Tüseb

Tüseb

Son dakika tüseb haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tüseb ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tüseb haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüseb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüseb gelişmeleri de dahil olmak üzere 124 tüseb haberi bulunmuştur. Tüm tüseb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması için başvurular devam ediyor
Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB yürütücülüğünde düzenlenen Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması başvuruları devam ediyor.
9.02.2024 Yaşam
Antibiyotik kullanımını bitirecek yöntem! Faj terapisi
Antibiyotik kullanımını bitirecek yöntem! Faj terapisi Türkiye’de boğaz enfeksiyonlarında antibiyotiğin kullanılamadığı durumlarda alternatif çözüm olan faj terapisi uygulanacak.
19.05.2023 Sağlık
Bakan Koca ilaç sektörü temsilcileriyle buluştu
Bakan Koca ilaç sektörü temsilcileriyle buluştu  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da ilaç sektörünün tüm paydaşlarının yöneticileriyle bir araya geldi. 
16.12.2022 Gündem
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır?
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? Dünyada her gün 7 kadından biri rahim ağzı kanserine yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü. Cinsel yolla bulaşan Human Papiloma Virüsün (HPV) neden olduğu rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yapılması gerekiyor. Pek çok kişinin sağlık hizmetlerine, taramalara ve maliyeti yüksek olan HPV aşılarına ulaşımı oldukça zordu. HPV aşısının ücretsiz olması yönünde yapılan çağrılar sonuç verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesinin görüşmelerinde HPV aşısının bakanlık tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Yerli HPV testlerinin kullanılacağını belirten Koca, TÜSEB'i görevlendirlerini duyurdu. HPV aşısı ile ilgili gelimeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, belirtileri ve aşı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, HPV nedir, belirtileri ne? HPV aşısı nedir? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? HPV aşısı ücretsiz mi? İşte detaylar…
25.11.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu. Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya alması ile ilgili konuşan Erdoğan, "İstanbul'da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizma ile Ukrayna buğdayının 9.3 milyon tonunu insanlığın hizmetine sunarak gıda krizinin nispeten azaltılmasını sağladık. Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz insanlığa hizmet için gayret göstermeye devam edeceğiz" dedi.
31.10.2022 Siyaset
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları geliştirdi, tümörü yok edecek. Nano Thera Araştırma Grubu, kanser tedavisinde kullanmayı hedefledikleri Odaklanmış Ultrason Terapisi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın, “Odaklanmış Ultrason Terapi ile tümörü belli bir odak noktasında toplayıp yok etmeyi hedefliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır: TOGG yıl sonu itibariyle üretime başlayacak
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır: TOGG yıl sonu itibariyle üretime başlayacak Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un yeni görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Yılsonu itibariyle artık Türkiye'nin otomobili TOGG üretime başlamış olacak. Testlerin hepsinde de TOGG çok başarılı" dedi.
22.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Turkovac’ın faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor
Turkovac’ın faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Turkovac’ın faz-3 klinik çalışmasının Azerbaycan’da başlayacağı bildirildi. Çalışma, Turkovac’a dair yurt dışında yapılacak ilk klinik araştırma özelliğini taşıyor.
8.03.2022 Gündem
Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli'den aşı süreci ile ilgili açıklamalar!
Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli'den aşı süreci ile ilgili açıklamalar! Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen 'Yerli aşı Turkovac' panelinde konuşan yerli aşıyı geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Transgenik fareleri temmuzun sonu ağustosun başında ABD'den getirtebildik. Hemen çalışmalara başladık. Aşılanmayan transgenik farelerin 3 ile 6 günde öldüğünü ama iki farklı doz grubundaki farelerin ise virüs verildikten sonra da hepsinin hayatta kaldığını gördük. Üçüncü hayvan modeli olarak da gelincikleri kullandık." dedi.
15.02.2022 Gündem
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları! Hacettepe Üniversitesi'nde TURKOVAC aşısının Faz-3 çalışmaları sonuçlarını açıkladı. Çalışmada, TURKOVAC, muadil bir aşı olan Coronavac ile karşılaştırıldı. TURKOVAC'ın faz-3 çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Mine Tanrıöver, aşının etkinliği ve sık görülen yan etkileri ile ilgili bilgi verdi. Peki, Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
12.01.2022 Sağlık
Turkovac aşılarıyla ilgili flaş gelişme! Ve gerçekleşti
Turkovac aşılarıyla ilgili flaş gelişme! Ve gerçekleşti Turkovac aşılarının üretim tesisinden Halk Sağlığı depolarına ilk sevkiyatı gerçekleşti. Öte yandan Erciyes Üniversitesi'nce (ERÜ) Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) desteğiyle Covid-19’a karşı geliştirilen ve acil kullanım onayı alan Turkovac aşısının üretildiği merkez, DHA tarafından görüntülendi. Merkezde, 'Delta' varyantında kullanılan 'knockout mice' farelerde 2'nci dozlama yapılıyor. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, "'Alfa' varyantında özellikle 'knockout mice' farelerde Turkovac aşımızın yüzde 100 etkili olduğunu gördük. Hemen 'Delta' varyantına geçtik. 'Delta' varyantı ile ilgili 'knockout mice' farelerde 1'inci dozlama bitti, 2'nci dozlama da yapılıyor” dedi.
24.12.2021 Sağlık
Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac nerede üretiliyor?
Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac nerede üretiliyor? Yerli corona virüs aşısı TURKOVAC'ın bugün itibarıyla acil kullanım onayı aldı. Seri üretimine başlandığı belirtilen aşının başta şehir hastaneleri olmak üzere yaygın kullanıma gireceği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Covid-19 aşısı üreten bugün itibariyle 9 ülkeden biri olduk. Şu an dolum tesislerinin olduğu alandayız. Şu an dolum, etiketlenme ve ambalajlanma olan noktadayız." dedi. Peki, Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac aşısında son durum ne? İşte detaylar...
22.12.2021 Sağlık
TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi? Acil kullanım onayı ne demek?
TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi? Acil kullanım onayı ne demek? Türkiye'nin inaktif Kovid-19 aşı adayı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kasım ayında TURKOVAC için acil kullanım onayı başvurusu yaptıklarını aşının yıl bitmeden yaygın kullanıma girmesinin ümit edildiğini açıklamıştı. yerli aşıda acil kullanım onayı çıkmasının ardından, tim dünyada etkili olan Omicron varyantına karşı etkili olup olmadığı da merak ediliyor. Peki, TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi?
22.12.2021 Sağlık
Yeni PCR tanı kiti piyasaya sürülecek! Doğruluk oranı yüzde 98, işte tüm özellikleri...
Yeni PCR tanı kiti piyasaya sürülecek! Doğruluk oranı yüzde 98, işte tüm özellikleri... Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde geliştirilen yeni Kovid PCR tanı kitinin piyasaya çıkması için gün sayılıyor. Yeni varyantlardan etkilenmeyecek şekilde dizayn edilen ve doğruluk oranı yüzde 98'i bulan yeni PCR tanı kitinde sonuç alma süresi de yarı yarıya düşecek. Çok düşük virüs yüklerinde de doğru sonuç verebilen tanı kiti sayesinde hastalığın en erken evrede tespiti de mümkün olacak. TÜSEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rabia Çakır Koç, yerli imkanlarla geliştirilen yeni PCR tanı kitine dair detayları ilk kez Demirören Haber Ajansı ile paylaştı.
22.11.2021 Gündem
Doğruluk oranı yüzde 100'e yakın yeni PCR tanı kiti yolda
Doğruluk oranı yüzde 100'e yakın yeni PCR tanı kiti yolda Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde geliştirilen yeni Kovid PCR tanı kitinin piyasaya çıkması için gün sayılıyor. Yeni varyantlardan etkilenmeyecek şekilde dizayn edilen ve doğruluk oranı yüzde 98'i bulan yeni PCR tanı kitinde sonuç alma süresi de yarı yarıya düşecek. Çok düşük virüs yüklerinde de doğru sonuç verebilen tanı kiti sayesinde hastalığın en erken evrede tespiti de mümkün olacak. TÜSEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rabia Çakır Koç, yerli imkanlarla geliştirilen yeni PCR tanı kitine dair detayları ilk kez Demirören Haber Ajansı ile paylaştı.
22.11.2021 Sağlık
Bakan Koca dünyaya duyurdu! Avrupa’nın da önündeyiz
Bakan Koca dünyaya duyurdu! Avrupa’nın da önündeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azerbaycan, Filistin, Bosna- Hersek, Kırgızistan, Tacikistan, Namibya ve Nijer sağlık bakanlarının katıldığı toplantıda, Türkiye'nin Kovid-19 sürecinde güçlü bilişim alt yapısıyla çok hızlı aksiyon aldığını anlatarak, dijital hastane açısından HIMSS mükemmeliyet seviyesi olan Seviye 7'ye ulaşmış hastane sayısının tüm Avrupa'da toplam 5 iken, Türkiye'de de Avrupa'nın toplamı kadar Seviye 7 hastane sayısının 5 olduğunu duyurdu.
17.11.2021 Gündem
Prof. Dr. Akdoğan'dan yerli aşı açıklaması
Prof. Dr. Akdoğan'dan yerli aşı açıklaması Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, yerli aşıda gelinen son noktayı açıkladı. Prof. Dr. Akdoğan, geçtiğimiz hafta başlatılan Turkovac'ın üçüncü doz olarak etkinlik ve güvenlik açısından Sinovac ile karşılaştırılacağı Faz 3 klinik araştırmasının Türkiye tarihinde yürütülen en büyük klinik araştırma olduğunu söyledi.
23.10.2021 Sağlık
Mersin'de TURKOVAC Faz-3 çalışması kapsamında gönüllüler  aşılanıyor
Mersin'de TURKOVAC Faz-3 çalışması kapsamında gönüllüler aşılanıyor Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı TURKOVAC'ın Faz-3 çalışmaları kapsamında Mersin'de, gönüllülerin aşılanmasına başlandı.
20.10.2021 Gündem
TURKOVAC'da yeni gelişme! Gönüllüler aşılarını oldu
TURKOVAC'da yeni gelişme! Gönüllüler aşılarını oldu Eskişehir Şehir Hastanesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, Erciyes Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı TURKOVAC'ın Faz-3 çalışmaları kapsamında iki kişinin aşıları yapıldı.
15.10.2021 Sağlık
Turkovac Delta varyantına karşı etkili mi? ERÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış açıkladı!
Turkovac Delta varyantına karşı etkili mi? ERÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış açıkladı! Turkovac Delta varyantına karşı etkili mi? Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversitelerinde geliştirilen TURKOVAC aşısının yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına etkisine ilişkin, "Delta varyantını izole ettik. Delta varyantına karşı TURKOVAC aşımızın etkinliğini araştırıyoruz. Hem transgenik farelerde hem de gönüllü serumlarında çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
14.10.2021 Gündem
Yerli Kovid-19 aşısı 'TURKOVAC' için kritik aşama
Yerli Kovid-19 aşısı 'TURKOVAC' için kritik aşama Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yerli aşı "TURKOVAC"ın gönüllülerle yürütülen Faz 3 aşamasına ilişkin ara sonuçların kısa süre içinde açıklanması planlanıyor.
12.10.2021 Sağlık
Yerli aşı TURKOVAC, İzmir'de gönüllülere uygulanmaya başlandı
Yerli aşı TURKOVAC, İzmir'de gönüllülere uygulanmaya başlandı Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) iş birliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", Faz-3 çalışmaları kapsamında İzmir'de de gönüllü vatandaşlara uygulanıyor.
11.10.2021 Sağlık
TURKOVAC için gönüllülere katılım çağrısı!
TURKOVAC için gönüllülere katılım çağrısı! Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", faz 3 çalışmaları kapsamında gönüllüleri bekliyor.
25.09.2021 Sağlık
TÜSEB, 'Aziz Sancar Bilim Ödülü' verecek
TÜSEB, 'Aziz Sancar Bilim Ödülü' verecek Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), yaptığı çalışmalarla sağlık bilim ve teknolojilerine uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına her yıl "TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü" verilmesini kararlaştırdı.
25.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Turkovac aşısıyla ilgili flaş gelişme! Ve başladı
Turkovac aşısıyla ilgili flaş gelişme! Ve başladı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", faz 3 çalışmaları kapsamında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesinde gönüllülere uygulanıyor.
27.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tüseb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüseb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.