Memurlar kapsam dışına çıkarıldı! Karar verildi...
Memurlar kapsam dışına çıkarıldı! Karar verildi... Milyonlarca kişi bekliyordu. Çalışmalar son aşamaya geldi. Ve beklenen oldu. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin 2022'de devreye girmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistem (TES) görüşmeleri işveren ve işçi temsilcileri arasında başladı. Peki, Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? Memurlar dahil olacak mı? İşte Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin tüm detayları...
22.06.2020 Ekonomi
Emeklilik sistemiyle ilgili o soru cevabını buldu! Kapsam dışı...
Emeklilik sistemiyle ilgili o soru cevabını buldu! Kapsam dışı... Milyonlarca çalışan merak ettiği soru cevabını buldu. Kıdem tazminatı fonu ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne (TES) dair merak edilenleri aktaran İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanı, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, emekliliği yakın olanların yeni sisteme girmeyeceğini dile getirdi. Kurt, kıdem tazminatının yüzde 8,33 olan tutarının yüzde 3’lük kısmının devlet güvencesinde olduğunu ve işçinin bireysel hesabında tasarruf olacağını ifade etti.
20.06.2020 Emekli
Yeni kıdem yasası ne zaman çıkacak? TES ile istifa eden nasıl kıdem tazminatı alacak?
Yeni kıdem yasası ne zaman çıkacak? TES ile istifa eden nasıl kıdem tazminatı alacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi olarak yürürlüğe konulması planlanan TES geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Yeni emeklilik sistemi olarak anılan TES’in yürürlüğe girmesiyle tüm çalışanların kıdem tazminatına yönelik geçmiş hakları da korunacak. Yani istifa edenlerin de haklarını alacağı ve dava süreçlerine son verileceği planlanıyor. Peki, istifa eden işçi TES ile nasıl kıdem tazminatı olacak? Yeni kıdem tazminatı yasası ne zaman çıkacak?
16.06.2020 Çalışan Hakları
Tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir?
Tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir? Türkiye’nin 2020-2022 dönemini kapsayan üç yıllık Yeni Ekonomi Programı’nın (YEP) açıklanmasından sonra gözler, tamamlayıcı emeklilik sistemine çevrildi. YEP kapsamında devreye sokulacak olan tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir?
9.10.2019 Emekli