Türk Jetleri

Türk Jetleri

Son dakika türk jetleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk jetleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk jetleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Jetleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk jetleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 372 türk jetleri haberi bulunmuştur. Tüm türk jetleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den flaş uçak hamlesi! Atina tedirgin oldu
Türkiye'den flaş uçak hamlesi! Atina tedirgin oldu Hava filosuna Fransa’dan yeni nesil savaş uçağı Rafale jetlerini katarak kısa vadede Türkiye’ye karşı hava üstünlüğünü kurma çabası içinde olan Yunanistan, bu kez Türkiye’de konuşlanacak Katar uçakları nedeniyle tedirginlik içine girecek.
16.09.2022 Gündem
Yunanistan Ege'de yine taciz etti S-300 yalanı ortaya çıktı!
Yunanistan Ege'de yine taciz etti S-300 yalanı ortaya çıktı! Yunanistan’dan NATO Angajman Kuralları’nda ‘düşmanca’ olarak nitelendirilen bir hareket geldi. Rus yapımı S-300’ler 23 Ağustos günü uluslararası hava sahasında görev uçuşu yapan Türk F-16’larına ‘radar kilidi’ attı.
29.08.2022 Dünya
Angajman nedir, ne anlama geliyor? NATO angajman kuralları nelerdir? Yunan tacizi NATO angajman kurallarına aykırı mı?
Angajman nedir, ne anlama geliyor? NATO angajman kuralları nelerdir? Yunan tacizi NATO angajman kurallarına aykırı mı? Yunanistan’ın Türk jetlerine tacizi devam ediyor. Bu hafta üçüncü kez gerçekleşen Türk jetlerine taciz, Milli Savunma Bakanlığı tarafından NATO Angajman Kuralları'na göre "düşmanca hareket" olarak nitelendirildi. Bu açıklamanın ardından pek çok kişi de NATO angajman kuralları ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Angajman nedir, ne demek? Angajman kuralları nelerdir? NATO angajman kuralları ne? Yunan tacizlerinin NATO angajman kurallarına göre cezası ve yaptırımı var mı? İşte detaylar…
28.08.2022 Gündem
Radar kilitleme nedir? Radar kilidi atmak ne demek? Yunan S-300 hava savunma sisteminden Türk F-16'larına taciz!
Radar kilitleme nedir? Radar kilidi atmak ne demek? Yunan S-300 hava savunma sisteminden Türk F-16'larına taciz! NATO görevinde bulunan Türk jetlerine, Yunanistan tarafından taciz! Görev uçuşunda bulunan Türk F-16'larına radar kilidi atıldı. Peki, Radar kilitleme nedir? Radar kilidi atmak ne demek? Yunanistan tarafından yapılan taciz ne anlama geliyor? İşte detaylar…
28.08.2022 Gündem
Son dakika... Yunanistan S-300'ünden Türk jetlerine radar kilidi atıldı
Son dakika... Yunanistan S-300'ünden Türk jetlerine radar kilidi atıldı Ege ve Doğu Akdeniz’de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine, Yunanistan’a ait S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından radar kilidi atıldı. Bu türdeki hareketler NATO Angajman Kuralları’nda “düşmanca hareket” olarak nitelendirilirken, taciz, bir süre devam etti. Uçaklar bu düşmanca harekete rağmen planlı görevlerini tamamlayarak üslerine emniyetle döndü.
28.08.2022 Gündem
Dünyanın en iyi hava kuvvetleri 2022 listesini Amerikalılar açıkladı! Listeye Türkiye damga vurdu...
Dünyanın en iyi hava kuvvetleri 2022 listesini Amerikalılar açıkladı! Listeye Türkiye damga vurdu... 2022 yılının en iyi hava kuvvetleri listesi belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri merkezli ünlü savaş istatistik sitesi Globalfirepower, 2022 yılına ait çok önemli verileri paylaştı. Her yıl düzenli şekilde açıklanan ülkelerin savunma kuvvetleri ile ilgili veriler bu yıl için de duyuruldu. Dünyada en güçlü ordular, donanma kuvvetleri, kara kuvvetleri ve hava kuvvetleri tek tek belirleniyor. Birçok istatistiki veri kullanarak hazırlanan rapor dünyanın en güçlü hava kuvvetleri 2022 sıralamasını da ortaya koydu. Türkiye ve Türk Hava Kuvvetleri kaçıncı sırada yer alıyor? İşte dev sıralama...
13.04.2022 Dünya
Türk ve Amerikan jetleri harekete geçti! NATO resmen duyurdu
Türk ve Amerikan jetleri harekete geçti! NATO resmen duyurdu Türkiye ve ABD'ye ait savaş uçakları, Polonya ve İzlanda'da NATO'nun hava polisliği görevine başladı.
7.07.2021 Dünya
Türk jetleri tek tek vurdu! Kandil, Metina...
Türk jetleri tek tek vurdu! Kandil, Metina... Türk Silahlı Kuvvetleri'nce cuma günü saat 17.40'ta Irak'ın kuzeyinde barınan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, barınma alanlarını imha etmek amacıyla 'Pençe-Şimşek' ve 'Pençe Yıldırım' operasyonu başlatıldı. Irak kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik icra edilen operasyonda, belirlenen terör hedefleri savaş uçakları tarafından vuruldu. barınaklar bir bir imha edildi.
25.04.2021 Gündem
Türk jetleri Metina'yı vurdu!
Türk jetleri Metina'yı vurdu! Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde tespit edilen terör örgütü PKK mensubu 4 teröristin, hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
8.11.2019 Gündem
Münbiç'le ilgili gündemi sarsacak iddia! ABD ile Rusya anlaştı mı?
Münbiç'le ilgili gündemi sarsacak iddia! ABD ile Rusya anlaştı mı? Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar, ABD öncülüğündeki koalisyon askerlerinin dün Münbiç'ten çekilmesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Suriye'nin doğusunun ABD kontrolünde, batısının Rusya kontrolünde olması yönünde anlaşma olabileceğini ifade eden Tomar, koalisyon güçlerinin Münbiç'ten çekilmesine ilişkin "Tam Türkiye'nin o bölgeye geldiği esnada orayı bir anda kontrolsüz bir şekilde terk ederek o bölgenin Esed rejiminin eline geçmesi veya Rusya'nın kontrolüne geçmesini sağladılar" dedi.
16.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Etkisiz hale getirilen terörist sayısı belli oldu
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Etkisiz hale getirilen terörist sayısı belli oldu Milli Savunma Bakanlığından, Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li terörist sayısının 637'ye yükseldiği bildirildi. Öte yandan Barış Pınarı Harekatı sürerken en kritik nokta olan Münbiç'te olağanüstü gelişmeler yaşanıyor.
16.10.2019 Gündem
Duvar kaldırıldı... Türk komandoları Suriye'ye böyle girdi
Duvar kaldırıldı... Türk komandoları Suriye'ye böyle girdi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Fırat'ta hava harekatı ve topçu atışlarıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara birlikleri de dün gece Suriye'ye giriş yaptı.
10.10.2019 Gündem
Komandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyor!
Komandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyor! Özel Kuvvetler’den bazı timler, önceki gece Tel Abyad ve Resulayn’a sızarak öncelikli vurulması gereken hedefleri işaretledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı harekatı Tel Abyad’ın karşısındaki Akçakale ile Resulayn’ın karşısındaki Ceylanpınar’dan eşzamanlı olarak başlatıldı. Türk jetleri dün saat 16.00’da havalanıp 30 kilometre kadar derinliğe indi, terör örgütü hedeflerine bomba yağdırdı. Tel Abyad’daki terör mevzileri de obüslerle vurulurken, saat 22.20 sıralarında kara operasyonu da başladı.Mehmetçik Fırat'ın doğusuna 4 koldan girdi. Milli Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefin ateş altına aldığını duyurdu.
10.10.2019 Gündem
Kandil’e ‘pençe’ darbesi
Kandil’e ‘pençe’ darbesi Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları terör örgütü PKK’nın elebaşlarının bulunduğu değerlendirilen Kandil’deki karargâhlarını ve Hakurk, Avaşin-Basyan bölgelerinde saldırı hazırlığı içinde olan teröristleri eşzamanlı operasyon yaparak vurdu.
31.03.2019 Gündem
PKK'nın köylülere bıraktığı silahlar toplanıyor
PKK'nın köylülere bıraktığı silahlar toplanıyor Mehmetçik, Kandil harekâtı için büyük titizlikle hazırlanıyor. Kuzey Irak’ta 25 kilometre derinliğe inen TSK, halkla yakın temas kurarak teröristlerin gizlemeleri için köylülere bıraktığı silahları topluyor.
7.06.2018 Gündem
Afrin’e hava operasyonu
Afrin’e hava operasyonu Büyük oranda teröristlerden temizlenen Afrin’e dün yeni bir hava harekatı yapıldı. Türk savaş uçakları, Racu bölgesinde dağlık alanlara saklanan teröristlere operasyon düzenledi
2.04.2018 Gündem
103. yıl dönümünde yeni zafer
103. yıl dönümünde yeni zafer Zeytin Dalı Harekatı’nın 58. gününde TSK ve ÖSO, terör örgütü PKK/YPG’nin Kandil’den sonra sözde ikinci kalesi Afrin’e girdi. Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde kente Türk bayrağını dikti. Zafer şehitlere atfedildi
18.03.2018 Gündem
Korkunç liste! Afrin'de ele geçirildi...
Korkunç liste! Afrin'de ele geçirildi... Zeytin Dalı Harekatı kapsamında imha edilen terör örgütü PKK/PYD'nin silah deposu ve eğitim kampı olarak kullandığı binanın enkazından burada eğitim gören teröristlerin listesi çıktı.
15.03.2018 Gündem
Son dakika... Türk jetleri Esad güçlerini vurdu!
Son dakika... Türk jetleri Esad güçlerini vurdu! Reuters son dakika olarak duyurdu. Türkiye Afrin yolundaki rejim güçlerine hava saldırısında bulundu.
14.03.2018 Dünya
Şimdi o dağlarda Türk  bayrağı dalgalanıyor!
Şimdi o dağlarda Türk bayrağı dalgalanıyor! Afrin’de hilalin tamamlanmasıyla Zeytin Dalı Harekatı kent merkezine doğru hızlandı. Teröristlerden temizlenen Bülbül Dağı’nda Türk jetleri tarafından vurulan Öcalan posterinin dibinde Türk bayrağı dalgalandı...
28.02.2018 Gündem
Türk jetleri "HvBS" ile harekata kısa sürede hazır
Türk jetleri "HvBS" ile harekata kısa sürede hazır Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, "Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS), kendi alanında dünyanın en büyük entegre sistemi. Bu sistem, bir harekatın hazırlığını 2 haftadan 1 saate indiriyor, yani kısa sürede hazır hale geliniyor." dedi.
28.02.2018 Ekonomi
Bir günde beş köy alındı!
Bir günde beş köy alındı! Zeytin Dalı’nda 5 gündür ara verilen hava harekatı önceki gün tekrar başladı. Türk jetleri, gece boyunca hedeflere bomba yağdırdı. Çoklu roketatar ve obüs toplarıyla da ateş altına alınan Afrin’in batısında dün 5 köy birden ele geçirildi
9.02.2018 Gündem
Son dakika: Duvarlar kaldırıldı, tanklar Suriye'ye girdi
Son dakika: Duvarlar kaldırıldı, tanklar Suriye'ye girdi Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı harekatında 6. güne girildi. Harekat gece boyu devam ederken Türk savaş uçakları, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Münbiç'teki terör örgütü PKK'nın lojistik ve silah deposunu imha etti. Türk jetleri, Şanlıurfa Akçakale'nin karşısında yer alan Tel Abyad'daki PKK toplanma merkezini vurdu. Çok sayıda teröristin öldürüldüğü gelen bilgiler arasında. İlerleyen saatlerde AA'nın servis ettiği fotoğraflarda, sınır hattındaki duvar blokların kaldırılıp Türk tanklarının Afrin'e doğru giriş yaptığı görüldü. Öte yandan günlerdir çatışmaların devam ettiği Burseya Dağı'ndaki Türk tankları ilk kez görüntülendi. TSK'nın yaptığı son dakika açıklamasında en az 303 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. İşte dakika dakika Afrin'de yaşananlar...
25.01.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Jetleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk jetleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.