Tırnak İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tırnak İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Tırnak İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tırnak İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Özel isim ya da cümle veya kelimeyi vurgulamak için kullanılan işaret tırnak işareti olarak ifade edilmektedir. Günlük hayatta özellikle pek çok farklı yazım türü için yaygın şekilde kullanılan işaretler içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Özellikle de bir metin içerisinde başka birinden alınmış olan metinler, alıntı olarak kullanıldığında kesme işareti değerlendirilmektedir. Böylece bu metnin başka birinden alındığına dair bilgi sağlanmış olur. Genel çerçevede bir durumu vurgulamak amaçlı kullanılır.
6.02.2024 Yaşam
Virgül Kullanım Alanları Nelerdir? Virgül Ne İşe Yarar?
Virgül Kullanım Alanları Nelerdir? Virgül Ne İşe Yarar? Virgül, cümlelerin anlam bütünlüğünü sağlayan en önemli noktalama işaretlerinden biridir. Virgülün yanlış kullanımı ya da hiç kullanılmaması, bir cümlenin anlamını tamamen değiştirmektedir. Özellikle yazılı sınavlarda ve testlerde sıklıkla karşılaşılan virgül soruları hem genel kültür hem de sınav başarısı için muhakkak bilinmesi gerekmektedir.
3.01.2024 Eğitim
3. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
3. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 1. sınıf Türkçe konuları oldukça kapsamlıdır. Öğrencinin artık okuma yazmayı tam olarak öğrenmesi ile birlikte Türkçeyi doğru kullanması amaçlanmaktadır. 2023/2024 müfredatında Türkçe dersinde sözcük türler, anlam bilgisi, noktalama işaretleri, metin türleri gibi birçok konuya yer verilmiştir.
1.12.2023 Eğitim
TEOG sınavında başarı için ipuçları
TEOG sınavında başarı için ipuçları TEOG’a sayılı günler kaldığı için, öğrenciler ve aileler oldukça heyecanlı. Öğrencilerin sınavdan başarılı sonuçlar alabilmeleri için özgüvenlerinin yüksek ve sınav kaygılarının az olması kadar sınav süresince bazı püf noktalarına dikkat etmeleri büyük önem taşıyor.
22.11.2016 Eğitim
MHP'den Habertürk'e protesto!
MHP'den Habertürk'e protesto! Manşette tırnak(") kullanmadığı için...
16.07.2013 Yaşam
Google'ın püf noktaları
Google'ın püf noktaları Web’de aradığınızı daha hızlı, daha kolay ve daha eğlenceli bir yolla bulun...
10.01.2011 Bilim ve Teknoloji
Gül'den Dink itirafı
Gül'den Dink itirafı Abdullah Gül gazetecilerin Hrant Dink cinayetiyle ilgili sorularına cevap verdi
16.08.2010 Siyaset
Güzel Türkilizcemizdeki yeni word'ler
Güzel Türkilizcemizdeki yeni word'ler Yarı İngilizce yarı Türkçe konuşmak bildiğiniz gibi çoktan beri çok "in" bir şey... Yıllardır bunu mesele eden etti, köşeler, kitaplar dolusu yazı yazdı. Sonuç: Savaş kaybedildi...
23.04.2004 Arşiv
Geri dönüşüm malzemelerinden kıyafet defilesi düzenlediler! Alkış aldı
Geri dönüşüm malzemelerinden kıyafet defilesi düzenlediler! Alkış aldı Adana'da ‘Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Fuar ve Konferansı’ düzenlendi. Fuarda, kağıt, metal, plastik ve tekstil atıkları gibi ham maddeye dönüşen malzemelerden oluşturulan kıyafetler ‘Bir İleri Dönüşüm Defilesi’nde sergilendi.
16.02.2024 Adana
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 8. sınıf ortaokulun son dönemi olmakla birlikte öğrencilerin liseye geçişe hazırlık içinde olduğu sınıftır. 8. sınıf sonunda öğrenciler sınava girerek lise yerleştirmeleri kazanırlar. 8. sınıfta işlenen konular, çoğunlukla sınavda çıkmasından dolayı daha önemlidir. Türkçe, 8. sınıfın ana derslerinden olup 2023 ve 2024 müfredatında önemli konular işlenmektedir.
14.12.2023 Eğitim
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri...
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri... Atasözleri yüzyıllar geçse de sıklıkla duyduğumuz ve hayatta karşılaştığımız birçok durum için bir tane bulabileceğimiz özlü ama çok şey anlatan sözlerdir. Mutlaka bir yargı içerir ve daima önerme formundadır. Deyimlerden en çok bu yanıyla ayrılır. Mecazlı sözcük öbeği olarak bilinen atasözleri gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla da bilinir. Toplumun inançlarını, duygularını ve kültür yapısını pek çok bakımdan yansıtan atasözleri uzun deneyimlere dayanan kısa sözlerdir. Türkçe'de en çok kullanılan kısa ve uzun atasözleri örnekleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız "En çok kullanılan atasözleri ve anlamları" haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
24.01.2023 Eğitim
Derya Tuna'dan şaşırtan çapkınlık açıklaması! 'Erkeklerin suçu yok'
Derya Tuna'dan şaşırtan çapkınlık açıklaması! 'Erkeklerin suçu yok' İbrahim Tatlıses'in eski eşi Derya Tuna, samimi açıklamalarda bulundu. 27 yıl boyunca Tatlıses ile hayat arkadaşlığı yapan Tuna, yakında evlenebileceği yönünde espri yaptı. Özel hayatı ve Tatlıses'in sağlık durumuna dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Tuna, 'çapkınlık' yanıtıyla sosyal medyada tepkilerin odağında yer aldı.
18.05.2022 Magazin
Aleyna Çakır olayı | Aleyna Çakır'ın ölüm sebebi bulundu mu? Aleyna Çakır olayında son durum!
Aleyna Çakır olayı | Aleyna Çakır'ın ölüm sebebi bulundu mu? Aleyna Çakır olayında son durum! Aleyna Çakır adını kullanan Sema Esen’in geçtiğimiz Haziran ayında kendi evinde bornozunun kuşağıyla intihar ettiği iddia edilmişti. 3 Haziran günü Ankara Keçiören'deki evinin salonunda yüzüstü uzanmış halde bulunan Aleyna Çakır'ın dosyası polis tarafından intihar olarak açılmış, kendisine şiddet uyguladığı da tespit edilmiş ve bu görüntüleri sosyal medyadan paylaşmış olan sevgili Ümitcan Uygun poliste ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Yeni hazırlanan Adli Tıp raporunun Çakır'ın ölmeden önce bir erkekle cinsel ilişkiye girdiğini tespit etmesiyle birlikte olay açısından önemli bir yeni durum oluştu. İşte Aleyna Çakır olayında son durum…
2.09.2020 Gündem
Tırnaklardaki koyu çizgilere dikkat!
Tırnaklardaki koyu çizgilere dikkat! Türk Dermatoloji Derneği Tırnak Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Fatih Göktay, el ve ayak tırnaklarında aniden ortaya çıkan kahve ve siyah renkli çizgilerin "tırnak melanomu" olarak adlandırılan kanserin işareti olabileceği uyarısında bulundu.
17.04.2019 Sağlık
Galaxy S6 ve S7'de klavye sorunu!
Galaxy S6 ve S7'de klavye sorunu! Bazı Galaxy S6 ve S7 kullanıcıları, Samsung'un klavye uygulamasıyla yazı yazarken garip bir sorun yaşıyor!
27.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Okula yeni başlayan çocuğa nasıl davranılmalı?
Okula yeni başlayan çocuğa nasıl davranılmalı? Uzman Klinik Psikolog Ela Reyhanlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, henüz başlayan eğitim-öğretim dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
20.09.2016 Eğitim
AB Bakanı Ömer Çelik: Hodri meydan, bekliyoruz
AB Bakanı Ömer Çelik: Hodri meydan, bekliyoruz Adana'daki Demokrasi ve Milli İradeye Destek mitinginde konuşan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, FETÖ/PDY mensuplarının suiskast düzenleyeceği iddialarına değinerek, "Bütün parlamento, bakanlar, bakanlıklardaki görevlerinin başında, işte ben de burada, bu meydandayım, hodri meydan bekliyoruz. Buyrun gelin" dedi
29.09.2021 Gündem
Okula başlayacak öğrencilere eğitim
Okula başlayacak öğrencilere eğitim Okul hayatına 66 aylıkken başlayan ve alışma sorunu yaşayan çocuklara, 'Okul Olgunluğu Eğitimi' ile destek veriliyor...
29.08.2015 Eğitim
Cilt kanseri habercisi olabilirler
Cilt kanseri habercisi olabilirler Yaz aylarının başlangıcı ile güneş ışıklarının, vücutta çıkan küçük lekeler olarak tanımlanan benler ve cilt kanseri üzerindeki etkilerini Acıbadem Ankara Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doktor Bahar Öznur açıkladı...
27.07.2015 Sağlık
Vucüdunuzdaki benler kanser habercisi olabilir!
Vucüdunuzdaki benler kanser habercisi olabilir! Yaz aylarının başlangıcı ile güneş ışıklarının, vücutta çıkan küçük lekeler olarak tanımlanan benler ve cilt kanseri üzerindeki etkilerini Acıbadem Ankara Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doktor Bahar Öznur açıkladı.
27.07.2015 Sağlık
Eğer tırnaklarınızda oyuk varsa...
Eğer tırnaklarınızda oyuk varsa... Okan Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Yrd...
24.12.2014 Sağlık
‘Etle tırnak ayrılırsa elimizi kullanamayız’
‘Etle tırnak ayrılırsa elimizi kullanamayız’ Diyarbakır’da beyaz güvercinlerle karşılanan İhsanoğlu, “Parçalanmak kimsenin lehine değil...
29.09.2021 Gündem
Ayaklarınız sağlığınız hakkında ne diyor?
Ayaklarınız sağlığınız hakkında ne diyor? Ayaklarınızdaki değişimin aslında birçok hastalığın da habercisi olduğunu ve bu değişimleri dikkate aldığınızda erken teşhisle hangi hastalıklarınızı tedavi ettirebileceğinizi biliyor musunuz? Hisar Intercontinental Hospital İç Hastalıkları ve Romatoloji Bölüm Başkanı Prof...
18.06.2014 Sağlık
Yeni annelere mini rehber
Yeni annelere mini rehber Bebekleri yeni doğan ailelerin mutluluğu ve heyecanı tarifsizdir. Miniklerinin sürekli ağlaması veya kafanıza takılan sorular keyfinize gölge düşürmesin. Pratik çözümler sayesinde artık endişeye gerek yok!
25.05.2013 Arşiv
İşte 3 parmağın anlamı
İşte 3 parmağın anlamı Gözaltına alınırken ve tutuklanırken üç parmak işareti yapan Çarkın, bunun ‘anlayanlara mesaj’ olduğunu, ‘gördüm, duydum, biliyorum’ anlamına geldiğini söyledi
29.09.2021 Gündem