Uydu Görüntüsü

Uydu Görüntüsü

Son dakika uydu görüntüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uydu görüntüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uydu görüntüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uydu Görüntüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uydu görüntüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 94 uydu görüntüsü haberi bulunmuştur. Tüm uydu görüntüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli gözlem uydusu İMECE’den ilk görüntü
Milli gözlem uydusu İMECE’den ilk görüntü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İMECE’nin Togg Teknoloji Kampüsü’nden aldığı bir görüntüleri paylaştı.
27.06.2023 Bilim ve Teknoloji
İMECE'nin uzay yolculuğu başladı! Erdoğan: Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak
İMECE'nin uzay yolculuğu başladı! Erdoğan: Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzay yolculuğu başladı. İMECE saat 9.47'de uzaya fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İMECE'nin uzaya fırlatılma törenine videomesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak" dedi.
15.04.2023 Ekonomi
İMECE'de gerim sayım! Uzay yolculuğu başlıyor!
İMECE'de gerim sayım! Uzay yolculuğu başlıyor! Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yüksek çözünürlüğe sahip Türkiye’nin ilk gözlem uydusu İMECE, hava muhalefeti nedeniyle 3 kez fırlatılması ertelenmişti. İMECE'nin dakikalar sonra uzaya fırlatılatılması bekleniyor.
15.04.2023 Ekonomi
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin fırlatılması yüksek rüzgar nedeniyle ertelendi.
14.04.2023 Bilim ve Teknoloji
İMECE heyecanı! Geri sayım başladı, uzaya fırlatılıyor
İMECE heyecanı! Geri sayım başladı, uzaya fırlatılıyor Geçtiğimiz günlerde uzaya fırlatılması hava şartları sebebiyle iptal olan İMECE Uydusu bugün uzaya fırlatılacak.
14.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak”
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk gözlem uydusu İMECE uydusuna ilişkin, “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” dedi.
10.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak”
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk gözlem uydusu İMECE uydusuna ilişkin, “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” dedi.
10.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İMECE 11 Nisan'da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İMECE 11 Nisan'da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu İMECE’nin 11 Nisan’da uzaydaki yörüngesine fırlatılacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yetişmiş insan kaynağımız, sağladığımız imkânlar ve geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde küresel uzay yarışında var olmayı sürdüreceğiz.” dedi.
9.04.2023 Gündem
İstanbul depreme hazır mı? ‘Bu binaların altında kalırız!’
İstanbul depreme hazır mı? ‘Bu binaların altında kalırız!’ Bugünlerde tek gündemlerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İstanbul’daki deprem senaryosuna Bağcılar olarak böyle yakalanırsak biz bu binaların altında kalırız. Çoluğumuz çocuğumuz canlı canlı ölümü bekler, kimse bizi gelip çıkarmaz” diyor. Dönüşüme engel olan en büyük etken ise metrekare hesabı...
28.03.2023 Gündem
Uydu görüntülerinde acı bilaço! Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Birpınar paylaştı: Hasarlı binalarda inanılmaz ihmaller
Uydu görüntülerinde acı bilaço! Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Birpınar paylaştı: Hasarlı binalarda inanılmaz ihmaller Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilimizde yıkıma neden oldu. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Antakya'nın uydu görüntüsünü ve hasar gören binalarda yapılan hataları paylaştı.
17.02.2023 Gündem
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Van Gölü Havzası ve çevresini gösteren son 4 yılın ocak ayına ait Landsat uydu görüntülerini paylaşarak kuraklığa dikkat çekti. Dr. Akkuş, "Artık göllerin çekilmeye başlandığını, hatta kuruduğunu akarsuların yaz aylarında tamamen kuruduğunu görüyoruz. 2020'den günümüze kadar olan ocak ayı uydu görüntülerine baktığımızda 2023'ün görüntüsü adeta bir felaket manzarası içeriyor " dedi.
23.01.2023 Gündem
Uydu görüntülerinde ortaya çıktı! Tedirgin eden gelişme, İstanbul'a kadar ulaştı
Uydu görüntülerinde ortaya çıktı! Tedirgin eden gelişme, İstanbul'a kadar ulaştı Uydu görüntülerinde ortaya çıktı. Tedirgin eden gelişme. Avrupa Uzay Ajansı'na ait 'Sentinel-3' uydusunun çektiği İzmit Körfezi'nin yer aldığı görüntüler şaşkına çevirdi. Görüntülerde İzmit Körfezi'nin turkuaz renge büründüğü görüldü. Denizde meydana gelen renk değişimi nedeniyle TÜBİTAK harekete geçti. TÜBİTAK ekipleri İzmit Körfezi'nden numune aldı. Öte yandan denizdeki turkuaz renk, İstanbul'un Pendik ilçesi açıklarına kadar ulaştı. İşte son dakika haberinin detayları...
6.05.2022 Gündem
Uydu görüntülerinde ortaya çıktı! Dünyayı ayağa kaldıran fotoğraflar, hepsi Rusya'ya...
Uydu görüntülerinde ortaya çıktı! Dünyayı ayağa kaldıran fotoğraflar, hepsi Rusya'ya... Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek için başlattığı saldırının yedinci gününde bölgeden peş peşe kritik haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak yabancı basın tarafından servis edilen fotoğraflar dünyayı ayağa kaldırdı.
2.03.2022 Dünya
Yerli uydu Göktürk-1 'toprakların korunması' için devreye alınacak
Yerli uydu Göktürk-1 'toprakların korunması' için devreye alınacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, coğrafi bilgi sistemlerinde yapılan düzenlemeyle, yerli ve milli Göktürk-1 uydusu görüntülerinin, toprakların korunması ve kullanılması noktasında etkinliğinin en üst noktaya taşınacağını bildirdi.
22.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Yangın haritası son durum! Türkiye NASA Fire Map nedir? Canlı NASA yangın haritası!
Yangın haritası son durum! Türkiye NASA Fire Map nedir? Canlı NASA yangın haritası! Orman yangınları devam ederken NASA Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarının haritasını kullanıma açtı. NASA'nın FIRMS adı verilen Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi sisteminde Türkiye'deki kırmızı noktaların yoğunluğu dikkat çekti. Türkiye NASA Fire Map nedir? Canlı NASA yangın haritası…
30.07.2021 Gündem
'GÖKTÜRK Yenileme Uydusu'nda imzalar atıldı
'GÖKTÜRK Yenileme Uydusu'nda imzalar atıldı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil arasında, 'GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydu Sistemi' projesinde imzalar atıldı. Projeyle 'GÖKTÜRK-1 Uydu Sistemi'nin görev ömrü tamamlandıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüksek çözünürlüklü elektro-optik uydu görüntüsü ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.
16.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin aktif uydu sayısı 7'ye yükseldi
Türkiye'nin aktif uydu sayısı 7'ye yükseldi Türksat 5A'nın yörüngesine hizmete girmesiyle uzayda aktif görev yapan haberleşme uydularının sayısı 4'e, Türksat'ın kendi uydularıyla operasyon yürüttüğü yörünge sayısı da ilk defa 3'e çıktı.
29.06.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA'dan dikkat çeken Türkiye paylaşımı: Hey İstanbul, parlıyorsun!
NASA'dan dikkat çeken Türkiye paylaşımı: Hey İstanbul, parlıyorsun! Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), sosyal medya hesabından İstanbul'a ait bir uydu görüntüsünü paylaşarak "Hey İstanbul, parlıyorsun!" notunu düştü.
26.05.2021 Dünya
Uydu görüntüsünde ortaya çıktı! Türkiye üzerinde bulut olmayınca...
Uydu görüntüsünde ortaya çıktı! Türkiye üzerinde bulut olmayınca... Meteoroloji uzmanı Melik Ahmet Taştan’ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı uydu görüntüsü dikkat çekti. Bugün Türkiye üzerinde bulut olmaması nedeniyle kar örtüsü uydu görüntülerine de çok net yansıdı.
21.02.2021 Gündem
Yeni düzenleme! O tarihten sonra...
Yeni düzenleme! O tarihten sonra... Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık mümkün olacak. Orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan, 28 Nisan 2018 tarihi itibarıyla üzerinde yerleşim yeri bulunan ve yerleşim yeri oluşturulması uygun olan taşlık, kayalık, verimsiz ve fiilen orman vasfı taşımayan yerlerin orman sınırları dışına çıkarılması mümkün olacak.
7.01.2021 Gündem
Türkiye'nin uzay yolculuğu
Türkiye'nin uzay yolculuğu Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin aktif uydu sayısı, Türksat 5A'nın yörüngesine fırlatılmasıyla 7'ye çıkacak.
10.10.2020 Bilim ve Teknoloji
BM: Rusya İdlib'de savaş suçu işledi...
BM: Rusya İdlib'de savaş suçu işledi... BM Suriye Araştırma Komisyonu "Rusya Hava Kuvvetleri (İdlib'de) sivil alanlarda gelişigüzel saldırılar başlatarak savaş suçu işledi. Esed rejiminin Suriye'de sağlık kuruluşları ve sivil unsurları vurarak defalarca savaş suçu işlediğini" açıklaması yaptı.
2.03.2020 Dünya
GÖKTÜRK-2 uydusu 7 yaşında!
GÖKTÜRK-2 uydusu 7 yaşında! Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu GÖKTÜRK-2, yörüngesindeki 7'nci yılını tamamladı.
17.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kurum düğmeye bastı! Hileleri tek tek ortaya çıktı
Bakan Kurum düğmeye bastı! Hileleri tek tek ortaya çıktı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Karaburun ilçesinde mühürlenmesine rağmen yapımı süren inşaat hakkında talimat verdi. İnşaat yarın yıkılacak.
18.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uydu Görüntüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uydu görüntüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.