Tükürük

Tükürük

Son dakika tükürük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tükürük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tükürük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tükürük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tükürük gelişmeleri de dahil olmak üzere 556 tükürük haberi bulunmuştur. Tüm tükürük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hızlı yemenin vücutta yarattığı 5 tahribat
Hızlı yemenin vücutta yarattığı 5 tahribat Yeteri kadar çiğnenmeden yutulan besinlerin vücutta yarattığı tahribatı bilmeniz gerekiyor. Çiğneme işleminde, tükürük de işin içine girere ve ihtiyacımız olan tüm besin maddeleri yeteril kadar kolay emilir. Ancak yemeği hızlı yemenin ve çiğnemeden yutmanın bazı sakııncaları vardır.
25.04.2024 Yaşam
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler Ağız kokusu, muhtemelen bir kişinin yaşayabileceği en rahatsız edici durumlardan biri. Bu sorunun ortaya çıkmasının farklı nedenleri var. Birçok kişi diş dolgusunun ağız kokusu yapıp yapmadığını merak ediyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Yaşam
Balgam, tükürük yutmak orucu bozar mı? Orucu bozan haller arasında balgam yutmak var mı?
Balgam, tükürük yutmak orucu bozar mı? Orucu bozan haller arasında balgam yutmak var mı? Balgam yutmanın orucu bozup bozmayacağı konusu merak ediliyor. 2024 Ramazan ayının gelişiyle birlikte bireyler, oruç ibadetini kazaya bıraktıracak halleri araştırmaya başladı. Balgamın yanısıra tükürük yutmak da orucu bozar mı? İşte detaylar...
6.03.2024 Gündem
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
'Bambam'ın tik ve kas hastalığına botoks tedavisi
'Bambam'ın tik ve kas hastalığına botoks tedavisi Adana'da gençlik hastalığı olarak bilinen 'canine distemper'e yakalanıp, tedavi sonrası vücudunda tik ve kasılmalar oluşan 1 yaşındaki toy poodle cinsi köpek 'Bambam'a botoks tedavisi uygulandı. Operasyonu yapan veteriner hekim Mete Betin, "İnsanlara uygulanan bilimsel metotlar, işin uzmanı tarafından kedi ve köpeklerin tedavisi için de kullanılabilir" dedi.
28.01.2024 Adana
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bademcik iltihabının tanısı için boğaza bakılır ve sonrasında da burun ve kulak bölgesi kontrol edilir. Bademcik şişmesinin nedeni bulunduğunda tedaviye başlanabilir. 
28.12.2023 Sağlık
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın'
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın' Uzm. Dr. Tuncay Filiz; kansızlık, sarılık, hormon bozuklukları gibi hastalıklarda en erken sinyallerin gözlerden geldiğini söyledi. Gözlerin hastalık habercisi olduğunu belirten Uzm. Dr. Filiz, “Gözyaşlarımızın kesilmesi ya da göz kuruluğu ise başlı başına önemli sorunlara işaret eder. Bu sorunların başında ise Sjögren sendromu (SS) dediğimiz bir tür bağışıklık yetmezliği gelir ki ihmale gelmez” dedi
10.10.2023 Sağlık
Melis Sezen atalarını öğrenmek için DNA testine başvurmuştu! Oyuncuya DNA testi sonucu soruldu
Melis Sezen atalarını öğrenmek için DNA testine başvurmuştu! Oyuncuya DNA testi sonucu soruldu Kenan Doğulu'nun konserine gelen Melis Sezen burada muhabirlerin sorularını yanıtladı. Sezen'in sevgilisi Atilla Bingöl, ABD'de bir hayli meşhur olan tükürük örneği ile kişinin atalarını belirleyen DNA kitini doğum gününde hediye etmişti. Ünlü oyuncuya DNA testi sonucu soruldu.
30.08.2023 Magazin
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler... Pastil, hafif boğaz kaşıntısı ve öksürükle kendini gösteren hastalık hissini uzaklaştırır veya bu rahatsızlığın kolay atlatılmasını sağlar. Kış aylarında insan sağlığını korumak için pastiller kullanılabilir.
4.07.2023 Sağlık
Yılan Otu Nedir? Yılan Otu Faydaları Nelerdir?
Yılan Otu Nedir? Yılan Otu Faydaları Nelerdir? Şifalı otlar arasında yer alan yılan otu öne çıkan bitkilerden birisidir. Yazın sarı çiçekler ile beraber güzel bir görüntü verir. Aynı zamanda zengin vitamin ve mineral kaynakları içerisinde barındırır. Değişik yöntemler ile kullanmak mümkündür. Sağlıklı bir yaşam ile çeşitli hastalıklara karşı mücadele eder.
17.06.2023 Sağlık
Fenerbahçe'den, Samet Akaydın'ın PFDK'ya sevk edilmesine tepki! 'Tarihi bir skandal'
Fenerbahçe'den, Samet Akaydın'ın PFDK'ya sevk edilmesine tepki! 'Tarihi bir skandal' Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Trezeguet'ye tükürdüğü iddia edilen Samet Akaydin, PFDK'ya sevk edildi. Fenerbahçe, Samet Akaydin'in, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine tepki gösterdi. Öte yandan olayın diğer cephesi Trabzonsporlu Trezeguet'den de 'tükürme' ile ilgili dün akşam konuştu. Fenerbahçe ise sevk sonrası resmi sitesinden yeni bir açıklama yaptı. İşte detaylar...
23.05.2023 Fenerbahçe
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı Depremin tek başına bir enfeksiyon kaynağı olmasa bile neden olduğu durumların afetten sonraki dönemlerde depremzedeler arasında enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Deprem sonrası ilk günlerde enfeksiyonlara bağlı hastalıklar genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi özellikle deprem sonrasındaki ilk haftadan sonra artmaya başlar” dedi.
20.02.2023 Sağlık
Kuduz olan çocuk öldü mü? Kuduz olan çocuğun son durumu ne?
Kuduz olan çocuk öldü mü? Kuduz olan çocuğun son durumu ne? Hacettepe Hastanesi'nde kuduz tanısıyla tedavi gören 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Bitlis’te sokak köpeği tarafından ısırılan ve ailelerinden günlerce gizleyen 2 çocuktan birinde kuduz tespit edilmiş, tedavisi yoğun bakımda devam ederken uyutulmuştu. Acı haber geldi. Kuduzun tedavisi olan çocuk hayatını kaybetti.
9.11.2022 Gündem
Kuduz öldürür mü, kuduzun tedavisi var mı yok mu? Kuduz hastalığı nasıl ilerler?
Kuduz öldürür mü, kuduzun tedavisi var mı yok mu? Kuduz hastalığı nasıl ilerler? Bitlis’te sokak köpeği tarafından ısırılan ve ailelerinden günlerce gizleyen 2 çocuktan birinde kuduz tespit edildi. Hırçın davranışlar sergilediği, sudan korktuğu ve anlamsız konuşmalarda bulunduğu anlaşılırken, kuduz olan çocuk uyutulmaya başlandı. Bitlis’teki kuduz vakasının ardından vatandaşlar “Kuduz öldürür mü, kuduzun tedavisi var mı yok mu?” sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, Kuduz hastalığı nasıl ilerler? Kuduz hastalığı nasıl öldürür?
4.11.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü, anne karnındaki bebeğe ulaşabilir
Maymun çiçeği virüsü, anne karnındaki bebeğe ulaşabilir Maymun çiçeği virüsünün anne karnındaki bebeğe ulaşabilme riski olduğunu vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, bu hastalardaki yaralara dokunulmaması, tükürük ve kan örneklerine temas etmemeleri ve hastaya ait çarşaf, havlu gibi malzemelere kesinlikle dokunmamaları gerektiğini belirtti.
11.07.2022 Sağlık
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa...
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa... Yaz mevsiminde görülen böcek, deniz, havuz, güneş ve gıda alerjilerine dikkat çeken Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demet Can bu alerjilerden korunma yöntemlerini sıraladı.
4.07.2022 Sağlık
'Maymun çiçeği virüsü, pandemi boyutuna ulaşmayacak
'Maymun çiçeği virüsü, pandemi boyutuna ulaşmayacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, bir hastada maymun çiçeği virüsü tespit edildiğini duyurması endişeye neden olurken, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, hastalığın pandemi yapacak durumu olmadığını söyledi.
1.07.2022 Gündem
Ünlü milyarderin eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen'e ne oldu? 4 yıllık sırda flaş gelişme...
Ünlü milyarderin eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen'e ne oldu? 4 yıllık sırda flaş gelişme... Ülkenin ünlü ve en zengin iş insanlarından biri olan Tom Hagen'ın eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 2018 yılının Ekim ayında kayboldu. Önce kaçırılma zannedilen olay ilerleyen zamanda açığa çıkan ayrıntılarla bambaşka bir boyuta ulaştı. Son olarak geçtiğimiz hafta Norveç basınında yer alan flaş detaylar ise herkese pes dedirtecek cinsten...
11.06.2022 Dünya
Yumurtlama günü nasıl hesaplanır?
Yumurtlama günü nasıl hesaplanır? İster gebelik planlayın ister planlamayın her iki durumda da bilinçli kadınların yumurtlama günlerini bilmeleri gerekiyor. Kadınlar vücutlarındaki çeşitli belirtileri izleyerek, yumurtlama günlerini tahmin edebilirler. Kadın Hastalıkları,Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt konu hakkında önemli bilgiler verdi.
6.06.2022 Sağlık
O ilde kene alarmı! 97 vaka tespit edildi
O ilde kene alarmı! 97 vaka tespit edildi Bingöl’de yaz aylarında görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığı son 5 yıl içinde artış gösterdi. Toplamda 97 kene vakasına bağlı olarak 3 kişi hayatını kaybederken, il sağlık müdüründen de uyarı geldi.
5.06.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu?
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Maymun çiçeği virüsü ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Maymun çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı. DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Maymun çiçeği virüsü ile ilgili araştırmalar devam ederken ülkeler de önlemler almaya başladı. Peki, Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver yanıtladı.
24.05.2022 Sağlık
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği...
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği... Maymun çiçeği hastalığının çocuklarda daha ciddi seyredebileceği uyarısında bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, Hastalık belirtileri 2-4 hafta sürer ve genellikle tedavi gerektirmeden kendi kendine iyileşir. Ancak hastalık şiddetli de seyredebilir ve akciğer enfeksiyonu, sepsis, beyin enfeksiyonu, kornea enfeksiyonu (körlüğe neden olabilir) gibi komplikasyonlara yol açabilir. Çocuklarda daha ciddi seyredebilir. Hastalık yüzde 3-6 arasında ölüme neden olabilmektedir dedi. 
24.05.2022 Yaşam
Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? İşte suçiçeği aşı takvimi!
Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? İşte suçiçeği aşı takvimi! Varicella-zoster virüsü (VZV) su çiçeği enfeksiyonuna neden olur. Çoğu vaka, enfekte bir kişiyle temas yoluyla ortaya çıkar. Virüs, bulaşıcıdır. Tükürük, öksürme, hapşırma ve su çiçöeği kabarcıklarından gelen sıvı teması ile bulaşır. Sıklıkla çocukları etkiler ve yaygın olarak görülür. Su çiçeği aşısı, önerilen iki dozu alan kişilerin yüzde 98'inde suçiçeğini önler. Pek çok kişi suçiçeği aşı takvimini merak ediyor. Peki, Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? Su çiçeği aşısı aşı takvimine göre ne zaman yapılmalı? İşte detaylar…
22.05.2022 Sağlık
Ramazan ayında ağız ve diş bakımını ihmal etmeyin
Ramazan ayında ağız ve diş bakımını ihmal etmeyin Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, Ramazan ayında ağız ve diş bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, ağız ve diş sağlığını korumak adına yapılması ve uzak durulması gereken davranışları anlattı
18.04.2022 Ramazan
Şampiyonlar Ligi Atletico Madrid-Manchester City maçında rezalet! Geceye damga vuran olay: Tünelde boğazına sarıldı... Tükürük ve saç seçme...
Şampiyonlar Ligi Atletico Madrid-Manchester City maçında rezalet! Geceye damga vuran olay: Tünelde boğazına sarıldı... Tükürük ve saç seçme... UEFA Şampiyonlar Ligi rövanş maçında Atletico Madrid ile Manchester City karşı karşıya geldi. Madrid'de oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde maçta çıkan olaylar ve sonrasında yaşananlar damga vurdu.
14.04.2022 Şampiyonlar Ligi

Benzer Haber Etiketleri

Tükürük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tükürük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.