Adana Büyükşehir Belediyesi'nde en düşük maaş 32 bin 306 lira oldu
Adana Büyükşehir Belediyesi'nde en düşük maaş 32 bin 306 lira oldu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, personel toplantısı ile 2024-2025 yılı işçi maaşlarını açıkladı. Başkan Karalar belediyenin personeline yüzde 110 oranında zam yaptıklarını belirterek en düşük işçi maaşının, sosyal haklarla birlikte 32 bin 306 lira olduğunu duyurdu.
13.03.2024 Adana
Büyükşehir’de en düşük maaş sosyal haklarla birlikte 32 bin 306 lira oldu
Büyükşehir’de en düşük maaş sosyal haklarla birlikte 32 bin 306 lira oldu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, personel toplantısı ile 2024-2025 yılı işçi maaşlarını açıkladı. Başkan Karalar, belediyenin personeline yüzde 110 oranında zam yaptıklarını belirterek, en düşük işçi maaşının, sosyal haklarla birlikte 32 bin 306 lira olduğunu duyurdu.
12.03.2024 Adana
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte Kariyer Kapısı başvuru ekranı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte Kariyer Kapısı başvuru ekranı! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) duyurdu! Uzman yardımcısı alacak. Yayımlanan ilana göre, TÜİK’e istatistik, iktisat, matematik, endüstri mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği ve yazılım bölümlerinden mezun personel alımı yapılacak. Peki, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜİK personel alımı şartları ve Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti ekranı!
12.12.2022 Personel Alımı
'Çırak krizi' bu meslekleri bitirme noktasına getirdi! '20 bin lira veriyoruz ama gelen giden yok'
'Çırak krizi' bu meslekleri bitirme noktasına getirdi! '20 bin lira veriyoruz ama gelen giden yok' Teknolojinin gelişmesi ve ekonomik şartlar pek çok insanın hayatında değişikliği de beraberinde getirdi. Bu özellikle meslek seçiminde çok derin bir şekilde hissedilmeye başlandı. Günümüzde hala ihtiyaç olan bazı meslekler ise tercih edilmediği için büyük bir ‘çırak krizi' içine girdi. Çalışanların yaş ortalamasının çok yükseldiğini ve bu gidişle birçok sektörün durma aşamasına geldiğini ifade eden esnaflar, ailelere ve gençlere önemli uyarılarda bulundu.
23.10.2022 Ekonomi
TÜİK KPSS’den en az 60 puanla personel alacak! İşte başvuru şartları!
TÜİK KPSS’den en az 60 puanla personel alacak! İşte başvuru şartları! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 4B sözleşmeli personel alacak. Başvurular 3-12 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Peki, TÜİK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TÜİK personel alımı başvuru şartları ne? İşte başvuru şartları!
3.08.2022 Personel Alımı
En düşük memur emeklisi maaşı ne kadar oldu? İşte memur emeklisi temmuz zammı ve maaşlara yansımaları!
En düşük memur emeklisi maaşı ne kadar oldu? İşte memur emeklisi temmuz zammı ve maaşlara yansımaları! Milyonların gözü kulağı TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerindeydi. Ve belli oldu! Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte 2022 yılının ilk 6 ayını kapsayan enflasyon oranı belli oldu! 6 aylık enflasyon oranının ortaya çıkmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, sözleşmeli personel işçi ve bağkur emeklilerinin alacakları zam oranları da ortaya çıktı. Özellikle memur emeklileri en düşük memur emeklisi maaşının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki, Memur emeklisi ne kadar maaş alacak? En düşük memur emeklisi maaşı ne kadar oldu? İşte memur emeklisi temmuz zammı ve maaşlara yansımaları!
4.07.2022 Emekli
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 50 sözleşmeli personel alacak! 26 ilde anketör alınacak! İşte başvuru şartları!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 50 sözleşmeli personel alacak! 26 ilde anketör alınacak! İşte başvuru şartları! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde çalıştırılmak üzere 50 sözleşmeli personel alacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, KPSS (B grubu) KPSS P3 puanı dikkate alınarak yapılacak sıralama ve sözlü sınavla 26 ilde anketör alınacak. Peki, TÜİK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜİK anketör alımı başvuru şartları!
1.06.2022 Personel Alımı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte başvuru şartları!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte başvuru şartları! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) duyurdu! Türkiye İstatistik Kurumu Dijital Dönüşüm ve Projeler Daire Başkanlığı Bilişim Teknolojileri Daire Başkanlığı ve Yazılım Daire Başkanlığı’nda istihdam edilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Peki, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜİK personel alımı başvurusu detayları!
17.05.2022 Personel Alımı
İşsizliğin en düşük olduğu meslek grubu! Bu meslekte eğitim görenler kolay iş buluyor...
İşsizliğin en düşük olduğu meslek grubu! Bu meslekte eğitim görenler kolay iş buluyor... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren veriler açıklandı. TÜİK son verileri paylaştı, bu meslekleri tercih edenler daha kolay iş buluyor. İşletme, iktisat ve kamu yönetimi, eğitim ve mühendislik... Hepsi tek tek açıklandı. Türkiye’de çalışma çağında 9 milyonu aşkın üniversite mezunu işgücü bulunuyor. Bunlardan 1.1 milyonu işsiz. Üniversite mezunlarında ortalama işsizlik oranı yüzde 12.4. Bazı bölüm mezunlarında bu oran yüzde 27’yi aşarken, bazı bölüm mezunlarındaki işsizlik oranı ise yüzde 5’in altında. İşte en yüksek işsizlik oranına sahip ve iş bulması en kolay meslekler...
25.03.2022 Çalışma Hayatı
Memur ve memur emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? 2022 ocak maaş fakları ne zaman yatacak, bugün mü?
Memur ve memur emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? 2022 ocak maaş fakları ne zaman yatacak, bugün mü? Emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? Memur ve memur emeklilerinin, enflasyon farkıyla birlikte alacakları zammın ne zaman hesaplara yatacağı araştırılıyor. Memur ve memur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 28 oranında zam aldı, bu zam oranı revize edildi ve yüzde 30.5 oranına çıkarıldı. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personeller ve memur emeklileri maaş faklarının ne zaman yatacağını sorguluyor.
15.01.2022 Memur
Memura ek zam ile ilgili flaş gelişme! Beştepe'de kritik görüşme
Memura ek zam ile ilgili flaş gelişme! Beştepe'de kritik görüşme Son dakika haberi... Asgari ücrete yapılan rekor zammın ardından memur ve emekli maaşları için de beklenti oluştu. Memur ve memur emeklileri için ek zam gündemde. Şimdi ise tüm gözler 2020 zam oranlarına çevrildi. Bu gelişmelerin ardından Beştepe’de kritik bir toplantı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyeti kabul etti.
30.12.2021 Ekonomi
Ek zam ile ilgili son dakika açıklaması! 15 Ocak'tan itibaren maaşlara yansıması...
Ek zam ile ilgili son dakika açıklaması! 15 Ocak'tan itibaren maaşlara yansıması... Asgari ücrete yapılan rekor zammın ardından memur ve emekliler de kendi maaşlarına benzer oranda zam yapılmasını bekliyor. Memur ve memur emeklileri için ek zam gündemde. İlave zam ile ilgili art arda açıklamalar geliyor. Yıl sonun gelmesi ile birlikte memur ve memur emeklisinin gözü 2020 zam oranlarına çevrildi. Tarihi seviyedeki zamlarla beraber ek zam konusu milyonlarca memur ve memur emeklisinin gündeminde. Vatandaşlar "2022 Memur maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak, ek zam yapılacak mı?" sorularına son dönemde güncel yanıtı arıyor. Son dakika zam haberleri yakından takip edilirken ek zam ile ilgili açıklamalar da peş peşe geliyor.
30.12.2021 Çalışan Hakları
Memur ve emekli maaşlarına zam geliyor! AK Parti'den son dakika açıklaması
Memur ve emekli maaşlarına zam geliyor! AK Parti'den son dakika açıklaması Memur ve emekli milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Memur ve emekli maaşlarına zam geliyor. AK Partili milyonlarca memur ve emekli tarafından beklenen haber duyurdu. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Milletimizin alım gücünü artırmak için hem asgari ücreti tarihi bir şekilde yükseltiyor hem de önümüzdeki günlerde inşallah memur ve emekli maaşlarında da düzenlemeler yapılarak, vatandaşımızın alım gücünün azalmaması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz" dedi. Peki memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelmesi ön görülüyor? İşte memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam ile ilgili tüm detaylar...
25.12.2021 Memur
Kılıçdaroğlu: TÜİK'te önümüze duvar ördüler
Kılıçdaroğlu: TÜİK'te önümüze duvar ördüler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "Bütün emeklilerin, asgari ücretlilerin, memurların bilmesini isterim. Ben TÜİK'e sizin hakkınızı korumak için gittim. Oradakilere soracaksın, siz hangi araştırmaları yaparak bu rakamları buldunuz diye. Kapı duvar. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde milletvekilleri üstelik bir yere giderken önümüze duvar ördüler. Sanıyorlar ki o duvar bizi esir alacak, duvarı aşmayacağız. Mersinlilerin ve bütün Türkiye'nin huzurundan açık ve net söylüyorum sizin duvarlarınız vız gelir bize" dedi.
4.12.2021 Siyaset
Maaşlara zam! Çalışanlara müjde
Maaşlara zam! Çalışanlara müjde Özel sektör çalışanlarını ilgilendiriyor. Maaşlara zam geldi. Asgari ücrete gelen zam özel sektör çalışanlarına büyük ölçüde yaradı. Asgari ücret yüzde 21.56 oranında artırılırken, Merkez Bankası da ülkedeki ücret dağılımı ve ücretlerin enflasyona etkisini masaya yatırdı. Firmalarla yapılan görüşmeye dayanan araştırmaya göre, asgari ücret artışından önce işverenlerin 2021 yılı için planladığı ortalama ücret artışı yüzde 14.2 iken, asgari ücretin ilan edilmesinden sonra planladıkları ortalama ücret artışı yüzde 21.8’e çıktı. Rapor, bazı sektörlerde asgari ücret ve altında ücret alanların toplam çalışanlara oranının yüzde 72’yi aştığını da ortaya koydu.
29.01.2021 Çalışma Hayatı
2021 Polis maaşları ne kadar oldu? İşte 2021 polis maaşları!
2021 Polis maaşları ne kadar oldu? İşte 2021 polis maaşları! TÜİK tarafından aralık ayı enflasyonu ile 2020 yıllık enflasyonu açıklandı. TÜİK'in açıklamasına göre, 2020 enflasyonu 14,6 oldu. Aralık ayında enflasyon yüzde 1,25 olarak gerçekleşti. Enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından Ocak-Temmuz aralığında geçerli olacak memur zam oranları da netleşmiş oldu. Öğretmen, doktor, hemşire maaşlarının yanı sıra polislerin alacakları zam oranları da ortaya çıktı. Polis'ler yeni yılda 7.36 oranında zam oranı ile maaşlarını alacak. Peki, 2021 yılı polis maaşları ne kadar oldu? Polis memuru zamlı maaşı ne kadar? Başkomiser maaşı ne kadar? En düşük ve en yüksek polis maaşı ne kadar? İşte 2021 polis maaşları...
26.01.2021 Memur
Memur, sözleşmeli personel ve memur emekli maaşı ne kadar oldu? İşte 2021 memur ve memur emeklisi maaşları
Memur, sözleşmeli personel ve memur emekli maaşı ne kadar oldu? İşte 2021 memur ve memur emeklisi maaşları Aralık ayı enflasyon verisi açıklandı. Açıklanan enflasyon verisiyle birlikte 2020'nin enflasyon tablosu da netleşmiş oldu. Milyonlarca memur ve emeklinin 2021 Ocak-Temmuz dönemi zam oranı da kesinleşmiş oldu. 2020 enflasyonu 14,6 oldu. Aralık ayında enflasyon yüzde 1,25 olarak gerçekleşti. Peki, Memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi ne kadar zam alacak? İşte Memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi Ocak ayı zam oranı...
9.01.2021 Ekonomi
Kamuda iş fırsatı! Kamuya memur, işçi ve sözleşmeli personel alınacak! Kamu personel alımı ilanları!
Kamuda iş fırsatı! Kamuya memur, işçi ve sözleşmeli personel alınacak! Kamu personel alımı ilanları! Devlete bağlı kamu kurumlarından istihdam hamlesi... Kamuya binlerce personel alınacak. Bakanlıklar bünyesinde istihdam edilecek memur, sözleşmeli personel ve işçi ilanları tek tek duyuruldu. İşte kamu personeli ilanları ve memur ve işçi alımı başvuru şartları...
8.12.2020 Personel Alımı
TÜİK personel alımı 2020 | TÜİK 37 temizlik ve  3 güvenlik görevlisi alacak! Şartlar ve başvuru linki…
TÜİK personel alımı 2020 | TÜİK 37 temizlik ve 3 güvenlik görevlisi alacak! Şartlar ve başvuru linki… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı, merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere 40 işçi alımı yapacak. TÜİK'in Resmî Gazete'de yayımlanan ilanına göre, kurum, 37 temizlik ve 3 güvenlik görevlisi (Silahsız) istihdam edecek.
30.11.2020 Personel Alımı
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Maaşla başlıyor, terfi ile bitiyor…
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Maaşla başlıyor, terfi ile bitiyor… Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. En büyük sorunlardan biri. Eşitsizlik maaşla başlıyor, terfi ile bitiyor. Bir işletmede 10 yıldır çalışan kişi yerine şirket sahibi sevdiği birini müdür olarak yetkilendirebiliyor. Kadın çalışanlara tanınan evlilik nedeniyle istifa, doğum izni ve analık hakları bazı işletmelerde erkek personel tercih etmelerine sebep olmaktadır. Bu gibi durumlar da ne yazık ki eşitsizlik ihlaline birer örnek. Hepsi ayrı ayrı haklı nedenle fesih sebebi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alıyor! TÜİK personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alıyor! TÜİK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), uzman olarak yetiştirilmek ve merkez teşkilatı birimlerinde görevlendirilmek üzere 50 uzman yardımcısı istihdam edecek. Peki, TÜİK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜİK personel alımı ilanı ve başvuru şartları...
25.08.2020 Personel Alımı
Bakan Koca'dan bayram öncesi önemli açıklamalar
Bakan Koca'dan bayram öncesi önemli açıklamalar Bilim Kurulu Toplantısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında haftalık olarak gerçekleşti. Bakan Koca Kurban Bayramı'nda kısıtlama olmayacağını belirterek uyulması gereken kuralları madde madde açıkladı. Okulların 31 Ağustos'ta açılacağını söyleyen Sağlık Bakanı Koca, 'Eğitimin nasıl yapılacağı önümüzdeki 1-2 hafta içinde belirlenecek' dedi.
29.07.2020 Gündem
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alımı! TÜİK personel alımı başvuruları nasıl yapılır?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alımı! TÜİK personel alımı başvuruları nasıl yapılır? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alıyor. Peki, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alımı başvuruları nasıl yapılır? İşte Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alımı ilanı...
27.07.2020 Personel Alımı
Emekli zammı ne kadar oldu? SSK VE BAĞ-KUR emekli zam oranı nedir? Emekli maaşı zammı ne zaman verilecek?
Emekli zammı ne kadar oldu? SSK VE BAĞ-KUR emekli zam oranı nedir? Emekli maaşı zammı ne zaman verilecek? Temmuz ayı emekli maaşı zammı belli oldu. Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, heyecanla temmuz maaş zammı için haziran ayı enflasyon rakamlarını bekliyordu. Haziran ayı enflasyon oranları belli olacak. Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarını bu yılın ilk 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak. Peki, emekli maaşı zammı ne kadar? Emekli maaşı zammı ne zaman verilecek? İşte Emekli temmuz zammı 2020…
3.07.2020 Emekli
Haziran ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? 2020 memur maaş zammı belli oldu mu? İşte Enflasyon Beklenti Anketi
Haziran ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? 2020 memur maaş zammı belli oldu mu? İşte Enflasyon Beklenti Anketi Temmuz ayı ile birlikte devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Peki, Haziran ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Memurlar zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını ne zaman alacak? 2020 memur maaş zammı belli oldu mu? Enflasyon oranı belli oldu mu? İşte Temmuz 2020 memur maaş zammı ve Enflasyon Beklenti Anketi...
1.07.2020 Memur