Türkiye Atom Enerjisi Kurumu

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu

Son dakika Türkiye Atom Enerjisi Kurumu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Atom Enerjisi Kurumu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye atom enerjisi kurumu gelişmeleri de dahil olmak üzere 312 türkiye atom enerjisi kurumu haberi bulunmuştur. Tüm türkiye atom enerjisi kurumu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erkan İbiş kimdir? İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş aslen nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundur? Prof. Dr. Erkan İbiş’in özgeçmişi
Erkan İbiş kimdir? İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş aslen nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundur? Prof. Dr. Erkan İbiş’in özgeçmişi İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş kimdir, nereli, kaç yaşında? İstinye Üniversitesi rektörlüğüne Resmi Gazete kararı ile Prof. Dr. Erkan İbiş atandı. Ankara Üniversitesi rektörü olan Prof. Dr. Erkan İbiş'in hayatı yeni atamam kararı sonrası araştırılmaya başlandı. İşte Prof. Dr. Erkan İbiş’in özgeçmişi…
28.07.2022 Eğitim
Değeri tam 49 milyon lira! Aksaray'da saf alüminyum ele geçirildi...
Değeri tam 49 milyon lira! Aksaray'da saf alüminyum ele geçirildi... 49 milyon lira değerinde 16 kilo saf alüminyum ele geçirildi. Nükleer enerji, füze ve el yapımı patlayıcı imalatında kullanılan saf alüminyumun piyasa değerinin yaklaşık 49 milyon lira olduğu belirlendi.
1.11.2021 Gündem
YÖK'ün girişimleriyle akademide KBRN araştırmaları yükselişe geçti
YÖK'ün girişimleriyle akademide KBRN araştırmaları yükselişe geçti KBRN çalışma grubunun kurulmasıyla üniversitelerde bu alanda çalışmalar ivme kazandı, araştırma ve yayın sayısı arttı.
16.03.2021 Eğitim
Nükleer enerjide yerli yakıt toryum! Türkiye dünyada ikinci sırada...
Nükleer enerjide yerli yakıt toryum! Türkiye dünyada ikinci sırada... Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Nükleer Enerji Raporu'nda, Türkiye'nin rezerv bakımından dünyada ikinci sırada olduğu toryum, yeşil nükleer enerji kaynağı olarak gösterildi. Akkuyu ve Sinop'taki nükleer santrallerde kullanılacak yakıtta dışa bağımlılığın sözkonusu olduğu belirtilerek, Sinop ve yeni kurulacak diğer santrallerde toryum yakıt kullanımı önerildi.
8.02.2021 Bilim ve Teknoloji
İzmir'in göbeğindeki radyoaktif tehlike! 'Maskeleri pandemiden önce de kullanıyorduk'
İzmir'in göbeğindeki radyoaktif tehlike! 'Maskeleri pandemiden önce de kullanıyorduk' İzmir'de toprağa gömülü radyoaktif madde nedeniyle tehlike saçan eski kurşun fabrikasının bulunduğu bölgede, toprağın zaman zaman alev alması bölge halkını tedirgin ediyor. Çevre uzmanları, fabrika sahiplerine kesilen cezaya rağmen atıkların hala aktif olduğunu belirterek, vatandaşların yoğun koku nedeniyle pandemi öncesinde de bölgede cerrahi maske taktığını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013 yılında, radyoaktif atıkları toprağa gömen eski kurşun fabrikasına 5,7 milyon lira ceza kesmişti.
6.01.2021 Gündem
Türkiye'nin sırlarını kopyalayıp kaçtı! Orada ortaya çıktı
Türkiye'nin sırlarını kopyalayıp kaçtı! Orada ortaya çıktı Kozmik Oda’da yer alan devlet sırrı niteliğindeki gizli belgeleri kopyalayıp yurt dışına kaçırmakla suçlanan eski TÜBİTAK çalışanı Ünal Tatar’ın izi ABD’de bulundu. Firari Tatar’ın New York Üniversitesi’nin Albany’deki kampusunda doçent olarak ‘siber güvenlik’ dersi verdiği ortaya çıktı.
14.11.2020 Gündem
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var...
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var... Milyonlarca memur bekliyordu. Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetvellerin uygulanacağı belirtildi. Kararda zam ve tazminatların ödenmesine esas olmak üzere;karar ve eki cetvellerin uygulanmasından doğacak her türlü sorunu çözüme bağlamaya, uygulamayı yönlendirmeye ve uygulama birliğini sağlamaya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının görüşü üzerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir. Karar 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli.
Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal CERN'de Türkiye'nin gururu oldu
Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal CERN'de Türkiye'nin gururu oldu Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) bünyesinde çalışmalar yürüten ALICE Deneyi Türkiye Takımı Liderliği yapan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal, hayatında büyük öneme sahip ALICE Deneyi Grubu'nda başarılı çalışmalar yürütüyor.
15.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Uysal, ECFA üyeliğine  seçildi
Prof. Dr. Uysal, ECFA üyeliğine seçildi Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal'ın, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Ortak Üyeliği kapsamında, European Committee for Future Accelerators (ECFA) Komitesi Genel Kurul üyeliğine seçildiği bildirildi.
10.08.2020 Bilim ve Teknoloji
'Isparta uçağı yüzde 99 düşürüldü'
'Isparta uçağı yüzde 99 düşürüldü' TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden (ETÜ) Prof. Dr. Saleh Sultansoy, Isparta'da, 30 Kasım 2007'de, Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki akademisyenlerle birlikte toplamda 57 kişinin hayatını kaybettiği uçağın, yüzde 99 oranla düşürüldüğünü iddia etti. Prof. Dr. Sultansoy, "O uçak düşürülmeseydi, Türkiye bugün CERN'de asil üye olurdu. Türkiye toryum yarışında dünyada liderler arasında olurdu. Türk Hızlandırıcı Kompleksi ve Türk Bilim Kenti kurulurdu" dedi.
15.02.2020 Gündem
Milyonlarca dolarlık Selenyum 74 ele geçirildi
Milyonlarca dolarlık Selenyum 74 ele geçirildi Osmaniye'de jandarma ekipleri düzenledikleri operasyon sonrası piyasa değeri 5 milyon dolar olan 'Selenyum 74' kimyasal maddeyi ele geçirdi.
5.12.2019 Yaşam
Kanser teşhisinde maliyet 20 kat düşecek
Kanser teşhisinde maliyet 20 kat düşecek İki Türk fizikçi Dr. Öğr. Üyesi Alper Hayreter ve Dr. Öğr. Üyesi Bora Işıldak tarafından hayata geçirilen 'parçacık hızlandırıcı projesi' kanser teşhisinde kullanılacak. Bu cihazların üretimi Türkiye'de yapılmaya başlandığında ise kanser teşhisindeki maliyet yaklaşık 20 kat düşecek.
4.12.2019 Sağlık
Türkiye'de bir ilk! Yakında göreve başlıyor
Türkiye'de bir ilk! Yakında göreve başlıyor Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Parçacık Radyasyonu Test Altyapısı'nın kurulumu tamamlandı.
3.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Bakan müjdeyi verdi! Dördüncüsünü yapıyoruz
Bakan müjdeyi verdi! Dördüncüsünü yapıyoruz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin şu anda Doğu Akdeniz'de dördüncü sondajı yaptığını belirterek, "Buluncaya kadar aramaya devam edeceğiz. Hem kendi haklarımızı hem KKTC'deki soydaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız." dedi.
22.11.2019 Gündem
Bakan Dönmez'den önemli açıklamalar! 5 adet açılacak...
Bakan Dönmez'den önemli açıklamalar! 5 adet açılacak... Bakan Dönmez, "Milli gemilerimiz ile 2020 yılı içerisinde 5 adet kuyu açarak petrol ve doğal gaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceğiz." dedi.
22.11.2019 Ekonomi
37 kamu kurumunun dolu ve boş kadroları yayımlandı
37 kamu kurumunun dolu ve boş kadroları yayımlandı Aralarında Milli Eğitim, Hazine ve Maliye, Sağlık, Gençlik, Adalet, Dışişleri bakanlıklarının da olduğu 37 kamu kurumunun dolu ve boş kadroları Resmi Gazete'de yayımlandı.
27.07.2019 Çalışma Hayatı
Tehditler insansız araçla tespit edilecek
Tehditler insansız araçla tespit edilecek Türk savunma sanayisinde insan hayatını tehdit eden kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) risklerin tespiti ve koruyucu tedbirlerin hızla alınmasına yönelik milli bir sistem geliştirildi.
26.05.2019 Bilim ve Teknoloji
'Kaliforniyum' sanılan madde bakın ne çıktı!
'Kaliforniyum' sanılan madde bakın ne çıktı! Adana'da Suriyeli bir şahsın 20 bin dolara satmaya çalıştığı ve kaliforniyum olduğunu söylediği maddenin Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından yapılan incelemesinde reçine olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili maddeyi satmaya çalışan ve ona yardım ettiği öne sürülen iki Türk adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Suriyeli zanlının ifadesinde "Ben onu yedim o kaliforniyum değil" dediği de ortaya çıktı.
21.05.2019 Gündem
Akkuyu Nükleer AŞ'den inşaat çalışmalarına ilişkin açıklama
Akkuyu Nükleer AŞ'den inşaat çalışmalarına ilişkin açıklama Akkuyu Nükleer AŞ tarafından, Mersin'de inşası sürdürülen nükleer santralde birinci önceliğin güvenlik olduğu belirtilerek, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinin inşaatı nükleer güvenlik gerekliliklerine, yüksek kalite standartlarına ve planlanan takvime uygun olarak devam edecektir." ifadesi kullanıldı.
8.05.2019 Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı! O kurum personel alıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı! O kurum personel alıyor Türkiye Atom Enerjisi Kurumu 18 personel alacak.
5.02.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı!Tapuda yeni dönem...
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı!Tapuda yeni dönem... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre bazı ülkelerde açılacak tapu ve kadastro temsilcilikleriyle yurt dışındaki Türk vatandaşları ile yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye'de bulunan taşınmazlara ilişkin tapu ve kadastro işlemlerini bulundukları ülkelerden yapabilmeleri sağlanacak. Bazı kadrolarda da düzenleme yapıldı.
5.02.2019 Gündem
Meclis Başkanı Yıldırım'dan partilere bütçe daveti
Meclis Başkanı Yıldırım'dan partilere bütçe daveti Meclis'te bütçe maratonu başlıyor. TBMM Başkanı Başkanı Binali Yıldırım yarın saat 10.00'da partilerin grup başkanvekilleri ile ile görüşecek. Görüşmeler ilklere sahne olacak.
9.12.2018 Siyaset
70 milyon liralık yatırımla artık Türkiye'de üretilecek!
70 milyon liralık yatırımla artık Türkiye'de üretilecek! Türkiye, tamamı ithal edilen, özellikle ortopedi-travmatoloji, beyin-omurilik cerrahisi, kalp-damar cerrahisi alanlarında sıklıkla kullanılan kalp kapakları ve biyolojik greftlerinin üretimine başlıyor.
8.12.2018 Sağlık
2019 bütçesi Genel Kurula geliyor
2019 bütçesi Genel Kurula geliyor TBMM Genel Kurulunda 10 Aralık Pazartesi günü başlayacak bütçe mesaisi 12 gün sürecek.
23.11.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanıyla gelecek ve gidecek kadrolar belirlendi
Cumhurbaşkanıyla gelecek ve gidecek kadrolar belirlendi Cumhurbaşkanı kararıyla ataması yapılanların görev süresi atandıkları tarihte görevde bulunan Cumhurbaşkanının görev süresini geçemeyecek. Cumhurbaşkanının görevi sona erdiğinde bunların görevi de sona erecek. Bu kişiler, yerlerine atama yapılıncaya kadar görevlerine devam edebilecek. Görev süresi 3 ve 4 yıl olan kadro, pozisyon ve görevlere atananlar, Cumhurbaşkanının görev süresinin sona ermesini beklemeyecek. Cumhurbaşkanı kararıyla göreve gelenler, atandıkları kadro, pozisyon ve görevlerde 657 sayılı Kanun'un ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın sözleşmeli olarak da çalıştırılabilecek
10.07.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye atom enerjisi kurumu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.