Tsunami Uyarısı

Tsunami Uyarısı

Son dakika tsunami uyarısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tsunami uyarısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tsunami uyarısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tsunami Uyarısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tsunami uyarısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 306 tsunami uyarısı haberi bulunmuştur. Tüm tsunami uyarısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem Japonya'da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
4.04.2024 Dünya
Olası İstanbul depreminde 7 metrelik tsunami uyarısı yaptı! İstanbul'da tsunami riski olan ilçeler hakkında son kez konuştu!
Olası İstanbul depreminde 7 metrelik tsunami uyarısı yaptı! İstanbul'da tsunami riski olan ilçeler hakkında son kez konuştu! Birçok deprem uzmanına göre artık İstanbul depremine sayılı günler kaldı. Boğaziçi Üniversitesi Deprem-Tsunami İzleme Merkezi Müdür Yardımcısı Musavver Didem Cambaz, tsunami tehdidi hakkında uyarı yaptı. Bilgi kirliliği olduğunu düşündüğü tsunaminin kıyı şeridi olan birçok ilçede etkili olmasını bekleyen Cambaz, İstanbul'da tsunami riski olan ilçeleri açıkladı.
13.02.2024 Gündem
Marmara için tsunami uyarısı! Prof. Dr. Tatar: Olacak bir deprem için çalışmalar yapılıyor
Marmara için tsunami uyarısı! Prof. Dr. Tatar: Olacak bir deprem için çalışmalar yapılıyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
6.02.2024 Gündem
Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi! İstanbul'da 3 ilçeye dikkat çekti, tsunami uyarısında bulundu
Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi! İstanbul'da 3 ilçeye dikkat çekti, tsunami uyarısında bulundu Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi. CNN TÜRK canlı yayınında Semiha Şahin'e öneli açıklamalarda bulunan deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki İstanbul'u uyardı. Japonya'daki depremi değerlendiren Moriwaki, Türkiye'de olası tsunami ile ilgili beklentilerini de paylaşarak İstanbul'da Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece ilçelerine dikkat çekti.
1.01.2024 Gündem
Laf atma kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 2 yaralı
Laf atma kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 2 yaralı Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde iki grup arasında 'laf atma' nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi bıçaklanarak öldürülürken, 2 kişi de yaralandı.
1.01.2024 Gündem
Beşiktaş'ta dalgıçlı kedi kurtarma operasyonu
Beşiktaş'ta dalgıçlı kedi kurtarma operasyonu Beşiktaş'ta gece saatlerinde denize düşen kediyi İstanbul Sualtı Arama Kurtarma dalgıçları kurtardı. Vatandaşlar dalgıçlara teşekkür ederken denizden çıkarılan kedi kaçarak uzaklaştı.
1.01.2024 Gündem
Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi. Noto Yarımadası'nda 5 metrelik tsunami bekleniyor.
1.01.2024 Gündem
Ada ülkesi Vanuatu'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi sunami uyarısı yapıldı
Ada ülkesi Vanuatu'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi sunami uyarısı yapıldı Pasifik Okyanusu’nda yer alan Vanuatu açıklarında 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından sunami uyarısı yapıldı.
7.12.2023 Dünya
Filipinler’de 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!  Tsunami uyarısı yapıldı
Filipinler’de 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Tsunami uyarısı yapıldı Filipinler’in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) tarafından tsunami uyarısı yapıldı.
2.12.2023 Dünya
Endonezya'da 6.7 ve 7.1 büyüklüğünde iki deprem!
Endonezya'da 6.7 ve 7.1 büyüklüğünde iki deprem! Pasifik Ateş Çemberi'nde bulunan Endonezya açıklarında 6.7 ve 7.1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.
8.11.2023 Dünya
Japonya açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Can ve mal kaybı bildirilmedi
Japonya açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Can ve mal kaybı bildirilmedi Japonya’nın Miyako Adası’nda bulunan Hirara kenti açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
18.09.2023 Dünya
Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi AFAD, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır" ifadelerini kullandı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar deprem sonrası yaptığı açıklamada "Yine sallandık büyük bir şiddetle. Maalesef şehir merkezine yakın bir deprem, ciddi anlamda etkiledi" dedi.
24.08.2023 Gündem
İstanbul depremi için en kötü senaryo! Uzman isimlerden CNN TÜRK'te açıkladı, işte risk haritası
İstanbul depremi için en kötü senaryo! Uzman isimlerden CNN TÜRK'te açıkladı, işte risk haritası Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtlıyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 92'si deprem bölgesi diye bir ifade var bunu sevmiyorum. Herkes kendini yüzde 8'de kabul ediyor. Türkiye'nin yüzde 100'ü deprem bölgesi" ifadelerini kullandı. Özener ile Ersoy olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
12.08.2023 Gündem
Alaska'da  deprem! Tsunami alarmı verildi
Alaska'da deprem! Tsunami alarmı verildi Alaska’da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.
16.07.2023 Dünya
Tonga açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem
Tonga açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem Tonga açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
15.06.2023 Dünya
Prof. Dr. Naci Görür risk altındaki 24 ili tek tek açıkladı! Deprem ve tsunami uyarısı
Prof. Dr. Naci Görür risk altındaki 24 ili tek tek açıkladı! Deprem ve tsunami uyarısı Deprem ve tsunami ile ilgili son dakika açıklaması! Türkiye'nin tatil cenneti ile ilgili dikkat çeken fay ve zemin uyarısı geldi. ‘Tsunami riski olabilir’ diyen Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, “Helen Kıbrıs yayında. Dalma batma zonları, dünyada tsunami üreten faylardan. Antalya, her zaman tsunamiye maruz kalabilir" ifadelerini kullandı. Türkiye'de 24 ilin fay hatları üzerine kurulduğunu belirten Prof. Dr. Görür, 7.2 büyüklüğünde bir deprem tahmininde bulundu.
9.06.2023 Gündem
Pasifik'te 7,7 büyüklüğünde deprem
Pasifik'te 7,7 büyüklüğünde deprem Güney Pasifik’te 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. TSİ 05.57’de meydana gelen sarsıntının ardından bölgede tsunami alarmı verildi.
19.05.2023 Dünya
Endonezya açıklarında 7.3 büyüklüğünde deprem
Endonezya açıklarında 7.3 büyüklüğünde deprem Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Ajansı (BMKG), Endonezya'nın Sumatra Adası'nın batısında 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurarak, tsunami uyarısı yaptı.
24.04.2023 Dünya
Akdeniz'de tsunami ve deprem açıklaması! Herkes bu kente dikkat çekiyor
Akdeniz'de tsunami ve deprem açıklaması! Herkes bu kente dikkat çekiyor Jeoloji Profesörü Selim İnan, Türkiye'de yaklaşık 500 tane haritalanmış fay olduğunu belirterek, "Adana'daki faylar enerji üretse dahi öyle 6,5'u geçecek bir deprem olmaz. Akdeniz'de büyük bir tsunami olacağını düşünmüyoruz. Denizin içinde geçen fayda meydana gelebilecek bir depremde belki ufak çaplı tsunami olabilir" dedi.
8.03.2023 Gündem
Deprem sonrası kritik uyarı: Tsunami özelliklerini veren sinyaller tespit edildi
Deprem sonrası kritik uyarı: Tsunami özelliklerini veren sinyaller tespit edildi ODTÜ Kıyı ve Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi, ‘İskenderun Körfezi Kıyı Yapıları ve Doğu Akdeniz’deki Tsunami Değerlendirmeleri’ projesi kapsamında araştırmalarını tamamlayarak rapor yayınladı. 20 santimetre su düzeyi değişikliklerinin ölçüldüğü belirtilen raporda, çarpıcı bir tsunami uyarısı yapıldı.
28.02.2023 Gündem
Enkaz altından çıkardıkları oğulları mezara konulacakken canlandı
Enkaz altından çıkardıkları oğulları mezara konulacakken canlandı Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye ve Suriye'de büyük bir yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu. Suriye'de enkaz altından çıkarılan bir kişinin ilginç hikayesi ise tüm dünyada yankı buldu.
23.02.2023 Dünya
AFAD: 7 bin 242 artçı sarsıntı oldu
AFAD: 7 bin 242 artçı sarsıntı oldu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Hatay Defne'de 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından 116 artçı sarsıntı meydana geldiğini belirterek, "3 depremi dikkate aldığımızda şu ana kadar meydana gelen toplam artçı deprem sayısı, 7 bin 242" dedi.
21.02.2023 Gündem
Hatay tsunami uyarısı! Tsunami nerede olur?
Hatay tsunami uyarısı! Tsunami nerede olur? Hatay tsunami uyarısı! Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki deprem sonrası AFAD ve Mersin Valiliği tsunami uyarısı yaptı. Peki tsunami nerede olur?
20.02.2023 Gündem
Peş peşe açıklama gelmişti! Tsunami uyarısı kaldırıldı
Peş peşe açıklama gelmişti! Tsunami uyarısı kaldırıldı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem bölgesinde vatandaşları deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmaları konusunda uyardı. Daha sonra yapılan açıklamada uyarının önlem amaçlı olduğu ve kaldırıldığı belirtildi.
20.02.2023 Gündem
Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde 2 deprem!
Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde 2 deprem! AFAD, dün saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bu depremin ardından Samandağ'da 5.8 ve 5.2 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kaydedildi. Deprem Kayseri, Antalya, Urfa, Osmaniye, Diyarbakır'a kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 294 kişi yaralandı.
21.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tsunami Uyarısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tsunami uyarısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.