Gazete Vatan Logo

Kuduz olan çocuk öldü mü? Kuduz olan çocuğun son durumu ne?

Hacettepe Hastanesi'nde kuduz tanısıyla tedavi gören 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Bitlis’te sokak köpeği tarafından ısırılan ve ailelerinden günlerce gizleyen 2 çocuktan birinde kuduz tespit edilmiş, tedavisi yoğun bakımda devam ederken uyutulmuştu. Acı haber geldi. Kuduzun tedavisi olan çocuk hayatını kaybetti.

Kuduz olan çocuk öldü mü? Kuduz olan çocuğun son durumu ne?

Hacettepe Hastanesi'nde kuduz tedavisi gören çocuk hayatını kaybetti. Adilcevaz ilçesinde 9 yaşındaki Polat Ergün ile 10 yaşındaki Mustafa Erçetin köpek tarafından ısırılmıştı. İki çocuk ilçedeki tedavilerinin ardından  kuduz şüphesiyle Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yapılan testlerde Erçetin'de kuduz virüsüne rastlanmıştı. Hırçın davranışlar sergileyen ve tükürük salgısı artan çocuk, 21 Ekim'de yoğun bakıma alınmıştı. Ağırları nedeniyle uyutulan çocuğun tedavisi solunum cihazına bağlı olarak devam ediyordu. Polat Ergün ise tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

 

AİLESİNDEN GİZLEMİŞTİ!

Köpeğin ısırdığı Mustafa Erçetin olayı ailesinden gizleyip, bisikletten düştüğünü söylemişti. Ancak rahatsızlanması üzerine gerçek ortaya çıkmış ve hastaneye kaldırılmıştı. İki çocuk da 19 Ekim'de kuduz şüphesi ile Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.

KUDUZ ÖLDÜRÜR MÜ?

Uzmanlar, kuduzun yüzde yüz ölümcül bir hastalık olduğunu belirtiyor. Bu yüzden aşılı olup olmadığı bilinmeyen bir hayvan tarafından ısırılan ya da yaralanan kişinin 24 saat içinde kuduz istasyonu olan bir merkeze gitmesi ve aşılanması gerekiyor. Tedavi sürecinde vakaya aşı ve kuduz antiserumu uygulanması gerekiyor.

Haberin Devamı