Temmuz Ayı

Temmuz Ayı

Son dakika temmuz ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan temmuz ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını temmuz ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Temmuz Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan temmuz ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.725 temmuz ayı haberi bulunmuştur. Tüm temmuz ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
3 aylık memur enflasyon farkı kaç oldu, ocak şubat mart enflasyon farkı yüzde kaç? Memur emeklisi enflasyon farkı belli oldu
3 aylık memur enflasyon farkı kaç oldu, ocak şubat mart enflasyon farkı yüzde kaç? Memur emeklisi enflasyon farkı belli oldu Memur ve emekliler için Temmuz ayı zammı öncesi 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. Farkların belli olmasıyla 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Öte yandan Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. İşte memur enflasyon farkı Nisan 2024
3.04.2024 Çalışma Hayatı
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı?
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı devam ederken Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. MEB yönetici atama yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından ortaöğretim kurumları yönetmeliği için araştırmalar hızlandı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Polise ek zam var mı? 10 Nisan'da polise seyyanen zam verilecek mi?
Polise ek zam var mı? 10 Nisan'da polise seyyanen zam verilecek mi? Aralık ayı enflasyon verileriyle birlikte polislere yapılan zam oranı da belli oldu. Temmuz ayı sonrasında polis maaşları en düşük 29 bin 525 TL'ye yükselmişti. Yüzde 49.25 oranında artışla polis memuru maaşı 44.292 TL'ye ulaştı. 32.626 lira olan başkomiser maaşı ise 48.920 TL oldu. Şimdi polisler kendilerine ek zam yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. 10 Nisan’ın Polis Günü olması nedeniyle polisler 10 Nisan'da polise ek zam var mı, sorusuna yanıt arıyor.
27.02.2024 Çalışma Hayatı
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 son ödeme tarihi! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024? MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) 2024 NE KADAR, KAÇ TL?
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 son ödeme tarihi! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024? MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) 2024 NE KADAR, KAÇ TL? Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksiti ödemelerinde son tarihe girildi. Motorlu taşıtlar vergisi, ocak ve temmuz ayı olmak üzere eşit 2 taksite bölünüyor. MTV 1. taksit ödemeleri 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren alınmaya başlandı. MTV ödemeleri vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden gerçekleştirilebilecek. Peki, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024?
30.01.2024 Ekonomi
Discord Nedir, Ne İşe Yarar? Discord Nasıl Kullanılır?
Discord Nedir, Ne İşe Yarar? Discord Nasıl Kullanılır? Discord, internet üzerinden konuşabilme olanağı veren bir sohbet programıdır. Discord programı sayesinde sesli ve yazılı olarak iletişim kurulabilmektedir. Kullanıcılar akıllı telefonunda Discord iletişimi kurabilmek için, kurulum yapması gerekmektedir. MacOS- Windows, Android, İpad ya da İphone program kurulumu yapılarak program indirilir.
25.01.2024 Gündem
Geri dönüşüm tesisindeki yangın kontrol altına alındı
Geri dönüşüm tesisindeki yangın kontrol altına alındı Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan geri dönüşüm tesisindeki yangın Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu kısa sürede tamamen kontrol altına alındı. Geçtiğimiz haziran ayında büyük bir yangının çıktığı tesisin lisansının iptal edildiği ancak tahliye kararına uymayarak Ocak 2024'e kadar ek süre talep ettiği öğrenildi.
8.01.2024 Gündem
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar?
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar? Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı için araştırmalar arttı. 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci sonuçlandı. Memur toplu sözleşme zammı 2024 için yüzde 15+10, 2025 içinse yüzde 6+5 olarak gerçekleşecek. Enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa enflasyon farkı da eklenecek.
3.01.2024 Ekonomi
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı Milyonlarca çalışan merakla bu haberi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı ilk toplantı tarihini duyurdu. Öte yandan Asgari ücret ne kadar olacak? Masadaki rakam belli oldu, işte zam oranı...
1.12.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Uraloğlu duyurdu! Bolu Dağı Tüneli yeniden faaliyete geçti
Bakan Uraloğlu duyurdu! Bolu Dağı Tüneli yeniden faaliyete geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 90 metre uzatılan Bolu Dağı Tüneli'nin açılışını yaparak, "23 kilometrelik kesimde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Otoyolun Ankara istikametine erişim sağlayan platformunda 3 bin 25 metrelik tünel portalını çelik konstrüksiyon olarak 90 metre uzattık. Tünel portalının uzatılması ile meydana gelebilecek olası bir heyelanın, ulaşımı olumsuz etkilemesinin önüne geçtik. Yine 3 adet viyadükte 5 adet derz değişimi ile derzlerin üzerine sıvı membran uygulaması yaptık" dedi.
7.11.2023 Gündem
Fed faiz kararını açıkladı
Fed faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed, faizi yüzde 5,50'de sabit bıraktı. Faiz metninde "Enflasyon yüksek olmaya devam ediyor, merkez bankaları enflasyon risklerine karşı oldukça dikkatli" değerlendirmesi yer aldı.
20.09.2023 Ekonomi
Ezgi Mola'dan sonra Tan Taşçı'ya da ceza kesildi
Ezgi Mola'dan sonra Tan Taşçı'ya da ceza kesildi Oyuncu Ezgi Mola'ya, Batman'da intihar eden İpek Er'in, bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürdüğü uzman çavuş Musa Orhan'a sosyal medyadan hakaret ettiği suçlamasıyla 6 bin 960 lira adli para cezası verilmişti. Ezgi Mola'ya destek için paylaşım yapan şarkıcı Tan Taşçı'ya da Orhan'a sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret ettiği suçlamasıyla 65 gün adli para cezası karşılığında 1300 lira para cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
11.09.2023 Gündem
Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı
Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4'e geriledi.
11.09.2023 Ekonomi
Gabon'da darbe girişimi
Gabon'da darbe girişimi Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.
30.08.2023 Dünya
Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak ağustos? Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı saat kaçta açıklanıyor?
Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak ağustos? Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı saat kaçta açıklanıyor? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2023, MB faiz kararı ne olur 2023? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK (Para Politikası Kurulu)  toplantısından çıkacak faiz kararı merakla bekleniyor. MB Başkanı Hafize Gaye Erkan liderliğindeki kurul, yılın 8'inci kararını açıklayacak. Ekonomistler 250 baz puan artırım yapılacağını öngörüyor. Peki, Merkez Bankası (MB) faiz kararı açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?
24.08.2023 Ekonomi
Togg uyanıklarına ceza yağacak! İlanda başka telefonda başka fiyat veriyorlar
Togg uyanıklarına ceza yağacak! İlanda başka telefonda başka fiyat veriyorlar Ticaret Bakanlığı internette TOGG satışıyla ilgili ilan sitelerini mercek altına aldı. Kişilerin sıfır fiyatına TOGG ilanı girdiği ve telefonla teklif yükselttiğine yönelik şikayetler üzerine Ticaret Bakanlığı tedbir alacağız açıklamasını yaptı. Öte yandan Otomotivde rekor kıran satışlar temmuz ayında da devam etti. Geçen ay 112 bin 459 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleşti. Böylece hem tüm zamanların temmuz ayı satış rekoru hem de aylık bazda yılın en yüksek satış adedi görülmüş oldu. Birçok markada araç bulunurluğu sorununun azaldığını belirten ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, 100 bin adedi geçen satışların yıl sonuna kadar devam edebileceğini söyledi.
24.08.2023 Ekonomi
'Yeşil altın'ın kilosu 1000 liradan satılıyor
'Yeşil altın'ın kilosu 1000 liradan satılıyor Denizli’nin Çal ilçesinde Temmuz ayında başlayan bamya hasadı hız kesmeden devam ediyor. Bamyanın yaş fiyatı 150-200 TL arasında değişirken, kuru bamya fiyatı ise bin TL’ye yaklaşıyor.
23.08.2023 Gündem
Rapor ortaya çıkardı! X için korkunç tablo...
Rapor ortaya çıkardı! X için korkunç tablo... Elon Musk'ın X üzerindeki 153 milyonu aşkın takipçisinin önemli bir kısmı sahte görünüyor; en azından bu kullanıcılar eskiden adı Twitter olan platformda artık etkin değil. Araştırmacı Travis Brown tarafından toplanan veriler analiz edildiğinde ortaya bu ilgi çekici tablo çıkmakta. Musk'ın 153 milyonu aşkın takipçisi, ünlü girişimcinin Temmuz ayı sonunda X'te var olduğunu iddia ettiği 540 milyon “aylık kullanıcının” dörtte birinden fazlasını oluşturuyor.
21.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek”
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek” Türkiye tarihinin en kurak dönemini yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporu da bu gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye'nin büyük bölümü şiddetli kuraklık riskiyle karşı karşıya. Haritaya göre temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta ise son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Çözüm olarak kuraklık, aşırı yağış yönetimi ve iklim değişikliği politikalarının birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Altuğ, önümüzdeki yıllarda kuraklığın daha maliyetli bir doğal afet haline geleceğine, dünyanın kuraklığa bağlı bir de gıda kriziyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. Türkiye’nin olası kuraklık tehditine karşı yeterli bilince olup olmamasına yönelik sorulan soruya ise “Bu konuda maalesef karamsarım.” Diyerek üzücü tablonun altınız çizdi.
19.08.2023 Gündem
NASA: En sıcak beş Temmuz ayı, son beş yıl içinde yaşandı
NASA: En sıcak beş Temmuz ayı, son beş yıl içinde yaşandı NASA bilim insanları, yaptıkları ölçümlerde kayıtların tutulduğu 1880’den itibaren en sıcak ayın Temmuz 2023 olduğunu teyit etti. En sıcak beş Temmuz ayının son beş yıl içinde yaşandığını ayrıca vurgulandı.
15.08.2023 Yaşam
Hasta yakınına bakan akrabaya her ay 5 bin 97 lira!
Hasta yakınına bakan akrabaya her ay 5 bin 97 lira! Yaşı veya hastalığı nedeniyle başkasının bakımına muhtaç olan kişilerin bakımını üstlenen akrabalara devlet her ay düzenli olarak ödeme yapıyor. Öte yandan Bakan Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki evde bakım yardımının temmuz ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla 4 bin 336 liradan 5 bin 97 liraya çıkarıldığını belirterek, “Yardımdan yararlanan 568 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 2.8 milyar lira ödeme yaptık” dedi. Peki kimler yaşlı ve bakım aylığı alabiliyor, şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...
15.08.2023 Ekonomi
Paralar hesaplara yatırılıyor! Ödeme miktarı 5.097 TL’ye yükseltildi
Paralar hesaplara yatırılıyor! Ödeme miktarı 5.097 TL’ye yükseltildi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki Evde Bakım Yardımı’nın Temmuz ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla birlikte 4.336 TL’den 5.097 TL’ye çıkarıldığını belirterek, “Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 568 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık.” dedi
14.08.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan güvensiz üretici ve ithalatçılara ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan güvensiz üretici ve ithalatçılara ceza Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "2023 yılı temmuz ayı itibari ile ürünleri güvensiz bulunan üretici ve ithalatçılara toplam 4.1 milyon lira idari para cezası uygulandı." ifadelerine yer verildi.
12.08.2023 Ekonomi
Bakanlık açıkladı: 940 ürün incelendi, 4 milyon ceza kesildi
Bakanlık açıkladı: 940 ürün incelendi, 4 milyon ceza kesildi Ticaret Bakanlığı, kırtasiye, oyuncak ve çocuk bakım ürünleri başta olmak üzere temmuz ayı itibarıyla 940 parti ürünü denetledi. Ürünleri güvensiz bulunan üretici ve ithalatçılara toplam 4.1 milyon lira idari para cezası uygulandı.
12.08.2023 Ekonomi
Resmen rekor kırıldı! Görüntüler uyduya yansıdı, en düşük seviyede...
Resmen rekor kırıldı! Görüntüler uyduya yansıdı, en düşük seviyede... Geride bıraktığımız temmuz ayı, ortalama 16.95 derece ile tarihteki en sıcak ay oldu. Bir önceki rekor 16.63 dereceyle 2019’un temmuz ayında kırılmıştı.
9.08.2023 Gündem
UKOME Toplantısı ne zaman? İstanbul Ağustos 2023 UKOME Toplantısı saat kaçta, İBB UKOME kararları 2023 nedir?
UKOME Toplantısı ne zaman? İstanbul Ağustos 2023 UKOME Toplantısı saat kaçta, İBB UKOME kararları 2023 nedir? İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi, zam gündemiyle olağanüstü toplanıyor. Temmuz ayında yapılan toplantıda taraflar zam konusunda anlaşmaya varamayınca toplantı ağustos ayına ertelenmişti. Bilet ücretlerine yüzde 50 civarında zam gelmesinin beklenir, UKOME Toplantısının günü ve saati merak edilmeye başlandı. Peki, UKOME Toplantısı ne zaman Ağustos? İBB 2023 İstanbul UKOME Toplantısı saat kaçta, İBB UKOME Ağustos Toplantısı kararları nedir?
8.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Temmuz Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki temmuz ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.