Troya Müzesi

Troya Müzesi

Son dakika Troya Müzesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Troya Müzesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Troya Müzesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Troya Müzesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan troya müzesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 36 troya müzesi haberi bulunmuştur. Tüm troya müzesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle bir kez daha kapılarını açıyor.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da yapılacak festivalleri yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ersoy, “Dünyada bu kadar geniş çapta yapılan ender kültür ve sanat etkinliklerinden biriyiz. Kültür sanat coşkumuzu bu beş şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Festival kapsamında oluşturduğumuz kültür rotalarımızla şehirlerimizi özgün cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” dedi.
6.09.2022 Ekonomi
Türkiye'den 3 müze Avrupa finalinde
Türkiye'den 3 müze Avrupa finalinde Avrupa Konseyi himayesindeki 'European Museum Forum' tarafından düzenlenen 'Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 2022' için Türkiye'den Göbeklitepe Örenyeri, Van Müzesi ve Tunceli Müzesi finale kaldı.
11.12.2021 Kültür Sanat
Fransızlar böyle böyle duyurdu: Kış güneşi ve beyaz kumlu plajlar! Türkiye'ye dalın...
Fransızlar böyle böyle duyurdu: Kış güneşi ve beyaz kumlu plajlar! Türkiye'ye dalın... Avrupalılar için kış tatil rotası olarak Türkiye'yi öneren Fransa merkezli Euronews çarpıcı bir habere imza attı. Katy Darttford imzalı 'Kış güneşi ve beyaz kumlu plajlar için Türkiye'ye dalın' başlıklı haberde, Türkiye'nin geniş bir yelpaze sunduğu belirtildi.
17.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika F-35 açıklaması: Yeni teklifler geliyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika F-35 açıklaması: Yeni teklifler geliyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dünkü Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli'nin galasında gençlerle bir araya geldiği programda F-35'lerle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Biz, F-35'lerde 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık ama F-35'ler bize verilmedi. Şimdi yeni yeni bazı teklifler geliyor, bakalım ne olacak" ifadelerini kullandı.
14.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale'de gençlerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale'de gençlerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ezineli Yahya Çavuş” belgeseli galasında gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart'tan önce açılabileceğinin müjdesini de canlı yayında duyurdu.
14.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlatan belgesel
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlatan belgesel Ezineli Yahya Çavuş’un kahramanlık destanının anlatıldığı belgeselin galası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Troya Müzesi'nde yapıldı. Belgesel gösteriminin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben doğrusu gözleri yaşlı olarak izledim, ağladım" dedi.
14.11.2021 Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlatan belgesel: ‘Gözleri yaşlı izledim’
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlatan belgesel: ‘Gözleri yaşlı izledim’ Çanakkale Savaşları sırasında, 25 Nisan 1915'te Gelibolu Yarımadası’ndaki Ertuğrul Koyu’na çıkarma yapan 3 bin askerden oluşan İngiliz kuvvetini, komutasındaki 67 askeriyle 32 saat süren mavzer atışlarıyla sahilde durduran Ezineli Yahya Çavuş’un kahramanlık destanının anlatıldığı belgeselin galası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Troya Müzesi'nde yapıldı. Yapımcılığını Nihal Ağırbaş, senaristliğini ise Ömer Erbil'in yaptığı belgeseli izleyenler duygusal anlar yaşadı. Belgesel gösteriminin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben doğrusu gözleri yaşlı olarak izledim, ağladım" dedi.
14.11.2021 Siyaset
Tarihi kiliseler kayıp eserlerine kavuşturulacak
Tarihi kiliseler kayıp eserlerine kavuşturulacak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2007'de Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde bulunan tarihi kiliselerden çalınan 12 eseri yarın Fener Rum Patriği Bartholomeos'a teslim edecek.
9.08.2021 Kültür Sanat
Troya Müzesi ve Odunpazarı Modern Müzesi yılın müzesi ödülünü kazandı
Troya Müzesi ve Odunpazarı Modern Müzesi yılın müzesi ödülünü kazandı Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından verilen ve en saygın müzecilik ödüllerinden olan "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri"nde Troya Müzesi ve Odunpazarı Modern Müzesi özel ödüllere layık görüldü.
6.05.2021 Kültür Sanat
Troya Müzesi'nde 'Perdeler Açıldı'! Ziyaretçiler restorasyon çalışmalarını izliyor
Troya Müzesi'nde 'Perdeler Açıldı'! Ziyaretçiler restorasyon çalışmalarını izliyor Çanakkale'deki 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri'nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesi'nde artık restorasyon ve konservasyon çalışmaları canlı izleniyor. ‘Perdeler Açılıyor’ isimli projeyle müzedeki 3 restorasyon ve konservasyon laboratuvarı, her çarşamba 11.00 ile 15.00 saatleri arasında perdelerini açıp, yapılan çalışmaları ziyaretçilerine izleme fırsatı veriyor.
19.02.2021 Kültür Sanat
Troya Müzesi'ne 1 milyondan fazla sanal ziyaret
Troya Müzesi'ne 1 milyondan fazla sanal ziyaret Çanakkale'de, 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri'nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesi, koronavirüs döneminde sanal ziyarete açıldı. Mart ayından bugüne kadar müzeyi sanal ortamda 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, sanal müze kararının fiziksel müze ziyaretini artıran bir karar olduğunu belirterek, "1 Haziran'da insanlarımız yeniden ziyarete açılan müzelere koşarak geldi. Bunun nedeni ise sanal müzenin ilgi ve alakayı ayakta tutması oldu. Bu süreç içinde hem fiziksel ziyaret hem de sanal müze ziyaretleri artış gösterdi" dedi.
25.12.2020 Kültür Sanat
Sırrı ortaya çıktı! Retiarius sınıfı, 2 bin yıllık ve...
Sırrı ortaya çıktı! Retiarius sınıfı, 2 bin yıllık ve... Çanakkale'de, polis tarafından ele geçirilen yaklaşık 2 bin yıllık ‘gladyatör rölyefi’, teslim edildiği Troya Müzesi yetkililerince incelendi. Sırrı çözülen rölyefteki savaşçının, bir kol ve omuz korumasından oluşan hafif zırhlı kıyafete sahip, kafasında miğferi olmayan, bir ağ ve mızrak ile uzak dövüşü tercih eden 'Retiarius' sınıfı gladyatör olduğu belirlendi. Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, gladyatör rölyefinin, üç gün süren dövüşlerin düzenlendiğini bildikleri Troya'ya ait olduğunu düşündüklerini belirtti.
3.12.2020 Yaşam
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl anması!
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl anması! Mehmetçiğin dünyanın en güçlü donanmalarına göğsünü siper ederek destan yazdığı Çanakkale Deniz Zaferi, bugün Corona virüs tehdidi nedeniyle sade bir törenle anılacak.
18.03.2020 Gündem
Bakan Ersoy açıkladı: Kararname hazırlandı, gönderdik
Bakan Ersoy açıkladı: Kararname hazırlandı, gönderdik Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yurt dışına çıkartılmış kültür hazinelerinin Türkiye'ye getirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek "Sadece Truva hazineleriyle ilgili değil, aslında tüm yurt dışında tespit edebildiğimiz hazinelerle ilgili bir çalışma var. Açıkçası birkaç ay içinde bununla ilgili bir çalışma daha başlattık. Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'nü 'Kaçakçılık Daire Başkanlığı' şekline getireceğiz. Bununla ilgili kararname hazırlandı, gönderdik." dedi.
24.04.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 41 günde 44 ilde miting yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 41 günde 44 ilde miting yaptı Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim maratonunda 41 günde 44 il ve 14 ilçede düzenlenen mitinglerde vatandaşlara hitap etti.
21.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yeni Zelanda' açıklaması: Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yeni Zelanda' açıklaması: Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeni Zelanda'daki terör saldırısı ile ilgili, 'Bu olayda Avrupa'nın sesi çıktı mı? Hayır. Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor.' açıklamasında bulundu.
19.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Troya Müzesi açılışında konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Troya Müzesi açılışında konuştu Troya Müzesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümet olarak son 17 yılda bu alanda gerçekten çok büyük çaba harcadık. Ülke genelinde 142 müzemizi yeniledik, 52 yeni müze açtık. Ziyaretçi sayısını 7 milyondan 2018 yılında 28.2 milyona ulaştırdık. Bugün de Troya’nın barındırdığı tarihi hazineleri tüm insanlığın istifadesine sunan bu muhteşem müzeyi hizmete açıyoruz” ifadelerini kullandı.
18.03.2019 Siyaset
Troya'da son 10 yılın ziyaretçi rekoru kırıldı!
Troya'da son 10 yılın ziyaretçi rekoru kırıldı! Çanakkale'nin merkeze bağlı Tevfikiye köyünde bulunan Troya Antik Kenti, 2018'de 531 bin 530 kişiyi misafir ederek son 10 yılın ziyaretçi rekorunu kırdı
7.01.2019 Gündem
Truva 5 bin yıl sonra canlanıyor
Truva 5 bin yıl sonra canlanıyor Maliyeti 50 milyon lirayı bulacak Troya Müzesi, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacak
1.01.2017 Kültür Sanat
Bakan Ünal: 2016 yılında 18 adet müze açacağız
Bakan Ünal: 2016 yılında 18 adet müze açacağız Bakan Ünal: “Depolarımızda yaklaşık 3 milyonun üzerinde eser var. Dolayısıyla en kısa zamanda depolarımızdaki eserlerin de teşhir edilmesi ve toplumla buluşturulması yönündeki çalışmaları da yapıyoruz.”
18.05.2016 Kültür Sanat
Truvalı Helen’in altınları ağlattı!
Truvalı Helen’in altınları ağlattı! Bakan 24 parça altın takı iade edildiğini açıkladı
29.09.2021 Gündem
'Yüzyılın en büyük olayı'
'Yüzyılın en büyük olayı' Bittiğinde Troya Müzesi'nde sergilenecek...
4.09.2012 Yaşam
'Yüzyılın en büyük olayı'
'Yüzyılın en büyük olayı' Bittiğinde Troya Müzesi'nde sergilenecek...
4.09.2012 Yaşam
Bakan Koç'un Çanakkale programı ertelendi
Bakan Koç'un Çanakkale programı ertelendi Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Alanı'nda yeniden düzenlenen Kaymakam (Yarbay) Hasan Bey Şehitliği'nin açılışı için yarın kente geleceği duyurulan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un programı ertelendi
29.09.2021 Gündem
Arşivden çıkan liste: 8 bin değil 73 bin eser kaçırmış
Arşivden çıkan liste: 8 bin değil 73 bin eser kaçırmış Troya antik kentinden Alman Heinrich Schliemann’ın 1870-73 yılları arasında kaçırdığı eserlerin sayısının 8 bin 833’ün çok üzerinde olduğu ortaya çıktı. Osmanlı arşivlerinde bulunan İzzeddin Efendi’nin raporuna göre, Schliemann 73 bin 139 parça eseri kaçırdı.
14.05.2019 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Troya Müzesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki troya müzesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.