Türk Doktorlar

Türk Doktorlar

Son dakika Türk doktorlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk doktorlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk doktorlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Doktorlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk doktorlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.144 türk doktorlar haberi bulunmuştur. Tüm türk doktorlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gençlerin tartışması kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı
Gençlerin tartışması kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Perşembe akşamı iki grup arasında silahlı kavgaya dönen olayda yaralanan 2 kişiden 1’i hayatını kaybetti.
15.10.2023 Yaşam
İsrail askerleri, Gazze sınırında canlı yayına izin vermedi! Silah çektiler
İsrail askerleri, Gazze sınırında canlı yayına izin vermedi! Silah çektiler İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik "kara harekatı" yapacağını duyurmuştu. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ise Gazze sınırında son durumu aktarırken canlı yayın kontrol noktasındaki İsrail askerlerince engellendi. Fulya Öztürk o anları anlatırken, 'Her tarafta basın yazmasına rağmen, Halil’in elindeki kamerayı silah zannettiler, onun için bize silah doğrulttular.' ifadelerini kullandı.
15.10.2023 Gündem
Milyonda bir görülüyor! Türk doktorlar sayesinde hayata tutundu
Milyonda bir görülüyor! Türk doktorlar sayesinde hayata tutundu Kahramanmaraş'ta milyondan bir görülen, kirli ve temiz kanı kalbinde birbirine karışan Hasan Hüseyin Daşçı (19), kalp zarından yapılan tünelle sağlığına kavuştu. 4 saat süren operasyonu gerçekleştiren Sütçü İmam Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Kirişci, normalde bu tür hastalıklarda kalpte delik olması gerektiğini, delik olmamasının milyonda bir görüldüğü ama yapılan müdahale ile hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.
15.10.2023 Yaşam
Denizlerde yaşayan İngiliz hastayı Türk doktorlar hayata bağladı
Denizlerde yaşayan İngiliz hastayı Türk doktorlar hayata bağladı İngiltere’deki evlerini kiraya verip birkaç aylık yelkenli gezisi planladılar; bu plan 17 yıllık bir maceraya dönüştü. İngiliz çift John ve Maggie Ping, 1.5 yıl önce de ani bir kararla Kuzey Kıbrıs´a yerleşti. Çiftin hayatı, 65 yaşındaki emekli hemşire Maggie’nin sağlık sorunu nedeniyle yine sıra dışı bir şekilde değişti. Tedavi olmak için seçtiği Türkiye´de bir cerrah ordusu tarafından ameliyat edilen ve doktorlarının "Daha önce böyle bir vaka görmedik, bu şekilde yaşaması mucize" dediği Ping´in karnındaki atar damarından 20 santimlik pıhtı çıkarıldı, kalbindeki tümör temizlendi ve kanserli böbreği alındı.
25.08.2020 Sağlık
Türk doktorlardan büyük başarı! Corona virüse karşı “Türk Işın Tedavisi”
Türk doktorlardan büyük başarı! Corona virüse karşı “Türk Işın Tedavisi” Gelişmeler üzerine Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr Erkan Baysal, Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ile ekibi açıklamada bulundu.
26.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Antalyalı siyam ikizleri Derman ve Yiğit Türkiye'ye getirildi
Antalyalı siyam ikizleri Derman ve Yiğit Türkiye'ye getirildi İngiltere’de geçirdikleri ameliyatlarla ayrılan yapışık ikizleri Türkiye’ye getiren ambulans uçak, Ankara’ya iniş yaptı.
10.06.2020 Gündem
"Yürüyemez" denildi, Türkiye'de sağlığına kavuştu!
"Yürüyemez" denildi, Türkiye'de sağlığına kavuştu! Kanser nedeniyle geçirdiği kısmi felç sonucu yürüyemez hale gelen 50 yaşındaki Kazak iş adamı Galimzhan Umarov, Türkiye'de yapılan başarılı ameliyatlar sayesinde sağlığına kavuştu...
20.05.2020 Sağlık
Türkiye'de üretilen yapay kalp ABD'de tanıtıldı
Türkiye'de üretilen yapay kalp ABD'de tanıtıldı Türkiye'de üretilen yapay kalp cihazı, ABD'de düzenlenen cerrahi alanında dünyaca ünlü Veith Sempozyumu'nda 20'den fazla Türk doktor tarafından tanıtıldı.
21.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı karşılık buldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı karşılık buldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yurt dışındaki Türk bilim insanlarına yaptığı davet ilk olarak doktorlardan karşılık buldu. Uluslararası alanda Türkiye’nin yüz akı olan 14 bin Türk doktor, Türkiye için ilaç üretecek, tıbbi cihaz geliştirecek, ameliyat deneyimlerini canlı olarak paylaşacakları Bilim Köprüleri Projesi’nde bir araya geldi.
3.11.2019 Gündem
Türk doktorlar Tel Abyad'da sağlık hizmeti vermeye başladı!
Türk doktorlar Tel Abyad'da sağlık hizmeti vermeye başladı! Türk doktorlar Tel Abyad'da sağlık hizmeti vermeye başladı!
29.10.2019 Haber
Türk doktorlar, Tel Abyad'da sağlık hizmeti vermeye başladı
Türk doktorlar, Tel Abyad'da sağlık hizmeti vermeye başladı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nda, PYD/YPGli teröristlerin Suriye'nin Tel Abyad kasabasından kaçmadan önce yaktıkları hastanenin ek binası, Sağlık Bakanlığı tarafından onarıldı. Gerekli malzemelerin getirildiği acil servis ve poliklinikler, Türk doktorların görev almasıyla Tel Abyad'lılara hizmet vermeye başladı.
29.10.2019 Dünya
Türk doktorlar, diyabetin omurgayı yıprattığını ispatladı
Türk doktorlar, diyabetin omurgayı yıprattığını ispatladı Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Murat Şakir Ekşi, şeker hastalığının, omurga kemiklerinde yıpranma ve yaşlanmaya neden olduğunu, bunun da bel fıtığının gelişimini hızlandırabileceğini dünyada ilk kez Türk doktorların ispatladığını söyledi. Ekşi, "Omurgayı oluşturan kemik ve kıkırdak yapılar var. Kıkırdağın bozulup, yaşlanıp, 'patlaması' sonucu bel fıtığı oluşuyor. Bu bozulmada diyabetin etkisine bakılmamıştı. Bu açıdan bizim çalışmamız dünyada ilk" dedi.
21.10.2019 Sağlık
Türk doktorlar ayağa kaldırdı
Türk doktorlar ayağa kaldırdı 14 yıl önce Almanya’da ameliyat olmasına rağmen tümörün tamamı çıkarılamayan ve felç olan 84 yaşındaki Vahit Deveci, mikroskobik cerrahi ile sağlığına kavuştu.
28.06.2019 Sağlık
Alman doktorlar felç etti Türk doktorlar ayağa kaldırdı
Alman doktorlar felç etti Türk doktorlar ayağa kaldırdı 14 yıl önce Almanya’da ameliyat olmasına rağmen tümörün tamamı çıkarılamayan ve felç olan 84 yaşındaki Vahit Deveci, mikroskobik cerrahi ile sağlığına kavuştu.
28.06.2019 Yaşam
Yıllar sonra sırt üstü yatabildi
Yıllar sonra sırt üstü yatabildi Sol diyafragma yüksekliği tanısı ile Irak’tan gelen hasta Türkiye’de sağlığına kavuşarak ülkesine döndü. Uzun süredir sırt üstü yatamadığını, rahat yemek yiyemediğini ve oksijen desteği olmadan nefes alamadığını söyleyen hasta Türk doktorlarına teşekkür etti.
28.06.2019 Sağlık
Türkiye’nin şifa eli 3 kıtaya uzandı
Türkiye’nin şifa eli 3 kıtaya uzandı Türk doktorlar, 2006’da bu yana Bakanlık tarafından Afganistan, Yemen, Sudan, Irak, Moldova, Moritanya, Moğolistan, Bangladeş, Azerbaycan, Somali, Cibuti, Kosova, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan ve Kenya’da olmak üzere 16 ülkede düzenlenen toplam 41 Sağlık Haftası’nda imkansızlık sebebiyle tedavi göremeyen binlerce hastaya umut oldu.
13.10.2018 Gündem
Genetik hastalığın nedenini Türk doktorlar buldu
Genetik hastalığın nedenini Türk doktorlar buldu Baş çevresinin küçüklüğü, entelektüel yetersizlik, otizm belirtileri gösteren ve sara nöbetleri geçiren hastalarda görülen ve “Diensefalik-Mezensefalik Bileşke Bozukluğu” adı verilen hastalığın nedenini Türk doktorları buldu.
11.09.2018 Sağlık
Türk doktorlar imdada yetişti
Türk doktorlar imdada yetişti YPG/PKK’nın sivillerin Afrin’den çıkmasına müsaade etmediği için akciğer fonksiyonlarındaki bozukluklar 2,5 yıldır tedavi ettirilemeyen Suriyeli Ali Ahmet’in imdadına Türk askerinin bölgeye götürdüğü doktorlar yetişti
1.04.2018 Gündem
Afrika’da Türk doktorları bayıltan yorgunluk
Afrika’da Türk doktorları bayıltan yorgunluk Gönüllü olarak Afrika’ya giden Türk doktorlar, 33 derece sıcakta 18 saat süren ameliyatlara giriyor. Aşırı yoğunluğa rağmen hastaların yardımına koşuyor
31.01.2018 Gündem
Türk doktorlardan büyük başarı!
Türk doktorlardan büyük başarı! Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile Tıp Fakültesi Biyokimya Bölümü doktorları, kolon kanserinin tedavisinde kullanılmak üzere yeni bir bileşik hazırladı.
10.05.2017 Yaşam
Ukrayna'daki soruşturmadan 2 Türk doktor çıktı!
Ukrayna'daki soruşturmadan 2 Türk doktor çıktı! İki Türk doktor dolandırıcılıktan Ukrayna'da hapsedildi. Organ pazarlayan bir çete çökertilirken yakalandıkları söyleniyor. Soruşturma aşamasında isimleri gizlenen iki Türk doktorun Hakan Tarakçıoğlu ve Yahya Öztel olduğu ortaya çıktı.
10.05.2017 Yaşam
Hücresinden çene kemiği
Hücresinden çene kemiği Türk doktorlar tümör nedeniyle çene kemiğini kaybeden 24 yaşındaki Neslihan Hasret’e kök hücresinden yeni çene yaptılar. Doktorlar, kadavradan aldıkları kemiği genç kızın kök hücresiyle canlandırıp oluşmasını beklediler
7.03.2017 Sağlık
'Bülent güldürmek için ne yapacağını şaşırıyor'
'Bülent güldürmek için ne yapacağını şaşırıyor' Oyuncu Ceyda Düvenci ‘Kendini Şımart’ adlı söyleşide sevenleriyle buluştu.
6.03.2017 Magazin
SGK'lı hastalara Azerbaycan'da muayene imkanı
SGK'lı hastalara Azerbaycan'da muayene imkanı Bir Türk doktorun Azerbaycan'da kurduğu hastanede SGK'lı Türk hastalar da muayene olabilecek...
5.03.2016 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Türk Doktorlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk doktorlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.