Türk Ürünleri

Türk Ürünleri

Son dakika türk ürünleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk ürünleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk ürünleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Ürünleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk ürünleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.227 türk ürünleri haberi bulunmuştur. Tüm türk ürünleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk ürünleri için Suudi Arabistan’da önemli imza
Türk ürünleri için Suudi Arabistan’da önemli imza E-ticaret platformlarından Trendyol ile Suudi Arabistan perakende şirketi Fawaz Alhokair Group arasında işbirliği anlaşması yapıldı. Anlaşma kapsamında Trendyol, Türkiye’de üretilen ürünleri Suudi Arabistan pazarındaki müşterilerle buluşturacak. Ayrıca fiziksel mağaza da dahil olmak üzere, Suudi Arabistan'da büyümeye yönelik diğer fırsatlar için Fawaz Alhokair Group ile işbirliği kuracak.
27.10.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Süper güçlerden Türkiye'ye ortak yatırım teklifi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Süper güçlerden Türkiye'ye ortak yatırım teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'ndeki ödül töreninde konuştu. Erdoğan, "Ekonomik büyümesini istikrarlı olarak sürdüren sayılı ülkeler arasındayız. Geçtiğimiz yıl kaydettiğimiz yüzde 11 büyümeyle G-20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik." dedi. Erdoğan, süper güç ülkelerin SİHA konusunda Türkiye'ye ortak yatırım teklifi yaptıklarını söyledi.
6.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yeni ticaret hedefini açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yeni ticaret hedefini açıkladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dakar’da Senegal-Türkiye İş Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Senegal'le ticaret hedefini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanıyla 400 milyon ticaret hacmi hedefine ulaştık. Şimdi hedefimiz, 1 milyar dolar. Ortak gayretlerimizle bu rakama da kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
21.02.2022 Siyaset
Ticaret Bakanı Muş: Markalarımız milli servetimizdir
Ticaret Bakanı Muş: Markalarımız milli servetimizdir Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) gelenekselleştirdiği tasarım etkinliği Design Week Türkiye 2021 başladı. Açılışta konuşan Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, “Markalarımız milli servetimizdir. Tasarım ve ürün geliştirme projesi desteğimizden yararlanan şirketlerin 2020 yılı birim ihraç fiyatı ortalaması 9,2 dolar seviyesine ulaştı” dedi. TİM Başkanı İsmail Gülle ise “Tasarım merkezi olan firmalarımızın birim ihracat değeri, olmayan firmalara oranla 3 kat daha değerli. Bu sayıyı, süratle daha da yukarılara taşıyarak, ihracat birim değerimizi 2030 yılına kadar 2 dolara yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.
17.12.2021 Ekonomi
Bakan Muş duyurdu! Cumhuriyet tarihinde ilk kez oldu
Bakan Muş duyurdu! Cumhuriyet tarihinde ilk kez oldu Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı payın Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 1'in üzerine çıktığını duyurdu.
19.10.2021 Ekonomi
Suudi Arabistan Türkiye'yi neden boykot ediyor? Suudi Arabistan’ın Türkiye boykotu: Türk mallarının-ürünlerinin boykot sebebi…
Suudi Arabistan Türkiye'yi neden boykot ediyor? Suudi Arabistan’ın Türkiye boykotu: Türk mallarının-ürünlerinin boykot sebebi… Suudi Arabistan’ın Türkiye boykotu gündeme oturdu. Türk mallarına boykot çağrısı yapan Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Aclan, boykot çağrısını yineleyerek “Kesin ve net bir şekilde söylüyorum; yatırıma hayır, ithalata hayır, turizme hayır” ifadelerini kullandı ve ülkede bulunan Türk şirketlerinin de boykot edilmesini istedi. Peki, Suudi Arabistan Türkiye'yi neden boykot ediyor? Suudi Arabistan boykot sebebi…
19.10.2020 Gündem
ABD kuklası Suudi Prens’ten skandal Türkiye çağrısı...
ABD kuklası Suudi Prens’ten skandal Türkiye çağrısı... Suudi Arabistan’ı yöneten Suud Ailesi’nden ilk kez boykot çağrısı geldi. Twitter’da 7.9 milyon kişinin takip ettiği ülkenin ünlü iş adamlarından Suudi Prens Al Saud, Türk ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yaptı.
12.10.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar: Asrın en büyük krizi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar: Asrın en büyük krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu açılış oturumuna canlı bağlantıyla katılıyor. Erdoğan, "İnsanlık olarak gerçekten zorlu ve sancılı bir dönemden geçiyoruz. Şimdiye kadar bir milyondan fazla insanın hayatına mal olan salgın son bir asrın en büyük sağlık krizlerinden birisidir." dedi.
8.10.2020 Siyaset
Koronavirüs salgını e-ihracatta Türk ürünlerine talebi 5 kat artırdı
Koronavirüs salgını e-ihracatta Türk ürünlerine talebi 5 kat artırdı Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, küresel çapta endişe oluşturan yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle e-ihracatta müşterilerin "Çin'den gönderilir" ibareli ürünlere taleplerinin azaldığını, Türkiye'den gönderilenlere talebin ise 5 kat arttığını bildirdi.
31.01.2020 Gündem
"Türkiye, Çin'e 80 milyon dolarlık tavuk ayağı ihracatı yapıyor
"Türkiye, Çin'e 80 milyon dolarlık tavuk ayağı ihracatı yapıyor İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Türkiye'nin, tavuk ayağında Çin'e 80 milyon dolarlık ihracat yaptığını bildirdi.
16.06.2019 Ekonomi
Promosyondaki Çin boşluğunu Türkler dolduracak
Promosyondaki Çin boşluğunu Türkler dolduracak Promosyon ve Matbaa Sanayici İşadamları Derneği (PROMASİAD) Genel Başkanı Ömer Karatemiz, Çin'in Avrupa'ya yönelik promosyon ve matbaa alanındaki ihracatının düşmesinin ardından Türk iş adamlarının harekete geçtiğini belirterek, promosyon ürünleri, baskı sanayi ve matbaa sektörlerinde Çin'in Avrupa'daki ihracat açığını kapatmaya talip olduklarını bildirdi.
13.05.2019 Ekonomi
AVM gibi havalimanı
AVM gibi havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı, ticari alanlarıyla neredeyse AVM’lere rakip olacak. Ticari anlaşmaların devam ettiği havalimanında, 100 şirkete yönelik ‘Perakende Günü’ düzenlendi. Havalimanının yolcuların uçuştan en az 4 saat önce gelip iyi vakit geçirebilecekleri bir alan olması hedefleniyor.
26.07.2018 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Moritanya'ya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Moritanya'ya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "CAN" ile TSİ 17.50'de Moritanya'nın başkenti Novakşot'a geldi.
28.02.2018 Siyaset
Makarnaya buğday misillemesi
Makarnaya buğday misillemesi Türkiye, Kanada’nın makarnaya yönelik açtığı soruşturmaya karşı tedbir hazırlığında. Buğday ithalatına ek vergi gelebilir
21.01.2018 Ekonomi
70 milyar liralık süper teşvik
70 milyar liralık süper teşvik 2018’de proje bazlı teşvik sistemi ile 70 milyar liralık yatırım açıklamaya hazırlandıklarını söyleyen Nihat Zeybekci, “Şimdiye kadar 12-13 büyük yatırım netleşti. Ayrıca çok geniş kapsamlı yatırım başvuruları masada bekliyor” dedi
16.12.2017 Ekonomi
Türkiye’nin Katar’a ihracatı yüzde 90 arttı
Türkiye’nin Katar’a ihracatı yüzde 90 arttı Suudi Arabistan’ın başını çektiği Arap ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo sonrasında, Türkiye’nin Katar’a yaptığı ihracat yüzde 90 artış hızı yakalarken, gelişen Türkiye-Katar ekonomik ilişkilerine yeni bir halka daha eklendi.
30.10.2017 Ekonomi
Bayram şekeri
Bayram şekeri İhracatta 10 aydır aralıksız artış var. Ağustos’ta ihracat yüzde 11.9 artışla 12.4 milyar dolar oldu. TİM Başkanı Büyükekşi, “İhracatçılarımız milletimize bayram şekeri hediye etti” dedi
1.09.2017 Ekonomi
Katar ve Türk ordusunun askeri tatbikatı başladı
Katar ve Türk ordusunun askeri tatbikatı başladı Türk Silahlı Kuvvetleri, zırhlı personel taşıyıcıların sahne aldığı tatbikata 250 askerle katılıyor. Türkiye, tatbikat nedeniyle askeri üsse hafif silahlar da gönderdi
2.08.2017 Dünya
Teksas Türk mermeri alıyor
Teksas Türk mermeri alıyor İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selçuk Çevik, “ABD’de Türk mermeri çok satılıyor. Ülkedeki havuz kenarlarında inanılmaz travertenimiz var. Teksas, California, Arizona, New Orleans, New Mexico’da Türk ürünleri kullanılıyor” diye konuştu
27.06.2017 Ekonomi
TSK'dan son dakika Katar açıklaması! Askerler girdi
TSK'dan son dakika Katar açıklaması! Askerler girdi Türk Silahlı Kuvvetleri, (TSK) 23 Türk askeri ile 5 zırhlı aracın Katar'a giriş yaptığını açıkladı.
29.09.2021 Gündem
Bakan Zeybekci'den flaş Katar açıklaması
Bakan Zeybekci'den flaş Katar açıklaması Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar'ın Türkiye'den özellikle süt ve süt ürünleri grubu ile yumurta talep ettiğini belirterek, "Bugüne kadar 90 uçak gönderdik. Bütün ihtiyaçlarını karşıladık. Bir tane gemi gidiyor 4 bin tonluk şimdi, arkasından da yine 11 bin tonluk bir gemi gidecek." dedi.
20.06.2017 Ekonomi
Rusya Tarım Bakanlığı, Türk ürünlerinin ithalatının kısıtlanmasını onayladı
Rusya Tarım Bakanlığı, Türk ürünlerinin ithalatının kısıtlanmasını onayladı Rusya Tarım Bakanlığı, Türk ürünlerinin ithalatı ile ilgili kısıtlamaları kaldırmak niyetinde olmadığını ifade etti.
22.03.2017 Ekonomi
Rusya itiraf etti: Türk değil!
Rusya itiraf etti: Türk değil! Rusya’dan resmi itiraf geldi: "Yasaklasak da zaten Türk ürünleri Uganda malı diye giriyor…"
17.06.2021 Dünya
Başbakan Yıldırım: 2017'de 2018'de seçim yok
Başbakan Yıldırım: 2017'de 2018'de seçim yok Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "2017'de seçim filan yok, 2018'de yok, 2019'a kadar hiçbir şey yok. İşinize gücünüze bakın kardeşim." dedi.
29.09.2021 Gündem
Rusya: "Türk meyvelerine talep eskisi gibi olmayacak''
Rusya: "Türk meyvelerine talep eskisi gibi olmayacak'' Rusya Bilimler Akademisi Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü Tarım Politikası Merkezi Başkanı Natalya Şagayda, Rus piyasasına geri dönen Türk meyvelerinin kullanım hacimlerinin yasak öncesinden daha az olacağını, bunun sebebinin Rusya'da bu süre zarfında halkın ödeme gücünün azalması olduğunu bildirdi.
12.10.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Türk Ürünleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk ürünleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.