Türk Mühendis

Türk Mühendis

Son dakika türk mühendis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk mühendis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk mühendis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Mühendis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk mühendis gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.951 türk mühendis haberi bulunmuştur. Tüm türk mühendis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinem Dedetaş kimdir, Üsküdar Belediye başkanı kim oldu 2024?
Sinem Dedetaş kimdir, Üsküdar Belediye başkanı kim oldu 2024? Üsküdar’dan aday olan eski Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş oldu. İşte, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş'ın biyografisi...
31.03.2024 Gündem
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
Boğulmak üzere olan 139 mülteciyi Türk tanker gemisi kurtardı
Boğulmak üzere olan 139 mülteciyi Türk tanker gemisi kurtardı Türk tanker gemisi Tunus- Malta arasında uluslararası sularda boğulmak üzere olan mültecilere yardım etti. Gemiye alınan 139 mülteci İtalya Sahil Güvenlik Ekiplerine teslim edildi. Yaşananları anlatan gemideki Mühendis Seyit Özman, “İçinde çok sayıda insan vardı, küçük bir gemiydi. Yola devam etmek için bizden benzin talep ettiler. Ancak gemiye yaklaştığımızda geminin su almaya başladığını gördük, onlarda bunu fark etti. Yakınlarda başka gemi yoktu. Gemiye alma durumunda kaldık, yoksa muhtemelen öleceklerdi" dedi. Kurtarma anları gemi personelinin cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
25.03.2024 Dünya
TMMOB'dan atık belgeseli: “Plastik atık ticareti kirliliğin sömürgeci biçimi”
TMMOB'dan atık belgeseli: “Plastik atık ticareti kirliliğin sömürgeci biçimi” TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nce “Plastik Atık Ticareti: Kirliliğin Sömürgeci Biçimi” belgesel gösterimi düzenlendi.
12.03.2024 Adana
Kadınlar, 8 Mart'ta yeteneklerini gösterdi: ZMO ve ÇYDD'den anlamlı sergi
Kadınlar, 8 Mart'ta yeteneklerini gösterdi: ZMO ve ÇYDD'den anlamlı sergi 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çukurova Şubesi ve Minecan Okulları’nın birlikte düzenlediği sergide 20 sanatçının 100’e yakın eseri sanat severlerden tam not aldı.
11.03.2024 Adana
Yönetim güven tazeledi: Jeofizikçiler “Emin Pişkin” dedi
Yönetim güven tazeledi: Jeofizikçiler “Emin Pişkin” dedi Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Emin Pişkin ve yönetim kurulu güven tazeledi.
18.02.2024 Adana
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem olma periyodunu belki de 50 seneye çekti
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem olma periyodunu belki de 50 seneye çekti Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depreminin yıldönümünde depremin en çok etkilediği Adıyaman’ı uyardı. Adıyaman'ın 6 Şubat'ta kendi depremini yaşamadığını vurgulayan Görür, "O deprem, bu kuşakta deprem olma periyodunu öne çekti. Yani 300-500 sene sonra deprem üretecekken, ekstra bir enerji yüklendiği için belki de 50 seneye çekti” dedi.
6.02.2024 Gündem
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi Diplomayı kiralayarak gelir elde etmek birçok meslek grubunda görülüyor. Özellikle işyeri açmak için diplomaya veya usta belgesine sahip olma zorunluluğu olan sektörlerde ‘kiralık diplomalar’ fırsat haline geldi. Önceden üniversite için görülen bu durum artık liselere kadar indi. Verilen ilanlarda kiralık diploma fiyatları 800 lira ila 57 bin lira arasında değişiyor. Meslek odaları, “Diploma kiralama son dönemde arttı” uyarısında bulundu.
16.01.2024 Gündem
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  katıldığı 'Marmara Depremi ve Sanayide Deprem Etkisi' konulu panelde  “Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak, kaç sene geçti ne olacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Sizin bilmeniz gereken Marmara bir deprem tehdidi altında. Bilim dünyası bunu söylüyor. Bizim yapacağımız iş depreme hazırlanmak, bizi yönetenleri depreme hazırlamak için kentimizi, bulunduğumuz yeri onlardan talep etmek, zorlamak. Bize düşen görev bu" dedi.
19.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ziyadin Çakır İstanbul’daki en riskli bölgeleri işaret etti
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ziyadin Çakır İstanbul’daki en riskli bölgeleri işaret etti Haramidere, Ayamama, Kurbağalıdere’nin olası Marmara depreminde en riskli alanlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çakır, yüzey deformasyonu yaşanan bölgelerde depremin daha büyük hasara neden olacağını söyledi.
17.12.2023 Gündem
Sünebeli Tüneli'nde ışık göründü! Seyahat süresi 15 dakikaya düşecek
Sünebeli Tüneli'nde ışık göründü! Seyahat süresi 15 dakikaya düşecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son Başbakan ve eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Binali Yıldırım’ın memleketi Erzincan’da Refahiye-Kuruçay-İliç Devlet Yolu üzerinde çalışmaları devam eden Sünebeli Tüneli’nde ‘Işık Görme’ törenine katıldı.
24.10.2023 Gündem
Tunceli için kritik uyarı Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Zamanı dolmuş veya dolmak üzere
Tunceli için kritik uyarı Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Zamanı dolmuş veya dolmak üzere Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli’de katıldığı deprem sempozyumunda, “Bizim Yedisu fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının bir bölümü, orası çok etkin ve hızlı. Yılda 2,5 santim hareket ediyor. Yaklaşık 250 senede bir deprem üretiyor. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli’yi etkileyebilecek ciddi bir durum. Zamanı tam bilmiyoruz ama en son deprem orada 1784 yılında, demek ki zamanı dolmuş veya dolmak üzere. Ona karşı dikkatli olmak lazım” dedi.
23.09.2023 Gündem
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı'
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı' Denizli'nin Çivril ilçesinden 1 Temmuz Cumartesi günü ailesiyle birlikte geldiği Salda Gölü'ne giren İlayda Kılıç (13), boğuldu. İlayda'nın cansız bedenini, dalgıçlar 10 metre derinlikte balçıkta bulabildi. İlayda Kılıç'ın ölümüyle Salda Gölü'ne girmenin ne kadar güvenli olduğu sorusu gündeme geldi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yüksek Jeoloji Mühendisi Servet Cevni, gölde oluşan ani çökeller ve sığ bataklıkların suya girenlerin can güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.
4.07.2023 Gündem
Uzmanından uyarı: “Hayvanların tükettiği mantarlar zehirli değildir gibi bir yaklaşıma girmek yanlıştır”
Uzmanından uyarı: “Hayvanların tükettiği mantarlar zehirli değildir gibi bir yaklaşıma girmek yanlıştır” TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kayseri Temsilcisi Ergül Türkarslan, “Hayvanların tükettiği mantarlar zehirli değildir gibi bir yaklaşıma girmek yanlıştır. Hayvanlar zehirlenmiyor diye biz de zehirlenmeyiz diyemeyiz” dedi.
12.06.2023 Vatan TV
Hürjet, Kaan, Kızılelma, Tayfun! Son test sonuçlarını canlı yayında açıkladı: Vuruş hassasiyeti dünyada yok
Hürjet, Kaan, Kızılelma, Tayfun! Son test sonuçlarını canlı yayında açıkladı: Vuruş hassasiyeti dünyada yok Türkiye'nin eğitim ve hafif taarruz uçağı 'Hürjet', 25 Nisan'daki ilk uçuşundan itibaren 10 kez uçuş gerçekleştirdi. Türk savunma sanayiindeki son gelişmeleri değerlendiren Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Eray Güçlüer ise CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun'un dikkat çeken özelliğini paylaşan Güçlüer, 'Tayfun karadan karaya bin kilometre menzilli Türk füzesi. Test atışları en son Karadeniz’de yapıldı. Vuruş hassasiyeti dünyada yok, 1 buçuk metre.' ifadelerini kullandı.
11.06.2023 Gündem
Hürjet özel uçuş gerçekleştirdi! İlk kez görüntülendi
Hürjet özel uçuş gerçekleştirdi! İlk kez görüntülendi Türkiye'nin eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET çok özel bir uçuş testi gerçekleştirdi. İniş takımlarının ilk kez kapatıldığı o uçuşu yalnızca TRT Haber kameraları kaydetti. HÜRJET, yeni kırmızı beyaz renkleriyle de havada ilk kez görüntülendi.
8.06.2023 Gündem
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Kacır "Sel bölgesinde KOBİ'lere 1 yıl ödemesiz 3 yıl ödemeli 300 bin lira kredi sunduk" dedi. Bakan Kacır "Önümüzdeki 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz. İki aşamalı proje olacak. Sert iniş ilki, insansız roket göndereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
7.06.2023 Ekonomi
Uğur İbrahim Altay kimdir, nereli, kaç yaşında? Uğur İbrahim Altay’ın özgeçmişi ve siyasi hayatı…
Uğur İbrahim Altay kimdir, nereli, kaç yaşında? Uğur İbrahim Altay’ın özgeçmişi ve siyasi hayatı… Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Uğur İbrahim Altay merak edilen kişiler arasında yer alıyor. TMMOB Konya Şube Başkanı olarak görev alan siyasetçi, aynı zamanda bir inşaat mühendisidir. Peki, Uğur İbrahim Altay kimdir, nereli, kaç yaşında?
3.06.2023 Gündem
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan uzmanlar, Marmara’nın olası bir depreme hazır olmadığını belirtirken, Türkiye’de 5 milyona yakın binanın çürük olduğunu söyledi. Türkiye’de 48 bin 600 okulu incelediklerini belirten uzmanlar, 191 okulun fay üstünde olduğunu açıkladı.
6.04.2023 Gündem
Karot aldırmada endişelere son verecek yöntem! ‘Binaya hiçbir zarar vermiyor’ deyip detaylarını anlattı
Karot aldırmada endişelere son verecek yöntem! ‘Binaya hiçbir zarar vermiyor’ deyip detaylarını anlattı Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ülke genelinde bina tespiti için başvuruların arttı. Bazı vatandaşlar ise binaya zarar verebileceği endişesiyle karot aldırmaktan korkuyor. Betonun tahribatsız basınç dayanımı ölçümü için kullanılan 'Schmidt çekici' yöntemini öneren TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu üyesi Ali Güngör, ‘bu yöntemi daha çok öneriyorum' diyerek detaylarını anlattı.
2.04.2023 Gündem
Dermatolojide milli teknoloji hamlesi
Dermatolojide milli teknoloji hamlesi Türk mühendis Hasan Ercan, 755 nm dalga boyunda bir Alexandrite lazer epilasyon cihazı geliştirdi. Ercan, “755 Pulse” adını verdiği cihaz için “Dermatoloji alanında Türkiye’nin dışa bağımlılığını bitirecek bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Cihaz, nisan ayında Güzellik ve Bakım Fuarı’nda, ekim ayında da 31. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde tanıtılacak.
24.03.2023 Sağlık
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildi
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildi Binaların en kritik malzemesi olan demire görünmez bandrol basılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, inşaat demirinin üretiminden kullanımına kadar geçen tüm aşamalarını kayıt altına alacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) kurulacak. TMMOB İnsaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, konuyla ilgili merak edilenleri açıklayarak yeni sistem ile ilgili bilgi verdi.
20.03.2023 Gündem
Evim depreme dayanıklı mı? Uzmanlardan kritik 'karot' uyarısı
Evim depreme dayanıklı mı? Uzmanlardan kritik 'karot' uyarısı Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından yurt genlinde vatandaşlar yaşadıkları evin güvenli olup olmadığını araştırmaya başladı. Uzmanlar klasik karot yöntemiyle alınacak numunelerin binaya zarar verebileceği uyarısında bulunarak yeni teknoloji dahil tüm yöntemler kullanılarak ölçüm yapılması gerektiğinin altını çiziyor.
19.02.2023 Gündem
'Depreme dayanıklı' binalar neden çöktü? ABD basını sordu, mühendisler o soruna işaret etti
'Depreme dayanıklı' binalar neden çöktü? ABD basını sordu, mühendisler o soruna işaret etti Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6'lık yıkıcı deprem tüm dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremlerde, yıkılan binaların müteahhitleri hakkında soruşturma başlatıldı. ABD'li gazete New York Times, Türkiye'deki binaların 'depreme dayanıklı' olarak satılmasına rağmen yine de yıkıldığını yazdı. İşte haberin detayları...
14.02.2023 Dünya
Yıkımın ortasında sapasağlam ayakta! 'Mucizeyle ilgisi yok'
Yıkımın ortasında sapasağlam ayakta! 'Mucizeyle ilgisi yok' Kahramanmaraş'ta “yıkımın göbeği” denilen Hayrullah Mahallesi’nde hiç hasar almadan duran iki bina var. Biri mimar, diğeri inşaat mühendisleri odası binaları. Şube başkanları bunun nedenlerini anlatırken “Mucizeyle ilgisi yok” diyor.
13.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Mühendis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk mühendis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.