Cern

Cern

Son dakika cern haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cern ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cern haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cern

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cern gelişmeleri de dahil olmak üzere 142 cern haberi bulunmuştur. Tüm cern haberleri aşağıda listelenmiştir.
Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği!
Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği! Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaşamını yitiren ünlü fizikçi Hawking'in mum heykeliyle olan konuşmasını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Gökçek'in videoda Ateist olarak bilinen Hawking'in heykeline "Rabbimi inkar ediyordun, şimdi hesap veriyorsun" diye sorduğu görüldü. Peki, Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği...
26.02.2022 Gündem
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Faydadan çok zararı var
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Faydadan çok zararı var Maskelerle ilgili flaş açıklama! Maske ile tüm bilinmesi gerekenler vaka sayılarını artmasıyla birlikte yeniden merak edilir oldu. Artık maskeler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Kimileri bez maskeleri tercih ediyor kimi cerrahi kimi N95 ve türevlerini. Hangisini kullanırsak kullanalım Maske kullanmanın bazı kuralları var ama pek çoğumuz bunu göz ardı ediyoruz. Maske hijyeni en az maske takmak kadar önemli çünkü aynı maskeyi gereğinden uzun süre kullanmak, kolumuza takmak ya da katlayıp cebimize koymak sandığınızdan çok daha riskli. Maskeleri çantaya atıp sonra tekrar kullanmak ise faydadan çok zarar getiriyor. Peki gün içinde kullandığımız maskenin maksimum koruma sağlaması ve etkili kalması için nelere dikkat etmemiz gerekiyor. İşte maske kullanımıyla ilgili tüm detaylar...
28.01.2022 Yaşam
Dünyanın konuştuğu Türk! Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız: CERN araştırmaları dünyada ses getirdi
Dünyanın konuştuğu Türk! Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız: CERN araştırmaları dünyada ses getirdi Dünya Türk profesörün çalışmalarını konuşuyor. Maddenin temelinin araştırıldığı CERN’deki deneylere katıldı, doktora tezinde Higgs Parçacığı’nın keşfedileceğini yıllar önce yazdı. AD Scientific Index’e 106. sıradan girerek en etkili bilim insanı olan Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız, Fizik alanındaki araştırmalarıyla öne çıkıyor.
29.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk fizikçi ve öğrencileri, dünyaca ünlü deneylerde aktif rol oynuyor
Türk fizikçi ve öğrencileri, dünyaca ünlü deneylerde aktif rol oynuyor Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ve Fermi Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı'nda (Fermilab) çalışan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tıraş, laboratuvardaki uluslararası deneylerde Erciyes Üniversitesinin aktif katılımcı olduğunu söyledi.
11.08.2021 Bilim ve Teknoloji
CERN'deki çalışmalarıyla Türk kadınına örnek oluyor
CERN'deki çalışmalarıyla Türk kadınına örnek oluyor CERN'de 16 yıldır Türkiye'yi temsil eden KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal, başarılarıyla örnek olduğu kadınlara ekibinde daha çok yer veriyor.
10.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Nükleer enerjide yerli yakıt toryum! Türkiye dünyada ikinci sırada...
Nükleer enerjide yerli yakıt toryum! Türkiye dünyada ikinci sırada... Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Nükleer Enerji Raporu'nda, Türkiye'nin rezerv bakımından dünyada ikinci sırada olduğu toryum, yeşil nükleer enerji kaynağı olarak gösterildi. Akkuyu ve Sinop'taki nükleer santrallerde kullanılacak yakıtta dışa bağımlılığın sözkonusu olduğu belirtilerek, Sinop ve yeni kurulacak diğer santrallerde toryum yakıt kullanımı önerildi.
8.02.2021 Bilim ve Teknoloji
İnsanlar her 2 kilometrede bir 'dijital iz' bırakıyor
İnsanlar her 2 kilometrede bir 'dijital iz' bırakıyor Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Araştırmacısı Zafer Acar, dünya genelinde akıllı telefon, bilgisayar ve internet kullanımının yüksek seviyelere ulaştığını belirterek insanların her 2 kilometrede bir dijital iz bıraktığını söyledi.
17.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Uzaydaki görevini başarıyla tamamladı! Dünya'ya döndü
Uzaydaki görevini başarıyla tamamladı! Dünya'ya döndü ODTÜ İVMER'de görevli Türk araştırmacılar tarafından Türkiye'de ilk kez geliştirilen Radyasyon Ölçer, ROKETSAN'ın Sinop Test Merkezi'nden fırlattığı Sonda Roketi 0.1 ile çıktığı iki uzay yolculuğunda görevini başarıyla tamamladı.
9.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk araştırmacılar başardı! Dünya'ya başarıyla döndü...
Türk araştırmacılar başardı! Dünya'ya başarıyla döndü... ODTÜ İVMER'de görevli Türk araştırmacılar tarafından Türkiye'de ilk kez geliştirilen Radyasyon Ölçer, ROKETSAN'ın Sinop Test Merkezi'nden fırlattığı Sonda Roketi 0.1 ile çıktığı iki uzay yolculuğunda görevini başarıyla tamamladı.
8.12.2020 Bilim ve Teknoloji
'Isparta'daki 20 bin tonluk 'toryum' rezervi, Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılar'
'Isparta'daki 20 bin tonluk 'toryum' rezervi, Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılar' Türkiye'de ilk olarak, Isparta'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık'ın gündeme getirdiği toryum rezervleri ve yeşil nükleer enerji projesiyle ilgili, eşi Prof. Dr. Metin Arık'ın da aralarında bulunduğu fizik profesörleri 'Yeşil Nükleer Enerji' başlıklı çalışma hazırladı. Bilim insanları, sadece Isparta Aksu'daki 20 bin tonluk toryum rezervinin, Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.
21.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal CERN'de Türkiye'nin gururu oldu
Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal CERN'de Türkiye'nin gururu oldu Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) bünyesinde çalışmalar yürüten ALICE Deneyi Türkiye Takımı Liderliği yapan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal, hayatında büyük öneme sahip ALICE Deneyi Grubu'nda başarılı çalışmalar yürütüyor.
15.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Uysal, ECFA üyeliğine  seçildi
Prof. Dr. Uysal, ECFA üyeliğine seçildi Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal'ın, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Ortak Üyeliği kapsamında, European Committee for Future Accelerators (ECFA) Komitesi Genel Kurul üyeliğine seçildiği bildirildi.
10.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Atom altı parçacığı ortaya çıkarıldı
Atom altı parçacığı ortaya çıkarıldı Bilim insanları, CERN'deki deneylerde "üst kuark" adı verilen dörtlü atom altı parçacık türünün ortaya çıkarıldığını bildirdi.
15.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Mardinli Markus TÜBİTAK sayesinde dünyaya açıldı
Mardinli Markus TÜBİTAK sayesinde dünyaya açıldı Mardin'de yaşayan, bilim ve teknoloji tutkusuyla ürettiği projelerle dikkati çeken 18 yaşındaki Markus Acar, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle dünyaya açıldı.
6.06.2020 Bilim ve Teknoloji
CERN'e gönderdiği projesi ilk 20'ye kalan Mardinli Markus'a yabancı üniversite kapısı
CERN'e gönderdiği projesi ilk 20'ye kalan Mardinli Markus'a yabancı üniversite kapısı İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan dünyaca ünlü Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nin (CERN) liseli öğrenciler arasında düzenlediği yarışmada 500 proje arasından finale kalarak büyük bir başarıya imza atan Mardinli Markus Acar'a (18), yabancı üniversite kapısı açıldı. British Columbia, Toronto, Waterloo ve McMaster üniversitelerinin fizik ve matematiksel bilimler, fizik mühendisliği ve bilgisayar bilimleri bölümlerine çağrılan Acar, tercihini maddi şartlarını da göz önünde bulundurarak Kanada'daki McMaster Üniversitesi'nden yana kullandı.
3.06.2020 Gündem
CERN çalışmaları hızlanıyor!
CERN çalışmaları hızlanıyor! Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu, CERN araştırmacısı Dr. Bora Akgün'ün açacağı laboratuvarda CERN'ün Büyük Hadron Çarpıtıcısı deneylerinde kullanılan elektronik cihazların geliştirilmesi için çalışılacak.
20.05.2020 Bilim ve Teknoloji
'Isparta uçağı yüzde 99 düşürüldü'
'Isparta uçağı yüzde 99 düşürüldü' TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden (ETÜ) Prof. Dr. Saleh Sultansoy, Isparta'da, 30 Kasım 2007'de, Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki akademisyenlerle birlikte toplamda 57 kişinin hayatını kaybettiği uçağın, yüzde 99 oranla düşürüldüğünü iddia etti. Prof. Dr. Sultansoy, "O uçak düşürülmeseydi, Türkiye bugün CERN'de asil üye olurdu. Türkiye toryum yarışında dünyada liderler arasında olurdu. Türk Hızlandırıcı Kompleksi ve Türk Bilim Kenti kurulurdu" dedi.
15.02.2020 Gündem
'Geleceğin Deneyi' için süpersimetri araştırması
'Geleceğin Deneyi' için süpersimetri araştırması Bursa Uludağ Üniversitesinden bir grup akademisyen, CERN'in "yüzyılın deneyi" olarak gösterilen Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın yerini alması öngörülen "Geleceğin Dairesel Çarpıştırıcısı" deneyi için araştırma yürütüyor.
14.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Kanser teşhisinde maliyet 20 kat düşecek
Kanser teşhisinde maliyet 20 kat düşecek İki Türk fizikçi Dr. Öğr. Üyesi Alper Hayreter ve Dr. Öğr. Üyesi Bora Işıldak tarafından hayata geçirilen 'parçacık hızlandırıcı projesi' kanser teşhisinde kullanılacak. Bu cihazların üretimi Türkiye'de yapılmaya başlandığında ise kanser teşhisindeki maliyet yaklaşık 20 kat düşecek.
4.12.2019 Sağlık
Kayseri Bilim Merkezi, CERN’den davet aldı
Kayseri Bilim Merkezi, CERN’den davet aldı Anadolu’nun bilim merkezi olan Kayseri Bilim Merkezi, dünyanın bilim merkezi olan CERN’den davet aldı. CERN’de gerçekleştirilecek olan 1 haftalık eğitim programına Kayseri Bilim Merkezi de katılacak.
27.12.2018 Bilim ve Teknoloji
YKS, cam filmine döndü!
YKS, cam filmine döndü! Aslında cam filmi hep yasaktı, hiçbir zaman serbest olmadı...
11.11.2017 Eğitim
CERN'in 4 ihalesini Türk firmaları aldı
CERN'in 4 ihalesini Türk firmaları aldı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) tarafından bu yılın ilk altı ayında açılan 89 ihaleden 4'ünü Türk firmalarının kazandığı, alınan ihalelerin toplam tutarının 300 bin avroyu aştığı bildirildi.
2.08.2017 Ekonomi
Türk bilim kadınına UNESCO’dan ödül
Türk bilim kadınına UNESCO’dan ödül Doç. Dr. Bilge Demirköz, UNESCO tarafından her yıl düzenlenen ve uluslararası bilim kadınlarına verilen Uluslararası Yükselen Yetenek Ödülü’ne layık görüldü
24.03.2017 Bilim ve Teknoloji
Bir devlet okulu bunu başardı
Bir devlet okulu bunu başardı TOBB Fen Lisesi biyoloji öğretmeni Belma Yabanoğlu’nun organizesiyle başlatılan “CERN Parçacık Fiziği Eğitimi Projesi” kapsamında, Yabanoğlu ve fizik öğretmeni Gülseren Türksayar eşliğinde İsviçre’nin Cenevre kentine giden 12 öğrenci, dünyanın en büyük yüksek enerji fiziği laboratuvarı olan CERN’de, yerin 100 metre altında, 27 kilometrelik tünelde kurulan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda yürütülen deneyleri yerinde izledi...
30.11.2016 Eğitim
İzmirli teknoloji şirketi CERN ihalesine kabul edildi
İzmirli teknoloji şirketi CERN ihalesine kabul edildi İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurulu bir şirketin Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi'nin (CERN) açtığı ihaleye kabul edildiği bildirildi.
29.08.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cern ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cern haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.