Deprem Önlemleri

Deprem Önlemleri

Son dakika deprem önlemleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem önlemleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem önlemleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Önlemleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem önlemleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 206 deprem önlemleri haberi bulunmuştur. Tüm deprem önlemleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kapalıçarşı'da depreme karşı hazırlık! Büyük bir kısmı sona erdi
Kapalıçarşı'da depreme karşı hazırlık! Büyük bir kısmı sona erdi Kapalıçarşı'da yaklaşık üç yıldır devam eden restorasyon ve deprem riskine karşı güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmı sona erdi. Kapalıçarşı Restorasyon Programı Bilim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar İhsan Sarı, "Elimizdeki bilgiler doğrultusunda Kapalıçarşı'nın İstanbul depremini karşılayacağını değerlendiriyoruz. O yönde müdahaleler yapıldı. Zeminde sıvılaşma vardı, müdahale edildi. Bu senenin sonunu bulmadan restorasyonun tamamının biteceğini değerlendiriyoruz" dedi.
2.04.2023 Gündem
Mimar Sinan'ın yapıtlarındaki sırrı ortaya çıktı! İşte depreme karşı aldığı önlemler
Mimar Sinan'ın yapıtlarındaki sırrı ortaya çıktı! İşte depreme karşı aldığı önlemler Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar alırken Mimar Sinan’ın eserleri ‘asrın felaketi’ne de meydan okudu. Hatay’da Mimar Sinan tarafından 1574 yılında hacı ve ticaret kervanlarının konaklaması için yaptırılan Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile Kanuni Sultan Süleyman’ın 1553 Mısır seferi sırasında yaptığı Belen Kanuni Külliyesi, son depremde de ayakta kaldı. İşte büyük ustanın yapılarında depreme karşı aldığı önlemler.
28.02.2023 Gündem
İşte depreme karşı mutlaka alınması gereken önlemler! Eşyaların yerleşimi de önemli bir detay
İşte depreme karşı mutlaka alınması gereken önlemler! Eşyaların yerleşimi de önemli bir detay Yaşanan deprem felaketi sonrasında gündem yapı güvenliği. Bina zemini ve dayanıklılığı hayat kurtaran en önemli detaylar olarak öne çıkıyor ancak iç mekanlarda alınacak güvenlik önlemleri de bir kadar önemli. Zira sarsıntı sırasında ev içindeki eşyaların devrilmesi ya da çıkışları kapatması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Peki olası bir depremde kayıpların önüne geçebilmek için yaşam alanlarında alınabilecek önlemler neler? İşte depreme karşı hasarı azaltmak için alınması gereken önlemler...
27.02.2023 Gündem
Hangi eşya nasıl sabitlenir? İşte hayat kurtaran öneriler...
Hangi eşya nasıl sabitlenir? İşte hayat kurtaran öneriler... Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından özellikle deprem risk taşıyan bölgelerde yaşayan vatandaşlar büyük endişe yaşıyor. Özellikle eski binalarda yaşayanlar başta olamak üzere evinin güvenliğinden emin olmayanlar mutlaka binalarını kontrol ettirmesi önerilirken, vatandaşrın evde de deprem tedbirleri alması tavsiye ediliyor. Pek çok kişi ise eşyalarını sabitlemek istiyor. Peki hangi eşya nasıl sabitlenir? İşte konunun ayrıntıları...
23.02.2023 Gündem
Deprem anında ne yapmalı, nasıl önlemler almalı? İşte hayat kurtaracak öneriler
Deprem anında ne yapmalı, nasıl önlemler almalı? İşte hayat kurtaracak öneriler Deprem anında panik halinde iken yapılan bilinçsiz hareketler, canımızı kurtarmaya çalışırken aksine daha da tehlikeye atıyor. Bu yüzden, deprem eğitimi ve bilinci çok önemli. Peki o anlarda neler yapmalıyız? İşte, arama kurtarma uzmanlarından hayat kurtaracak o öneriler.
22.02.2023 Gündem
Deprem anında ne yapmalı, nasıl önlemler almalı? İşte hayat kurtaracak öneriler
Deprem anında ne yapmalı, nasıl önlemler almalı? İşte hayat kurtaracak öneriler Deprem anında yapılan her bilinçsiz hareket, canımızı daha da tehlikeye atıyor. Bu yüzden, deprem eğitimi ve bilinci çok önemli. Peki o anlarda neler yapmalıyız? İşte, arama kurtarma uzmanlarından hayat kurtaracak o öneriler...
22.02.2023 Vatan TV
İzolatör ile ilgili kritik uyarı! Her binaya eklenemiyor
İzolatör ile ilgili kritik uyarı! Her binaya eklenemiyor Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra, binayı sarsan kuvveti minimuma indiren 'sismik izolatörler' gündeme geldi. Sistemin nasıl çalıştığını, maliyetini ve önemini anlatan inşaat mühendisi Ömer Faruk Şentürk, "Binada sismik izolatör varsa bu bina sağlamdır, yoksa değildir diyemeyiz." diyerek önemli uyarılarda bulundu.
19.02.2023 Gündem
Marmara depremiyle ilgili son dakika açıklaması! Peş peşe uyarılar geliyor! İstanbul, Bursa, Balıkesir, Bandırma...
Marmara depremiyle ilgili son dakika açıklaması! Peş peşe uyarılar geliyor! İstanbul, Bursa, Balıkesir, Bandırma... Marmara Bölgesi ile ilgili son dakika deprem açıklaması! Uzmanlardan Marmara depremiyle ilgili flaş uyarı geldi. Marmara Bölgesi'nde gerçekleşmesi beklenen olası İstanbul depremi, yaratacağı etkiler dolayısıyla gündemden düşmüyor. Türkiye’nin kalbi konumunda bulunan Marmara Bölgesi, milyonlarca kişilik nüfusa sahip olmasının yanı sıra birçok sanayi tesisine de ev sahipliği yapması sebebiyle sarılması zor yaralar ile karşı karşıya kalma riski taşıyor. Uzmanlar, Marmara’da yaşanacak olası bir depremin sadece İstanbul’u değil, tüm bölgeyi etkileyeceğini belirtirken, yetkililerin depremden sonra yapılacaklardan ziyade depremden önce yapılması gerekenleri planlaması gerektiğinin altını çiziyor.
10.02.2022 Yaşam
Bakan Yardımcısı Özer: Sınav başvuruları otomatik yapılacak
Bakan Yardımcısı Özer: Sınav başvuruları otomatik yapılacak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, LGS konusunda öğrenci ve velilerden gelen soruları cevapladı. Özer, “Bu sene tüm öğrencilerin sınav kayıtlarını otomatik yapacağız” dedi.
30.03.2020 Eğitim
Binanızın deprem güvenliğini sorgulayın
Binanızın deprem güvenliğini sorgulayın Deprem hasarlarını en aza indirmek için daha fazla önlem almak gerekiyor!
2.03.2015 Arşiv
İBB'nin 2013 Bütçe ve Hedefleri Belli Oldu
İBB'nin 2013 Bütçe ve Hedefleri Belli Oldu İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, son faaliyet programı ve kabul edilen bütçe hakkında açıklama yaptı.
21.11.2012 Arşiv
Deprem önlemleri konuşuldu
Deprem önlemleri konuşuldu Bakanlar Kurulu toplantısında deprem önlemleri konuşuldu
29.09.2021 Gündem
Feci bilanço
Feci bilanço * Resmi rakamlara göre depremde 17 bin 510 kişi öldü, 43...
29.09.2021 Gündem
Depremden sonra başvurular yüzde 400 civarında arttı!
Depremden sonra başvurular yüzde 400 civarında arttı! 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerden olan Kayseri'de vatandaşlarda deprem anksiyetesi başladığını söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Muhammed Emin Dağüstü, "Depremden sonraki başvuran hastalardaki deprem temaları yüzde 400 civarında arttı" dedi.
7.03.2024 Gündem
Ümraniye'de metro çalışması sırasında iki bina çöktü
Ümraniye'de metro çalışması sırasında iki bina çöktü Ümraniye'de çalışma yapılan metro hattında meydana gelen kısmi çökme nedeniyle biri dört diğeri üç katlı iki bina çöktü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, muhtemel bir çökme riskine karşı bölgede önlem alındı. Çökme anı ise kameraya saniye saniye yansıdı.
18.01.2024 Gündem
Tatil dönemi hırsızların iştahını kabarttı! Balkon kapısı ve pencerelere dikkat: İşte herkesin yanlış bildiği gerçek
Tatil dönemi hırsızların iştahını kabarttı! Balkon kapısı ve pencerelere dikkat: İşte herkesin yanlış bildiği gerçek Yaz aylarında açık bırakılan pencere ve balkon kapısı ile tatil döneminin başlaması hırsızları cesaretlendirdi. Güvenlik kameraları devre dışı bırakarak izlerini kaybettirenler dahi oluyor. Uzmanlar ise kapı kilitlemeyle ilgili yanlış bilinen gerçeği ve hırsızlık vakalarına karşı alınabilecek önlemleri tek tek anlattı.
24.07.2023 Gündem
Bahçeli: 28 Mayıs'ta sandıkta sorumluluklar üstlenmeliyiz
Bahçeli: 28 Mayıs'ta sandıkta sorumluluklar üstlenmeliyiz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Malatya'da vatandaşlara hitap ederek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tekrar hayata geçmeli ve Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı olmalıdır. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.
23.05.2023 Gündem
81 ilden seçim manzaraları! Tüm Türkiye sandık başında
81 ilden seçim manzaraları! Tüm Türkiye sandık başında Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremden etkilenen illerde oy verme işlemine seçmenlerin ilgisi yoğun oldu. Karabük'te yaşayan dünyanın en uzun boylu kadını olan weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi (26) ise, oyunu evine getirilen seyyar sandıkta kullandı.
14.05.2023 Gündem
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oyunu kullandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oyunu kullandı  İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı.  
14.05.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Hiçbir sorun yaşanmadan seçim sürecini tamamlayacağız
Bakan Dönmez: Hiçbir sorun yaşanmadan seçim sürecini tamamlayacağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Seçim günü görev alacak arıza ekip personeli sayılarını belirledik ve kriz merkezlerini oluşturduk. Meteoroloji verilerinin takibini düzenli olarak yapıyoruz. Öngörülen bütün risklere yönelik eylem planlarımızı hazırladık. Seçimin güven içerisinde tamamlanması için elektrik tarafında hem bakanlığımız hem de dağıtım şirketlerimiz hazırlıklarını tamamladı. İnşallah hiçbir sorun yaşanmadan seçim sürecini tamamlayacağız" dedi.
8.05.2023 Gündem
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürolarına yönelik saldırı girişimine ilişkin 'Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde' dedi. Avrupa ve Amerika'nın PKK/PYD'yi desteklediğini söyleyen Soylu, "Türkiye tek bir vatandaşı da kalsa o terör devletini kurdurmaz", ifadelerini kullandı. Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 783 olduğunu duyurdu. Emniyet'teki yeni yapılanma iddialarını değerlendiren Soylu, konu hakkında 'Orada önemli bir yapı yakaladık. Bu yapıda hiç tesadüfi olmayan ilişkileri gördük' dedi.
22.04.2023 Gündem
Fransa'yı savaş alanına çeviren yasa Anayasa Mahkemesi'nde onaylandı
Fransa'yı savaş alanına çeviren yasa Anayasa Mahkemesi'nde onaylandı Fransa Macron yönetiminin emeklilik yasası sonra protestolara sahne olmuş ülke savaş alanına dönmüştü. Fransa'da bugün herkesin gözü kulağı Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karardaydı. Mahkeme, Macron yönetiminin meclis onayı almadan kabul ettiği emeklilik yaşını 62'den 64'e yükselten yasayı onayladı.
14.04.2023 Dünya
Deprem bölgesinde yeni fırsatçılık yöntemi! 'Çantacılar' devrede: Dava açıp hak talep etme peşindeler
Deprem bölgesinde yeni fırsatçılık yöntemi! 'Çantacılar' devrede: Dava açıp hak talep etme peşindeler Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken mülkiyet hakkı ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Yıkılmış konutlar üzerinde malikin mülkiyetinin devam ettiğini hatırlatan uzmanlar, bu kişilerin enkazdaki geri dönüşüm malzemeleri üzerinde de hak sahibi olduğunu belirtti. Buradan kaynaklanan yeni bir fırsatçılık yöntemine dikkati çeken TUKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Ölmez, alınması gereken önlemleri sıraladı.
10.04.2023 Ekonomi
Emine Erdoğan'dan dünyaya sıfır atık çağrısı
Emine Erdoğan'dan dünyaya sıfır atık çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, BM Genel Kurulunda 30 Mart Sıfır Atık Günü özel oturumunda konuştu. Emine Erdoğan konuşmasında "İklim değişikliği kaynaklı kuraklık sebebiyle hala binlerce çocuk ölüyorsa kaybedecek 1 dakikamız bile yok demektir" ifadelerini kullandı.
30.03.2023 Gündem
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı!
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı! İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un erken uyarı sisteminin çalışmadığını söyledi. Öztürk, "Erken uyarı sistemi için Kandilli Rasathanesi görevlidir yasal olarak, AFAD değil. Bütün datalar Kandilli'de 'proses' edilir. Kandilli kararı İstanbul'daki yöneticilere iletecektir, dijital olarak. Direkt sistemi kapatacaktır ama bu sistem bugün çalışmıyor maalesef. Bunu da üzülerek söylemek istiyorum" diye konuştu. Kandilli Rasathanesi'nden ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Ancak rasathanenin internet sayfasında İstanbul Deprem Hızlı Müdahale ve Erken Uyarı Sistemi hakkında bilgiler yer alıyor.
21.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Önlemleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem önlemleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.