Tarihi Karar

Tarihi Karar

Son dakika tarihi karar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarihi karar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarihi karar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarihi Karar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarihi karar gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.243 tarihi karar haberi bulunmuştur. Tüm tarihi karar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: UAD'nin ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşılıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: UAD'nin ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşılıyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası Adalet Divanında Gazze'deki insanlık dışı saldırılarla ilgili alınan ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyetle karşılıyorum. Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz."
26.01.2024 Gündem
İsrail kararına Türkiye'den peş peşe tepkiler! 'Harekete geçilmeli'
İsrail kararına Türkiye'den peş peşe tepkiler! 'Harekete geçilmeli' İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçuyla yargılanacak. Tarihi karara Türkiye'den de peş peşe tepkiler geldi.
26.01.2024 Gündem
Soykırım davasında tarihi karar: İsrail yargılanacak
Soykırım davasında tarihi karar: İsrail yargılanacak  Uluslararası Adalet Divanı, Soykırım Sözleşmesi maddelerindeki fiillerin işlenmesini önlemek için İsrail’in ihtiyati tedbirler alması gerektiğine karar vererek davanın esastan görülmesine hükmetti. UAD ayrıca ihtiyati tedbirlerle ilgili İsrail’e rapor sunması için 1 ay süre verdi.
26.01.2024 Dünya
ABD basını Erdoğan'ı yazdı: Bu bir zafer, jetler lütfen
ABD basını Erdoğan'ı yazdı: Bu bir zafer, jetler lütfen ABD merkezli Politico, Türkiye'nin dış politikasına dair geniş çaplı bir analiz yayınladı. Söz konusu analizde F-16 satışına dair dikkat çeken ifadeler kullanıldı.
15.07.2023 Dünya
Türkiye'nin İsveç kararı dünya basınının gündeminde
Türkiye'nin İsveç kararı dünya basınının gündeminde Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin verdiği karar hem zirveye hem de dünya gündemine damgasını vurdu. Yabancı basın bu kritik gelişmeyi ilk haber olarak verdi.
10.07.2023 Gündem
İsveç’ten tarihi karar! Terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan şahsa hapis cezası
İsveç’ten tarihi karar! Terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan şahsa hapis cezası NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te mahkeme, terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan bir şahsı 4,5 yıl hapis cezasına çarptırarak sınır dışı edilmesini istedi.
6.07.2023 Dünya
Fransa'yı savaş alanına çeviren yasa Anayasa Mahkemesi'nde onaylandı
Fransa'yı savaş alanına çeviren yasa Anayasa Mahkemesi'nde onaylandı Fransa Macron yönetiminin emeklilik yasası sonra protestolara sahne olmuş ülke savaş alanına dönmüştü. Fransa'da bugün herkesin gözü kulağı Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karardaydı. Mahkeme, Macron yönetiminin meclis onayı almadan kabul ettiği emeklilik yaşını 62'den 64'e yükselten yasayı onayladı.
14.04.2023 Dünya
Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı İsveç çılgına döndü! Tarihi karar dünyada manşet oldu...
Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı İsveç çılgına döndü! Tarihi karar dünyada manşet oldu... NATO üyeliği için Türkiye'nin kararını bekleyen Finlandiya için tarihi kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyaya duyurdu. Finlandiya'da büyük bir heyecana ve sevince neden olan süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan başlattı. Dünya basını yaşanan gelişmeyi manşetten sundu. İsveç medyası ise 'skandal' niteliğinde bir habere imza attı.
17.03.2023 Dünya
Erdoğan: Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onay sürecini başlatıyoruz
Erdoğan: Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onay sürecini başlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin güvenlik kaygılarını gidermek yolunda gösterdiği hassasiyet ve kaydedilen mesafeye binaen Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün, Meclisimizdeki onay sürecini başlatmaya karar verdik" dedi.
17.03.2023 Gündem
Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı
Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı Yaklaşık 7 sene önce Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik başvurusu yapan Bosna Hersek, resmen AB’ye adaylık statüsü kazandı.
15.12.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i nasıl ikna etti? İbrahim Kalın krizi çözen görüşmeyi CNN Türk'te anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i nasıl ikna etti? İbrahim Kalın krizi çözen görüşmeyi CNN Türk'te anlattı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN TÜRK'te Gece Görüşü programında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Kalın, Rusya ve Ukrayna savaşı devam ettiği sürece nükleer tehdidin de var olacağını söyledi.
3.11.2022 Siyaset
Benzinli ve dizel 2035’te bitiyor! Tarihi karar verildi
Benzinli ve dizel 2035’te bitiyor! Tarihi karar verildi Avrupa Birliği ülkeleri ile Avrupa Parlamentosu, 2035 yılından itibaren içten yanmalı motorla çalışan otomobil ve hafif ticari araçların satışının yasaklanması için anlaşma sağladı. Buna göre, 13 yıl sonra Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde satılacak yeni otomobil ve hafif ticari araçların hepsi ‘sıfır emisyonlu’ yani elektrikli veya hidrojenli olmak zorunda.
29.10.2022 Ekonomi
Kourtney Kardashian'dan tarihi karar!
Kourtney Kardashian'dan tarihi karar! Keeping Up With The Kardashians başarısının ardındaki isim olarak anılan Kourtney Kardashian tarihi bir karar verdi. Kardashian/Jenner ailesinin üyesi olan Kourtney Kardashian 5 yıl içinde TV programlarındaki kariyerini bitirmeyi hedefliyor.
10.03.2022 Magazin
Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Benzin ve motorine yeni zam...
Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Benzin ve motorine yeni zam... Benzin ve motorin fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması. EPGİS resmen duyurdu. Benzin ve motorine zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın açıklamasına göre benzinin litre satış fiyatında 79 kuruş, motorinde 2 lira 25 kuruş artış oldu.
9.03.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarına ‘fırsatçı’ zammı! 190 lira...
Ayçiçek yağı fiyatlarına ‘fırsatçı’ zammı! 190 lira... Ayçiçek yağını fahiş fiyatlar ile satanlar ve ayçiçek yağı stokçuları ile mücadele devam ediyor. Sosyal medyada 'ayçiçek yağı bitiyor' iddiasının atılmasının ardından birkaç gün içerisinde yaklaşık bir ayda satılacak ayçiçek yağı stoku iki gün içerisinde eritilirken, fiyatlar katlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ihbar edin’ talimatının ardından denetimler sıklaştırıldı. Ticaret Bakanlığı fiyatları, Maliye Bakanlığı ise zabıtalarla birlikte stokları denetlemeye başladı.
9.03.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Akıllı ulaşım sistemleri için imkanlarımızı seferber ediyoruz
Bakan Karaismailoğlu: Akıllı ulaşım sistemleri için imkanlarımızı seferber ediyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, akıllı ulaşım sistemlerindeki yerli ve milli çözümlerin artması için tüm paydaşlara çok büyük iş düştüğünü belirterek, "Kamu-özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte tüm imkan ve kaynaklarımızı seferber ediyoruz" dedi.
9.03.2022 Ekonomi
Kredi kartı kullanan, kredi çeken, borcu olan herkesi kapsıyor! İade edilecek, taksitlerde...
Kredi kartı kullanan, kredi çeken, borcu olan herkesi kapsıyor! İade edilecek, taksitlerde... Kredi çeken, taksitlerini ödeyemeyen, kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenleme ile birlikte tamamen değişiyor. Tüketicileri korumaya yönelik kanunda düzenleme yapılacak. Taksitli satış sözleşmelerinde borcunu ödeyemeyenler için taksitler toplamının 10'da 1'ini oluşturma kriteri, sözleşmede yer alan satış bedelinin onda biri olacak şekilde değiştirilecek. Böylece tüketiciler, ilave vadeden yararlanmış olacak. Öte yandan 14 günlük cayma süresinde kredi borcunun tamamı ödenirse cayma hakkı kullanılmış sayılarak, iadesi gerekli olan ücretler geri ödenecek. Kredi kartı veya kredili mevduat hesabı gibi belirsiz süreli tüketici kredisi sözleşmelerinde yeni belirlenen faiz oranlarının yürürlüğe girmesi için tüketiciye 30 gün öncesinde bildirim şartı bulunuyordu. Bu şart da kaldırılacak ve tüketicilerin indirimli orandan bildirim süresi beklenmesine gerek olmadan yararlanması sağlanacak. Zorla yapılan sigortalar yasaklanacak. Devre tatil sözleşmelerinde de değişiklik yapılacak. Yenilenmiş ürünlerle ilgili düzenleme de yer alacak. İşte yeni düzenlemenin tüm detayları...
9.03.2022 Ekonomi
Altın fiyatları uçuşa geçti! Tarihi karar sonrası flaş tahmin, gram altın yeniden zirvede...
Altın fiyatları uçuşa geçti! Tarihi karar sonrası flaş tahmin, gram altın yeniden zirvede... Altın fiyatları tavan yaptı! Son dakika uyarıları art arda geldi. Dün son 1,5 yılın en yüksel seviyesini gören ons altın, yurt içinde gram altının da sert yükselmesine neden oldu. Altın fiyatlarının tırmanışa geçmesinde Rusya’nın Ukrayna’yı işgali jeopolitik riskler etkili olurken, ABD’nin ve Avrupa’nın Rusya’ya karşı art arda yaptırımları da bu yükselişi tetikledi. Bu gelişmeler sonrası yatırımcılar ‘Gram altın ne kadar oldu?’ sorusuna cevap ararken, ons altın, tam altın, yarım altın, çeyrek altın ve 22 ayar bilezik fiyatları da merak konusu oldu. Günlük bazda yüzde 4’ten fazla değer kazanan ons altın, tarihi zirve sonrası 2 bin 50 dolardan işlem görmeye başladı. 968 liraya kadar yükselerek yatırımcılarına yüzde 5 prim kazandıran gram altın ise 958 liradan işlem görüyor. İşte altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...
9.03.2022 Ekonomi
“Belarus, Rusya’nın nükleer silahlarına ev sahipliği yapabilecek”
“Belarus, Rusya’nın nükleer silahlarına ev sahipliği yapabilecek” Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Belarus’ta düzenlenen referandumla ülkeye nükleer silah konuşlandırılmasına izin verildi. Kararı değerlendiren Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Armağan Gözkaman, “1991’deki bağımsızlığından beri topraklarında nükleer silah bulundurmayı reddeden Belarus, artık Rusya’nın nükleer silahlarına ev sahipliği yapabilecek” diye konuştu.
28.02.2022 Dünya
Ahmet Nur Çebi'den tarihi karar! Önder Karaveli ile birlikte tam 10 futbolcuyu...
Ahmet Nur Çebi'den tarihi karar! Önder Karaveli ile birlikte tam 10 futbolcuyu... Beşiktaş'ta taşları yerinden oynatmaya hazırlanan Ahmet Nur Çebi'nin Önder Karaveli ve 10 futbolcu hakkında radikal bir karar aldığı öğrenildi. İşte siyah beyazlı kulüpte yaşanan son dakika gelişmesi...
3.01.2022 Beşiktaş
Kur korumalı TL vadeli mevduatta kazanç ne kadar? Vade ve büyüklüğe göre daha fazla kazandırıyor
Kur korumalı TL vadeli mevduatta kazanç ne kadar? Vade ve büyüklüğe göre daha fazla kazandırıyor Kur korumalı TL vadeli mevduat ile ilgili son dakika açıklaması! Büyük kazanç sağlıyor. Bankalar Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat için hangi vadeye ne kadar faiz vereceklerini açıklamaya başladılar. Özel bankalar vade ve mevduatın büyüklüğüne göre yüzde 14 ile yüzde 17 arasında faiz vereceklerini internet sitelerinde ilan ederken, kamu bankaları da yüzde 14 faiz oranı üzerinden örneklerle müşterinin kazancını gösterdi.
25.12.2021 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! Bankada hesabı olan tüm bireysel müşteriler...
VakıfBank resmen duyurdu! Bankada hesabı olan tüm bireysel müşteriler... VakıfBank resmen duyurdu! Bankada hesabı olan tüm bireysel müşterileri ilgilendiriyor. Harekete geçildi. Kur korumalı TL mevduat hesabına ilişkin açıklama yapıldı. Banka, birikimlerini Türk Lirası mevduat olarak değerlendirenlerin kurlardaki değişikliklerden etkilenmesinin önüne geçmeyi amaçlayan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününü hayata geçirdi. Tüm vakıfBank şubelerinden kolaylıkla kur korumalı vadeli hesap açılabilecek. VakıfBank’ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı, avantajlı faiz oranlarıyla 92, 181, 272 ve 366 gün vade seçenekleri ile açılabiliyor.
24.12.2021 Ekonomi
Bakan Selçuk'tan '2023 eğitim vizyonu' vurgusu
Bakan Selçuk'tan '2023 eğitim vizyonu' vurgusu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2023 eğitim vizyonu, bu ülkenin birlikte, el ele, iş birliği içerisinde, ayırmadan, kayırmadan, bütün evlatlarını evladımız bilerek nasıl bir yolculuk yapmamız gerektiğine dair bir hikayeyi içinde barındırır." dedi.
14.07.2021 Eğitim
UEFA'dan tarihi karar! Deplasman golleri kuralı kaldırıldı...
UEFA'dan tarihi karar! Deplasman golleri kuralı kaldırıldı... UEFA'dan yapılan açıklamada deplasman golleri kuralı, 2021/22 sezonundaki tüm UEFA kulüp müsabakalarından kaldırılacağı belirtildi.
24.06.2021 Şampiyonlar Ligi

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Karar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarihi karar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.