Naife Yüksel Can, sürekli ağız kokusunun birçok nedeni olabileceğini belirterek, sistemik rahatsızlıkların araştırılmasına ve düzenli ağız bakımına dikkati çekti.
24.12.2023 Yaşam
Antioksidan kaynağı! İşte dondurma tüketmenin en doğru şekli
Antioksidan kaynağı! İşte dondurma tüketmenin en doğru şekli Yaz aylarında dondurma tüketiminin artmasıyla beraber boğaz enfeksiyonu sıklığında da bariz artış oldu. Uzmanlar dondurmanın su ile beraber tüketildiğinde boğaz enfeksiyonu sıklığının azaldığını belirtti.
16.05.2023 Sağlık
Uzmanından ‘Uyku Apnesi’ uyarısı
Uzmanından ‘Uyku Apnesi’ uyarısı Uyku apnesinin belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Fatih Oğhan, “Dikkat edilmezse uykuda solunum durmasından sonra geçirilen kalp krizleri, hatta uyku sırasında ölümler bile meydana gelebilir” dedi.
23.12.2022 Sağlık
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
8.11.2022 Sağlık
Uykusuzluk yaşayanlar dikkat! Tansiyon ve şeker hastalığına neden oluyor
Uykusuzluk yaşayanlar dikkat! Tansiyon ve şeker hastalığına neden oluyor Diyarbakır’da bir hastanede yer alan 2 uyku odası, uyku sorunu yaşayan hastalara hizmet veriyor. Uyku merkezinde teşhis konulması için hastalar ilk önce teste yönlendiriliyor. Uyku bozukluğu teşhisi konulduktan sonra hastaya çeşitli sensörler içeren kablolar, baş, boyun ve göğüs bölgelerine takılıyor. Geceyi bu odada geçiren hastaların uyku esnasında vücut değerleri teknisyen tarafından izleniyor. Olabilecek herhangi olumsuz bir karşılaşmada hasta ilgili kliniğe yönlendiriliyor.
7.10.2022 Sağlık
Uyku apnesi ani ölüm riskini arttırıyor
Uyku apnesi ani ölüm riskini arttırıyor Uyku Apnesi Sendromu, toplumda en sık rastlanan uykuda solunum bozukluğu olarak birçok kişinin hayatını olumsuz etkiliyor. Sinsi seyreden bu hastalık türünde dikkat edilmezse tehlikeli ve ölümcül sonuçlar olabilir.
11.09.2022 Sağlık
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Taş, uyku apnesinin ani ölümlere neden olabildiğini söyledi.
10.08.2022 Sağlık
Uyku apnesi hipertansiyon nedeni
Uyku apnesi hipertansiyon nedeni Düzenli uykunun insan sağlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür, uyku bozukluğunun baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, çabuk sinirlenmek, odaklanma güçlüğü, yorgunluk gibi sorunlara yol açtığını söyledi. Dr. Gür, uyku apne sendromunun oksijen seviyesinin düşmesine, damar fonksiyonlarını etkileyerek zamanla sistemik hipertansiyon oluşmasına neden olabileceğini ve bu sebeple kalp - damar hastalıkları, beyin - damar hastalıkları, obezite ve hipertansiyon sorunu olan kişilerin tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.
1.07.2022 Sağlık
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir? Damar sertliğinin, tıbbi adıyla ateroskleroz, vücudun atardamarlarını etkileyen ve tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilen kalp damar hastalığı olduğunu bildiren Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Seren, “Şeker hastalığı, obezite, sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile bireylerinde kalp hastalığının olması, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme damar sertliği riskini artırıyor. Damar sertliğinin belirtileri, hangi atardamarın etkilendiğine göre farklılık gösteriyor” dedi.
24.05.2022 Sağlık
Hastane hastane gezip hastalıklı kan vermiş! Şeker Dede yakalandı
Hastane hastane gezip hastalıklı kan vermiş! Şeker Dede yakalandı Ankara merkezli 3 ilde yapılan operasyonda engeli bulunmayan kişilere para karşılığında sahte rapor çıkartan çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 10 bin lira karşılığında sahte rapor çıkartan 21 kişi gözaltına alındı.
20.05.2022 Yaşam
Uyku apnesiyle birlikte oluşan ürolojik rahatsızlıklara dikkat
Uyku apnesiyle birlikte oluşan ürolojik rahatsızlıklara dikkat Uyku Apne Sendromu’nun yanında oluşan ürolojik problemler hakkında konuşan Doç. Dr. Coşkun Kaya, “Horlama ve uyku apnesi problemleri tedavi edilmeden ürolojik tedaviye başlanırsa, hastada iyileşme görülemeyebilir” dedi.
29.03.2022 Sağlık
Obezite mutlaka tedavi gerektirir!
Obezite mutlaka tedavi gerektirir! Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necat Kaplan, obezite hastalığının merak edilenleri sizler için derledi.
2.03.2022 Sağlık
‘Horlama’ kaliteli uykunun önüne geçiyor
‘Horlama’ kaliteli uykunun önüne geçiyor Günümüzde birçok kişinin şikâyeti olan horlama, kaliteli uykunun önüne geçerek hayat standartlarını olumsuz etkiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü ve Uyku Merkezi’nden Prof. Dr. Vural Fidan, “Muayene ve gerekli tetkikler sonucu horlamam oluşmasının sebebine ulaşılması; gereken ilaç, medikal veya cerrahi yöntemlerle de tedavisinin yapılması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
14.02.2022 Sağlık
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri!
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri! Bebeklerde ve çocuklarda uykuya geç dalma, gündüz kısa uykular, gece ortasında sık sık uyanma gibi uyku düzensizlikleri görülebiliyor. Anne ve babaların, 0-3 yaş arası bebeklerde görülen uyku sorunlarını dikkatli ve sabırlı bir süreçle atlatabileceklerine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Kutlu, “Bebeklere kendi başlarına uyumayı öğretirken şunu unutmamalıyız ki, ağlamaları çok doğal bir tepkidir. Ancak ağlarken yanlarında olup destek verirsek, kuracağımız güven ve sevgi bağı da bundan zarar görmez” dedi.
1.02.2022 Sağlık
Yutulabilir mide balonu nedir, avantajları nelerdir?
Yutulabilir mide balonu nedir, avantajları nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, obezite tedavisinde kullanılan yutulabilir mide balonu tedavisini ve avantajlarını sizler için anlattı.
20.01.2022 Sağlık
Obezite cerrahisinde hangi yöntemler bulunmaktadır?
Obezite cerrahisinde hangi yöntemler bulunmaktadır? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, obezite ve tedavi yöntemleri hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
Koronaya yakalanma riskini arttıyor! Hayati uyarı
Koronaya yakalanma riskini arttıyor! Hayati uyarı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Nöroloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Yılmaz, yetersiz uykunun Covid-19'a yakalanma riskini artırdığını söyledi. Özellikle uyku apnesi olanların Covid-19'a bağlı ölümcül komplikasyonlarının çok daha sık ve öksürükle görüldüğüne dikkat çeken Yılmaz, "Bu kişilerin aşılarını düzenli olması, maske ve mesafeye dikkat etmesi, hiçbir rahatsızlığı olmayanlara göre daha önemli" dedi. 
16.12.2021 Yaşam
Polipi burnunuzdaki etle karıştırmayın!
Polipi burnunuzdaki etle karıştırmayın! Toplumda sık görülen ancak pek fark edilmeyen, bazen burun eti ile de karıştırılan poliplere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Küçük, “Burun polipleri (nazal polip); burun boşluklarımızın veya sinüslerimizin iç yüzeyini örten, doku tabakasından dışarı doğru sarkan, normal burun yapılarından farklı olarak büyüyen, yumuşak kıvamlı, ağrısız, kanlanması çok iyi olmayan, soluk renkli et parçalarıdır. Burun polipleri tıpkı burun etinde olduğu gibi burun tıkanıklığı, baş ağrısı, geniz akıntısı ve koku alamama gibi belirtilerle kendini gösterir” dedi.
24.11.2021 Sağlık
'Burun estetiği ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz'
'Burun estetiği ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz' Burun Estetiği Uzmanı Op. Dr. Vepa Silapov, burun estetiğinin (rinoplasti) hem erkekler hem de kadınlar arasında yaygın bir prosedür haline geldiğini belirterek bu uygulama ile burun yapısından rahatsız olan kişilerin güzel bir burun görünümü ve özgüven kazanabildiğini söyledi. Silapov, “Rinoplasti; nefes alma, horlama ve uyku apnesi gibi sorunlara kesin çözüm olabiliyor. Yani burun estetiği ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz” diye konuştu.
15.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uyku Apnesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyku apnesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.